Robili ste tu niekto storno dovolenky?
Ahojte. Je tu niekto kto dal zalohu cestovke za letnu dovolenku a chce ju rusit. Pripadne ju zrusil. Ako to dopadlo ?
@fkristina cez aku spolocnost ides? Malo by to byt v zmluve v VOP.
lekar plati... ale neplati storno papier teraz... ale napriklad kamoske noc pred odletom zateplotovalo dieta na let nenastupili... platili len 10% spoluucast... len su okolo toho papierovacky a teraz jasne ze poistovne mozno budu viac preverovat lebo budu ratat so spekulaciami...
@marika0306 my sme dovolenku v júli zrušili. Mali sme poistku.
Tiež sa nás snažili odhovoriť ale bohužiaľ nemám chuť niečo s dvomi deťmi riskovať.
Aj v našej krajine bude chudoba, nie to Taliansko, Chorvátsko a pod.
Boh vie ako za z toho pozviechaju oni.
Vrátili nám tuším 90% zálohy a zvyšok si máme žiadať vrátiť z poistenia.
V zmluve sme mali že tri mesiace pred termínom to môžeme zrušiť bez poplatku.
@ivca88 ved prave. Ani my to s detmi nechceme riskovat. Mozrm vedet cez aku cestovku to bolo? Lebo nam povedala ze zalohy boli hned vyplatene danemu hotelu a se zavisi od nich kolko budu ochotni vratit.
@marika0306 cez Invia a potom cez netusim koho. Vybavoval to muž s mojou maminou, keďže aj oni mali ísť s nami na veľkú spoločnú dovolenku aby boli s vnuckami.
@marika0306 ...ja som chcela stornovat, neodporucili, kvoli vysokym storno poplatkom, mame turecko zaciatok jula, cez Turancar, uvazujem nad zmenou terminu na august-september alebo CK, ze rokuju s vladou a maju davat poukazy v cene pobytu na nasledujuci rok, ze na vyplatenie vsetkych klientov nebudu mat peniaze.
@mirka2405 to by bolo supeer. Na rok to posunut.
Dobrý večer,dnes celý deň hľadám na nete kde by mi poradili,a vidím že je to dosť problém všeobecne.My máme zajazd cez inviu s Happy travel na koniec augusta.Písala som tam už 7.4,že chcem stornovať zájazd, v zmluv.podmienkach majú,že ak je to nad 60 dní tak je poplatok 15 percent a viac podla nákladov cestovky,ked som tam volala povedala mi,že ked to teraz zruším môžu žiadať 70 až 80 percent z ceny. Čo celkom nechápem ako prišli k toľkým percentám,pretože ak by som zrušila dovolenku neskôr,že by to bolo 59 až 30 dní do dovolenky,tak je poplatok 30 percent.Čiže podľa podmienok by som mala zaplatiť max 29 percent...Písala som právnikovi a on mi odporučil doplatiť do 15 percent celkovej sumy s tým že sa riadim VZP a počkať na ich vyjadrenie a potom od nich žiadať všetky doklady o tom čo už za nás zaplatili,lebo mi tvrdili že už zaplatili všetko,hotel, odlet ,letiskové poplatky.Tiež neviem čo robiť,my sme zatial nezaplatili ani druhú čiastku tú sme mali doplatiť 21.4 a poslednú až 4.7. Veľmi sa mi to platiť nechce,lebo mám obavy že tie peniaze už neuvidíme
Mam ten isty problem ....mame kupeny zajzd zaciatok jul do Turecka ....kupovany cez Inviu ....ck orex travel ....platili sme zatial iba zalohu a doplatit mame do 28.4 ....poziadala som o storno poplatok, ktoey vyratali na viac ako 30 % tak som ich vysmiala a vyziadala fakturaciu storna poplatkum nakolko v zmluve je urcene ze ak zostornujem 45 dni vopred vyska poplatku je vyska vynalozenych nakladov najmenej 50€ . Ich odpoved bola ze neplatim len za let a ubytovanie ale aj za administrativu spojenu zo storno ...reklamu a podobne bludy. Na ziadost o predlzenie splatnosti som dostala jasnu odpoved ...nie ....tak ked mi poslali mail s tym ze mam doplatit ...tiez dostali jasnu odpoved...nie....pretoze silno velmi silno poxhybujem.aj ked je CK poistena voci insolventnosti ze klientovi bude vyplatenych 100% a verim ze pred letom budu hufne vsetky krachovat
@veroniqua92
@veroniqua92 Tak toto je velmi zaujimave,to je co sa blbost,ze reklamu a administrativu??Mne povedali,ze budu ratat skutocne realne naklady 70 az 80 percent.Predvcerom bol reflex a tam o tomto hovorili,behom tyzdna dvoch ma byt vytvorena legislativa co sa tyka dovoleniek ja ked to stornujem do pol maja,storno poplatok by mal byt 15 percent zo sumy a max 29 percent.Nie ako pytaju teraz.Tak cakame.Aj my mame zaujem o voucher,tak som zvedava o tyzden dva,lebo ze stat ma zaujem o to aby cestovky prezili tuto krizu ,ked nie stornujeme a budeme to riesit cez pravnika,ale ten mi povedal ze pri situacii aka dnes je ku takemu ani nedojde.Stat musi zaujat nejake stanovisko,inak ta v Invii bola z toho tiez hotova,kee jej povedali tie percenta,
Tiež máme dovolenku na koniec augusta do Grécka, zatiaľ sme nestornovali...lebo tie sumy sú závratné...mali sme ísť aj s mojou maminou( riziková skupina nad 65r.) a neterkou a našimi dvomi synmi- jeden ztp...ale popravde mám obavu...Keď sa bude dať cestovať či to bude naozaj bezpečné...lebo cestovky určite budú tlačiť na to že keď sa bude dať letieť tak aby dovolenkári leteli..
@gabco33
Aby som bola.presna
Citujem :
Dobrý deň, storno je hlavne za ubytovacie a letecké kapacity, ktoré sú vopred zazmluvnené a k dnešnému dňu z veľkej časti uhradené. Letenky sú v cene 789€, ubytovanie v cene 686,07€.
Skutočne vzniknutými nákladmi sú náklady, ktoré vzniknú cestovnej kancelárii s poskytnutím zájazdu, tzn. nielen náklady na jednotlivé služby cestovného ruchu, ktoré cestujúcemu nebudú poskytnuté, napr. ubytovanie, doprava, ale všetky náklady cestovnej kancelárie, tzn. aj fixné náklady na prevádzku, náklady na reklamu a iné náklady spojené so získaním klienta, uzatvorením zmluvy o zájazde ako aj s administratívnym vybavením odstúpenia. Zároveň sa k týmto nákladom musí pripočítať stornopoplatok
alebo akékoľvek iné pokuty, ktoré je cestovná kancelária povinná uhradiť poskytovateľovi služby cestovného ruchu, ktorá je súčasťou zájazdu a ktorá z dôvodu odstúpenia od zmluvy nebude poskytnutá
ZIstovala som si ohladom storna nasho hotela ....ten v presne rovnaky datum ....all inclusive ....ponukal stoeno do komca maja zadarmo ked som toto napisala do ceztovky zw nech nesranduju ale.od jednotlicca nwchcu poplatok ale od CK ano...ze ci si zo mna robia sranda ....a zw trvam na fakturacii ...prisla ki rovnaka odpoved
@veroniqua92 ano,ono je to tak,ze toto je mimoriadna situacia,aku este neriesili,pokial pocas minulych rokov niekto stornoval dovolenku,boli to mozno 4-5ludia,tak cestovky stratu ani nepocitili,kolkokrat odpustili aj stornopoplatok,ale teraz vsetci hufne rusia a pre nich je to prakticky likvidacne.Kvoli tomu pytaju tie realne naklady co zaplatili,teda 70 percent z nich.My mame cas do polovice maja zrusit zajazd,budeme cakat a volat.Behom max 2 tyzdnov ma rozhodnut vlada

@fkristina z Tip Travel dnes volali môjmu, len bol v práci... Príde mu mailom čo a ako... Ale neponúkajú možnosť prenosu do budúceho roka...