icon

Robili ste tu niekto storno dovolenky?

marika0306
26. mar 2020

Ahojte. Je tu niekto kto dal zalohu cestovke za letnu dovolenku a chce ju rusit. Pripadne ju zrusil. Ako to dopadlo ?

marlent
26. mar 2020

@misiatko81 lenze poistit ti poistia a je tam tiez 25% spoluucast tak sme mali poistku cez allianz minuly rok samotna poistka nas vysla okolo 100 a to som uz na tom istom ako ked teraz pridem o 35%

marlent
26. mar 2020

@marika0306 my na konci decembra sme dali zalohu a asi no neviem 3 dni pred tym ako to vypuklo vo velkom doplatili zvysok ceny😥

marlent
26. mar 2020

@marika0306 vypuklo vo velkom som myslela taliansko...aby som sa vyhla tu komentom...este ani opatrenia nikde neboli okrem ciny teda

marlent
26. mar 2020

@marika0306 jasne ze nas odhovarali vraj ci zrusime teraz alebo zrusime mesiac a den pred nasrupom strhne sa 35% takze vlastne uvidime...
Ale mam taky citak pytat a stornovat uz teraz..a necakat kedy zacnu ludia hufne stornovat aby som sa vyhla pripadnemu upatku kancelarie...lebo potom neuvidim vobec nic uz

marion09
26. mar 2020

@lussyaweiss Čína aj most postaví za týždeň,Slovensko za roky😆

marika0306
autor
27. mar 2020

@marlent presne toto sme aj hovorili aj my. Ze riesit to hned a nie pitom ked sa zacnu uplne vsetci blaznit. No ja pockam do toho 15.a uvidim co mi povedia

marlent
27. mar 2020

@marika0306 my ideme dnes volat nech poslu formular kaslem na to...eate sme to a muzom rozoberali ze aj vzhladom na koronu urcite to nebude do jula resp augusta uuuuplne ze bez..pri tim ako sa to siri staci jeden..prejst okolo nespravneho na letisku postabit sa za neho na pasovke v lietadle na hoteli...
A teda bulhari (vraj) maju horsie zdravotnictvo ako my takze my na to kasleme...pojdeme ak to bude mozne tu na svk niekam
Drzim palce nech dostanes naspat co najviac 🙂

marika0306
autor
27. mar 2020

@marlent vee prave. Nepozname zdrabotnictvo. Zhorsi sa to nahodou a ostaneme tam. My neplanujeme tenrok cestovat do zahranicia. Je to riziko a tiez si myslim ze to neprejde...

nagi
28. mar 2020

@marlent tak to ze si to stornujete tedka prijdete o 35% je fakt zabavne. Ikdyby cestovni kancelar skoncila jako upadce, jeji platebni neschopnost je pojistena u pojistovny ktera musi vyplatit celych 100% ceny. Varianta kterou nabizi cestovni kancelar je standartni udrzeni cash flow spolecnosti takze to ze tu nekoho strasite upadem a ze nedostane nic je naprosty nesmysl a hlavne je to lziva informace.

dzina007
28. mar 2020

@marlent allianz nema spoluucast len 10%. Aspon my sme tak mali v podmienkach o allianzu. Ze spoluucat 10% zo strono poplatku.

dzina007
28. mar 2020

Ale inak pozor. Poistka na storno kvoli pandemii skoro nikde neplati. Jedine vybavovat tesne pred papier od lekara a podobne.

marlent
28. mar 2020

@nagi ja tu nikoho nestrasim uvazovala som nikde som neuviedla ze je to tak a tak..uvaha..

marika0306
autor
29. mar 2020

@nagi mne povedali aj v cestovke. Ze je tu aj moznost ze nedostaneme nic. Toto poslali.

Vzhľadom k aktuálnej situácii sa snažíme dohodnúť s dodávateľmi služieb, aby nám stornopoplatky pri zrušení zájazdov znížili alebo odpustili. Nie je našim cieľom, aby klienti stornovali s vysokými stornopoplatkami skutočne vzniknutých nákladov vo výške minimálne 65-70% z ceny zájazdu.
A ked niekto zaplatil 50 % zalohu. Tak nedostane nic. Sami nevedia co bude. A druha vec ze takato situacia tu este nebola. To nie je strasenie ale realita

maminkasisa
29. mar 2020

@marika0306 a aku ste nali orosim Vas cestovku? Necitali ste storno podmienky v zmluve? Mne sa to nejako nezda, ci je to takto koli korone?

marika0306
autor
29. mar 2020

@maminkasisa citali. Za beznych okolnosti. Nie pri pandemii.

marika0306
autor
29. mar 2020

@maminkasisa za beznych okolnosti je strata 10% ja som nevedela ze sa toto stane. Keby som vedela tak platim 10% zalohu ani o euro viac....

maminkasisa
29. mar 2020

@marika0306 a to pri pandenii su ine podmienky? Toto som nenasla, my riesime tiez zrusenie dovolenky, manzel uz napisal list, stale mu hovorim, nech tam este zavola...

marika0306
autor
29. mar 2020

@maminkasisa ja neviem. Ked som volala do cestovky prvykrat. Odhavarala ma od storna. Povedala ze zrusit to viem s 10% stratou najneskor mesiac pred odchodom. Potom sa kazdym tyzdnom zvysuje o 10% storno poplatok. To zname ze cim sa to viac blizi tym vyssi storno poplatok. Ked som ale trvala na tom ze to chceme zrusit hned. Ze za takychto podmienok do zahranicia cestovat nechceme tak povedala ze mam poslat preciarknutu zmluvu mailom. A nato mi volala ze cestovka jej povedala ze toto je mi.oriadna situacia a povedala o tych vysokych percentach pri storne. A potom mi to prislo aj mailom to co som vyssie pisala. Uvidime ako to dopadne

lussyaweiss
29. mar 2020

Ja by som na Vasom mieste nic nerusila ak sa nikam nepojde cestovka sama vrati peniaze... somnou pekne komunikovali a mi tiez pockame ...mi mame termin jun ... v maji musim doplatit 890e tak aj urobim a max keby zacali spekulovat si datum len presuniem na september ked si myslim ze uz bude vsetko v pohode mi ideme do krajiny kde je to v pohode ... tak radsej presun terminu ako nemat nic ved aj september oktober je este pekne teplucko... 🙂

nagi
29. mar 2020

@marika0306 takze jeste jednou a asi po bodech.
1) V pripade ze se neuskutecni zajezd ze strany cestovni kancelare pripadne cestovni kancelar skrachuje tak se vam vratu 100% ze zaolacene ceny. Pokud CK nebude mit finance na vraceni zajezdu tak vse za ne resi Pojistovna u ktere je pojistena. Tim pqdem ano nevrati vam to cestovka ta vam neda nic ale castlu vrati pojistovna.
2) v zadnem pripade nic nerusit,. V pripade ze tam clovek ude, CK ma pravovpozadovat storno poplatne a naklady stim vyuctovane podle zmluvy
3) kdo stornuje sam od sebe je hlupak a to naprostej tak at si plati storno.

nagi
29. mar 2020

@marlent sama jsi ze mas citak a necekat a pripade "upadku kancelarie... Lebo potom neuvidim vubec nic uz" zenlidi zacnou hufne stornovat..... Ano budou wtornovat ale ze neuvidis vubec nic je NAPROSTA LEŽ a nepravdiva ibformace kde jen strasis lidi a je videt zeno pravnich vecech v teto oblasti nevis vubec nic. Tim to ukoncim protoze vysvetlovat nekomu paragraf a praxi se mi opravdu nechce a kdo ti veri tak at je hlupak a plati si za storno z vlasniho zameru.

marika0306
autor
29. mar 2020

@nagi takze mam akoze doplatit zvysok dovolenky? Napriek tomu ze vycestovat nechceme? 🙄

nagi
29. mar 2020

@marika0306 idealne kontaktovat cestovnu kancelarii a pisemne se domluvit na odkladu platby z duvodu pravdepodobne nemoznosti cestova vzhleden k aktualni situaci ve svete. Bud Vam cestovni kancelaria navrhne reseni ve smyslu odkladu platby nebo jine reseni krete je v ramci interniho reseni situace. Ale pokud mate zmluvu tak se ji do zruseni dovolenky ze strany CK musite drzet. Vse je na komunikaci s CK, kazda to resi jinak.

maminkasisa
29. mar 2020

@marika0306 no ja urcite nebudem doplacat dovolenku...

maminkasisa
29. mar 2020

@nagi Ty pracujes v cestovke?

marika0306
autor
29. mar 2020

@maminkasisa tiez som sa to chcela spytat...

marika0306
autor
29. mar 2020

@maminkasisa ani ja nie. Nech si hovori kto chce co chce. Poziadame mozno o odklad. Ale platit urcite nebudeme. A cestovat do zahranicia tento rok tiez nie.

ladyflybird
30. mar 2020

Aj my sme riešili čo s objednanou dovolenkou. Máme ju hneď začiatkom augusta. Podľa vop ak stornujeme 30 dní pred nástupom mame poplatok 35% z ceny, dovolenku musíme doplatiť najneskôr 30 dní pred nástupom, takže my počkáme do konca júna, a uvidíme aká bude vtedy situácia, riešila som to aj s cestovkou, odporučila čakať, ak by sme chceli dovolenku prehodiť na iný termín, znova by sme museli kúpiť letenky. Ideme cez Tui

dada_99
30. mar 2020

ono vsetko zalezi od nastupu na dovolenku, ci to malo byt v tychto dnoch alebo az koncom roka, aj v takychto veciach sa proste podmienky storna lisia

fkristina
3. apr 2020

@dzina007, @yellow28 Ahojte! Ja sa tiež pridám. Zvažujeme stornovať aug.dovolenku, len nikde neviem vyčítať, koľko je storno poplatok. Ja som si myslela že len cca. 10% 🙏
Ale píšete, že to kludne môže byť aj 35% tak to je fakt páka! A ten papier od lekára je tiež možnosť, len neviem na akú diagnózu by to malo platiť. že kvôli chorobe nevieme ísť. Vtedy by platila poistovňa.
máte skúsenosti s TipTravel?