icon

Skúsenosti s vodou a stravou na dovolenke v Grécku, Tunisku, Turecku

peterpav
19. máj 2025

Nesmejte sa 😁 ale aké máte prosím vás skúsenosti s vodou a ovocím/zelenina v destináciách ako Grécko, Tunisko a Turecko. Chápem, že vodu piť len balenú, ale čo s ovocím a zeleninou v hoteli. Riešim to hlavne kvôli deťom. Lebo jedna vec je dávať pozor na vodu a stravu, ale čo ak si lognu vodu pri umývaní zubov alebo v bazéne. Aké máte skúsenosti?

frflos_nespokojny
19. máj 2025

umyvanie zubov len balena voda

abbey1
19. máj 2025

@peterpav Čo urobíš s malými deťmi v bazéne? Moje sa bežne nechcené napili vody z bazéna. Našťastie nikdy nič nechytili.
Vodu na pitie len balenú, na umývanie zubov tiež, ale inak sme neriešili. Jedli a pili sme normálne ovocie, zeleniny, nápoje s ľadom.

misinka20
19. máj 2025

@peterpav Ty porovnávaš tri úplne rozdielne destinácie... Grécko (kde som strávila 5 mesiacov a niekoľko dovoleniek) - tu by som sa neobávala v podstate ničoho, okrem vody z kohútika aj to len na priame pitie a priameho slnka. Turecko (bola 7 x) - tu okrem vyššie spomenutého treba dbať na zvýšenú hygienu, nepiť vodu z kohútika, umývať zuby len balenou vodou. Minimálne dva týždne pred pobytom začať brať probiotiká, aj počas pobytu. Zbytočne sa neprejedať, vyhýbať a priamemu slnku, inak môžeš jesť čokoľvek... Samozrejme treba vybrať minimálne 5 * hotel. Tunisko (bola som 1x a nikdy viac) - tu treba dodržať všetko spomenuté vyššie, vybrať špičkový hotel s minimálne 4,9 (booking nad 9) hodnotením a snáď to bude ok, tu by som okrem pribiotík, ktoré treba nasadiť nejedla nič čo bolo umývané, nič tepelne neupravené, žiaden ľad, dala si pozor na bazény atď...

marianarem
19. máj 2025

@peterpav V Grecku je vsetko uplne bezproblemove, voda z kohutika je na mnohych miestach normalne pitna, niekde nie je a treba kupovat balenu. To si treba zistit. Inac nic extra nehrozi, je to ako u nas.
V Turecku sa voda pije balena, ale inac som tiez nemala pocit, ze by niekde nieco hrozilo. Nerobila som absolutne ziadne opatrenia, jedla v stankoch na ulici. Bola som v Istanbule aj vselikde inde, bez cestovky a v takych lacnejsich hoteloch.
V Tunisku som nebola, tam ale cakam, ze to bude horsie. Bola som v Maroku, pozor som si tento raz davala a hnacku som chytila.

martinka13
20. máj 2025

Grécko sa v žiadnom prípade nedá porovnať s Tunisom a Tureckom. V Grécku si normálne umývam zuby vodou z točky. To by som v Turecku ani Tunise nespravila. Preto tam s deťmi nechodím... Inak decka používajú balenu vodu aj na zuby a ovocie všade "vonku".

tunde0923
20. máj 2025

My sme boli vlani v Turecku. Nič nám nebolo, vodu sme pili balenú, ovocie, zeleniny, ľad sme jedli a zuby sme umývali s balenou vodou. Tento rok sa chystáme do Tuniska, takže rada by som tu čítala skúsenosti ....

tenerifka
20. máj 2025

Nikdy a nikde som neriesila vodu na umyvanie zubov ci na umyvanie ovocia ani v krajinach ako Mexiko, Thajsko, Malajzia ci Tanzania (Zanzibar), ak som bola ubytovana v hoteloch, vzdy si umyvame vodou z vodovodu. Europu povazujem za sterilnu v tomto smere. V Singapure a na Fiji som pila vodu z vodovodu (informovala som sa dopredu)

20erika07
20. máj 2025

V Turecku sme pili balenu vodu ale umyvali sme si zuby normálne vodou z kohutika. V podstate sme sa v ničom neobmedzovali ,iba tu vodu sme pili balenu. Boli sme spolu 8 ľudí a nikomu nič nebolo . Akurát sme len dobre pochoreli z tej klímy v hoteli ,von peklo a dnu mrazak.

ketrinp
20. máj 2025
@misinka20

@peterpav Ty porovnávaš tri úplne rozdielne destinácie... Grécko (kde som strávila 5 mesiacov a niekoľko dovoleniek) - tu by som sa neobávala v podstate ničoho, okrem vody z kohútika aj to len na priame pitie a priameho slnka. Turecko (bola 7 x) - tu okrem vyššie spomenutého treba dbať na zvýšenú hygienu, nepiť vodu z kohútika, umývať zuby len balenou vodou. Minimálne dva týždne pred pobytom začať brať probiotiká, aj počas pobytu. Zbytočne sa neprejedať, vyhýbať a priamemu slnku, inak môžeš jesť čokoľvek... Samozrejme treba vybrať minimálne 5 * hotel. Tunisko (bola som 1x a nikdy viac) - tu treba dodržať všetko spomenuté vyššie, vybrať špičkový hotel s minimálne 4,9 (booking nad 9) hodnotením a snáď to bude ok, tu by som okrem pribiotík, ktoré treba nasadiť nejedla nič čo bolo umývané, nič tepelne neupravené, žiaden ľad, dala si pozor na bazény atď...

@misinka20 prečo Tunisko nikdy viac?

maury
20. máj 2025

Grécko úplne v pohode žiaden problém. Lepšie ako napr Španielsko a Španielske ostrovy.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
vitaminsee
20. máj 2025
@misinka20

@misinka20 to vsetko je pravda. V Turecku som si zuby umyvala vodou z fľašky, moji nie 🙈.
Ale 2 tyzdne pred ddketom sme vsetci papali probiotika Biogaia, ja aj tam ... A vďaka Bohu boli sme všetci Ok, a teda ja som fakt jedla hlava - nehlava, všetko bol mňam, ale hotel 5* 😃

hildeberta
20. máj 2025

V celom korfu mali dva hookah bary, jeden bol zavrety a druhy dost mid

alex2018
20. máj 2025
@tenerifka

Nikdy a nikde som neriesila vodu na umyvanie zubov ci na umyvanie ovocia ani v krajinach ako Mexiko, Thajsko, Malajzia ci Tanzania (Zanzibar), ak som bola ubytovana v hoteloch, vzdy si umyvame vodou z vodovodu. Europu povazujem za sterilnu v tomto smere. V Singapure a na Fiji som pila vodu z vodovodu (informovala som sa dopredu)

@tenerifka aj ja presne tak- ani na Kube, Bali a podobnych destinaciach. Dala som sa zaoctovat proti zltacke. Deti jedli probiotika. Nastastie ani v jednej destinacii sme nikdy nemali crevne problemy ani nic podobne 🙏 V Grecku som bola minimslne 6x rozne destinacie a Turecko tiez. Treba vybrat lepsi hotel a pozerat recenzie

renebb
20. máj 2025

V Turecku sme boli 5x ... žalúdky nejaké nemáme ale vždy sme si zuby v hoteli z kohútika...len pili sme balenú... všetko OK.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
drobec105
20. máj 2025

Chodím do Tuniska viac ako 20 rokov. Aj s deťmi som bola niekoľko krát. Problémy sme nikdy nemali žiadne. Umývajte si zuby v balenej vode. Čo sa týka črevných problémov, ono základ je neprejedať sa, nejesť piate cez deviate lebo veď mám All inclusive a rozhorúčení nepiť ľadové nápoje. Inak by ste mali byť ok. Vyberajte hotel aspoň 4*+.

alex2018
21. máj 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba v Grecku jasne

katty123456
21. máj 2025

@peterpav Turecko úplne v poho,Tunisko ti poviem o mesiac😉Grécko v poho...áno všade máš upozornenia z sk aj CK strany ze umývať zuby balenou,nikdy som to tak nerobila,moje decká áno,v Egypte bol faraón u mňa,ale skôr by čom tipovala že z ovocia šalátov..predsa je tam teplo a bohvie koľko hod to stalo v teple,preto doporucuju len ovocie čo sa dá olúpať,ošúpať...

hefo
21. máj 2025

V Tunisku som bol 3x (Mahdia, Zarzis, Sousse), z toho 2x v 5* a raz v 4* hoteli. Pil a zuby som si umýval balenou vodou, ale inak som nijaké špeciálne opatrenia nedodržiaval. Nebolo mi nikdy nič (teda ak myslíme trávenie a vylučovanie; raz ma seklo v krku, keď som spotený dlhšie sedel pod klímou, a raz ma rozbolela hlava, keď som počas cesty málo pil, lebo som nechcel podporovať vydridušských predajcov na letiskách).

luccija
21. máj 2025

@peterpav bola som Tunis, Turecko, Egypt nikdy nám nič nebolo.V Turecko som jedla aj v stánkoch na ulici.Brala som probiotiká a každý deň za maly kalisok tvrdého.Niekto je viac haklivi...a hlavne studené, klíma, ľad na raňajky slané, sladké na to melón...ludia sa tam v strave úplne opustia oči jedia....áno, tie salaty, ovocie bolo v misach a umyté v ich vode.Ja som skôr jedla ovocie, že som si ho ošúpala.Ale žiadna panika buď si kúpite lieky, dieta, alebo príde lekár stečie infuzia a je dobre.
Mojej kamarátke by sa nerátala dovolenka bez infúzie jej je zle všade aj v HR🙂zmena, stres spraví svoje.Mne veľmi chutila strava v Tunise samé ryby, kuskus...hlavne pozor na klímu na noc, úpal atď...
Zuby, pohárik som si všade umývala balenou vodou

marcaurel
24. máj 2025
@ketrinp

@misinka20 prečo Tunisko nikdy viac?

@ketrinp treba minimálne 5* hotel a veľmi dodržiavať hygiénu. Žiadne nápoje s ľadom a žiadne nápoje, ktoré neboli uzavreté. Služby sa nedajú s Tureckom porovnať, momentálne je to asi najlacnejšia dovolenka na trhu.

nellita
28. máj 2025

Grecko ,voda je bez problemov, kludne z vodovodu. Turecko a Tunisko len balenu ,nepit a neunyvat zuby vodou z vodovodu, ziadny lad ani ovocie,ktoré sa nedajú supat.

katty123456
29. máj 2025
@nellita

Grecko ,voda je bez problemov, kludne z vodovodu. Turecko a Tunisko len balenu ,nepit a neunyvat zuby vodou z vodovodu, ziadny lad ani ovocie,ktoré sa nedajú supat.

@nellita
v turecku ja som pila a vsetko v poho...egypt je rizikovejsi ....

majilinuska1
10. jún 2025
@katty123456

@peterpav Turecko úplne v poho,Tunisko ti poviem o mesiac😉Grécko v poho...áno všade máš upozornenia z sk aj CK strany ze umývať zuby balenou,nikdy som to tak nerobila,moje decká áno,v Egypte bol faraón u mňa,ale skôr by čom tipovala že z ovocia šalátov..predsa je tam teplo a bohvie koľko hod to stalo v teple,preto doporucuju len ovocie čo sa dá olúpať,ošúpať...

@katty123456 kam a kedy presne idete dakujem

katty123456
10. jún 2025
@majilinuska1

@katty123456 kam a kedy presne idete dakujem

@majilinuska1 teraz ideme17.6tunis kúsok od monastiru..

majilinuska1
12. jún 2025
@katty123456

@majilinuska1 teraz ideme17.6tunis kúsok od monastiru..

@katty123456 my ideme 18.6 do Mahdie 🙂

katty123456
12. jún 2025
@majilinuska1

@katty123456 my ideme 18.6 do Mahdie 🙂

@majilinuska1 možno sa uvidíme kdesi na výlete😉