icon

Sardínia letecky na vlastnú päsť

pekna1
1. feb 2017

Ahojte, uvazujeme ist na dovolenku, bez cestovky. letenky kupit, najst si vlastne ubytko apt blizko plaze, nie daleko od letiska....je tu niekto kto tak bol a je ochotny poradiť vsetko co sa tyka? Mame dve deti 10 a 3r. Chceme ist az koncom aug. Vdaka

Strana
z2
milan_branik
30. jún 2017

Preco bez cestovky ? Bol som na sardii s cestovkou a pre deti sa mi to zdalo idealnejsie. Mali program o nic som sa nemusel starat a cena bola v pohode.
pocasie krasne http://pocasie.pozri.sk/predpoved-pocasia-letov...
Ked sme nemali deti bolo fajn ist na vlastnu past ale s detmi sa mi jednoduchsia zdala cestofka... Slovenske animacie boli super🙂

tabjanka
30. jún 2017

@pekna1 ahoj, my odchadzame zajtra🙂 kupili sme listky na trajekt, cize ideme autom do Livorna, odtial nocnym trajektom na Sardiniu, tam sme si bookli ubytovanie cez airbnb v San Teodoro (plaze La Cinta, Lu Impostu, Capo Coda Cavallo,....)....boli sme uz takto a velmi sa pacilo, tak ideme opat🙂....2 dospeli, 2 deti (2 a 4 roky)...

milan_branik
11. júl 2017

@tabjanka ako to mate s jedlom ? Deti troska male... hodili by sa animatorky/kolektiv aby mali zabavu....

tabjanka
Autor odpoveď zmazal
pekna1
autor
20. júl 2017

Žienky, potrebujem presondovat ....aké sú ceny potravín, prípadne ako a koľko ste dali za stravu....
Letenky a ubytko mám booknute....len ceny v alghere ako sa asi pohybujú....vdaka

keira
19. apr 2018

nejaky update?

kittykat22
19. apr 2018

@keira boli sme na Sardínií sami bez cestovky a nabúduce by som brala cestovku. Sardínia je blbá v tom, že tam je pravidelne siesta a veľa reštaurácií otvára až po 19.00 čo s malým dieťaťom môže byť problém. Všade treba chodiť dosť ďaleko, a jedlo je drahé. Na Sardíniu už neplánujem ísť - bola tam nuda, ale keby som ešte raz išla tak len s cestovkou 🙂 Niesom zástanca cestoviek, všade chodíme bez 😀

keira
19. apr 2018

@kittykat22 kde daleko treba chodit? prenajatie auta, bikov? nuda, v akom zmysle? co trhy, supermarkety? prostredie? a preco cestovka?

deedol
19. apr 2018

Viete poradit, kde je na Sardinii piesocna plaz a relativne plytka voda (ako na foto), ale zaroven aj trocha vacsie vlny? 🙂

dzupi898
19. apr 2018

@deedol pozri toto foto. kamoska tam bola a fotka jej pomohla 😉

jasminet
19. apr 2018

na sardinii je 90% plazi piesocnych s pozvol. vstupom - ozaj plytka je napr. na fotke porto giunco vo villasimius, la pelosa, plaz pri porto corallo... len vacsie vlny som nevidela nikde. mozno viac veterna je zapadna strana - celkom sa tam chodi na windsurf a podobne, tak mozno aj vlny budu...

kittykat22
19. apr 2018

@deedol boli sme v Alghere a plážee boli aké popisuješ

deedol
19. apr 2018

Dakujem, baby, za super foto aj za rady 🙂

kittykat22
19. apr 2018

@keira Alghero je najvacsie mesto Sardinie a mne prišlo, že je všetko ďaleko. Je tam všetko zatvorené počas dňa. Napríklad reštaurácie sú od 18.00 - takže nejaký obed, ťažko. Len potraviny - jedlo je drahé a strata s nákupmi, varením bola nič moc. Obchodné centrum žiadne 😃 Na bike nevieem - keď sme boli my, tak tam hrozne fúkalo, a pani z Milána nám hovorila, že tam často fúka ako je to je ostrov. Cestovka pre jedlo - je tam problém s reštauráciami, a jedlo je tam veľmi drahé. Chcela by som plnú penziu. A cestovku preto, lebo by som chcela aj nejakú zábavu. Sardínia je počas dňa nudná, je pomerne veľká, takže ak niekde chceš ísť tak si treba vyhradiť pomerne veľký časový úsek - čo mi vadilo, keď sme tam neboli na 14 dní.

pekna1
autor
19. apr 2018

Caute. Tak mi sme v Alghere boli minulý rok v auguste. Mali sme apt s bazenom, plaz Maria pia blizko, krasna, tyrkysova voda, cistucka, tepla, pieskova....dalej sme neboli kedze s detmi sa niekam trepat o drzku.... supermarket kupis čo potrebuješ, ceny trochu vyssie. Cez obed sa dá najesť fastfood na plazach.... reštaurácie vecer, ale tak raz začas sme si dopriali....do centra v pohode mhd sa dostaneš, tam to zije, obchodiky, stare mesto, kopu ludi, aj taky maly trh s cernochmi. Mne sa tam velmi pacilo, nabudúce uz by som brala auto a pochodila iné pláže. A letsko blizko.

bachroska
17. jún 2018

@pekna1 ahoj,prosim ta vies dat tip na vase ubytko?

luciana139
6. júl 2018

Ahojte, my sme boli tento rok letecky Ryanairom. Išli sme do Cagliari. Keďže sme boli mimo sezóny a leto ešte len začínalo chceli sme byť najmä v meste ale potom sme si na 2 dni požičali auto a obehali okolité pláže. (Tu sú fotky z pláží - https://luciasblog.sk/5-najkrajsich-plazi-na-ju...) Sardínia je nádherná. Ubytko sme riešili cez airbnb. Ak chcete ísť na dovču k pláži odporúčam ale bývať niekde pri plážach alebo potom mať auto. V Cagliari je najbližšia pláž 20 minút autom. Domáci tiež spomínali, že v auguste je to tam o dušu, respektíve hlavne na prelome júl/august je plno. Inak nás vyšlo najdrahšie jedlo, určite preto odporúčam ubytko s kuchynkou. A cena podľa mňa vyšla super. Sardínia sa dá aj cenovo, základom je ísť buď na začiatku alebo ku koncu sezóny alebo teda vyhnúť sa tomu prelomu mesiacov. 🙂

mamaaja1
4. apr 2022

@scarlett1410 ahoj ... po rokoch čítam príspevky ohladom ubtovania v Alghero... mohla by si mi dať tip na ubytko? ďakujem

mamaaja1
4. apr 2022

@pekna1 Ahoj..môžem ťa poprosiť o tip na ubytko v Alghero, pri pláži maria pia? Viem, že to je 4roky dozadu...ale možno by to pomohlo pri hľadaní..dakujem

ross137
Odpoveď bola odstránená
mamaaja1
5. júl 2022

@mamaaja1 my sme boli ubytovaný v hoteli Soleado.. cca1km od pláže Mária pia

anetocka94
22. feb 2023

@scarlett1410 Mozem poprosit nazov ubytovania? Dakujem😊

kikushaa
22. feb 2023

My sme boli takto minuly rok v juli, let z ba do alghera. Byvali sme medzi mestou a plazou maria pia 15min do centra 15na plaz marua pia, prakticky hned pred mestskou plazou (tu ale neodporucam, bolo tam vela chaluh a smrad jak z kanalu) paradoxne cca 1km dalej na maria pia nic ani smrad ani chaluhy. More teple, pozvolne vyhovujuce aj pre mladsie deti. Ubytko sme riesili cez airbnb, auto sme nemali. Z letiska do alghera ide primestsky bus.

Strana
z2