icon

Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?

darca001
5. mar 2011

Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?

kacusik69
31. aug 2016

@miriam_s batozina 55x40x20 cm do 10 kg PLUS mala taska 35x20x20 cm... je to zvlast, ale kabelka musi splnat rozmery... teda samozrejme aj cest. taska

miriam_s
1. sep 2016

@kacusik69 ok , dakujem , potom je to v pohode, cest. taska sedi rozmerovo, zbalila sa na cca 8kg, kabelka rozmerovo tiez sedi

zirafka86
20. sep 2016

Odporucam dodrzat povolene limity vahy a rozmerov...ako kde sa to kontroluje ale vacsinou sme mali skusenosti ze namatkovo sa na vsetkych letoch kontrolovali vybranym ludom batoziny..ako urcite pre 1cm problemy robit nebudu ale treba si na to dat pozor a radsej premerat a prevazit doma poctivo ;)

dasenka26
20. sep 2016

Ja nemám s Ryanair dobré skúsenosti. Všeobecne nizkonakladovky účtujú za všetko čo sa dá. A mam vynikajúcu skúsenost s British airways. Ked som letela z Londyna, a môj natrieskaný kufor prekročil povolenú hmotnosť žiadne problemy s tým nerobili a pustili ma. Vtedy ešte lietala aj skyeurope a tam mi ani čistej vody nedali napiť. V British naopak podávali čaj a aj toasty. Hold drahšia letenka ale lepší servis, no je to par rokov dozadu možno už teraz podmienky sprísnili..

dasenka26
20. sep 2016

A priručné batožiny pchajú v Ryanair kade tade ponad, popod sedadlá a vôbec neriešili bezpečnosť ak sa budú hýbať neboli zaistené..a nástup do lietadla prebiehal ako v kravíne, ludia sa pchali prednymi aj zadnými dverami, kto si aké miesto uchytil také mal, ziadne č. sedadiel ako napr. v British, preto som si vtedy povedala: tak s nimi naposledy 😒

fokuska
20. sep 2016

@dasenka26 ved o to pri nizkonakladovkach predsa ide. Poskytnu iba "minimalny" servis a za vsetko naviac (vacsia batozina, voda, obcerstvenie) musis platit. Prave preto su to nizkonakladovky a maju ceny ake maju a uctuju zavsetko co sa da ;)

dasenka26
20. sep 2016

@fokuska Presne 🙂

dasenka26
20. sep 2016

@dasenka26 Len je otázne ak si všetko naučtuju naviac či sa neoplatí radšej letenka bežnej leteckej spoločnosti 😉

renatka100
20. sep 2016

Ja mam s ryanair iba dobre skusenosti posledne tri roky sme leteli 5 krat a vsetko uplne super nic nam nemerali nevazili (mali sme kupeny kufor plus prirucne zadarmo) ... Taku cenu clovek nedostone veru nikde.

1kriosa1
20. sep 2016

a čo čakáte dámy?
Ryanair lieta za cca 30-40 € ...a British Airlines za 190 €...
To ste naozaj očakávali, že cenový rozdiel tých leteniek sa niekde neodrazí??????? 😀 😀 😀
Ja som tiež letela do Dubaja v bussines triede cez Emirates za 1200 € a rok na to cez Wizz za 189 €.... a predstavte si, tá nízkonákladovka mi neponúkla zdarma tie isté služby ako bussines cez Emirates ☹ ☹ ☹

marcelka123
21. sep 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Keďže sa tu zaoberáte batožinou, verím, že niekto sa nájde. Potrebujem kúpiť kufre pre 4 ludí, 2 deti, 2 dospelí na cestu lietadlom.. neviem ale veľkosti a počet kúpiť. Môj prvý tip bol 3 kufre M. Deťom spoločný. A potom koľko príručnej? 2,3? PLUS NOTEBOOK? Cesta bude do USA, takže dlha, na 3 týždne. Berieme aj nejaké slov.výrobky. Za každú radu ďakujem...
@1kriosa1 , @renatka100, @dasenka26, @fokuska, @zirafka86, @kacusik69

zirafka86
21. sep 2016

@marcelka123 všetko závisí od leteckej spoločnosti ktorou letíš a type letenky akú máš, tam by si mala mat napisane aj baggage allowance alebo aspon počet ks batožin, ktoré más už zaplatené v letenke, ak si inak kupovala letenku z Pelikanu tak presne podľa čísla letu ti to vsetko povedia aj cez infolinku aj počet aj váhu aj rozmery.

missdiva
21. sep 2016

@marcelka123 Ahoj 🙂 Ja predavam lacno tento velky kufor: https://www.modrykonik.sk/market/kabelky-tasky-...
Bol kupeny v USA. Ak by si mala zaujem, nevahaj ma prosim kontaktovat. Vdaka.
Stastnu cestu 😉 !

fokuska
21. sep 2016

@marcelka123 tak ako pise @zirafka86 kazda letecka spolocnost to ma ine. Over si u nich pocet kusov a vahu. Vacsinou je to napr podpalubna na osobu 23 kg a max napr 3 kusy (ktore budu mat spolu max tolko kil) tak isto su pravidla pre prirucnu

marcelka123
21. sep 2016

@missdiva dakujem... určite zvazim... zaciatkom októbra by sa mali kupit letenky tak potom budem vediet presne aka spolocnost.

marcelka123
21. sep 2016

Rozumiem dievčata, ja riešim ten základ ze v cene je jedna batozina do 23 kg plus prirucna. Len neviem z praktickeho hladiska, ci brat na kazdeho kufor plus prirucnu, alebo 3 kufre plus 2 prirucne, jedna pre mna a manzela, jedna pre deri, alebo to bude malo a 3 prirucne... ci potom budeme ovesani chodit po letisku a cakat dalsi let... prero by ma zaujimalo kolko batozin si tak ludia bezne beru pre 4 clennu rodinu... a dakujem za odpovede... 😊😊😊

missdiva
21. sep 2016

@marcelka123 Jasne.
My cestujeme vacsinou styria 🙂. Zvykneme si bravat (ked ideme na menej ako 2 tyzdne) 2 obrovske kufre (u vacsiny leteckych spolocnosti podpalubnu batozinu nemas obmedzenu rozmerovo iba na kila) + 4 prirucne batoziny (ale nikdy nie male kufre, nieco priestranne co sa da nosit na pleci - tam si hodime aj notebook v puzdre a vsetko potrebne na let). Je lahsie pri prestupe nosit kabelku / tasku / ruksak ako male kufre (tie su podla mna aj dost neprakticke ked si chces v lietadle nieco vyberat).
Ked idete na tri tyzdne a nesiete aj nejake dary vzala by som si 4 podpalubne kufre (tie vam cestou nebudu zavadzat, takze radsej zober viac ako sa potom obmedzovat, ze nemozes nic kupit) + pre kazdeho prirucnu batozinu (ale ako pisem my ako prirucnu nenosievame kufre, takze zalezi aj aku prirucnu berete).

marcelka123
21. sep 2016

@missdiva Ano, anooo... presne to som potrebovala vediet. Dakujem aj za tip, ze prirucnu radsej na plece, svokra vravela ze ona by radsej na kolieskach. A tie podpalubne kufre beriete vsetky 4 velke? Aj detom , alebo im nejaku mensiu velkost? Nikdy som neletela, ani manzel, uz vobec nie tak dlho, takze kazda odpoved ma tesi... ☺☺😀 keď tak uvazujem, bude celkom zaujímave sledovať ako sa napratame s kuframi potom do auta..👀😅

missdiva
21. sep 2016

@marcelka123 ja by som na dlhsie zobrala 4kufre (teda v pripade, ze sa idete zlozit na jednom mieste na cele tri tyzdne a nejdete cestovat po statoch), ale je pravda, ze my si vzdy nosime velmi vela (casto aj zbytocnych) veci.
Tri kufre vam budu bohate stacit, ak si zbalite len veci, ktore vies, ze urcite pouzijes. Objemovo by ste sa zmestili aj do dvoch kufrov ale ked mate na jeden len 23kg, tak urcite zoberte tri aby ste rozdelili hmotnost. Zalezi ake mate auto, no tri kufre by sa mali zmestit ked ich das nalezato (skor zmestis tie klasicke latkove ako tie plastove vypukle). Pre pripad, ze vam stratia batozinu do prirucnej si zoberte kazdy jedno prezlecenie. Nekupuj si prilis pekne kufre, lebo taky ti skor ukradnu a rataj s tym, ze po dvoch letoch budu nove kufre vyzerat ako 3roky pouzivane. Uz ma ziadna ina rada nenapada, asi len, ze do lietadla sa hrubo oblecte lebo tam bude klima a strasna zima (nech nie ste celu dovolenku chori 😉 ).

fokuska
21. sep 2016

@marcelka123 suhlasim s tym co ti uz poradili. Aj ked je teplo ja mam na let na sebe vzdy dlhe nohavice, cele topanky a nejaky svetrik alebo mikinu. Co sa mne osvedcilo je velka satka - ci uz na prekrytie ramien, poskladat pod hlavu, zakryt sa, okolo krku - nezaberie miesto a pouzijes na hocico.

marcelka123
23. sep 2016

@missdiva, @fokuska, ďakujem vám dievčata. Teda kupim 3 veľke kufre, a 3 možno 4 prirucne na plece... s tou satkou je to super napad.. musim si to poznacit.. 😀 dobre vedieť, ze je v liet.chladno, aby deti boli vhodne oblecene... aj my... a kupujete si aj tie cestovne vankuse? A pozerala som predbezne zoznamy co sa moze na palubu... a slnecne sa nemozu? A co sminky, retiazka? To bude zaujimave...

fokuska
23. sep 2016

@marcelka123 tekutiny na palubu mozes len tak, ze priehladnom uzatvaracom vrecku a objem kazdej musi byt najviac 100ml - pozor ak mas velke balenie a odlejes a ostane ti v nom uz len menej, to je jedno, rozhodujuci je objem uvedeny na obale. Ja mam kupenu cestovnu sadu, kde su 3 flasticky do 100ml a asi 5 malych nadobiek napr. na kremy a pod. a cele je to v plastovom vrecku. Ale ja cestujem casto nizkonakladovkami len s prirucnou batozinou, cize nemam inu moznost. Ty zabal kozmetiku do podpalubnej, tam nemas obmedzenia.
Este jeden tip co sa tyka vody. Zabal si prazdnu plastovu flasu. Po prejdeni security control si na toaletach mozes napustat cistu vodu a s tym ta uz pustia aj do lietadla. Nemusis kupovat predrazene vody na letisku :D
Slnecne myslis okuliare? S tym som nemala problem, kludne mozes, retiazku tiez, len pri kontrole ju das dole kym prechadzas cez detektor.
Este si skus zobrat cukrik, alebo zuvacku kvoli zalahnutym usiam a tlaku pri starte a pristavani. Ja som sice doteraz nepotrebovala, ale niektori ludia s tym maju problem a malinke deti zvyknu plakat lebo citia tlak a bolia ich uska.

fosilka
17. okt 2016

@kacusik69
@miriam_s
prosim vas, vidim ze ste to tu riesili, ci mi viete poradit
V podmienkach ryanair pisu, ze clovek moze mat:

"1 kus príručnej batožiny s maximálnou hmotnosťou do 10 kg, ktorá nesmie prekročiť rozmery 55 x 40 x 20 cm. Malá príručná batožina predstavuje 1 kus príručnej batožiny s maximálnymi rozmermi 35 x 20 x 20 cm, bez váhového obmedzenia."
"(Pozn. kabelky, notebook, počítač, nákup na letisku, kamery apod. musia byť uložené v týchto príručných batožinách). "

Myslela som, ze druhy kus prirucnej batoziny budem mat kabelku a manzel fotak. Moze to tak byt ked pisu, ze maju byt ulozene v prirucnych batozinach (samozrejme za splnenia velkostneho limitu)?

Dakujem

Dakujem

ivec16
17. okt 2016

@fosilka mozete mat maly kufor do 10 kg a zvlast kabelku (kedysi mal
raynair povolenu len jednu prirucnu batozinu a vtedy museli byt i kabelky, nakup a pod v tej jednej schovane) teraz mozete mat 2 tych rozmerov ako pisete

namornicka
17. okt 2016

@fosilka mozes mat kabinkovy kufor pozadovanych rozmerov do 10 kg plus kabelku. Chodim tak, kabelka na pleci, nie v kufri.

fosilka
17. okt 2016

@namornicka
@ivec16
Super, dakujem ☺

ivi_kiwi
22. jan 2017

@kacusik69 ahoj zlatko ja som asi zas mimo 😅 kupila som si letenky do madridu na maj ale nikde nevidim ze si ich mozem vytlacit help me I am blond

kacusik69
22. jan 2017

@ivi_kiwi rezervaciu tlacit nemusis, vytlacis si palubne vstupenky po tom ako si urobis online check-in - 4 dni pred odletom zadarmo, mesiac pred odletom za poplatok

nikol_222
23. jan 2017

Dobrý deň, všimla som si, že sa tu riešila príručná batožina pri Ryanairi. Viem, že batožina musí mať rozmery 55x40x20 cm, ale chcem sa spýtať, či niekto nemáte skúsenosť s tým, že batožina mala niektorý z rozmerov o trochu väčší (moja má 60x40x20), mali ste ju vložiť do tej "klietky" a či sa vošla. Na jednej stránke som čítala, že mali batožinu 62cm vysokú a sadla tam ako uliata, ale hľadám ešte nejakú podobnú skúsenosť, aby som si bola istá, lebo nechcem zbytočne doplácať za podpalubnú batožinu.

kacusik69
24. jan 2017

@nikol_222 sizer je o nieco vacsi, ale batozina by nemala pretrcat... bude to skor o stasti... ak je ale vacsia, plati sa na gate za nu 50 eur...