Skúsenosti s dovolenkou v Lido di Jesolo
Ahojte, ideme prvýkrát s deťmi na dovolenku k moru. Na odporúčanie známych sme si vybrali Lido di Jesolo, teda najmä kvôli krátkej ceste. Máte skúsenosti s dovolenkou na tomto mieste? Čo by ste odporučili, pripadne čomu sa vyhnúť? Deti 3,5r a 1r. Ďakujem.
Boli sme dávno, za mňa pokojne more, pri vstupoch na pláž nerez wc , sprchy - pri odchode vieš umyť veci aj nohy od piesku
@anonym_autor Dúfam, že ste si kúpili ubytovanie v hoteli blízko mora. Lebo trepať sa nejakých 400 metrov s dvomi malými deťmi cez mesto k pláži nie je žiadna sranda. My chodíme do hotela priamo na pláži.
Neviem, či máte stravu zabezpečenú, ale ak nie, tak miniete dosť peňazí. Píšeš, že máte ročné dieťa. Bol som nemilo prekvapený, že ako málo detských jedál je v obchodoch (tie vo fľaškách a detské výživy) pre malé deti. Ak drobec ešte neje klasickú stravu, tak sa radšej zásobte - nakúpte tie hotové jedlá v skle, v tégliku a detské výživy tu a zoberte ich so sebou. Tam je veľmi slabý výber.
Ak teda nemáte stravu, alebo máte len polpenziu či len raňajky, tak v supermarketoch priamo v meste toho veľa nekúpiš. Porovnal by som to s takým Tesco expres predajňou. Radšej nakopnite auto a choďte do nákupného centra - je kúsok od letoviska. Je tam aj obrovský supermarket, je tam Lidl, McDonalds a pár ďalších obchodov (odevy, reštiky.. ).
Slnečníky: Ak ste v hoteli na pláži, tak zvyčajne slnečník je v cene hotela. V našom hoteli je to tak, že si môžeme vybrať, či chceme slnečník a 2 lehátka pri bazéne alebo na pláži. Ak nemáte v rámci ubytovania slnečník a lehátka, tak si to musíš platiť denne. Cena sa pohybuje okolo 20 - 30 € na deň za slnečník a 2 lehátka v závislosti od toho, ako ďaleko sú od mora (čím bližší rad, tým drahšie).
Sprchy sú na pláži, len treba kúsok prejsť. Sú tam aj WC, aj nejaké bary na pláži.
More je super - pozvoľna sa zvažuje. S deckami môžete ísť aj 10 metrov od brehu, stále budete stáť.
Večer sa môžete prejsť po promenáde - aspoň unavíte krpcov a budú v noci spať.
Ked ti to odporucili znami tak ti nic nepovedali?mala si hned napisat ci idete do hotela s pol penziou alebo apartman,ci budes varit alebo nie,
Ked ti to odporucili znami tak ti nic nepovedali?mala si hned napisat ci idete do hotela s pol penziou alebo apartman,ci budes varit alebo nie,
@malinovka333 hotel máme na pláži s polpenziou.. zisťovali sme si od nich pár info, ale chcela som počuť aj nestranné názory, keďže tu v jednej diskusii nie tak dávno sa objavil názor, že dovolenka v Lido bola najhoršia, akú daná pani zažila
@malinovka333 hotel máme na pláži s polpenziou.. zisťovali sme si od nich pár info, ale chcela som počuť aj nestranné názory, keďže tu v jednej diskusii nie tak dávno sa objavil názor, že dovolenka v Lido bola najhoršia, akú daná pani zažila
@anonym_autor a koli comu? Pamatas si?
@anonym_autor Keby som ti zaviazal oči a vysadil v niektorom meste pri mori na severnom pobreží talianskeho Jadranu, tak nezistiš, či si v Lido di Jesolo, Rimini alebo v Bibione. Tie ulice a pláže sú rovnaké v každom takomto letovisko po celom pobreži. Jedine Benátky by si asi spoznal... 😉
Takže tvrdenie, že dovolenka v Lido je najhoršia je také nič nehovoriace. Kvôli niečomu musela byť najhoršia - buď mali hrozné ubytovanie, alebo im týždeň pršalo, alebo im ukradli auto, alebo .....
Dovolenku si skladáš ty - podľa toho, aké služby si zakúpiš a hlavne, ako sa na to nastavíš duševne. Nemôžeš očakávať od 3 hviezdičkového hotela pri pláži, že budeš mať izbu 50 m2 s kúpeľňou 10 m2, alebo nikto ti nebude garantovať v Taliansku, že v auguste bude celý týždeň slnečno.
Berte to tak, že vypadnete na týždeň z celoročného stereotypu, manželka nebude musieť týždeň variť, aby nakŕmila hladné krky, deti si užijú piesok a more a ty budeš chvíľu relaxovať na slnku na lehátku a nebudeš musieť myslieť na to, že šéf na teba huláka, alebo že treba pokosiť trávnik a pod.
Rátaj s tým, že tam bude masa ľudí, na pláži hluk a džavot detí.
@anonym_autor ja som teraz momentalne tu je solo
@malinovka333 Čo je to solo? Si tam sama?
Aj ja som tu. V Bratislave....
@malinovka333 Tvoj príspevok mi pripomenul jeden vtip:
A: Klop klop.
B: Kto je tam?
A: To som ja.
B: Kto ja?
A: Ja, otvor!
B: Aký otvor?
A: OTVOR, DO RITI!!!!
B: Otvor do riti???
@anonym_autor Neboj sa bude sa Vám páčiť určite. Neviem síce aké ceny su tam, ale my sme na severe a som milo prekvapená cenami. Už v obchodoch majú dokonca lacnejšie. My sme síce vyššie, ale už nie je taký rozdiel ako kedysi dávno. Aj keď väčšinou tie letoviská sú drahé, ale máte polpenziu tak to máte ok. A ak idete autom tak si veľa môžeš zobrať pre to ročné z domu. Príkrmy,výživy, plienky, dojčenskú vodu, také čo vydrží. Veď auto odvezie a nemusíš naháňať obchody. My sme to tak aspoň robili.A ja som malému brala malý bazén, kde sa čľapkal pod slnečníkom.Ale iba keď bol taký maličký.

@anonym_autor choďte do skupiny Dovolenka v Taliansku 😉