Rozdielne pohľady na dovolenku
Ahojte ženy, manžel prišiel s nápadom, že by stačilo chodiť cez Airbnb. Na prvy pohľad to vyzeralo super, väčšie súkromie, domáca atmosféra ale potom mi to došlo čo by to znamenalo v praxi pre mňa. Varenie, behanie do obchodu, upratovanie apartmánu. Úprimne to nie je pre mňa top dovolenka. Pre mňa je to o tom, že presuniem starostlivosť o domácnosť z jedného miesta na druhý. Ako to vnímate vy? Je pre vás tento typ dovolenky oddychom? Doteraz sme vzdy chodili minimálne pol penzia, finančne sa nám nepohoršilo. Obidvaja zarabame dobre. Poprosím o slušnú diskusiu.
Baby tie co chodite do apartmanov, to za ten tyzden/dva akoze neumyvate kupelnu, zachod, nezametate? Uterakov beriete napr.kolko? Lebo ja si neviem predstavit pouzivat jeden uterak viac ako 2 dni… cize predpokladam, ze treba prat… mna to fakt zaujima.. lebo aj pri jedeni “niecoho rychleho” treba pouzit taniere, hrnce/hrniec, noz, dosku… proste kuchynske nacinie… potom to treba umyt🤷♀️
Akoze rozumiem, ze mnohokrat rozpocet nepusti, alebo to niekomu vyhovuje a proste neznesie hoteli/rezorty… ale zas presviedcat, ze nic nerobime pocas pobytu v apartmane mi pride zvlastne…
@anonym_e873eb presne toto som myslela, my chodíme na minimálne 10 dní, väčšinou 12 a to tam netreba zametat, umyť kúpeľňu, WC, prezliecť periny, vyniesť kôš, utrieť prach? Ja mám 4 a 7 ročné deti a upratujem a varim denne.
@mirokub u nás varím väčšinou ja a ak varí muž, tak po sebe nechce upratovať. Vždy musím nabehnúť do kuchyne a hodinu drhnut.
My chodíme cez booking už riadne dlho.. nikdy ma nebavili hotelové rezorty.. proste to nie je premna a áno, vôbec mi nevadí variť a umyť 5tanierov., dokonca aj povysávam a operiem si..
pre mňa je dovolenka zmena prostredia, vymýšľanie programu, akčnost, zážitky.. nie to, že nemusím nič robiť.. tak to proste mám.. a dokonca nemusí byť dovolenka ani pri mori.. pred týždňom sme sa vrátili z hôr v Rakúsku kde sme boli dva týždne.. a bolo to skvelé, máme úžasné zážitky a máme úžasných známych kde sa môžeme ubytovať a nič nám tam nechýba.. radi sa tam vraciame kazdy rok a objavujeme celé okolie a nové veci..
@jana_eyre_2 aj ja mám rada akčnosť, na dovolenke si požičiame auto a spoznávame krajinu ale nechcem rozmýšľať nad jedálničkom a umývať kúpeľňu, tak to mám zase ja.
@anonym_autor Autorka, píšeš, že s týmto nápadom prišiel manžel. Tak prečo máš variť, upratovať, do obchodu behať, periny prezliekať... len ty? Doma tiež takto fungujete?
@ha_ha priznávam, že zväčša je to na mojich pleciach
@jana_eyre_2 aj ja mám rada akčnosť, na dovolenke si požičiame auto a spoznávame krajinu ale nechcem rozmýšľať nad jedálničkom a umývať kúpeľňu, tak to mám zase ja.
@anonym_autor tak to si už musíte vykonunikovat vy dvaja.. pýtala si sa ako to vnímame my, tak som napísala..
@mirokub vieš os čoho je odvodené slovo dovolenka? Od slova dovoliť si vypnúť. Chcieť 10 dní v roku oddych od domácich prác mi nepríde ako dôvod na návštevu psychológa.
@anonym_autor tak to si už musíte vykonunikovat vy dvaja.. pýtala si sa ako to vnímame my, tak som napísala..
@jana_eyre_2 jasné, ďakujem za názor
@anonym_autor tak evidentne to stále nechápu, keď napíšeš, že nestačí melón na obed a na to ti napíše, že si máš dať melón so šunkou alebo mozzarelu, paradajky a bagetu. 🙂 Ja to chápem, my sa tiež chceme na obed normálne najesť.
@belllinka čo dodať
@anonym_autor nerozumime preco by ubytovanie cez airbnb znamenalo upratovanie a varenie.. a behanie.. :DD vsak to je to iste ako ked ides do apartmanu. Za mna v pohode.. jedavame 99% vonku, dokonca ked sa nam nechce tak aj ranajky si clovek da KDEKOLVEK vonku. Aj ked to je najmenej teda kupit par veci do chladnicky ranajkovych.
Napr do hotelov nikdy nechodim all in., aj ked mame hotel a dame si tam maximaaaalne polpenziu aj to nam casto prekaza aj sme niekde dlhsie, radi ideme jest inam, von.. cestujeme po okoli a proste nas obtazuje fixovat sa na jednu jedalen a vracat sa tam. Ak ale mas radsej hotel, rezort a obsluhu formou, stal esi tam a mas vsetko na chystane, tak je to na tebe. Kazdy si inak oddychne.. my sme boli pred par tyzdnami len na predlzeny vikend a chlap objednal polpenziu a skoro sme sa tam zblaznili.. :DDD
a nevidim dovod upratovat ak som niekde tyzden... vsak to ani doma denno denne kupelnu neupratujem...
@sense ja zijem na Slovensku a tiez sme uz presli tak na tento styl stravovania, vecer teple jedlo....Slovaci strasne vela jedia a riesia varenie, v inych statoch som si to az tak nevsimla ale slovaci velmi co sa bude jest a jedlo a dokola....trvalo mi 10 rokov pokial som tuto zmenu zaviedla aj u manzela...na dovolenke obed v tom teple nechuti max daky snack a vecera uz normalne teple jedlo
@klementinka58 no Slováci sú ochotní aj tri hodiny stáť pri varení,lebo tie tradičné slovenské jedlá sú časovo náročné... To mňa nikdy nebavilo, a tým že sme s deťmi veľa vonku, tak aj jedlo sme tomu prispôsobovali, a cez deň bolo suché a nikomu to nevadilo,iba tsraym rodičom že deti majú na obed suché a že ochorejú z toho....a keď sme šli so starými rodičmi na výlet tak toľko chystali veci na jedenie a stále chceli jesť nech sa to pojem,čo my nie sme zvyknutý.... A keď večere niečo jednoduché varené ,tak už sme počuli že preboha,daj im niečo poriadne
@anonym_autor ja si užívam každú dovolenku, aj tu u nás na záhrade, aj tu v stane a aj inú, ale sa aspoň nesťažujem, a netvarim že variť na dovolenke je otrocina....
@hortenziaj tak si sa pochválila aká si šikovná, mňa označila za lenivú, úloha dňa splnená
@mirokub Mirko, ešte dodám, že ak čítanie s porozumením vnímaš ako psychicku náročnú činnosť, vyhľadaj pomoc.
@hortenziaj tak si sa pochválila aká si šikovná, mňa označila za lenivú, úloha dňa splnená
@anonym_autor nie lenivý,len nevďačnu
@anonym_autor nie lenivý,len nevďačnu
@hortenziaj ja som vďačná len unavená
Pre mňa je najlepšia dovolenka Al inclusive, vtedy si poriadne oddýchnem. Neriešim nič. Keď idem niekde na víkendový pobyt alebo na chatu tak to sem tam uvarenie mi nevadí. Varím rýchle jedlá alebo sa proste ideme najesť.
@tassyn pre mňa tiež
@hortenziaj ja som vďačná len unavená
@anonym_autor ale prečo sa človek.nahana celý rok,aby si mohol len dva týždne vydýchnuť? Nebolo by lepšie sa menej naháňať cez rok a bolo by ti lepšie ?
@anonym_e873eb presne toto som myslela, my chodíme na minimálne 10 dní, väčšinou 12 a to tam netreba zametat, umyť kúpeľňu, WC, prezliecť periny, vyniesť kôš, utrieť prach? Ja mám 4 a 7 ročné deti a upratujem a varim denne.
@anonym_autor ja tiez. Som myslela, ze to len ja som taka prepnuta s tym upratovanim 😁
Ono su proste ludia, co im to fakt nevadi. A vobec to neriesia… proste hotel/rezorty nemaju radi.. ale ked tym mas radcej AI, plny servis, tak asi by ta piclo. A mozno nie… ale ja za seba viem, ze nie som tak nastavena.. cize pre mna by to oddych nebol urcite.
ma velmi bavi, co sa o sebe clovek pri preferncii druhu dovolenky nedozvie. Minule som narazila na diskusiu, kde bolo travanie AI dovolenky nazyvane chorym, dnes citam, ze ak clovek nechce na dovolenke varit a upratovat ma psychicky problem. A dokonca, ked chcem mat full servis a vypnut, tak je clovek nevdacny 😂😂😂😂😂😂😂
Odpadavam normalne, ake privlasky dokazete dat, len preto, ze niekto ma inu predstavu o traveni dovolenky ako vy 😁😁😁😁😁😁
ma velmi bavi, co sa o sebe clovek pri preferncii druhu dovolenky nedozvie. Minule som narazila na diskusiu, kde bolo travanie AI dovolenky nazyvane chorym, dnes citam, ze ak clovek nechce na dovolenke varit a upratovat ma psychicky problem. A dokonca, ked chcem mat full servis a vypnut, tak je clovek nevdacny 😂😂😂😂😂😂😂
Odpadavam normalne, ake privlasky dokazete dat, len preto, ze niekto ma inu predstavu o traveni dovolenky ako vy 😁😁😁😁😁😁
@anonym_e873eb všeličo sa tu človek o sebe dozvie, keď má človek inú preferenciu trávenia voľného času je psychicky chorý a pohodlný 🙂 Lebo oni majú iný názor a ten jediný je správny. To je podobne ako pri hádke, kto šoféruje auto s automatom a kto má radšej manuál. A väčšinou tí, ktorí uprednostňujú manuál označujú druhú skupina za nemtavych a neschopných. Chýba vzájomná tolerancia a rešpekt.
@anonym_e873eb všeličo sa tu človek o sebe dozvie, keď má človek inú preferenciu trávenia voľného času je psychicky chorý a pohodlný 🙂 Lebo oni majú iný názor a ten jediný je správny. To je podobne ako pri hádke, kto šoféruje auto s automatom a kto má radšej manuál. A väčšinou tí, ktorí uprednostňujú manuál označujú druhú skupina za nemtavych a neschopných. Chýba vzájomná tolerancia a rešpekt.
@anonym_autor tolerancia a respekt… presne si to vystihla 👍🏻
To uz asi nezmenime
Hlavne sa ty dohodni s manzelom… musite najst kompromis. Aby ste si uzili dovolenku obaja. Drzim prsty
@anonym_autor ja tiez. Som myslela, ze to len ja som taka prepnuta s tym upratovanim 😁
Ono su proste ludia, co im to fakt nevadi. A vobec to neriesia… proste hotel/rezorty nemaju radi.. ale ked tym mas radcej AI, plny servis, tak asi by ta piclo. A mozno nie… ale ja za seba viem, ze nie som tak nastavena.. cize pre mna by to oddych nebol urcite.
@anonym_e873eb ja musím mať čisto a navarené a viem, že polku dovolenky by som strávila varením a upratovanim. Plus deti, ďakujem, neprosím. Minimálne polpenzia a hotovo 🙂
To uz asi nezmenime
Hlavne sa ty dohodni s manzelom… musite najst kompromis. Aby ste si uzili dovolenku obaja. Drzim prsty
@anonym_e873eb ďakujem, skúsim sa s ním ešte porozprávať.
@anonym_autor ale prečo sa človek.nahana celý rok,aby si mohol len dva týždne vydýchnuť? Nebolo by lepšie sa menej naháňať cez rok a bolo by ti lepšie ?
@hortenziaj Ja som tak naučená, že práca, domácnosť, deti, plus diaľkovo študujem. Tak som chcela vypnúť na pár dní. Keď skončím školu, bude viac času na oddych.
Ved tak hadam mas nejake slovo doma aj ty, povedz muzovi ze nechces varit a chodte all inclusive😃 a mas vybavene
Ved tak hadam mas nejake slovo doma aj ty, povedz muzovi ze nechces varit a chodte all inclusive😃 a mas vybavene
@klementinka58 Už som mu včera dôrazne oznámila
To uz asi nezmenime
@anonym_e873eb Inak všimla som si jednu vec. Keď sa ma každý rok známi pýtajú kde ideme na dovolenku a poviem letecky, all tak počúvam také reči, že to je nuda zavrieť sa do rezortu, ľudia tam žerú ako prasce, ležia celý deň na pláži, platia tisíce. Úplne to neguju lebo oni idú autom do Chorvátska a aká je to sloboda, jedia kedy chcú, čo chcú, stále chodia po výletoch. Nikdy neviem, čo povedať. Ja ich nepresviedčam o opaku, ani sa nesmejem z ich spôsobu trávenia dovolenky. Tak načo obhajujú svoj výber dovolenky netušim.
@anonym_autor tak sa tu nestazuj na také veci prepána, z dovolenky ktorá nie je AI tu robíte nočnú moru kde sa človek ide nadrieť jak 🐎 si fajnovejšia než fajnová ...veď keď chces ísť na AI tak chod,nemusíš tu to všetkým vešať na nos , ale Slováci sú moc zhyckany keď dokážu dať toľké peniaze za takú dovolenku,len kvôli jedlu,aby mali full servis a nemuseli raňajky a večere robiť sami
@anonym_e873eb Inak všimla som si jednu vec. Keď sa ma každý rok známi pýtajú kde ideme na dovolenku a poviem letecky, all tak počúvam také reči, že to je nuda zavrieť sa do rezortu, ľudia tam žerú ako prasce, ležia celý deň na pláži, platia tisíce. Úplne to neguju lebo oni idú autom do Chorvátska a aká je to sloboda, jedia kedy chcú, čo chcú, stále chodia po výletoch. Nikdy neviem, čo povedať. Ja ich nepresviedčam o opaku, ani sa nesmejem z ich spôsobu trávenia dovolenky. Tak načo obhajujú svoj výber dovolenky netušim.
@anonym_autor netreba vraviet nic, iba sa usmiat … tu je tiez par vyzivnych diskusii… neries inych…
@anonym_autor my chodíme len bez stravy, syn je celiatik, pre mňa je dovolenka pláž, more, byt na inom mieste. Občas ideme do reštaurácie, ak nájdeme s bezlepkovou ponukou, inak varíme. U nás vari aj manžel a výborne, takže sa striedame.

@anonym_autor ja si užívam každú dovolenku, aj tu u nás na záhrade, aj tu v stane a aj inú, ale sa aspoň nesťažujem, a netvarim že variť na dovolenke je otrocina....
@hortenziaj "...ale sa aspoň nesťažujem, a netvarim že variť na dovolenke je otrocina...." Ale zase si povýšenecká, až strach. Aká si ty dobrá a usilovná a aká je autorka rozmaznaná lemra.