Riešenie rozdielnych rozpočtov pri spoločnej dovolenke
Uz dlhsie sa zamyslam nad situaciou a ako ju vyriesit. Muzova sestra je rozvedena a ostala s dvomi detmi, nie su hladni, oblecenie im nechyba, aj na kruzky ma, v lete nejaky tabor … ona sa pocas roka nedostane (z casovych ani financnych dovodov) na ziadnu dovolenku, welness ani nic podobne. Jediny jej cas oddychu je letna dovolenka. Kedze byvame dost daleko od seba vidime sa naozaj len par krat do roka (my chodime za nou) cez prazdniny (jarne nam zial nevychadzaju rovnako) - velkonocne, letne, jesenne ak sa da a vianoce - samozrejme deti si berie aj jej ex takze ten cas je este aj o to obmedzenejsi. Este s manzalom zvykli chodit do chorvatska ale na dlhsie (minimalne 2 tyzdne) a tento standard sa snazi ponechat aj svojim detom. Posledne 4 roky sme isli spolu do chorvatska (vyhovovalo to aj nam z inych dovodov) ale uz minuly rok manzel namietal ze chce ist all inclusive a letecky. Tu je ale problem, ze svagrina na taku dovolneku proste nema. Cestovky vobec nerataju s dovolankami jednorodicov a jej jedno dieta rataju za plnu osobu. Pozerali sme aj first minute a o 1/4 drahsie ako ju stoji dovolenka na 14 dni v chorvastku co je pre nu naozaj vela (samozrejme cez cestovku sme pozerali cca 10 dni, na menej nechceme ist uz ani my, nie to este ona ked je to jej jediny oddych). Tak sme teda zase bookli chorvatsko. Vzdy berieme vacsi apartman nech sa pomestime vsetci a samozrejme cenovo sme nesli na polovicu. Pozerali sme zo zaujimavosti aj pocas sezony last minute a nic sme nenasli (to co by bolo ako tak v jej rozpocte tak zle recenzie). Teraz uz zacali ponuky na leto so zlavami, my by sme si aj nieco vybrali ale “problem” je zase svagrina …Ak pojdeme v lete na dovolneku bez nej, deti budu smutne ze sa neuvidia, dalsiu dovolenku pri mori s nou nebudeme moct absolvovat (cas + finacie). Manzelovi som aj navrhovala ze jej par 100€ prispejeme ale on nevidi dovod, ved nech ide tam kde na to ma, on sa nechce a nebude obmedozovat (zase dat chorvatsko koli nej) ked aj on si chce oddychnut a preco mame z naseho platit … naozaj neviem ako toto vyriesit, so svagrinou si rozumieme, aj manzel ju ma rad a nema problem s nou travit cas, deti sa na seba tesia a su radi ked su spolu, nam by tych par penazi na doplatok jej dovolenky nechybalo, aj ked principialne chapem aj manzela. Moje starsie dieta sa vyjadrilo ze radsej chorvastko autom s nimi ako all inclusive bez nich..
Bolo by vo vasich silach ist jeden rok na dovolenku k moru 2x? Ty, manzel a vase deti solo v aprily- maji napr. Bali, ked je obdobie sucha. A potom v auguste na dovolenku s tvojou sestrou a jej detmi do cenovo prijatelnejsej destinacie pre nu.
Tak chodte cez leto samy a so svagrinou zaciatkom seotembra do chorvatska. To su apartmany uz lacnejsie aj o 500 eur.
Bolo by vo vasich silach ist jeden rok na dovolenku k moru 2x? Ty, manzel a vase deti solo v aprily- maji napr. Bali, ked je obdobie sucha. A potom v auguste na dovolenku s tvojou sestrou a jej detmi do cenovo prijatelnejsej destinacie pre nu.
@reela nie, mam skolopovinne deti takze mimo prazdnin neprichadza dovolenka v uvahu ked potom musim aj tak vykryt vsetky prazdniny s obmedzenymi dnami dovolenky z prace + finacne 2 dovolenky pri mori nedavame
Tak chodte cez leto samy a so svagrinou zaciatkom seotembra do chorvatska. To su apartmany uz lacnejsie aj o 500 eur.
@derdia svagrina ma tiez skolopovinne deti takze mino prazdnin nemoze (aj koli exovi) a ona na dovolenku v chorvatsku ma aj pocas sezony
Ja na vašom mieste by som hľadala kompromis a skúsila to vyskladať tak, aby na to mala aj ona... Možno nejakú lacnejšiu lokalitu, zvlášť letenky + ubytko alebo možno mi napadlo ísť zase autom, ale do Talianska? Že podobná dovolenka za podobnú sumu, ale predsa iná ako Chorvátsko 😅 Neviem, aký maximálny rozpočet švagriná má.
tiez si myslim, ze 1 cislo a to konecny rozpocet by vyriesilo vela reci o nicom 🙂
tiez si myslim, ze 1 cislo a to konecny rozpocet by vyriesilo vela reci o nicom 🙂
@eeffka a ako by to vyriesilo problem ked zajazdy a ceny na nete si vieme pozriet aj same?? Vidime co je v ponuke cez cestovku, napad zvlast ubytko+letenky zvazujeme a zacali sme pozerat tuto cestu
Ak vam spolocna dovolenka vyhovuje, mate tam spolu dobry cas a financie su jediny problem, normalne by som na vasom mieste zaplatila ten rozdiel.
Podla mna je normal, ze ludia, ktori sa maju radi a su momentalne v inej zivotnej situacii najdu nieco, co vyhovuje obom stranam a pripadne jedna doplati.
Ja vacsinou chodim s bezdetnou kamoskou a nikdy sa to neda rozdelit nejako jasne. Ked berieme 2 izby po dvoch, ale my traja ideme do jednej... Zato ona planuje a nieco spravi, zatial co ja mam povinnosti okolo deti. Podla mna treba flexibilitu do takehoto setupu
No ja by som to vôbec takto nehrotila, je to manželova sestra pochybujem, že sa urazí a ak ste tak blizka rofina, preco cez prázdniny nejdete na chatu, pobyt tu na Slovensku ak ide cisto len o trávenie času spolu? A čo svokrovci? Je to predsa ich dcera… celé divne, myslím, že chodiť vždy s niekym na dovcu mi príde, že nedokážete ani ako rodina tráviť plnohodnotne čas spolu osamote a len nasilu niekoho brat sebou.
@marsmykkok 13 ročne je skoro dospelak? To ako fakt? A neviem,kto kde píše o Tom že by to švagriná nezvládala,ja som zachytila akurát finančné nedava letecký zájazd. Treba najprv poriadne čítať trochu rozmýšľať a pôjde to ...
@maciatkolulu áno je, nemusíš ho krmiť, prebaľovať, orientuje sa v priestore, má už rozum. Teda je to skoro také ako ísť s dospelým. A ja viem, že nepíše že chodí kvôli tomu, ale práve preto píšem že švagriná nemá napríklad ročné a trojročné deti alebo 3 a 5 ročné kde je asi odvaha ísť s nimi sama na dovolenku, ale s takými ako má to zvládne aj sama a teda ona si užije dovolenku s deťmi, autorka diskusie takú inú na akú chce ísť napríklad s luxusom a o rok môžu ísť spolu do Chorvátska zase.
No ja by som to vôbec takto nehrotila, je to manželova sestra pochybujem, že sa urazí a ak ste tak blizka rofina, preco cez prázdniny nejdete na chatu, pobyt tu na Slovensku ak ide cisto len o trávenie času spolu? A čo svokrovci? Je to predsa ich dcera… celé divne, myslím, že chodiť vždy s niekym na dovcu mi príde, že nedokážete ani ako rodina tráviť plnohodnotne čas spolu osamote a len nasilu niekoho brat sebou.
@ku_uk na sr dovolenku cez leto netravime lebo chceme ist k moru, uz je len svokra a ta neviem co ma stym ze nase deti sa chu spolu vidiet a stravit cas? Svagrina neziada strazenie deti ale obom nam vyhovuje spolocne straveny cas
@anonym_autor naše najkrajšie dovolenky boli s priateľmi keď boli deti malé v Taliansku vo veľkom apartmáne pri mori. Každý izbu s kúpeľňou, spoločná kuchyňa s obývacou časťou. Veľká terasa. Deti sa zahrali, my sme sa rozprávali, hrali karty, pili vínko. Odvtedy sme boli všelikde, ale na toto spomínam najradšej. Aj naša dcéra. Chápem deti a chápem manžela, že chce ísť niekde inde a All inclusive. Ja by som sestre doplatila k dovolenke a užila ju s ňou a jej deťmi.
@ku_uk na sr dovolenku cez leto netravime lebo chceme ist k moru, uz je len svokra a ta neviem co ma stym ze nase deti sa chu spolu vidiet a stravit cas? Svagrina neziada strazenie deti ale obom nam vyhovuje spolocne straveny cas
@anonym_autor Veď more nie je len Chorvátsko alebo štvorhviezdičkový all inclusive.
Dá sa urobiť aj kompromis. Chorvátsko v nejakom menšom penzióne, kde budete mať napríklad raňajky a zvyšok sa nejak prestravujete vonku alebo "na izbe". Takisto sú v Chorvátsku rôzne pláže a rôzne pekné miesta.
@anonym_autor Veď more nie je len Chorvátsko alebo štvorhviezdičkový all inclusive.
Dá sa urobiť aj kompromis. Chorvátsko v nejakom menšom penzióne, kde budete mať napríklad raňajky a zvyšok sa nejak prestravujete vonku alebo "na izbe". Takisto sú v Chorvátsku rôzne pláže a rôzne pekné miesta.
@elviku11 ako sa da “prestravovat na izbe” v penzione? Nema na All in dovolenku, ale bude mat na restiky na obedy a vecere v HR? Sa zobud.
@elviku11 ako sa da “prestravovat na izbe” v penzione? Nema na All in dovolenku, ale bude mat na restiky na obedy a vecere v HR? Sa zobud.
@anonym_20c10a normalne,ze si kupis pecivo a pod ,pizzu a zjes vecer na izbe....
@anonym_20c10a My sme boli na dovolenke tak, že veľké raňajky v penzióne - aj teplé jedlo tam bolo. A obed a večeru sme mali niečo suché z domu alebo trojuholník pizze zo stánku alebo "niečo malé" vonku...
@anonym_20c10a My sme boli na dovolenke tak, že veľké raňajky v penzióne - aj teplé jedlo tam bolo. A obed a večeru sme mali niečo suché z domu alebo trojuholník pizze zo stánku alebo "niečo malé" vonku...
@petulda333
@elviku11 tak skus povedat deckam, ktore su cely den v pohybe vonku, vo vode, hladne, ze sa namiesto obeda a vecere budu tlacit “rozkami” alebo niecim suchym z domu 🤦♀️ Skvela dovolenka
@petulda333
@elviku11 tak skus povedat deckam, ktore su cely den v pohybe vonku, vo vode, hladne, ze sa namiesto obeda a vecere budu tlacit “rozkami” alebo niecim suchym z domu 🤦♀️ Skvela dovolenka
@anonym_20c10a kto pise,ze nemozu mat teply obed ci veceru? Ranajky v hoteli,obed restika,vecera bud sucha alebo restika....moje deti,ked sme na dovolenke,tak by ani jest nemuseli. Staci im voda v bazene,jazere,mori....
Ani pri dovolenke bez CK to nebude na all inclusive hotel, mozno tak hotel s polpenziou. Lebo nikde nie je dobry hotel all inclusive za cenu apartmanu v Chorvatsku bez stravy. Mozno Bulharsko alebo Albansko.
@maciatkolulu áno je, nemusíš ho krmiť, prebaľovať, orientuje sa v priestore, má už rozum. Teda je to skoro také ako ísť s dospelým. A ja viem, že nepíše že chodí kvôli tomu, ale práve preto píšem že švagriná nemá napríklad ročné a trojročné deti alebo 3 a 5 ročné kde je asi odvaha ísť s nimi sama na dovolenku, ale s takými ako má to zvládne aj sama a teda ona si užije dovolenku s deťmi, autorka diskusie takú inú na akú chce ísť napríklad s luxusom a o rok môžu ísť spolu do Chorvátska zase.
@marsmykkok fajn ja len neviem kto tu píše o odvahe alebo tak. Autorka píše,že deti a aj ona a aj švagriná si to spolu užívajú a 13.rocne je niekdy náročnejšie ako 5.rocne, ak vynecháme utieranie zadku.... Pointa otázky je niekde úplne inde. Takže by som nesklzavala do iného smeru. Okrem iného,vek detí švagrinej som ja osobne nezachytila. A teda zjavne si ešte nezažil dovolenku s unudenymi nastrocakom....
@anonym_20c10a ty si ešte fakt nevidela penzión s rodinnými izbami naprijlad....sa zobud🤣🙃. Normálne raňajky sa dajú dať a zvyšok sa buď vari,alebo sa ide von. A niekedy sú tie rožky lepšie ako kopec zradla.
@anonym_20c10a ty si ešte fakt nevidela penzión s rodinnými izbami naprijlad....sa zobud🤣🙃. Normálne raňajky sa dajú dať a zvyšok sa buď vari,alebo sa ide von. A niekedy sú tie rožky lepšie ako kopec zradla.
@petulda333 wau, tak vacsina deti a hlavne pibertakov potrebuje jest a nestaci im voda z bazena 🤦♀️
@maciatkolulu nie.. Ak sme boli v penzione, tak to boli iba izby bez kuchynky. Ak s kuchynkou, tak to boli apartmany.
@petulda333 wau, tak vacsina deti a hlavne pibertakov potrebuje jest a nestaci im voda z bazena 🤦♀️
@maciatkolulu nie.. Ak sme boli v penzione, tak to boli iba izby bez kuchynky. Ak s kuchynkou, tak to boli apartmany.
@anonym_20c10a vidim,ze chapes.....
Ani pri dovolenke bez CK to nebude na all inclusive hotel, mozno tak hotel s polpenziou. Lebo nikde nie je dobry hotel all inclusive za cenu apartmanu v Chorvatsku bez stravy. Mozno Bulharsko alebo Albansko.
@muchotrafka298 s doplatkom par 100€ pre svagrinu vieme najst dobry hotel s AI - pozerame grecko, tunis, turecko
@elviku11 a presne tomu prestravovaniu “nejak” sa manzel chce vyhnut, jeho predstava je AI - som hladny tak idem a mam nachytane a pred tym ani potom nemusim nic riesit (obchod, restika, varit, ohrievat, umyvat…) a
@anonym_20c10a v rámci penziónu....to si ešte fakt nepočula? Penzión s rodinnými izbami s apartmánmi,dokonca 4*? Waw
@muchotrafka298 s doplatkom par 100€ pre svagrinu vieme najst dobry hotel s AI - pozerame grecko, tunis, turecko
@anonym_autor tak jej to zaplat, nech ide s vami alebo nepojdete na taku dovolenku, ako chce manzel.. Ine riesenie nie je. Lebo aj ked si sama najdes letenky a hotel s all inclusive, tak to nebudes mat lacnejsie ako s CK. Ty nikdy nedostanes take ceny, ako niekto, kto ma desiatky izieb na sezonu nakontrahovane.
@maciatkolulu Proste ty si ideš svoje, ale ja nevidím dôvod raz si zariadiť dovolenku podľa seba proste, zarábajú peniaze a majú právo si ich užiť ako chcú. Dnes je všetko drahé, ani vyskladanie dovolenky bez cestovky nie je lacné, to nie sú len letenky, ale treba pripočítať nejakú batožinu, transfer, jedlo a vyskočí to vysoko... Ja teda chodím s cestovkami iba, ale chcela som si vyskladať Rhodos lebo z ponuky cestoviek mi nič nevyhovuje kritériám a je Rhodos môj cestovateľký sen a teda ak som to všetko zrátala vyšlo to dosť.
@maciatkolulu Proste ty si ideš svoje, ale ja nevidím dôvod raz si zariadiť dovolenku podľa seba proste, zarábajú peniaze a majú právo si ich užiť ako chcú. Dnes je všetko drahé, ani vyskladanie dovolenky bez cestovky nie je lacné, to nie sú len letenky, ale treba pripočítať nejakú batožinu, transfer, jedlo a vyskočí to vysoko... Ja teda chodím s cestovkami iba, ale chcela som si vyskladať Rhodos lebo z ponuky cestoviek mi nič nevyhovuje kritériám a je Rhodos môj cestovateľký sen a teda ak som to všetko zrátala vyšlo to dosť.
@marsmykkok pri všetkej úcte,nemyslím,že tu niekoho zaujíma,čo chcela ty a kam....a ani tvoje cestovateľske minulosť a preferencie. Myslím,že téma je o inom

@april171 no to chorvatsko je dobra otazka lebo pred rokmi on o tom snival ze pojdeme ako sme my chodili s rodicmi, autom a “pastika na plazi” a ja som sa tomu branila, mne odradzala dlha cesta autom a to ze aj tak budem riesit poriadok, varenie, nakupy atd … a teraz sa to cele otocilo. On si chorvastko uzil, ani dlha cesta autom mu nevadi, pomahal aj s varenim ale teraz chce uz uplne bez starosti a ze ved deti nech zaziju nieco ine, mladsie este neletelo atd
@anonym_autor a ma pravdu,ale treba presvedcit,aby ste ako darcek,prispeli tej sestre na tu dovolenku pre nu a jej deti,ze to bude darcek aj pre deti a teda sa mozu cely pol rok tesit na dovolenku s Vami.Aj na lietadla,aj na vela rozneho jedla,pitia.