Sardínia letecky na vlastnú päsť
Ahojte, uvazujeme ist na dovolenku, bez cestovky. letenky kupit, najst si vlastne ubytko apt blizko plaze, nie daleko od letiska....je tu niekto kto tak bol a je ochotny poradiť vsetko co sa tyka? Mame dve deti 10 a 3r. Chceme ist az koncom aug. Vdaka
@pekna1 ahoj, my odchadzame zajtra🙂 kupili sme listky na trajekt, cize ideme autom do Livorna, odtial nocnym trajektom na Sardiniu, tam sme si bookli ubytovanie cez airbnb v San Teodoro (plaze La Cinta, Lu Impostu, Capo Coda Cavallo,....)....boli sme uz takto a velmi sa pacilo, tak ideme opat🙂....2 dospeli, 2 deti (2 a 4 roky)...
@tabjanka ako to mate s jedlom ? Deti troska male... hodili by sa animatorky/kolektiv aby mali zabavu....
Žienky, potrebujem presondovat ....aké sú ceny potravín, prípadne ako a koľko ste dali za stravu....
Letenky a ubytko mám booknute....len ceny v alghere ako sa asi pohybujú....vdaka
nejaky update?
@keira boli sme na Sardínií sami bez cestovky a nabúduce by som brala cestovku. Sardínia je blbá v tom, že tam je pravidelne siesta a veľa reštaurácií otvára až po 19.00 čo s malým dieťaťom môže byť problém. Všade treba chodiť dosť ďaleko, a jedlo je drahé. Na Sardíniu už neplánujem ísť - bola tam nuda, ale keby som ešte raz išla tak len s cestovkou 🙂 Niesom zástanca cestoviek, všade chodíme bez 😀
@kittykat22 kde daleko treba chodit? prenajatie auta, bikov? nuda, v akom zmysle? co trhy, supermarkety? prostredie? a preco cestovka?
Viete poradit, kde je na Sardinii piesocna plaz a relativne plytka voda (ako na foto), ale zaroven aj trocha vacsie vlny? 🙂
na sardinii je 90% plazi piesocnych s pozvol. vstupom - ozaj plytka je napr. na fotke porto giunco vo villasimius, la pelosa, plaz pri porto corallo... len vacsie vlny som nevidela nikde. mozno viac veterna je zapadna strana - celkom sa tam chodi na windsurf a podobne, tak mozno aj vlny budu...
@deedol boli sme v Alghere a plážee boli aké popisuješ
Dakujem, baby, za super foto aj za rady 🙂
@keira Alghero je najvacsie mesto Sardinie a mne prišlo, že je všetko ďaleko. Je tam všetko zatvorené počas dňa. Napríklad reštaurácie sú od 18.00 - takže nejaký obed, ťažko. Len potraviny - jedlo je drahé a strata s nákupmi, varením bola nič moc. Obchodné centrum žiadne 😃 Na bike nevieem - keď sme boli my, tak tam hrozne fúkalo, a pani z Milána nám hovorila, že tam často fúka ako je to je ostrov. Cestovka pre jedlo - je tam problém s reštauráciami, a jedlo je tam veľmi drahé. Chcela by som plnú penziu. A cestovku preto, lebo by som chcela aj nejakú zábavu. Sardínia je počas dňa nudná, je pomerne veľká, takže ak niekde chceš ísť tak si treba vyhradiť pomerne veľký časový úsek - čo mi vadilo, keď sme tam neboli na 14 dní.
Caute. Tak mi sme v Alghere boli minulý rok v auguste. Mali sme apt s bazenom, plaz Maria pia blizko, krasna, tyrkysova voda, cistucka, tepla, pieskova....dalej sme neboli kedze s detmi sa niekam trepat o drzku.... supermarket kupis čo potrebuješ, ceny trochu vyssie. Cez obed sa dá najesť fastfood na plazach.... reštaurácie vecer, ale tak raz začas sme si dopriali....do centra v pohode mhd sa dostaneš, tam to zije, obchodiky, stare mesto, kopu ludi, aj taky maly trh s cernochmi. Mne sa tam velmi pacilo, nabudúce uz by som brala auto a pochodila iné pláže. A letsko blizko.
Ahojte, my sme boli tento rok letecky Ryanairom. Išli sme do Cagliari. Keďže sme boli mimo sezóny a leto ešte len začínalo chceli sme byť najmä v meste ale potom sme si na 2 dni požičali auto a obehali okolité pláže. (Tu sú fotky z pláží - https://luciasblog.sk/5-najkrajsich-plazi-na-ju...) Sardínia je nádherná. Ubytko sme riešili cez airbnb. Ak chcete ísť na dovču k pláži odporúčam ale bývať niekde pri plážach alebo potom mať auto. V Cagliari je najbližšia pláž 20 minút autom. Domáci tiež spomínali, že v auguste je to tam o dušu, respektíve hlavne na prelome júl/august je plno. Inak nás vyšlo najdrahšie jedlo, určite preto odporúčam ubytko s kuchynkou. A cena podľa mňa vyšla super. Sardínia sa dá aj cenovo, základom je ísť buď na začiatku alebo ku koncu sezóny alebo teda vyhnúť sa tomu prelomu mesiacov. 🙂
@scarlett1410 ahoj ... po rokoch čítam príspevky ohladom ubtovania v Alghero... mohla by si mi dať tip na ubytko? ďakujem
@scarlett1410 Mozem poprosit nazov ubytovania? Dakujem😊
My sme boli takto minuly rok v juli, let z ba do alghera. Byvali sme medzi mestou a plazou maria pia 15min do centra 15na plaz marua pia, prakticky hned pred mestskou plazou (tu ale neodporucam, bolo tam vela chaluh a smrad jak z kanalu) paradoxne cca 1km dalej na maria pia nic ani smrad ani chaluhy. More teple, pozvolne vyhovujuce aj pre mladsie deti. Ubytko sme riesili cez airbnb, auto sme nemali. Z letiska do alghera ide primestsky bus.

Preco bez cestovky ? Bol som na sardii s cestovkou a pre deti sa mi to zdalo idealnejsie. Mali program o nic som sa nemusel starat a cena bola v pohode.
pocasie krasne http://pocasie.pozri.sk/predpoved-pocasia-letov...
Ked sme nemali deti bolo fajn ist na vlastnu past ale s detmi sa mi jednoduchsia zdala cestofka... Slovenske animacie boli super🙂