icon

Skúsenosť s ignorovaním personálu v Egypte

23. apr 2025

Dobrý deň,zažila dom v hoteli v Egypte,že má párkrát odignoroval personál v lobby bare,akoby dával najavo,že sa nie som pre nich dôležitá,aby ma obslúžili.Úprimne ma to veľmi sklamalo.Keď si nevážili zákazníka,Veď keby im tam nechodili,nemali by prácu.Navyše dávať každému v hoteli bakšiš,to tiež nebudem.Niektorí tam boli skvelí..vačšina.No na ten personál lobby baru nemám slov.Celý pobyt som tam nerada chodila do toho baru,s čím sa zas stretnem...všimla som si to len u seba,tak je možné,že ho sa stalo viacerým,moc som to neodsledovala.

Strana
z5
martinmmartin
23. apr 2025

predstav si seba na ich mieste. Makas za smiesnu sumu a musis obsluhovat niemandov co si prisli uzit dva tyzdne z roku ked sa budu hrat na velkych panov a rozkazovat ti obsluhovat ich....tiez by si sa od usmevov nepretrhla

tina1549
23. apr 2025

nie vždy sa dá mať dokonalý personál, mala ste sa sťažovať na recepcii a nie teraz tu. Tým už nič nevyriešite - keď som si prečítala názov som čakala niečo horšie a nie že vás hneď neobslúžili :D

jesenzima
23. apr 2025

No vieš, mne tiež chodia do kaviarne ľudia, ktorých keď vidím, tak len v duchu prekrútim očami ... Obslúžim, ale prosto niektorí ľudia, už pri príchode zdutí, zamračení, nepozdravia, a potom od obsluhy čakajú otvorenú náruč a úsmev od ucha k uchu ... Ja sa pretvarovat dokážem, ale nie každý to vie 😉

tenerifka
23. apr 2025

Bohuzial, v krajinach tertieho sveta to bez sprepitneho nejde, potom bude aj ochota a aj usmevy. V AI hoteloch pracuju za velmi nizky plat, a jedine s tym sprepitnym si dokazu pozdvihnut zivotnu uroveñ.

marsmykkok
23. apr 2025

Preto mám radšej na dovolenku Grécko napríklad a nie krajiny, kde chcú bakšiš. Nie preto, že nechcem dať, ale mňa proste nebaví ísť z izby so sáčkom drobných, ja by som radšej dala raz za pobyt väčšiu sumu, ale oni čakajú proste stále a je mi to nepríjemné.

autor
23. apr 2025

No ...ja som bola slusna a vôbec som sa nijak povýšenecky nesprávala.Potom za druhé...bola tam kasicka pre čašníkov,do ktorej sme štedro prispeli.Davat eura do ruky čašníkom nevidím dôvod.Ze maju malé platy viem,no správať sa tak,ako som opísala,je nevhodné.Pisem sem preto,že som z toho nepríjemne prekvapená a zaujíma ma,či to bolo ojedinele niečo.Precestovala som Európu,ešte som také nezažila.Opakujem,väčšina personálu bola úžasná.Bksis dostali na ruku upratovacie,nosič kufrov,šofér,casníci do kasičky.

autor
23. apr 2025

@tenerifka to ja viem,ale toto bolo moc .Navyše k sprepitnemu som sa vyjadrila už nizsie

katkaseiner
23. apr 2025

v krajine ako Egypt ten personal brutalne malo zaraba... jasne ze sa viac usmieva a klania ludom ktory pustia euro... kasicku maju zrejme spolocnu, z toho dostanu mozno len najvyssi alebo sa to rozdeli. Ja som mala pri sebe eurovky a davala tie.. potom si chcel upratovac nasej izby zamenit na 5ku, tak aj to som pre neho urobila... a bol zlaty... dokonca raz sa nam stalo ze sa syn povracal a hned tam bol upratat a nepytal nic, ale teda dostal cca kazdy druhy den nejake drobne.

autor
23. apr 2025

@martinmmartin to nemyslíš vážne...nikde tu nepíšem o usmevoch.

zooeynka
23. apr 2025

Nabuduce pojdes do ineho hotela.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
23. apr 2025

@tina1549 toto je pravda.Tiez si vravím,že som sa mala sťažovať.Lebo ostatní boli super.No nechcela som ani pokaziť dovolenku zvyšku našej rodiny,aby tam potom nezazerali

autor
23. apr 2025

No nič...niektoré tie komenty mi prídu,akoby dôležitejšie bolo odpovedať ,ako si predtým prečítať moje dva príspevky.oki

nika23t
23. apr 2025
@martinmmartin

predstav si seba na ich mieste. Makas za smiesnu sumu a musis obsluhovat niemandov co si prisli uzit dva tyzdne z roku ked sa budu hrat na velkych panov a rozkazovat ti obsluhovat ich....tiez by si sa od usmevov nepretrhla

@martinmmartin akože čože? Zaplatíš si dovolenku a máš trpieť ofucany personal, lebo majú nízky plat??? Ty si už bol niekedy na dovolenke niekde? Personál má byť za každých okolnosti slušný a ochotný.

autor
23. apr 2025
@katkaseiner

v krajine ako Egypt ten personal brutalne malo zaraba... jasne ze sa viac usmieva a klania ludom ktory pustia euro... kasicku maju zrejme spolocnu, z toho dostanu mozno len najvyssi alebo sa to rozdeli. Ja som mala pri sebe eurovky a davala tie.. potom si chcel upratovac nasej izby zamenit na 5ku, tak aj to som pre neho urobila... a bol zlaty... dokonca raz sa nam stalo ze sa syn povracal a hned tam bol upratat a nepytal nic, ale teda dostal cca kazdy druhy den nejake drobne.

@katkaseiner áno,aj my sme dávali bakšiš.,aj sme zamiešali za papierové eura btw,za 5 dní dostal upratovac 5 eur.Okej,ale skôr ma zaujímalo,či sa niekto stretol s takýmto niečím...Neviem,či to bolo úplne o baksisi.Ostatny personál bol supeeer

mircalla
23. apr 2025
@martinmmartin

@martinmmartin Tebe asi nic nehovori zakaznicky pristup. Nechcela by som, any take hovada ako ty robili v sluzbach, potom to tu vyzera ako vyzera. Tiez robim so zakaznikmi, toto je neakceptovatelne. Cize ak aj nedam baksis, to neznamena, ze ma neobsluzia. To, co ho dam, je moja dobra vola, sluzby ocakavam tak ci tak. Za baksis ocakavam lepsiu sluzbu, ak baksis nedam, ocakavam aspon sluzbu, nie nic.

tenerifka
23. apr 2025

Cestujem casto, ale myslim, ze sa mi to este nestalo. V Egypte som zatial nebola, ale velakrat Maldivy, Azia, Karibik....nezazili sme nikdy ignor, ale pri vytiahnuti bankoviek sa zrazu dal rezervovat ten stol vonku v zahrade (boli tam len tri, inak sa jedlo vnutri), alebo premiestnit lezadla pod palmy a pekne ich obalit uterakmi... Skratka bez sprepitneho sme dostali zaklad, so sprepitnym nadstandard

tenerifka
23. apr 2025

Autorka, takyto neprijemny zazitok ries nabuduce priamo na mieste, najlepsie je ist na recepciu a dozadovat sa riaditela/managera hotela. Niektori zamestnanci su novi, mozno tam robi len par dni a neosvedci sa mozno aj kvoli pristupj, aky mal k tebe. Nie kazdy je vhodny na pracu s ludmi

autor
23. apr 2025
@tenerifka

Autorka, takyto neprijemny zazitok ries nabuduce priamo na mieste, najlepsie je ist na recepciu a dozadovat sa riaditela/managera hotela. Niektori zamestnanci su novi, mozno tam robi len par dni a neosvedci sa mozno aj kvoli pristupj, aky mal k tebe. Nie kazdy je vhodny na pracu s ludmi

@tenerifka áno,to je pravda.Mala som to riešiť.

ewell13
23. apr 2025

Nam sa stalo v Taliansku. Mali sme zaplateny all inclusive, obsluha v bare bola strasnaa. Slovaci mali dokonca ine naramky ako Taliani a Rakusania. Ked sme si nieco vypytali, pregulovali ocami. Muz s kamosom isli na 2 piva, prve este dali ako tak, ked si isli dat druhe, uz ich ohovarali. Bolo nam tam trapne aj chodit si vypytat ci uz drinky, alebo obycajnu vodu, a teda aj kvoli tomu sme si platili all in. Hned ked nas videli, uz nas ohovarali. Najskor sme si mysleli ze to len na nas su taky, ale vsetci slovaci sa stazovali aj delegatke, ktora to neriesiela, vsetkych len odbila ze to nieje mozne.
A taketo chovanie mi naozaj pokazilo celu dovolenku. Hlavne to ze clovek zaplati vela penazi za to ze je mu trapne si vypytat aj kavu.

autor
23. apr 2025
@ewell13

Nam sa stalo v Taliansku. Mali sme zaplateny all inclusive, obsluha v bare bola strasnaa. Slovaci mali dokonca ine naramky ako Taliani a Rakusania. Ked sme si nieco vypytali, pregulovali ocami. Muz s kamosom isli na 2 piva, prve este dali ako tak, ked si isli dat druhe, uz ich ohovarali. Bolo nam tam trapne aj chodit si vypytat ci uz drinky, alebo obycajnu vodu, a teda aj kvoli tomu sme si platili all in. Hned ked nas videli, uz nas ohovarali. Najskor sme si mysleli ze to len na nas su taky, ale vsetci slovaci sa stazovali aj delegatke, ktora to neriesiela, vsetkych len odbila ze to nieje mozne.
A taketo chovanie mi naozaj pokazilo celu dovolenku. Hlavne to ze clovek zaplati vela penazi za to ze je mu trapne si vypytat aj kavu.

@ewell13 joj,to je hruza🤷🥺🥺

autor
23. apr 2025
@ewell13

@ewell13 tak toto by som asi dala aj do hodnotenia hotela určite.To je úplne strašne🥺🥺🙄

queen_mary
23. apr 2025

Ja ozeliem tych 50e, vytipujem si casnika baroveho, v jedalni, upratovacku nasu.. a odrazi sa to na sluzbach. Tip zvyknem davat vsade, aj v europe, normalne..

autor
23. apr 2025
@queen_mary

Ja ozeliem tych 50e, vytipujem si casnika baroveho, v jedalni, upratovacku nasu.. a odrazi sa to na sluzbach. Tip zvyknem davat vsade, aj v europe, normalne..

@queen_mary no veď nabudúce to budem dávať asi do ruky každému 🙄.Nie,ale vážne.Tito čašníci v bare boli takíto,ešte sme ani nestihli dať najavo,či dáme ale.nedame bakšiš.

biba_18
23. apr 2025

ja si nepamatám že by sme dávali v akomkoľvek hoteli bakšiš ... v hotelových baroch sme ale nechávali nejaké peniaze aj keď boli nápoje v cene a napr. v egypte (ale aj inde) sú v cene len niektoré nápoje, tak pri platení sme nechávali dýško ...

autor
23. apr 2025
@queen_mary

@queen_mary aj keď viem,čo myslíš a veru baksisov som porozprávala dosť.
No nie čašníkom.Ini,okrem tých z lobby baru,boli fantastickí k nám všetkým,takže som sa chcela podeliť o nepríjemnú skúsenosť a Vaše skúsenosti

biba_18
23. apr 2025
@ewell13

@ewell13 vy keď ste mali iné náramky, tak ste mali inú službu ...

muchotrafka298
23. apr 2025

Ja mam zlu skusenost z Kuby a opakovane. Rozne hotely, rozne miesta. V hoteli na Varadere 4* kym si nedala peniaze, ani Ti drink nedali. Tak sme chodili do ineho. Na Holguine tiez 4* hotel a tam personal obsluhoval iba Nemcov, Anglicanov a Kanadanov, po inych ani nestekol, proste ignore mod. Toto bol jediny hotel, kde som kedy v zivote bola, kde som neminula z vyclenenej sumy 100 EUR ani cent na sprepitne. Lebo nebolo komu dat. Proste som odmietla davat po 10 EUR aby mi spratali stol, dalsich 10 EUR aby mi v all inclusive hoteli doniesli k stolu pohar vody. Kanadania utracali na sprepitnom desiatky EUR denne, davali im drahe znackove darceky tomu personalu, tak tych obsluhovali jedna mila basen.
ja nemam problem davat sprepitne, ale vtedy, ked som spokojna. Nie dopredu zaplatit, aby som bola obsluzena v hoteli, kde som zaplatila za AI dovolenku nemale peniaze. Pre mna je to ocenenie snahy niekoho, nie kupovanie si zaplateneho.

joannita
23. apr 2025
@martinmmartin

@martinmmartin tak toto je veľmi zly pohľad na vec, ako úprimne mňa vôbec nezaujíma ale majú oni platy, to ešte s týmto aby som sa zaoberala na dovolenke? To naozaj nieje problém zákazníka.

autor
23. apr 2025
@muchotrafka298

Ja mam zlu skusenost z Kuby a opakovane. Rozne hotely, rozne miesta. V hoteli na Varadere 4* kym si nedala peniaze, ani Ti drink nedali. Tak sme chodili do ineho. Na Holguine tiez 4* hotel a tam personal obsluhoval iba Nemcov, Anglicanov a Kanadanov, po inych ani nestekol, proste ignore mod. Toto bol jediny hotel, kde som kedy v zivote bola, kde som neminula z vyclenenej sumy 100 EUR ani cent na sprepitne. Lebo nebolo komu dat. Proste som odmietla davat po 10 EUR aby mi spratali stol, dalsich 10 EUR aby mi v all inclusive hoteli doniesli k stolu pohar vody. Kanadania utracali na sprepitnom desiatky EUR denne, davali im drahe znackove darceky tomu personalu, tak tych obsluhovali jedna mila basen.
ja nemam problem davat sprepitne, ale vtedy, ked som spokojna. Nie dopredu zaplatit, aby som bola obsluzena v hoteli, kde som zaplatila za AI dovolenku nemale peniaze. Pre mna je to ocenenie snahy niekoho, nie kupovanie si zaplateneho.

@muchotrafka298 ach,to sa aj zle číta.Ja tiež dám bakšiš,keď už,tak niekomu,kto sa o náspekne postaral.Na recepcii sme nedali nič...to mi došlo až na izbe,že asi čakali.No poslíčko i s kufrom som dala bakšiš😊

Strana
z5