icon

Ryanair. Treba dodržať veľkosť príručnej batožiny?

darca001
5. mar 2011

Chcela som sa spýtať, aké máte skúsenosti s Ryanair a batožinami. Povolená veľkosť príručnej je 55*40*20. Cestovali ste niekedy s väčšou? A akú váhu ste si brali, aj keď viem že povolené je 10kg. Poletím z Bratislavy do Londýna (Stanstead). Nechce sa mi platiť 40 Eur za 15kg batožinu alebo 60Euro za 20kg. Myslím že to už preháňajú... Normálny ruksak prejde? No musím si to poriadne naplánovať, lebo poletím s 2r. dieťaťom, a môžeme mať teda dve príručné batožiny + kočík...
No plánujem ruksak a menší kufor, ale iných rozmerov. Prejde mi to?

ivi_kiwi
1. aug 2016

Inak baby. Ja som si s kamoskou kupila tieto ruksako kufre. Kedze idem s dietatom s kocikom a prirucnou batozinou s ryanairom tak naozaj tahat tlacit posuvat sa neda 😂 tento ruksako kufor je v presnych rozmeroch povolenej batoziny 55x40x20cm . Takze si ho supnem len na chrbat. Budem vyzerat chvilu ako idiot ale aspon idiot s pohodlim 😂☝

mya1113
1. aug 2016

@ivi_kiwi ahoj este stale sme na Mallorce. Kontrola bola mcimalne rychla. Vsetko uplne v pohode. Aj na Ryanair kontrole sme sli ako druhe kedze sme mali priority zaplatene. Dcera mi na ramene spala a ja s kufrom na kolieskach, cestovnou taskou, ruksacikom a kabelou trepala. Z kabely este letenky a doklady vyberala. A to bez toho aby sa mi 2.5r dcera zobudila na rukach :D takze super. Vy ste tu?

mya1113
1. aug 2016

Mne moj kufor ani nedavali na kontrolu rozmerov len letuska sa ma spytala ze ci to nie je kufor do podpalubia a ja ze ani nahodou a nechala ma uz tak :D myslim si ze mi dcera zaspala prave vo vhodnu chvilu

ivi_kiwi
1. aug 2016

@mya1113 a na Malorce itvorili aj zadne dvere na lietadle? My ideme buduc tyzden

mya1113
1. aug 2016

Nastupovalo sa aj prednymi aj zadnymi ale vystupovalo len prednymi. Tak sa mozno niekde stretneme ;) hoc uz mame co to schodene ale co mozem Neodporucit je palma akvarium :( boli sme vcera a ano je tam pekne a vselico ale velmi ma sklamalo. Mala som ovela vacsie ocakavania za 50e vstupneho na dve osoby.

ivi_kiwi
1. aug 2016

@mya1113 my budeme hlavne na es trenc kuk googl a posledny den v palme byvat

mya1113
1. aug 2016

My byvame v takej dedine? Alaro.. Takze sme uplne inde ako budete vy. Ale z plazi co sme zatial pochodili sa mi najviac pozdava Alcudia. Na Palme su hrozne vlny a na mna dost spinava a smradlava voda :D ale zasa musle som nasla len tam vacsie. Dufam ze natrafime aj na nejaku kamenistu plaz s priezracne modrou vodou ;)

ivi_kiwi
1. aug 2016

@mya1113 plaz ktora caka na nas 😍

mya1113
1. aug 2016

Jaj vy idete cez cestovku? My sme tu mimo cestovku tak lietame kade tade po ostrove. Fotky vela znesu :D ale je to nadherny ostrov. Najde si tu kazdy nieco. Aj hory maju krasne.

ivi_kiwi
1. aug 2016

@mya1113 nejdeme cez cestovku mojko na vlastnu past ideme

mya1113
1. aug 2016

Tak to je uplne najlepsie. My sme takto prvykrat. Muz aj pracovne. Ale vravim ze furt len takto. Neobmedzovat sa len na jedno miesto. Ja rada spoznavam a tu je naozaj ze co spoznat 🙂

mys1ienka
1. aug 2016

ja mám práveze s Ryanairom také skúsenosti, ze dávajú pozor na kazdý gram batoziny navyse a ked je tazká, treba doplácat. na letisku je inak taká forma, do ktorej sa kufor musí vojst.
a pozor na kozmetiku v prírucnej, vsetky flasticky musia byt do 100 ml a pred kontrolou musia byt vylozené v sácku na pult (raz som ich nevylozila a zhabali mi ich).

kacusik69
1. aug 2016

@mys1ienka ked ich nevylozis, nestane sa nic len strasne zdrzujes kontrolu... ak mali do 100 ml tak ti ich nemohli ani vyhodit, neverim tomu...

mya1113
2. aug 2016

@mys1ienka. Ja som si myslela ze nic okrem spiraly so sebou nemam. Ale hold okolnosti. Odlet o 10.10 ale vyjazd z domu uz o 1.00 hod rano. Prvy let a musim povedat ze som v tej rychlosti zabudla do sacku dat 10ml vonavku z avonu co som mala v kabelke v mini vrecku. Absolutne som o tom nevedela az vcera ked som sla sama otvorit izbu bez muza a zrazu som musela hladat kluce svoje a kukam a tam vonavka. Tak mi vsetko bolo vysvetlovane ako to chodi na letisku a tu kontrolu som si predstavovala nejaky dlhy neskutocny rad s boxami a pri tom to je skor sukromejsie.. Pas taky kratky akurat pre dvoch cc

zdenusa4
2. aug 2016

@mys1ienka presne taku istu skusenost s nimi mam aj ja ako si ty napisala. Pamatam si ked som letela do Irska a mala som len prirucnu batozinu a to kufor. Cestou tam v pohode, na slovensku problemy nerobili lenze cestou naspat sme mali trosku napucany kufor a hned nam ho kazali dat do tej sablony co ryinair ma. Nastastie som ho tam nejako natlacila, ale vela ludi doplacalo a musela ist ich prirucna batozina medzi normalnu batozinu. Boli dost tvrdy ohladom tohto ako si aj ty napisala

robodracica
2. aug 2016

@zdenusa4 Mne sa naposledy batožina nezmestila do tej ich mierky, lebo som mala napchate veci aj v kapsičkach, a tak mi ho kazali odovzdať dole k batožine a nedoplacala som nič....

pumi21
2. aug 2016

@robodracica tak to si potom v pohode obišla. Kamarátovi sa stalo, že mal nad.. tak musel si priplácať, ale nebolo to nič strašné

betulinka1
2. aug 2016

S Ryanarom všetko v pohode. Ako príručnú som mala vak a kočík a v ňom maleho. Nechali mi zobrať malemu polievku bez problémov. Kasu som robila v kaviarni,uz po kontrole, kde som si kúpila kávu a vypýtala viac vody rovno do fľašky. V kočíky som ešte pasovala naviac vankúšik a prikrývku a nic nato nepovedali. Cesta späť to isté. Nerobili problémy ani v Taliansku letisko Alghero. Ale váhu som dodržala čo sa týka príručnej.

ivka_666
2. aug 2016

@ivi_kiwi
@mya1113 ahojte, aj my sa chystáme na Mallorku koncom augusta alebo začiatkom septembra. Ešte stále vyberám apartmán a teda trochu váham keďže som takto na vlastnú päsť ešte nešla nikdy 🙂 Za ten kočík sa nedoplaca? Treba to aj niekde vopred napísať že budeme mať kočík? A ten priority boarding sa kedy pripláca? Vodu pre bábätko mi dovolia snáď zobrať. Máte požičané auto? Ak áno riešili ste to vopred cez net? Ďakujem za odpovede baby 😉

mya1113
2. aug 2016

@ivka_666. Ahoj my odchadzame teda predcasne uz buduci tyzden. Pozicovnu aut vopred riesit nie je treba. Ale vyhladaj si na nete pozicovne a ceny. Cim dalej od Palmy tym lacnejsie. Ale my tu mame nase auto. Manzel na nom prisiel skor a my za nim lietadlom. Yakze nas o tyzden caka aj plavba trajektom ach. Apartmany hladaj hladaj. Dnes som bola s Ceskou ktora zohnala 3izbovy apartman s privatnym bazenom za 800e na 10 dni takze si myslim ze cena parada na 4clennu rodinu.

kacusik69
2. aug 2016

@ivka_666 za kocik sa neplati, nahlasis na check-ine ze mas kocik kde to ho oznacia... musis mat spraveny online check-in inak by ste platili 45 eur na osobu za airport check-in... vodu pre dieta mozes mat, treba povedat na detekcii ze mas vodu pre babatko, oni ti daju prepravku na taketo tekutiny a skontroluju... inak tekutiny len do 100 ml na jedno balenie, dokopy max. liter... narok na batozinu (podanu a prirucnu) ma len osoba nad dva roky, ak mate dieťa do dvoch rokov mozte mat bezplatne pre neho len kocik alebo autosedacku a prebalovaciu tasku...

kacusik69
2. aug 2016

Priority boarding sa priplaca ked chceš ist medzi prvými do lietadla...

mya1113
2. aug 2016

@ivi_kiwi tak sme dnes navstivili tuto plaz. Neviem ci akurat presne ta tvoja kedze na nu mi napisalo ze ide o nuda plaz a bez tak co som zatial tu som si vsimla ze sa zeny absolutne nehanbia chodit hore bez do mora pri mori a celkovo na plazi.

mya1113
2. aug 2016

@ivka_666 ten priority boarding sme mali aj my. Aj sedacky. Nechcela som riskovat dlhe statie a sedenie kade tade ked som isla s malou dcerou a spoliehat sa na spolocnost ze to zariadia za mna. Priority by som si uz v buducnosti neplatila. Kedze vzdy budem na letisku dostatocne vcas aby som sa do radu zaradila medzi prvymi. Ale sedacky priplatim stale. Predsa sedenie pri okne je o niecom inom ;)

lucik194
3. aug 2016

@ivka_666 @ivi_kiwi @mya1113
je tu sice tema aj o mallorce ale pridam to sem, no my ideme na mallorku od 16.8/30.8 tiez bez cestovky, budeme priamo v palme (hlavnom meste) byvat, a auto je lepsie poriesit skor, mas viac moznosti na vyber, podla mna cez net lepsia cena, plus pokial mas dieta nemusia mat hned volnu autosedacku, cena sedacky 6-7€ / den

lucik194
3. aug 2016

no este pridam naposledy ked som letela, tak len na mna pozreli, nepozdavala sa im moja prirucna (namiesto kabelky som mala plnyyyyy ruksak) tak mi ju aj "prezreli", ale velkostou bola presne 🙂 takze aj tak by nic nemohli my teraz ideme 4ks takze to este len bude, 4ks kufrov (10kg) plus plus 4 ks ruksacikov na chrbte 🙂

namornicka
3. aug 2016

@lucik194 Keď ste v Palme, tak auto ani nepotrebujete. My sme sa tiež nedávno vrátili z Mallorcy, boli sme tam už viac krát. Predtým sme si zvykli požičiavať auto, ale zistili sme, že busy premávajú celkom v pohode, v rámci celého ostrova.

lucik194
3. aug 2016

@namornicka no my auto nemame na cele obdobie mame ho polovicu dni, ostatok budeme riesit mestskou, s tym problem nemame, bola som na malorke x - krat takze viem ako to tam chodi 😉 ale kupat sa vzdy chodievame na inu plaz, plus chodime aj za kulturou a turistikou, do tramuntany, plus ked idete 4ks on ten autobus nakoniec stoji viac ako auto.... plus autosedacky neplatime, tie nam pozicaju kamarati... 😉

ivi_kiwi
3. aug 2016

Ak sme pri Mallorce 😅 kde sa kupuju listky na bus. Odlietame po 7 domov tak z hotela vyrazime asi okolo 5 rano ...

namornicka
3. aug 2016

@ivi_kiwi v buse kupis lístky na verejnú dopravu, len neviem kedy ráno začínajú chodiť