icon

Rodinná dovolenka pri mori s malým dieťaťom

kstranova
21. máj 2025

Ahojte, prosím, napíšte vaše skúsenosti ktorú dovolenku pochvaľujete a odporúčate s dietatom (2 roky) pri mori. Doprava autom. Niekde kde sme do 8-10 hodín maximálne . Ideálne ešte menej. Chorvátsko, Taliansko, Slovinsko alebo čokoľvek iné. Ďakujem 🙂

bolarazjedna
21. máj 2025

My sme boli s 2rocnym vlani v Crikvenici. Ideme aj tento rok (3 a 1 roční). Každý na iné preferencie. My sme hľadali apartmán blízko pláže a promenády, aby sme s deťmi nemuseli ďaleko presúvať, zároveň večer sme mohli užiť mesto, ľudí. Na pláži sú obrovske ihriská pod borovicami, cize pre deti stvorené, pláž je pozvoľná, vlny nie sú.
Boli sme s 1rocnym aj v Bibione, no mne osobne spätne prekáža, že tam nikde nemáš žiadny tieň.

tairyx
21. máj 2025

Boli sme v Meduline v HR, tam je to pre deti ako stvorené, kilometer voda po kolená.. mne vadilo, že voda bola od piesku zamútená, čistá bola iba ráno.. potom ešte Privlaka, Nin v Chorvátsku.

michaela329
21. máj 2025

Bibione - čo sa týka vybavenosti pláže, vody, dostupnosť autom a "života" v meste, tak za mňa super. Celkovo Sever Talianska je veľmi fajn.

sisaka
21. máj 2025

S takým malým dieťaťom by som volila pieskovú pláž, rozhodne nie tie šutre/betón, ktorý majú v Chorvátsku.

minesasubu
21. máj 2025

Taliansko

koniarova
21. máj 2025

Pre mňa by dovolenka s 2 ručným pri mori, s vlastnou dopravou bola za trest. 😂😂😂Ja viem, že o takúto radu nežiadaš. Ale k veci. Nin v Chorvátsku.

marca12
21. máj 2025

Pozri Caorle Lido Altanea. Pre deti krasne prostredie. Je to komplex prave pre rodinu s detmi.

cukroska
22. máj 2025

@kstranova My sme boli v Bibione ,keď mal mladší dva.To bola nádherná dovolenka. Boli sme autom, vyberali sje zámerne kratšiu cestu a boli aj na plavbe,dali celodenný výlet Benátky, zážitok veľký, všetky kanály s kočiarom a na námestí svätého Marks ponaháňal všetky holuby😅 Celé dni ori mori stavali pieskové veže a tunely, boli tam kopec preliezok,hojdačky a nato, že sme vychytali a mali takmer 40st.horúčavy tak to zvládli deti super.
Prvá dovolenka Crikvenica,ale vtedy sme si povedali, že už len piesok.

sisaka
22. máj 2025
@koniarova

Pre mňa by dovolenka s 2 ručným pri mori, s vlastnou dopravou bola za trest. 😂😂😂Ja viem, že o takúto radu nežiadaš. Ale k veci. Nin v Chorvátsku.

@koniarova podľa mňa práve naopak. S dvojročným určite radšej vlastnou dopravou, zo zastávkami a flexibilitou ako hodiny tráviť na letisku, čakanie v rôznych radoch - na security, na nástup, na výstup, na batožinu, sedieť v lietadle často krat bez možnosti postaviť sa, o obťažovaní spolucestujúcich sa radšej ani nejdem rozpisovať a potom na mieste pobytu vybavovanie auta v požičovni, o možnosti bez požičania auta by som s takým malým dieťaťom ani neuvažovala. V prípade potreby skorejšieho odchodu, prebookovavanie leteniek, nedajboh dieťa dostane z vody zápal stredného ucha, tam sa neodporúča v akútnych stavoch vôbec letieť… , takže celkom nechápem kde vidíš výhodu hromadnej prepravy oproti vlastnej u malých deti

koniarova
22. máj 2025
@sisaka

@koniarova podľa mňa práve naopak. S dvojročným určite radšej vlastnou dopravou, zo zastávkami a flexibilitou ako hodiny tráviť na letisku, čakanie v rôznych radoch - na security, na nástup, na výstup, na batožinu, sedieť v lietadle často krat bez možnosti postaviť sa, o obťažovaní spolucestujúcich sa radšej ani nejdem rozpisovať a potom na mieste pobytu vybavovanie auta v požičovni, o možnosti bez požičania auta by som s takým malým dieťaťom ani neuvažovala. V prípade potreby skorejšieho odchodu, prebookovavanie leteniek, nedajboh dieťa dostane z vody zápal stredného ucha, tam sa neodporúča v akútnych stavoch vôbec letieť… , takže celkom nechápem kde vidíš výhodu hromadnej prepravy oproti vlastnej u malých deti

@sisaka mňa by s 2 ročným nenapadlo sa prepravovať nijako. 😁😁 Tak malé dieťa z dovolenky nemá nič a ja by som tiež nemala. Radšej doma na terase. Ale chápem, že ostatní na to nervy môžu mať. V dobrom závidím.

michaela329
22. máj 2025
@cukroska

@kstranova My sme boli v Bibione ,keď mal mladší dva.To bola nádherná dovolenka. Boli sme autom, vyberali sje zámerne kratšiu cestu a boli aj na plavbe,dali celodenný výlet Benátky, zážitok veľký, všetky kanály s kočiarom a na námestí svätého Marks ponaháňal všetky holuby😅 Celé dni ori mori stavali pieskové veže a tunely, boli tam kopec preliezok,hojdačky a nato, že sme vychytali a mali takmer 40st.horúčavy tak to zvládli deti super.
Prvá dovolenka Crikvenica,ale vtedy sme si povedali, že už len piesok.

@cukroska a Taliani milujú deti 😃 Ja som ešte deti nemala, ale v kamaráti mali, všade nás vítali, hneď usadzali, nosili prkotiny pre bambini. V Chorvátsku sme také správanie nezažili - pričom cenovo je to už to isté.

cukroska
22. máj 2025
@michaela329

@cukroska a Taliani milujú deti 😃 Ja som ešte deti nemala, ale v kamaráti mali, všade nás vítali, hneď usadzali, nosili prkotiny pre bambini. V Chorvátsku sme také správanie nezažili - pričom cenovo je to už to isté.

@michaela329 Áno asi tak Taliansko a Grécko je srdcovka ♥️ Chorvátsko je nádherné, ale kým boli deti malé tak jednoznačne Grécko, Taliansko a Bulharsko. Jedným slovom piesok ,skvelé ceny,pohostinnosť krajiny.

michala11111
23. máj 2025

Nám sa páčilo v Umag plava laguna, hotel s toboganmi pre malé deti, piesková pláž, výborné jedlo, detský kútik vnútri, kúsok autom sme chodili s deťmi do centra na kolotoče, kde boli aj detské ihriská, stánky, promenada

any14
3. jún 2025
@marca12

Pozri Caorle Lido Altanea. Pre deti krasne prostredie. Je to komplex prave pre rodinu s detmi.

@marca12 Dobrý deń, prosím, ak ste boli v Lido Altanea... kyvadlová doprava na pláž ako funguje, ak s ňou máte skúsenosti? V akých asi časových intervaloch? Aj večer by ma zaujímal. Ďakujem

marca12
3. jún 2025
@any14

@marca12 Dobrý deń, prosím, ak ste boli v Lido Altanea... kyvadlová doprava na pláž ako funguje, ak s ňou máte skúsenosti? V akých asi časových intervaloch? Aj večer by ma zaujímal. Ďakujem

@any14 Casovo si nepamatam,ale ozaj kazdu chvilu. Neviem,ci aj nie kazdych 15 minut. Chodi taky vlacik pre deti to bola super atrakcia.

any14
4. jún 2025
@marca12

@any14 Casovo si nepamatam,ale ozaj kazdu chvilu. Neviem,ci aj nie kazdych 15 minut. Chodi taky vlacik pre deti to bola super atrakcia.

@marca12 Ďakujem 🙂