icon

Riešenie rozdielnych rozpočtov pri spoločnej dovolenke

18. nov 2025

Uz dlhsie sa zamyslam nad situaciou a ako ju vyriesit. Muzova sestra je rozvedena a ostala s dvomi detmi, nie su hladni, oblecenie im nechyba, aj na kruzky ma, v lete nejaky tabor … ona sa pocas roka nedostane (z casovych ani financnych dovodov) na ziadnu dovolenku, welness ani nic podobne. Jediny jej cas oddychu je letna dovolenka. Kedze byvame dost daleko od seba vidime sa naozaj len par krat do roka (my chodime za nou) cez prazdniny (jarne nam zial nevychadzaju rovnako) - velkonocne, letne, jesenne ak sa da a vianoce - samozrejme deti si berie aj jej ex takze ten cas je este aj o to obmedzenejsi. Este s manzalom zvykli chodit do chorvatska ale na dlhsie (minimalne 2 tyzdne) a tento standard sa snazi ponechat aj svojim detom. Posledne 4 roky sme isli spolu do chorvatska (vyhovovalo to aj nam z inych dovodov) ale uz minuly rok manzel namietal ze chce ist all inclusive a letecky. Tu je ale problem, ze svagrina na taku dovolneku proste nema. Cestovky vobec nerataju s dovolankami jednorodicov a jej jedno dieta rataju za plnu osobu. Pozerali sme aj first minute a o 1/4 drahsie ako ju stoji dovolenka na 14 dni v chorvastku co je pre nu naozaj vela (samozrejme cez cestovku sme pozerali cca 10 dni, na menej nechceme ist uz ani my, nie to este ona ked je to jej jediny oddych). Tak sme teda zase bookli chorvatsko. Vzdy berieme vacsi apartman nech sa pomestime vsetci a samozrejme cenovo sme nesli na polovicu. Pozerali sme zo zaujimavosti aj pocas sezony last minute a nic sme nenasli (to co by bolo ako tak v jej rozpocte tak zle recenzie). Teraz uz zacali ponuky na leto so zlavami, my by sme si aj nieco vybrali ale “problem” je zase svagrina …Ak pojdeme v lete na dovolneku bez nej, deti budu smutne ze sa neuvidia, dalsiu dovolenku pri mori s nou nebudeme moct absolvovat (cas + finacie). Manzelovi som aj navrhovala ze jej par 100€ prispejeme ale on nevidi dovod, ved nech ide tam kde na to ma, on sa nechce a nebude obmedozovat (zase dat chorvatsko koli nej) ked aj on si chce oddychnut a preco mame z naseho platit … naozaj neviem ako toto vyriesit, so svagrinou si rozumieme, aj manzel ju ma rad a nema problem s nou travit cas, deti sa na seba tesia a su radi ked su spolu, nam by tych par penazi na doplatok jej dovolenky nechybalo, aj ked principialne chapem aj manzela. Moje starsie dieta sa vyjadrilo ze radsej chorvastko autom s nimi ako all inclusive bez nich..

anonym_879d1c
18. nov 2025

Stale si ides svoje aj ked ti nikto nepritaka

ku_uk
18. nov 2025

Nech doplatí jej exmanžel rozdiel. A kto je jej exmanžel? Tvoj brat? Alebo brat tvojho manzela? Ak chcete ísť spolu tlačila by som na otca, aby zaplatil deťom dovolenku

autor
18. nov 2025
@maris5

@anonym_autor aky ma svagrina rozpocet? My sme takto boli s mojim bratom uz 3 roky po sebe. Ceny isli medzitym hore... On ma rozpocet na 3 ludi taky, ako ja na 4.🤷‍♀️ Tak som hladala co by nam vyhovovalo, co do ceny, hodnotenia hotela plus 2 pristelky - co neponuka kazdy hotel. Zoznam som im poslala a vybrali si.
Pozerali ste aj Egypt a Turecko?

@maris5 myslis 3 ludi v zlozeni 2 dospely a 1 dieta? Lebo to pri akcii dieta zadarmo alebo pod. stoji menej ako 1 dospely a 2 deti. Pozerame grecko, egypt sme vsetci uz boli (okrem deti) a v turecku nas nelakaju tie mega komplexy.

autor
18. nov 2025
@ku_uk

Nech doplatí jej exmanžel rozdiel. A kto je jej exmanžel? Tvoj brat? Alebo brat tvojho manzela? Ak chcete ísť spolu tlačila by som na otca, aby zaplatil deťom dovolenku

@ku_uk svagrina je sestra mojho manzela, exmanzel je clovek mino rodiny a jemu je uplne jedno kde a ako deti travia cas ked su s matkou. Uz som pisala vyssie - ma problem platit povinne veci aj ked na to ma, sebe dopraje, aj tej svojej milenke ale detom ani korunu navyse neda

betulinka1
18. nov 2025

@anonym_autor ale zase svagrina si to musi trosku zrátať. Ze realne kolko minie na dovolenke, bez all. Lebo my chodime aj tak aj tak. Ale realne, ked zrátam dovolenku v IT bez all, tak ma to na zaver dna aj tak vychadza rovnako ako napr. Grécko all. Nech neráta len ubytovanie ale vsetko co minie, zmrzliny, pitie na plazi, atrakcie pre deti, jedlo, restiky, benzin, diaľničné… minuly rok sme presne s muzom zrátali, ze 9 dni v IT nas vyslo to iste ako teraz 11 noci Grécko s All, co sme objednavali teraz na first minute. Ked to takto zráta, tak sa sama bude čudovať aka suma jej na konci dna bude vychadzat. A mozno by stalo za to, oslovit aj cestovku s cenovou ponukou na hotel, co ste si vybrali vy. S tym, ze teda jej staci jedna izba a v podstate dve detske all inclusive. Druha moznost, je kuknut priamo letenky, teraz su super lacne a necha si spravit cenovu ponuku na hotel, priamo od hotela, co ste si vybrali vy, v tom istom termine. Mnoho hotelov robi aj transport s letiska a na letisko. Keby tam aj bol rozdiel -+ 2 dni s Vasim termínom, tak je to stale v pohode. Tam by vedela trosku usetrit. Alebo ako sa tu uz pisalo, kazdemu dajte pod stromcek a na narodky nejaku sumu, Akoze na dovolenku.

eeffka
18. nov 2025
@anonym_autor

@ku_uk svagrina je sestra mojho manzela, exmanzel je clovek mino rodiny a jemu je uplne jedno kde a ako deti travia cas ked su s matkou. Uz som pisala vyssie - ma problem platit povinne veci aj ked na to ma, sebe dopraje, aj tej svojej milenke ale detom ani korunu navyse neda

@anonym_autor vo vasom zlozeni naozaj nevidim problem kupit letenky a samostatny hotel, vyjde vas to omnoho lacnejsie nez cez cestovku

autor
18. nov 2025
@betulinka1

@anonym_autor ale zase svagrina si to musi trosku zrátať. Ze realne kolko minie na dovolenke, bez all. Lebo my chodime aj tak aj tak. Ale realne, ked zrátam dovolenku v IT bez all, tak ma to na zaver dna aj tak vychadza rovnako ako napr. Grécko all. Nech neráta len ubytovanie ale vsetko co minie, zmrzliny, pitie na plazi, atrakcie pre deti, jedlo, restiky, benzin, diaľničné… minuly rok sme presne s muzom zrátali, ze 9 dni v IT nas vyslo to iste ako teraz 11 noci Grécko s All, co sme objednavali teraz na first minute. Ked to takto zráta, tak sa sama bude čudovať aka suma jej na konci dna bude vychadzat. A mozno by stalo za to, oslovit aj cestovku s cenovou ponukou na hotel, co ste si vybrali vy. S tym, ze teda jej staci jedna izba a v podstate dve detske all inclusive. Druha moznost, je kuknut priamo letenky, teraz su super lacne a necha si spravit cenovu ponuku na hotel, priamo od hotela, co ste si vybrali vy, v tom istom termine. Mnoho hotelov robi aj transport s letiska a na letisko. Keby tam aj bol rozdiel -+ 2 dni s Vasim termínom, tak je to stale v pohode. Tam by vedela trosku usetrit. Alebo ako sa tu uz pisalo, kazdemu dajte pod stromcek a na narodky nejaku sumu, Akoze na dovolenku.

@betulinka1 zratane to uz ma davno kedze v chorvatsku sme boli posledne 4 leta a platila vsetko co pises, tak si vie presne porovnat. Problem s hotelom je ten ze dvojlozkovu izbu stale rata ako pre dve dospele osoby bez ohladu na to ze tam je len jedna. Moznost kupit ubytovanie v hotely+ dokupit zvlast letenky este zvazime, musim to este popozerat, nemame presne vybrate miesto/hotel, len co sme pozerali teraz first minute a ceny

maciatkolulu
18. nov 2025
@titla

Tato situacia nema zazracne riesenie. Ked sa manzel uz sestre nechce prisposobit, ani jej doplatit, tak nechce a dovolenku budete musiet stravit bez seba. A Tebe neostava ine respektovat tento jeho nazor, aj ked s nim nesuhlasis.

@titla to je zaujímavé,autorka zarába viac ako muž,vyhovuje jej viac ísť so švagrinou aj deťom to vyhovuje viac,ale aj tak ma držať hubu a krok a prispôsobiť sa,teda všetci....lebo pán tvorstva ...nerozumiem trochu. Ale nevadí. A je podľa mňa absolútne ok pomôcť aj finančne blízkym osobám. Keď sú možnosti. Ale toť moj názor. Je to veľmi milé,že sa deti majú radi a chcú tráviť spolu čas. Ten kto má deti vie,že decká v partii sú šťastnejšie. A tobôž,keď spolu vychádzajú. Dovolenky ako partneri zažijú snáď ešte až až. Decká rastu a poväčšine subtonpre nich jedny z naj spomienok. Aspoň pre tie moje to boli.

betulinka1
18. nov 2025
@anonym_autor

@betulinka1 zratane to uz ma davno kedze v chorvatsku sme boli posledne 4 leta a platila vsetko co pises, tak si vie presne porovnat. Problem s hotelom je ten ze dvojlozkovu izbu stale rata ako pre dve dospele osoby bez ohladu na to ze tam je len jedna. Moznost kupit ubytovanie v hotely+ dokupit zvlast letenky este zvazime, musim to este popozerat, nemame presne vybrate miesto/hotel, len co sme pozerali teraz first minute a ceny

@anonym_autor urcite sa toho neboj. Pozrite si najprv kam chcete ist a ako su tam letenky. Kazdy stat sa lieta v inych dnoch. Dalej ako 20km od letiska by som hotel nehladala, kvoli transferu. Potom napisat priamo na hotel o cenovu ponuku na terminy podla leteniek. Bude to trosku pracne a vies tam nieco usetrit. Transfer s letiska problem nebude v žiadnom štáte. Jedine co za mna mozem poradit, ja si vyhladam hotel kludne aj cez booking podla recenzií ale potom vzdy pisem priamo na mail hotela, ze tolko ludi, take izby, takato strava, tento termin, ci su lehatka na plazi v cene. A ak si vyberiem hotel, pytam sa vzdy najprv hotela na transfer z letiska a na letisko. Ak to nezabezpečuje hotel, vzdy mi daju kontakt. Komunikujem vsade v ANJ.

anonym_6a1600
18. nov 2025

Komentujuce a tie ich názory, all inclusive ako vrchol dovolenky, inak deťom nedopraju🤣 dovolenky nie sú o jedle a deti toto už vôbec netrápi 🤦‍♀️

autor
18. nov 2025
@betulinka1

@anonym_autor urcite sa toho neboj. Pozrite si najprv kam chcete ist a ako su tam letenky. Kazdy stat sa lieta v inych dnoch. Dalej ako 20km od letiska by som hotel nehladala, kvoli transferu. Potom napisat priamo na hotel o cenovu ponuku na terminy podla leteniek. Bude to trosku pracne a vies tam nieco usetrit. Transfer s letiska problem nebude v žiadnom štáte. Jedine co za mna mozem poradit, ja si vyhladam hotel kludne aj cez booking podla recenzií ale potom vzdy pisem priamo na mail hotela, ze tolko ludi, take izby, takato strava, tento termin, ci su lehatka na plazi v cene. A ak si vyberiem hotel, pytam sa vzdy najprv hotela na transfer z letiska a na letisko. Ak to nezabezpečuje hotel, vzdy mi daju kontakt. Komunikujem vsade v ANJ.

@betulinka1 dakujem za instrukcie, anj nie je problem a este otazka kedy cca dava napr ryanair letovy plan na leto?

muchotrafka298
18. nov 2025
@anonym_autor

@betulinka1 dakujem za instrukcie, anj nie je problem a este otazka kedy cca dava napr ryanair letovy plan na leto?

@anonym_autor letovy plan uz davno je. Ako ktore destinacie, niektore su skor, niektore neskor. Pocitaj ale s tym, ze oni nemaju vzdy uplne priaznive letove casy, mozes mat neskoro vecer alebo skoro rano. A pri transferoch a aj samotnom ubytovani je to dost podstatna vec, aby si sa vedela dostat nasledne do ubytovania alebo z neho na letisko. Jasne, ked si ho vopred objednas a zaplatis po teba pride, len niektore hotely, penziony napriklad nemaju 24 hodinove recepcie.

lucik194
18. nov 2025

ono ale necakaj tu cenu nejaku veeeelmi nizsiu, ked kupite letenku, moze byt aj super cena, no hold cena hotelov v high sezone s jedlom je vysoka….. nie vzdy sa to oplati .dovolenka kde si riesis vsetko sama verzus cestovka…..
hlavne ked ste vy stryria

betulinka1
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor uz je leto v ponuke. Vyhladas podla letísk destinácie kam chces ist

betulinka1
18. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor letovy plan uz davno je. Ako ktore destinacie, niektore su skor, niektore neskor. Pocitaj ale s tym, ze oni nemaju vzdy uplne priaznive letove casy, mozes mat neskoro vecer alebo skoro rano. A pri transferoch a aj samotnom ubytovani je to dost podstatna vec, aby si sa vedela dostat nasledne do ubytovania alebo z neho na letisko. Jasne, ked si ho vopred objednas a zaplatis po teba pride, len niektore hotely, penziony napriklad nemaju 24 hodinove recepcie.

@muchotrafka298 oni chcu hotel s all. Este som sa nestretla s tym, aby nemali non stop recepciu tieto hotely.

anonym_e1b38b
18. nov 2025

@anonym_autor ja keď som ostala sama s deťmi, ani ma nenapadlo riešiť dovolenku pri mori. Bola som vďačná že mám strechu nad hlavou a čo do úst. Leto som travievala s deťmi na kúpalisku v susednom meste.
A tak ma napadá čo na to sestra? Necítila by sa menejcenna, kebyže ide s vami? Ak si je vedomá že na to nemá ale vy ju tam voláte .. ja osobne by som nešla, byť na jej mieste, takže čo tak to všetko prebrať s ňou pri káve? A podľa jej reakcií by som sa rozhodla...

muchotrafka298
18. nov 2025
@lucik194

ono ale necakaj tu cenu nejaku veeeelmi nizsiu, ked kupite letenku, moze byt aj super cena, no hold cena hotelov v high sezone s jedlom je vysoka….. nie vzdy sa to oplati .dovolenka kde si riesis vsetko sama verzus cestovka…..

@lucik194 pravda. Ak niekto chce pocas letnej sezony hotel pri mori s all inclusive, tak ho to vyjde lepsie s cestovkou.

slavomira236
18. nov 2025
@lucik194

@lucik194abo hotel all inclusive su lacnejsie cez cestovku kedze zazmluvnuje viac izieb cestovka. Take turecko napriklad urcite

slavomira236
18. nov 2025

@anonym_autor najlacnejsie vychadza tunisko teraz som kupovala pre mna a 2 deti..ale nevrzaa som najlacnejsi hotel. Chcem vidiet mahdiu aspoň raz. Egyot je drahsi. Ak xhcete ist prazdniny jul sugust ceny su vysie niekolko stoviek ale to vsade. Preto som radila jun september.

autor
19. nov 2025
@anonym_e1b38b

@anonym_autor ja keď som ostala sama s deťmi, ani ma nenapadlo riešiť dovolenku pri mori. Bola som vďačná že mám strechu nad hlavou a čo do úst. Leto som travievala s deťmi na kúpalisku v susednom meste.
A tak ma napadá čo na to sestra? Necítila by sa menejcenna, kebyže ide s vami? Ak si je vedomá že na to nemá ale vy ju tam voláte .. ja osobne by som nešla, byť na jej mieste, takže čo tak to všetko prebrať s ňou pri káve? A podľa jej reakcií by som sa rozhodla...

@anonym_e1b38b ona napriek tomu ze ostala sama s detmi ma na dovolneku v chorvatsku, autom, v apartmane - ano cely rok si nic nedopraje a je to jej jediny oddych pocas roka. Ked som jej medzi recou spomenula ze by sa mozno nejako dalo vymysliet z nasej strany ist lietadlom a do hotela tak bol milo prekvapena

autor
19. nov 2025
@slavomira236

@anonym_autor najlacnejsie vychadza tunisko teraz som kupovala pre mna a 2 deti..ale nevrzaa som najlacnejsi hotel. Chcem vidiet mahdiu aspoň raz. Egyot je drahsi. Ak xhcete ist prazdniny jul sugust ceny su vysie niekolko stoviek ale to vsade. Preto som radila jun september.

@slavomira236 to viem ze mino prazdnin/sezony su ceny nizsie, ale toto nie je ani pre nas riesenie lebo 9 tyzdnov prazdnin potom musim aj tak nejako vyriesit a uz nebudem mat dovolenku, u svagrinej to neprichadza do uvahy uz vobec koli exovi

maciatkolulu
19. nov 2025
@slavomira236

@slavomira236 to je super,pokiaľ nemáš školopovinné deti ak máš,tak smola. Autorka písala vek detí a teda sú všetky školopovinné,takže to nie je cesta pre ňu. Ako dôvod vymeskania zo školy,že niekto chce niečo vidieť lebo je to lacnejšie,lebo je rozvedený atď,to asi celkom loser nie je. Či? Autorka jasne napísala,že mimo prázdnin nie. Deti majú školu a prázdninových dní je viac než dosť na pokrytie,najmä pre samozivitelov. Takže aj pre švagrinú asi táto cesta nie je vhodná. Bežný človek nemá zbytočne dovolenku pre mimo sezónu.

maciatkolulu
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_e1b38b ona napriek tomu ze ostala sama s detmi ma na dovolneku v chorvatsku, autom, v apartmane - ano cely rok si nic nedopraje a je to jej jediny oddych pocas roka. Ked som jej medzi recou spomenula ze by sa mozno nejako dalo vymysliet z nasej strany ist lietadlom a do hotela tak bol milo prekvapena

@anonym_autor za mňa je to bez rečí. Ak na to máte,tak nie je o čom a v pohode by som jej povedala,že to majú ako rodina darček,nikdy nevieš,či za pár rokov to vám,tebe,mužovi možno deťom nevráti. Nikto nikdy nevie,čo sa v živote môže stať. 🤷. Dnes je to traktor za pár rokov môže byť opačne. A ten kto tvrdí,že nie🤣.....

maciatkolulu
19. nov 2025
@anonym_autor

@slavomira236 to viem ze mino prazdnin/sezony su ceny nizsie, ale toto nie je ani pre nas riesenie lebo 9 tyzdnov prazdnin potom musim aj tak nejako vyriesit a uz nebudem mat dovolenku, u svagrinej to neprichadza do uvahy uz vobec koli exovi

@maciatkolulu traktor asi nie,ale teda TAKTO,telefón má dnes dobrú náladu.
@anonym_autor

marsmykkok
19. nov 2025
@anonym_autor

@marsmykkok deti su od 13-6 rokov takze az tak velke nie su a hlavne chcu spolu travit cas kotreho je pocas roka uz aj tak malo. Na dovolenku sme chodili do chorvatska lebo to vyhovovalo aj nam, nie koli tomu aby sme jej pomohli s detmi. Ma uz mamu (svokru) a ta nepojde, ineho surodenca nema (iba mojho manzela) takze nema ziadnu blizku osobu co by s nou isla

@anonym_autor 13 ročné dieťa je už skoro dospelák-rozumné a 6 ročné nie je tiež najmenšie, to zvládne aj sama a nemusíte s ňou ísť. A môžete robiť tak že jeden rok tento pôjdete osamote každý podľa seba a na druhý rok pôjdete s ňou do toho Chorvátska.

autor
19. nov 2025
@marsmykkok

@anonym_autor 13 ročné dieťa je už skoro dospelák-rozumné a 6 ročné nie je tiež najmenšie, to zvládne aj sama a nemusíte s ňou ísť. A môžete robiť tak že jeden rok tento pôjdete osamote každý podľa seba a na druhý rok pôjdete s ňou do toho Chorvátska.

@marsmykkok kde som prosim ta pisala ze 13 a 6 rocne deti su svagrinine? Pisala som ze deti mame od 13-6 rokov, nase dve rodiny dokopy. A kde pisem ze by to nezvladla sama? Ona si to tam sama 4x odsoferovala sama, byva daleko od nas takze pekne celu cestu uplne sama, neboli sme ani blizko nej nasim autom. A dovod spolocnej dovolenky nie je ze nezvlada svoje deti, ale aby sme sa videli aspon par x do roka, deti si tak zvykli a my tiez

anonym_065bc5
19. nov 2025

Ja by som muza presvedcila,nech doplatite.Teraz idu vianoce ako darcek,to doplatte aj akcie su vecsie ako po novom roku.U nas tak isto,vzdy v januari objednavame ale teraz to chceme pod stromcek,tak hned ako budeme vediet kedy budeme mat dovolenky,ideme a zajednavame.My sa musime riadit len celozavodnou,v july takze najvyssie ceny a je nas tiez dokopy 8,takze 2 izby.Ratam all inclusive viac ako min.rok,teda min.8000eur na min.10.Ten tyzden je malicko,prak.5dni pri mori,to si clovek ani riadne neoddychne.
A to,ze nemusis varit,ozaj len oddychujes,opalujes sa,plavas,prechadzky.Vecer zase zabava,animatori,diskoteky pre deti.Aj deti si vzdy super oddychnu.A letecky si tam za chvilu,ziadne soferovanie dlhe hodiny,len na letisko sa dostavit.
Skus ho presvedcit,ze uz len,ze pojdu letecky budu mat este vecsi zazitok ako autom.
Ze bez varenia si viac oddychne aj sestra aj ty.Ako vianocny darcek,lepsi argument uz neni ako vyuzit prave vianoce.

maciatkolulu
19. nov 2025
@marsmykkok

@marsmykkok 13 ročne je skoro dospelak? To ako fakt? A neviem,kto kde píše o Tom že by to švagriná nezvládala,ja som zachytila akurát finančné nedava letecký zájazd. Treba najprv poriadne čítať trochu rozmýšľať a pôjde to ...

april171
19. nov 2025

Je by som podporovala prehlbovanie vzťahov medzi deťmi, to je základ. Je super, keď bratranci spolu vychádzajú a toto sa buduje predovšetkým v detstve. Je skvelé, že deťom je jedno kde budú, hlavne, že budú s rodinou. Na tomto by som stavala a skúsila toto vysvetliť mužovi. Vzťahy sa budujú spoločnými zážitkami, stretnutiami, Keď budú veľkí, budú mať na čom stavať, na čo spomínať, akú srandu zažili. Bude im jedno, či mali all inclusive.
Mňa ešte zaujalo, ako veľmi tvojho muža zaťažuje to Chorvátsko, keď si potrebuje viac oddýchnuť. Čo také zaťažujúce tam robí. Z mojej skúsenosti aj starostlivosť na dovolenkách ja väčšinou na pleciach žien.

autor
19. nov 2025
@april171

Je by som podporovala prehlbovanie vzťahov medzi deťmi, to je základ. Je super, keď bratranci spolu vychádzajú a toto sa buduje predovšetkým v detstve. Je skvelé, že deťom je jedno kde budú, hlavne, že budú s rodinou. Na tomto by som stavala a skúsila toto vysvetliť mužovi. Vzťahy sa budujú spoločnými zážitkami, stretnutiami, Keď budú veľkí, budú mať na čom stavať, na čo spomínať, akú srandu zažili. Bude im jedno, či mali all inclusive.
Mňa ešte zaujalo, ako veľmi tvojho muža zaťažuje to Chorvátsko, keď si potrebuje viac oddýchnuť. Čo také zaťažujúce tam robí. Z mojej skúsenosti aj starostlivosť na dovolenkách ja väčšinou na pleciach žien.

@april171 no to chorvatsko je dobra otazka lebo pred rokmi on o tom snival ze pojdeme ako sme my chodili s rodicmi, autom a “pastika na plazi” a ja som sa tomu branila, mne odradzala dlha cesta autom a to ze aj tak budem riesit poriadok, varenie, nakupy atd … a teraz sa to cele otocilo. On si chorvastko uzil, ani dlha cesta autom mu nevadi, pomahal aj s varenim ale teraz chce uz uplne bez starosti a ze ved deti nech zaziju nieco ine, mladsie este neletelo atd