icon

Rozdielne pohľady na dovolenku

22. júl 2025

Ahojte ženy, manžel prišiel s nápadom, že by stačilo chodiť cez Airbnb. Na prvy pohľad to vyzeralo super, väčšie súkromie, domáca atmosféra ale potom mi to došlo čo by to znamenalo v praxi pre mňa. Varenie, behanie do obchodu, upratovanie apartmánu. Úprimne to nie je pre mňa top dovolenka. Pre mňa je to o tom, že presuniem starostlivosť o domácnosť z jedného miesta na druhý. Ako to vnímate vy? Je pre vás tento typ dovolenky oddychom? Doteraz sme vzdy chodili minimálne pol penzia, finančne sa nám nepohoršilo. Obidvaja zarabame dobre. Poprosím o slušnú diskusiu.

klementinka58
23. júl 2025

a manzel s tvojim navrhom all inclusive suhlasil? ci aky on ma postoj k tomu

hortenziaj
Autor odpoveď zmazal
anonym_e873eb
23. júl 2025
@hortenziaj
Odpoveď bola zmazaná

@hortenziaj tak pre teba nuda. Pre mna ineho oddych..Na kolkych takych AI si bola? Lebo absolutne pri AI nemas urcene kedy jes. Nie v kvalitnych rezortoch. Ano mas casove okna, ak to je iba AI a nie UAI… ale vacsinou su dostatocne dlhe… a ked ides do apartmanu, tak nerochnis pri mori na plazi?
Ach tieto nazory… to je ten respekt, ktory vam tu chyba… respektovat, ze kazdy to ma inak nastavene. Pre mna je nuda ist do HR autom. To sa mam teraz akoze vysmievat? Ako male deti. Ach

hortenziaj
23. júl 2025
@anonym_e873eb

@hortenziaj tak pre teba nuda. Pre mna ineho oddych..Na kolkych takych AI si bola? Lebo absolutne pri AI nemas urcene kedy jes. Nie v kvalitnych rezortoch. Ano mas casove okna, ak to je iba AI a nie UAI… ale vacsinou su dostatocne dlhe… a ked ides do apartmanu, tak nerochnis pri mori na plazi?
Ach tieto nazory… to je ten respekt, ktory vam tu chyba… respektovat, ze kazdy to ma inak nastavene. Pre mna je nuda ist do HR autom. To sa mam teraz akoze vysmievat? Ako male deti. Ach

@anonym_e873eb nie nerochnim pri mori 🙂 alebo ak aj áno,nie na preplnených plážach

anonym_ada69d
23. júl 2025

Kto chce ísť na All inclusive nech ide , ale podľa mňa sa to finančne neoplatí , je to predražené a sú to zbytočne vyhodené peniaze. To radšej apartmán a obedy v meste,tie raňajky a večere už každý hádam vie urobiť za krátky čas , a upratovať apartmán vôbec nie je potrebné,nepotrebuješ tam mať vyleštené na ten týždeň,dva . Raz povysávať a pokoj.

belllinka
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_e873eb Inak všimla som si jednu vec. Keď sa ma každý rok známi pýtajú kde ideme na dovolenku a poviem letecky, all tak počúvam také reči, že to je nuda zavrieť sa do rezortu, ľudia tam žerú ako prasce, ležia celý deň na pláži, platia tisíce. Úplne to neguju lebo oni idú autom do Chorvátska a aká je to sloboda, jedia kedy chcú, čo chcú, stále chodia po výletoch. Nikdy neviem, čo povedať. Ja ich nepresviedčam o opaku, ani sa nesmejem z ich spôsobu trávenia dovolenky. Tak načo obhajujú svoj výber dovolenky netušim.

@anonym_autor tak im povedz, ze urcite je vacsia sloboda na All, kedy je k dispozii jedlo cely den a kazdy sa naje kedy len chce. A nie ako oni v HR, kde mamka zaveli, ze uvarila spagety a maju ist jest.

anonym_e873eb
23. júl 2025
@hortenziaj

@anonym_e873eb nie nerochnim pri mori 🙂 alebo ak aj áno,nie na preplnených plážach

@hortenziaj nikdy sme preplnenu plaz nemali. Co sa o makarskej a tucepi napr.povedat neda… to len tak na okraj… a inac vies, ze z rezortu alebo hotela mozes normalne vyjst a ist kam chces, ze? Ze to nie je vazenie 😄
Preco sa mate potrebu vysmievat a urazat ked niekto ma inu predstavu o traveni dovolenky? Posmesny komentar si zmazala sice, ale ja som ho videla 😂
Ved ako som pisala, kazdy sme iny, kazdy mame ine potreby, inak vnimame oddych a jeho potrebu, to je dovod sa vyjadrovat posmesne? Ved vyjadrite svoj nazor, ale vy tu normalne diagnozy davate. Velmi smutne od dospelych ludi..

anonym_8c8d8b
23. júl 2025

My dlhe roky chodime zasadne cez booking/airbnb a este som nevarila a neupratovala. Zatial vsade boli restauracie a jedine upratovanie je, ze si rano usteliem postel. Zaverecne upratovanie mame vzdy v cene, takze sa akurat pobalime a odchadzame.

anonym_ada69d
23. júl 2025

Inak mi príde scestné,že deti a doma muža naučíte na full servis ,každému iné jedlo a veľa varíte,pracete a potom sa cítite unavené. Naše deti jedia všetci rovnako,jednoduché jedlá, a ak aj náhodou robím dve jedlá zachvilku je to hotovo,raňajky len nachystať vločky pre celú rodinu to je nič ,takže variť na dovolenke nie je žiadny problém. Lepšie by bolo zmeniť zvyky doma aby ste sa aj doma cítili v pohode.

belllinka
23. júl 2025

@anonym_ada69d “nachystat vlocky pre celu rodinu to je nic, takze varit na dovolenke nie je problem”. 😀
To mate vlocky na ranajky, obed, aj veceru?

anonym_e873eb
23. júl 2025
@belllinka

@anonym_ada69d “nachystat vlocky pre celu rodinu to je nic, takze varit na dovolenke nie je problem”. 😀
To mate vlocky na ranajky, obed, aj veceru?

@belllinka neries uz, proste vsetci co chodime do hotelov (ci uz AI, alebo polpenzia) sme chori, mame psychicku poruchu, k tomu sme rozmaznani, nevdacni a lenivi 😂😂😂 a aby som nezabudla, treba si doma zmenit zvyky… lebo dovolenky s full servisom je fuj fuj… rata sa iba dovolenka v apartmane…
Akoze zeny fakt? Vy to aj citate po sebe?
Ja neviem ci ja som z inej planety, ale ja absolutne nikdy nezhadzujem inych za ich vyber. Pre mna za mna nech niekto dovolenkuje aj na sirave v stane… ked su vsetci clenovia spokojni, tam je vsetko v poradecku… ja normalne nechapem, ako vy dokaze vydedukovat veci…😂

hortenziaj
Autor odpoveď zmazal
autor
23. júl 2025
@anonym_e873eb

@belllinka neries uz, proste vsetci co chodime do hotelov (ci uz AI, alebo polpenzia) sme chori, mame psychicku poruchu, k tomu sme rozmaznani, nevdacni a lenivi 😂😂😂 a aby som nezabudla, treba si doma zmenit zvyky… lebo dovolenky s full servisom je fuj fuj… rata sa iba dovolenka v apartmane…
Akoze zeny fakt? Vy to aj citate po sebe?
Ja neviem ci ja som z inej planety, ale ja absolutne nikdy nezhadzujem inych za ich vyber. Pre mna za mna nech niekto dovolenkuje aj na sirave v stane… ked su vsetci clenovia spokojni, tam je vsetko v poradecku… ja normalne nechapem, ako vy dokaze vydedukovat veci…😂

@anonym_e873eb vyriešené, ideme AI a budeme rochniť pri mori. Som sa tu dobre pobavila na niektorých názoroch. Človek im asi stupil na otlaky, keď sa tak zavzdušňovali, diagnostikovali, uražali. Pritom ja som ľudí, ktorí cestujú autom do Chorvátska s kufrom konzerv a cestovín ani jedným slovom neurazila. Mám znamych, ktorí sa z nich smejú a nazývajú ich sockami ale ja by som si to nedovolila. Raz som tak bola a stačilo mi. Ale nebudem urážať ľudí, ktorým to vyhovuje. Amen. Pekné leto všetkým podľa ich vlastných predstáv.

katkaseiner
23. júl 2025

Neviem ci sa k mojej odpovedi dostanes. Kym boli deti male, tak sme chodili na AI, teraz uz 4. rok sme boli na 2 tyzdne cez booking. Nie som happy kucharka, ale je par jedal ktore zvladnem kdekolvek a tie robim...kuracie stehna grilované, špagety, grilované bravcove a po novom este aj fazulovu polievku. Uz nechceme travit dovolenku len pri mori/bazene, ale striedame more, chodenie po mestach, pamiatkach. Aj pre deti hladame niečo iné, a vacsinou 1x denne dame restauraciu, cize 2-3x za pobyt zvladnem uvarit (bavime sa o 2 tyzdnoch)

autor
23. júl 2025
@katkaseiner

Neviem ci sa k mojej odpovedi dostanes. Kym boli deti male, tak sme chodili na AI, teraz uz 4. rok sme boli na 2 tyzdne cez booking. Nie som happy kucharka, ale je par jedal ktore zvladnem kdekolvek a tie robim...kuracie stehna grilované, špagety, grilované bravcove a po novom este aj fazulovu polievku. Uz nechceme travit dovolenku len pri mori/bazene, ale striedame more, chodenie po mestach, pamiatkach. Aj pre deti hladame niečo iné, a vacsinou 1x denne dame restauraciu, cize 2-3x za pobyt zvladnem uvarit (bavime sa o 2 tyzdnoch)

@katkaseiner
@katkaseiner Ahoj, ďakujem za skusenost. Možno keď mi porastú deti si aj my občas zvolíme tento typ dovolenky, nevylučujem to. Zatiaľ budeme mať aspoň polpenziu. Tiež ma mrle žerú po 2 dňoch v komplexe. Vtedy požičiavame auto a každý deň niečo nové spoznávame. 2, 3x variť je celkom v pohode. Peknú dovolenku, ak ste ešte neboli.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_ada69d
23. júl 2025
@anonym_autor

@katkaseiner
@katkaseiner Ahoj, ďakujem za skusenost. Možno keď mi porastú deti si aj my občas zvolíme tento typ dovolenky, nevylučujem to. Zatiaľ budeme mať aspoň polpenziu. Tiež ma mrle žerú po 2 dňoch v komplexe. Vtedy požičiavame auto a každý deň niečo nové spoznávame. 2, 3x variť je celkom v pohode. Peknú dovolenku, ak ste ešte neboli.

@anonym_autor vidíš, a teraz si sama vlastne priznala že dovolenka v komplexe je nuda,že ťa žerú mrle z toho po dvoch dňoch 😂😂😂😂😂 to nevymyslis

katkaseiner
23. júl 2025
@anonym_ada69d

@anonym_autor vidíš, a teraz si sama vlastne priznala že dovolenka v komplexe je nuda,že ťa žerú mrle z toho po dvoch dňoch 😂😂😂😂😂 to nevymyslis

@anonym_ada69d ono tie komplexy su super, len teda clovek ked ani nevylezie odtial, tak nic z krajiny nevidi...ak vyjde von, preplaca jedlo, kedze jedlo je zaplatene a utekat naspat kvoli jedlu je blbost... mozno vekom si autorka utvrdi či zvladne denne 1x restiku a ostatné vo vlastnej rezii.
Tiež si pamatam cas ze sme s detmi sa isli najest do restiky, nieco im chutilo, nieco nie a pri odchode krpec pozrel do taniera pri vedlajsom stole a zahlasil že take si prosí 😆🤦

autor
23. júl 2025
@anonym_ada69d

@anonym_ada69d Zle si to pochopila, ale veď sa smej. Mna žerú mrle kdekoľvek aj na Slovensku lebo som aktívny človek a rada objavujem. Tým som chcela povedať, že to, že ide človek AI neznamená, že nevytiahne päty z hotela ako si mnohí myslia. Ako píše pani vyššie, nie je to vazenie. Prvý den, dva úplne vypínam a potom poziciavame auto a jazdíme kade chceme. Ale tak som rada, že sa smeješ na tom, že si to nepochopila 🙂

autor
23. júl 2025
@katkaseiner

@anonym_ada69d ono tie komplexy su super, len teda clovek ked ani nevylezie odtial, tak nic z krajiny nevidi...ak vyjde von, preplaca jedlo, kedze jedlo je zaplatene a utekat naspat kvoli jedlu je blbost... mozno vekom si autorka utvrdi či zvladne denne 1x restiku a ostatné vo vlastnej rezii.
Tiež si pamatam cas ze sme s detmi sa isli najest do restiky, nieco im chutilo, nieco nie a pri odchode krpec pozrel do taniera pri vedlajsom stole a zahlasil že take si prosí 😆🤦

@katkaseiner moje deti sú vyberáme, aj ked sa ideme najesť na Slovensku, tak sa len v tom pomrvia a zbytočne vyhodené peniaze. Tak by to dopadlo aj v zahraničí.

autor
23. júl 2025

@anonym_ada69d a keď už sa tak smeješ, počula som, že 10 hodin v aute s malými detmi v zapchach je tiež sranda 🙂🙂

autor
23. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ďakujem aj tebe peknú dovolenku

anonym_e873eb
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_e873eb vyriešené, ideme AI a budeme rochniť pri mori. Som sa tu dobre pobavila na niektorých názoroch. Človek im asi stupil na otlaky, keď sa tak zavzdušňovali, diagnostikovali, uražali. Pritom ja som ľudí, ktorí cestujú autom do Chorvátska s kufrom konzerv a cestovín ani jedným slovom neurazila. Mám znamych, ktorí sa z nich smejú a nazývajú ich sockami ale ja by som si to nedovolila. Raz som tak bola a stačilo mi. Ale nebudem urážať ľudí, ktorým to vyhovuje. Amen. Pekné leto všetkým podľa ich vlastných predstáv.

@anonym_autor tu je to zosmiesnovanie bezne… proste na MK napisat, ze ides do rezortu ci hotela je smrrt..sama nerozumiem tomu vysmechu. Vo svojej bubline som s tym nikdy nestretla. Nastastie. Ja sa velmi necudujem ani sikane na skolach, ked dospeli ludia dokazu zhadzovat cloveka a vysmievat sa z niecoho takeho ako je vyber dovolenky 😂
Uzi si volno hlavne

anonym_ada69d
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_ada69d a keď už sa tak smeješ, počula som, že 10 hodin v aute s malými detmi v zapchach je tiež sranda 🙂🙂

@anonym_autor veď sa dá aj lietadlom ísť,nie len autom.

aliby28
24. júl 2025

My sme boli minulý rok sme si spravili taký trip - Rakúsko, Slovinsko, Chorvátsko, Maďarsko a domov, aby sme necestovali v kuse dlho s deťmi. Všade sme mali ubytovanie s raňajkami cez booking, obedy a večere sme riešili vonku v reštauráciách či fastfoodoch podľa toho, kde sme akurát boli. Bola to super dovolenka. Variť, upratovať na letnej dovolenke nemienim.

autor
24. júl 2025
@anonym_e873eb

@anonym_autor tu je to zosmiesnovanie bezne… proste na MK napisat, ze ides do rezortu ci hotela je smrrt..sama nerozumiem tomu vysmechu. Vo svojej bubline som s tym nikdy nestretla. Nastastie. Ja sa velmi necudujem ani sikane na skolach, ked dospeli ludia dokazu zhadzovat cloveka a vysmievat sa z niecoho takeho ako je vyber dovolenky 😂
Uzi si volno hlavne

@anonym_e873eb Je to smiešno - smutné ked sa tu dospelé ženy dokážu vysmievať za inú preferenciu dovolenky. Ked to robia dospelí, ani sa nečudujem, šikanovaniu na skolach. Deti maju doma dobry vzor ako sa vysmievať za inakost. Či už AI alebo dobrodružná cesta autom, dôležité je aby sme si užili voľno a oddýchli.

autor
24. júl 2025
@anonym_e873eb

Uzi si volno hlavne

@anonym_e873eb Aj ty si uži AI dovolenku a rochnenie pri mori 🙂

anonym_e873eb
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_e873eb Aj ty si uži AI dovolenku a rochnenie pri mori 🙂

@anonym_autor dakujem 🙂

dankabetka
24. júl 2025

@anonym_autor ahoj, u nas to mame takto : ak ideme na dlhsie ( 7-12 dni), hladam ubytko kde je pracka a mycka, realne vtedy beriem malo oblecenia, naozaj malo, rozumej 4 kusy siat, jedna mikina a dlhe nohavice, chlapci a muz : 4 tricka,3kratase, a jedno teple oblecko, samozrejme 2 plavky a spodne pradlo, zmestime sa do jedneho kufra, kazdy vecer nahadzem vsetko spolu oprat a rano mam ciste, pradlo vesiam ja, zbera a sklada muz - doma to mame tiez tak ( otazka nech10minut vecer a rano..ak vobec), na dovolenke nevarim, maximalne som ochotna vybrat ranajky z chladnicky ( chlapci jedia jogurt, ovocie, ja nic, lebo ranajky naozaj nedavam, moj muz je asi skromny blbec ale pecivo so salamou a zeleninou na ranajky miluje, alebo ak najdeme pekaren niekde okolo ubytka som ochotna tam ist zobrat cerstve pecivo, ale musi by naozaj blizko), mycku hladam preto, lebo tych milion poharikov umyvat za cely den, tak to naozaj nie , pocas dna jeme vonku a to vzdy, na dovolenke mi vobec nevadi, ze decka jedia 55 hranolky s kecupom a 55 pizzu, su s tym ok a vlastne to su jedla, co jedavaju na dovolenke a vyslovene sa na ne tesia, my podla chuti naozaj vzdy vyberieme ( ano nieco to vzdy stoji, samozrejeme), mycku postupne plnim ja, vybereju deti ( doma to mame rovnako). Na dovolenke naozaj nevarim.
ak ideme na par dni (2-5) pracku nehladam, mycku ano, mame podobny scenar, takze max. ranajky ale pradlo beriem prat domov. Sme ale typy co dovolenku prezivaju aktivne, a nam to vyhovuje, vzdy mam zistene co sa kde da robit a kam ist. Mne sa nase dovolenky pacia a urcite si tam oddychnem ale aktivne ( sedim na zadku cele dni v praci ) a hlavne nesiem milion zazitkov domov. A to ideme na dovolenku viac krat v roku ( minule leto sme otocili len more 4x ),ale hotel nepouzivame.

autor
24. júl 2025
@dankabetka

@anonym_autor ahoj, u nas to mame takto : ak ideme na dlhsie ( 7-12 dni), hladam ubytko kde je pracka a mycka, realne vtedy beriem malo oblecenia, naozaj malo, rozumej 4 kusy siat, jedna mikina a dlhe nohavice, chlapci a muz : 4 tricka,3kratase, a jedno teple oblecko, samozrejme 2 plavky a spodne pradlo, zmestime sa do jedneho kufra, kazdy vecer nahadzem vsetko spolu oprat a rano mam ciste, pradlo vesiam ja, zbera a sklada muz - doma to mame tiez tak ( otazka nech10minut vecer a rano..ak vobec), na dovolenke nevarim, maximalne som ochotna vybrat ranajky z chladnicky ( chlapci jedia jogurt, ovocie, ja nic, lebo ranajky naozaj nedavam, moj muz je asi skromny blbec ale pecivo so salamou a zeleninou na ranajky miluje, alebo ak najdeme pekaren niekde okolo ubytka som ochotna tam ist zobrat cerstve pecivo, ale musi by naozaj blizko), mycku hladam preto, lebo tych milion poharikov umyvat za cely den, tak to naozaj nie , pocas dna jeme vonku a to vzdy, na dovolenke mi vobec nevadi, ze decka jedia 55 hranolky s kecupom a 55 pizzu, su s tym ok a vlastne to su jedla, co jedavaju na dovolenke a vyslovene sa na ne tesia, my podla chuti naozaj vzdy vyberieme ( ano nieco to vzdy stoji, samozrejeme), mycku postupne plnim ja, vybereju deti ( doma to mame rovnako). Na dovolenke naozaj nevarim.
ak ideme na par dni (2-5) pracku nehladam, mycku ano, mame podobny scenar, takze max. ranajky ale pradlo beriem prat domov. Sme ale typy co dovolenku prezivaju aktivne, a nam to vyhovuje, vzdy mam zistene co sa kde da robit a kam ist. Mne sa nase dovolenky pacia a urcite si tam oddychnem ale aktivne ( sedim na zadku cele dni v praci ) a hlavne nesiem milion zazitkov domov. A to ideme na dovolenku viac krat v roku ( minule leto sme otocili len more 4x ),ale hotel nepouzivame.

@dankabetka tieto vaše dovolenky nezneju vobec zle. Ja robím v školstve takže dovolenkovať môžem maximálne v lete. A kde ste pochodili minule leto? My Cyprus, teraz Španielsko.