icon

Sokotra - skúsenosti s dovolenkou a ubytovaním na ostrove

zeldia
15. máj 2025

Boli ste niekto na dovolenke na tom ostrove? Zvažujem cestu s CK len mám obavy ohľadom ubytovania, neviem či to zvládnem taký štandard.

maranco
15. máj 2025

@zeldia je bezpečné ísť na ostrov patriaci Jemenskej republike v Adenskom zálive kde jemenskí povstalci strieľajú na lode v Adenskom zálive?

stanzi
15. máj 2025
@maranco

@zeldia je bezpečné ísť na ostrov patriaci Jemenskej republike v Adenskom zálive kde jemenskí povstalci strieľajú na lode v Adenskom zálive?

@zeldia Mali sme v plane ist, stopol nas covid (a potom tehotenstvo 🙂). Na Sokotre sa bezne prespava v stanoch, takze bude zavisiet, s akou CK alebo tour operatorom idete...ak sa bojis o standard, brala by som Bubo, to by malo byt OK.
@maranco Aj vies nieco o tom ostrove, alebo ju zbytocne strasis? 🙂 Pozri si videa na youtube, normalne tam cestovatelia chodia, a nechodi sa tam lodou, ale letecky. Ako som pisala, u nas zajazd organizuje Bubo, ak si spravne pamatam, tak jeden z tych zajazdov (asi raz do roka) sprevadza dokonca samotny Fellner, pochybujem, ze by tam cestoval, keby mu nieco hrozilo. Ma toho nacestovaneho az-az, takze asi vie 🙂

tenerifka
15. máj 2025

@zeldia co sa tyka standardu ubytovania a stravy, pozri si videa na youtube a podla toho sa rozhodni. Ja som pozrela a viem, ze by to nebolo nic pre mña ani manzela, my sme prilis zhyckani a v nasom veku hladame iny typ dovolenky, nieco ako presuvat sa kazdy deñ z miesta na miesto je super, ale spat a jest nam treba kvalitne. Ak si mlada, s dobrodruznou povahou a nemas problem spat v stane, chod, musi to byt neskutocny zazitok

sowhat
15. máj 2025

pokial ma niekto trochu dobrodruznu povahu, moze to byt super dovolenka. pocuval som podcast z Travelistanu o tomto mieste a treba ratat s tym, ze napr. na jednom ich turnuse sa im tam dovolenka o par dni predlzila, lebo tusim pocasie ci co narusilo letecku prepravu a tam vela tych pravidelnych liniek nie je (tusim len 2-krat za tyzden z Abu Dhabi a potom este menej z Yemenu). Ja osobne by som tam siel, ale mam to na zozname trochu nizsie ako ine destinacie.

zeldia
autor
15. máj 2025
@sowhat

pokial ma niekto trochu dobrodruznu povahu, moze to byt super dovolenka. pocuval som podcast z Travelistanu o tomto mieste a treba ratat s tym, ze napr. na jednom ich turnuse sa im tam dovolenka o par dni predlzila, lebo tusim pocasie ci co narusilo letecku prepravu a tam vela tych pravidelnych liniek nie je (tusim len 2-krat za tyzden z Abu Dhabi a potom este menej z Yemenu). Ja osobne by som tam siel, ale mam to na zozname trochu nizsie ako ine destinacie.

@tenerifka ved toto, presne z toho mám obavy.
@sowhat ak ti nevadi nápis ktoré destinácie tento ostrov predbehli.

zeldia
autor
15. máj 2025
@maranco

@maranco nevie kde to je práve preto sa tam chcem ísť kuknúť 😂 (pre slaboduchých toto je pokus o iróniu).