Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?
Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?
@namornicka :D :D
@ivi_kiwi tak pri oltari snad uz ano :D
Zdravim. Tiez chceme letiet teraz len ja s dcerou 2.5roka s ryanair. Letenky chcem kupit cez letenky.sk ale nevyznam sa v tom. Bude to nas prvy let. To nemozem vziat malej do lietadla dzusik ci vodu a tycinky?
@mya1113 letenky kludne kup cez ryanair. tam asi budu najlacnejšie, jedlo vziať možeš, ale pitie asi len ak máš úplne malé dieťa a to pitie je niečo ako dojčenska strava, jednoducho je zakazane prevažať viac ako tuším 100ml tekutin - pre všetkych a basta..... ak je dcerka vačšia kup jej vodu vo fľaške alebo dzus na letisku po prejdení bezpečnostnou kontrolou v stanku s potravinami, tú už potom do lietadla vziať možeš .... na letisku je to o dosť lacnejšie, ako keby si kupovala priamo v lietadle...
Baby ideme na Palmu ryanair ... vystupije sa z lietadla len cez predok alebo cez zadok aj dikycko
Dakujem pekne za odpoved...
Ivi_kiwi kedy idete na Palmu? Aj my totiz ideme ale z Krakova to mame najblizsie.
@ivi_kiwi Zvyčajne sa používajú obidva východy, záleží to veľmi aj od letiska... Keď je lietadlo priparkované k príletovej hale tak sa vystupuje len zpredu.
Nooo tak nic :( my ideme koncom jula. Tak velmi sa toho bojim ako to cele zvladneme. A s kozmetickou taskou v prirucnej batozine je to ako? Mozem preniest spiralu ruz (mam ich nove tal by som nerada vyhadzovala do kosa)
@mya1113 ruz a spiralu nikto riesit nebude. ide o tekutiny. a noznicky, pilnik, noz by im vadil. skor tohoto sa vyvaruj, nic ostre. ale do batozinoveho velkeho kufra mozes dat, co chces a kolko chces. detsky dzus na palubu im vadit nebude, napr. neotvoreny krabickovy alebo "sackovy". ked vidia dieta, chapu. my sme vzdy mali keksy, tycinky, vodu, dzusy, jeden krat z piatich ma poziadali odpit si vody z dojcenskej flase, ci je to voda 🙂
@mya1113 podla toho odkial letite...vsade inak kontroluju. Kozmetika by mala byt zabalena v priesvitnom vrecusku, max. 100 ml - nie viac, inak to vyberu a vyhodia. Jedni si vyzaduju, aby bolo vrecusko vybrane z prirucnej batoziny a dobre viditelne, inym to nevadi v ramci prirucnej batoziny napr. v Bratislave. Vsade inak, treba byt pripraveni.
Pre deti je povolene jedlo, vyziva, liquid do 100 ml, taktiez tekutiny, voda, mlieko - zvyknu dat flasku ochutnat, pripadne zobrat otlacky prstov (zavisi podla miesta).
@radlinka tekutiny v Bratislave musia byt vonku z prirucnej batoziny, v prepravke...
@petah82 "ostre predmety" vratane manikurovych nozniciek, pilnikov alebo nozikov kde dlzka cepele nepresiahne 6 cm (a nejde o multifunkcne noziky) mozu byt aj v prirucnej batozine, rovnako jednorazove ziletky (okrem klasickych ziletiek), tekutiny pre dieta povolene su, vylozit zvlast do prepravky na to urcenej, treba si vypytat resp. oznamit ze mate tekutiny pre dieta... aktualne sa uz neochutnava, je na to pristroj ktory vyhodnocuje o aku tekutinu ide...
@mya1113
naposledy v Palme som vystupovala prednymi, pristali sme hned pri hale, nesli sme autobusom a tak isto som aj nastupovala,
Viete mi poradit? Dcera ma platny pas do 17.9. Ak pojdeme spat z Palmy napriklad 10.9. Nebudeme mat problem? Su to dvojrocne pasy nakolko mala 1.5 roka ked sme jej ho dali robit. A neviem ci mam dat urobit novy alebo nechat este tento.
Uf tak ste ma velmi potesila lebo letime 24.7. A neviem preco som mala pocit ze pas ma platny az do vianoc nejak.
inak musím súhlasiť s kacusik,pokiaľ ľudia nevykladajú tekutiny veľmi to ostatných zdržuje....priznajme si,nikomu tá kontrola nieje príjemná a každý ju chce mať čo najskôr za sebou...... ľudia sa však niekedy chovajú ako nechápavci prvej triedy.....ešte keď sme lietali z BA,tak sme mali príhodu,ktorá nás dosť zdržala a spravila pekná rada ľudí... pár ľudí pred nami išla "rodinka" na prvý pohľad bolo vidieť,že sa na letisku ocitli a poriadne ani nevedia kde sú... full napakované príručné tašky a už išli cez kontrolu....pracovník sa ich pýta PO SLOVENSKY!!! (pokiaľ by to bolo po anglicky, tak si myslím, že by pozerali ako telce), či majú v taške nejakú tekutinu,drogériu... pozreli na seba a "NIÉÉÉÉ, NEMÁME" ..ako ich batožina vliezla do "tunela" a vyšla hneď k nej priskočili asi 3 pracovníci a prikázali im ju otvoriť...vytiahli z nej dve dvojlitrové vody a asi 5 krémov na opaľovanie....mamička rodiny chytila hysák a začala plakať,prečo si to nemôže zobrať, decko do toho začalo vrieskať a otecko začal nadávať dieťaťu....všetci sa samozrejme venovali im , my ostatný sme tam stáli v rade ako truľkovia a čakali..celý cirkus trval dosť dlho,až sa konečne mamička rodiny ukľudnila a nechala si vysvetliť, že jej to nevyhodia iba jej tu kozmetiku v tej taške dajú do podpalubia... ...ja naozaj nechápem, či si takýto ľudia nevedia zistiť od známych ako to chodí, alebo mám len ja šťastie na takých expertov..lietam iba 3x ročne a vždy sa niekto kto mi na letisku alebo v lietadle lezie vrcholovo na nervy
@1kriosa1 len to s tou taskou do podpalubia uz teraz aktualne neplati (pri Ryanairi) - treba mat zakupenu batozinu, resp. zakupit batozinu... takze takych "hysakov" este bude hmmm... pri chartroch je to trosku ine...
A presne, kazdeho sa zamestnanci DK pytaju (mali by) na tekutiny, elektroniku, rovnako vyzyvaju dat dolu opasok a kovove predmety vratane hodiniek, taktiez vyzut... vsetko toto ak sa "nedodrzi", zdrzuje to nielen cestujucich ale aj personal...

@ivi_kiwi Možno k maturite ho s ňou nepustia 😀