icon

Rodos s 1,5 ročným synom

ika5521
10. apr 2022

Boli ste niekto na Rodose s malým dieťaťom? Chystáme sa do Kolymbie a odtiaľ by sme chceli ísť na výlety do starého mesta a na Lindos. Da sa po starom meste a po Lindose chodiť s kočíkom? Čo som pozerala fotky, Lindos vyzerá byt na kopci a bolo tam aj dosť schodov. Chceli by sme ísť aj do akropoly, ale neviem co s kočíkom, aby sme ho nemuseli niesť až hore. Kočík mame terénny, ale neviem ci sa s ním dostaneme až hore. Nie je tam nejaká úschovňa batožiny, pripadne nejaké iné nápady, ako ste to vymyslili vy?

gelifil
10. apr 2022

po tom chodniku hore sme stretli aj kociky, ale riesila by som to nosicom

ika5521
autor
10. apr 2022

@gelifil Mam aj nosič, ale malý v ňom nezaspí, takže kvôli obednemu spánku musíme brať kočík. Do akropoly by som išla najradšej len s nosičom a kočík niekam uschovala, ale neviem ci sa bude dat niekde.

gelifil
10. apr 2022

@ika5521 asi nie a na obed sa tam upecie...chodte skor rano alebo poobede

zuzahajdulka
10. apr 2022

V Lindose vylet az hore na akropolu neodporucam, strasne sa smykaju tie kamenne platne smerom dole naspat. Ja som sa skoro zabila aj bez kocika, tak som radsej isla naboso. Detto vylet na klastor Tsampika je rovnake klzisko, ak by Vas to nahodou napadlo. Po starom meste v Rodose aj Lindose sa kocikom da ist, no je to vydlazdene kamennymi kockami, cize dieta to riadne vytrasie. Ako pise @gelifil , na obed je na Lindose priserna horucava - je to jedno z najteplejsich miest na ostrove a pre male dieta by to mohlo byt nebezpecne. Radsej co najskor rano. Da sa ist aj na vylet do Udolia motylov (skor s nosicom), kde je prijemne tienisto, po grecky to nazyvaju "Petaloudes".

elenajezova
11. apr 2022

Áno, boli sme v Lindose na výlete a tiež potvrdzujem z vlastnej skúsenosti, že je tam fakt strašne teplo ...

ika5521
autor
11. apr 2022

@gelifil Do akropoly by sme išli hneď zrána a na obed by sme chceli ísť do mesta kočíkovat a niekam si posedieť. Ale teda neviem ci pôjdeme aj do tej akropoly alebo len mesto pozrieme.

ika5521
autor
11. apr 2022

@zuzahajdulka Ďakujem za odpoveď. Ideme v júni a chceme ísť hore hneď zrána, tak to by ešte nemuselo byť také teplo. Na obed by sme sa niekam schovali do reštaurácie a po meste by sme chodili.

zuzahajdulka
11. apr 2022

@ika5521 rado sa stalo. Inak mestecko Lindos je vlastne len par starobylych uliciek krizom krazom, velkosti ako trebars Hypermarket Tesco 🙂, nie je to velke. Stare mesto Rodos je o dost vacsie, no pekna prechadzka s kocikom sa da urobit aj mimo hradieb stareho mesta - popri pobrezi. Je to pekny vydlazdeny chodnik, vidite obrovske vyletne lode, peknu architekturu zo 30-tych rokov minuleho storocia, miesto, kde udajne stal rhodsky Kolossos (jeden z divov sveta) a mozte sa dostat na cip ostrova, kde je Akvarium (v budove velke akvarium s podmorskymi zivocichmi) a z chodnika vidite, ako sa farebne prelina Egejske a Stredozemne more. Cele je to po rovine a peso sa da absolvovat za necelu hodinku.