icon

Stihnem prestup vo Viedni za 30 minút?

28. apr 2025

Ahojte
Letenky z austrianairlines- prestup 30 minút vo Viedni. Stíham to?

mamina7070
28. apr 2025

a su tie letenky od jednej spolocnosti spolu kupovane? 30 minut je velmi malo dost nerealne

simsalabim
28. apr 2025

To nemas sancu stihnut.

earlgrey
28. apr 2025

My sme mali hodinu a ver mi, bolo to o chĺp...a to som cestovala ešte so 4 mesačným dieťaťom...bývalý partner mal 50 minút a nestíhol...Nikdy viac...veď vo Viedni len kým sa dostaneš z jedného lietadla tak pol hodina...

lusyyy36
28. apr 2025

Nestíhaš. Véd to 30 min pred odletom je už aj gate zatvoreny vacsinou

mata1988
28. apr 2025

Za predpokladu, ze nebude meskat let, batozinu nepreberas ale oni ti ju presuvaju tak ano realne to moze byt

autor
28. apr 2025

Ponúklo mi takú možnosť 🤷🏽‍♀️ preto zisťujem či sa to dá stihnúť. Ano od jednej spoločnosti

autor
28. apr 2025

Batožinu len príručnú beriem

prasiatko30
28. apr 2025

Ono, cisto teoreticky, ak je to nejaky dlhy let tak vela krat caka ten pozemny stewart pred branou a beru tych co maju malo casu na prestupovanie na tom golf carte, ale neviem ci to funguje vsade - zavolaj na austrian airline a informuj sa ako ti garantizuju, ze to stihnes

pl2y
28. apr 2025

Asi skôr nie, to je fakt malo..ja som raz letela z Vancouveru do viedne s prestupom v Londýne a lietadlo z Vancouveru odlietalo s meškaním a mali sme cca 40 min na prestup..nás vtedy hlásili v lietadle, že nemáme vychádzať asi 5 a že mame ostat pred vchodom do tunela a brali nás nejak popod letisko do haly kam sme mali ísť rovno ku kontrole,takze len vďaka tomu sme to stihli (jasne je to vacsie letisko ako vieden) ale teda sám ísť bez nejakej ich asistencie tak to nestihame..kufre to vtedy samozrejme nestihli 😀

smajliica
28. apr 2025

Je to kupované priamo u leteckej spoločnosti a ako jedna letenka? Potom to stihnúť môžeš, aj keď je dobrá šanca že nestihneš. No ak nestihneš sa letecká spoločnosť musí o teba postarať - vybaviť ti ďalší let, dať jedlo a hotel ak je ďalší let do destinácie až na ďalší deň.
Ale musí to byť kúpené ako 1 letenka s prestupom, ideálne u leteckej spoločnosti. A nie kiwi a im podobní.

autor
28. apr 2025
@smajliica

Je to kupované priamo u leteckej spoločnosti a ako jedna letenka? Potom to stihnúť môžeš, aj keď je dobrá šanca že nestihneš. No ak nestihneš sa letecká spoločnosť musí o teba postarať - vybaviť ti ďalší let, dať jedlo a hotel ak je ďalší let do destinácie až na ďalší deň.
Ale musí to byť kúpené ako 1 letenka s prestupom, ideálne u leteckej spoločnosti. A nie kiwi a im podobní.

@smajliica áno normálne cez leteckú spoločnosť. Kupované by to bolo naraz

kiki68
28. apr 2025

Tak potom by to malo ist, je mozne, ze tam bude niekto cakat a pytat sa ci si z toho a toho letu, to som uz tiez videla. Celkovo Vieden je pomerne rychlovka skrz vybavenie cestujucich, niekedy mozes mat smolu, ale v tomto pripade treba asi aj povedat ze ide k taky connecting flight, mna raz vzali cez nejake uplne ine chodby a za 5 minut som bola tam, kde to trva bezne 20 min. Nechapala som. Pan mi vzal kufrik a otvaral jedny dvere za druhymi.

earlgrey
28. apr 2025
@kiki68

Tak potom by to malo ist, je mozne, ze tam bude niekto cakat a pytat sa ci si z toho a toho letu, to som uz tiez videla. Celkovo Vieden je pomerne rychlovka skrz vybavenie cestujucich, niekedy mozes mat smolu, ale v tomto pripade treba asi aj povedat ze ide k taky connecting flight, mna raz vzali cez nejake uplne ine chodby a za 5 minut som bola tam, kde to trva bezne 20 min. Nechapala som. Pan mi vzal kufrik a otvaral jedny dvere za druhymi.

@kiki68 Na to by som sa nespoliehala...že keď je to jedna letenka, tak počkajú, alebo si ju vezmu bokom, inou uličkou atď. veď len výstup z lietadla trvá cca 20 minút...pokial donesú schody, pokiaľ si ľudia poberú veci, pokiaľ výjdu z lietadla...
@autorka Volaj do cestovky, prípade do leteckej spoločnosti, alebo na letisko do Viedne a informuj sa...to je najlepšie riešenie

kiki68
28. apr 2025
@earlgrey

@kiki68 Na to by som sa nespoliehala...že keď je to jedna letenka, tak počkajú, alebo si ju vezmu bokom, inou uličkou atď. veď len výstup z lietadla trvá cca 20 minút...pokial donesú schody, pokiaľ si ľudia poberú veci, pokiaľ výjdu z lietadla...
@autorka Volaj do cestovky, prípade do leteckej spoločnosti, alebo na letisko do Viedne a informuj sa...to je najlepšie riešenie

@earlgrey no ked jej to tak predali a je to jedna spolocnost, overila by som s nimi co ked to nestihne, ci a na aky let to mozu prebookovat.

melanta
28. apr 2025
@earlgrey

@earlgrey áno, na to, čo píše kiki sa do na 100% spoľahnúť. Jednak vo Viedni ľudia nechodia schodmi do lietadla a z lietadla. A áno, ak letecká spoločnosť predá takto letenky ako balík, tak garantuje, garantuje, že prestup stihneš. Ak ide o takto krátky čas, tak to garantujú preto, že niekto reálne pre toho človeka príde a odprevadí ho. Je to úplne bežný postup, ak letecká spoločnosť takto predá letenky ako balík.

melanta
28. apr 2025

Autorka, ak ti to AA ponúka ako balík, tak to stihneš. Oni si pre teba s veľkou pravdepodobnosťou prídu. Je to bežné. Ak to takto predávajú, tak garantujú, že to stihneš.

sissy27
28. apr 2025

Ak nebude meskat prvy let, tak teoreticky mas sancu to stihnut 🤷‍♀️ ale rataj aj s tym, ze to nemusi vyjst a prebookuju ta na dalsi let a celkova cesta sa ti predlzi.

earlgrey
28. apr 2025
@melanta

@earlgrey áno, na to, čo píše kiki sa do na 100% spoľahnúť. Jednak vo Viedni ľudia nechodia schodmi do lietadla a z lietadla. A áno, ak letecká spoločnosť predá takto letenky ako balík, tak garantuje, garantuje, že prestup stihneš. Ak ide o takto krátky čas, tak to garantujú preto, že niekto reálne pre toho človeka príde a odprevadí ho. Je to úplne bežný postup, ak letecká spoločnosť takto predá letenky ako balík.

@melanta No ja len píšem z vlastnej skúsenosti, kedy let sa nestíhol...síce nepamätám už, či boli schody alebo nie...ale viem, že som mala dosť bežať s malým dieťaťom na iný gate, kde sme mali lietadlo na prestup...a to som mala hodinu medzi letmi...

tramtada31
28. apr 2025

Viedenské letisko je relatívne male v porovnani s takým parížskym, kde by si to rozhodne nestihla. Ale bolo by to LTT

arieska
28. apr 2025

My sme tak mali, ale vo Varszawe. Bolo to s jednou spoločnosťou a v lietadle nás informovali, že ak by mal let meškanie, tak prípoj na to lietadlo bude čakať. Ak by bolo meškanie viac ako hodinu tak vtedy lietadlo nečaká a automaticky nás prebookujú na ďalší čas. Stihli sme to ale bolo to dosť o chlp. Prvé lietadlo našťastie pristálo skôr. Bol to krátky vnútroštátny let.

melanta
28. apr 2025
@earlgrey

@melanta No ja len píšem z vlastnej skúsenosti, kedy let sa nestíhol...síce nepamätám už, či boli schody alebo nie...ale viem, že som mala dosť bežať s malým dieťaťom na iný gate, kde sme mali lietadlo na prestup...a to som mala hodinu medzi letmi...

@earlgrey a mala si to kúpené ako balík od jednej leteckej spoločnosti? Pretože ak áno, tak to funguje ako píše aj arieska. Ak ide o krátky prestup, tak ťa pri prílete niekto z leteckej spoločnosti čaká a oprevadí na odlet a lietadlo čaká, do hodiny meškania ťa počká, čiže odletí s meškaním. Toto je dlhé roky štandard, ak kupuješ letenky od jednej leteckej spoločnosti ako balík, vtedy to garantujú. Letecká spoločnosť to ponúka ako balík vtedy, ak to vie zabezpečiť. Na veľkých letiskách to zabezpečiť do 30 minút nevedia, na viedenskom určite áno. Vždy ponúknu takúto alternatívu podľa toho, o aký dlhý čas prestupu ide a o aké letisko ide. Ak sa stane, že to človek nestihne, pretože pôvodný let mešká viac ako hodinu, tak ti ponúknu ďalší možný let a zabezpečenia ubytovanie. A samozrejme platí to, ak teda letíš s normálnymi aerolinkami.

earlgrey
28. apr 2025
@melanta

@earlgrey a mala si to kúpené ako balík od jednej leteckej spoločnosti? Pretože ak áno, tak to funguje ako píše aj arieska. Ak ide o krátky prestup, tak ťa pri prílete niekto z leteckej spoločnosti čaká a oprevadí na odlet a lietadlo čaká, do hodiny meškania ťa počká, čiže odletí s meškaním. Toto je dlhé roky štandard, ak kupuješ letenky od jednej leteckej spoločnosti ako balík, vtedy to garantujú. Letecká spoločnosť to ponúka ako balík vtedy, ak to vie zabezpečiť. Na veľkých letiskách to zabezpečiť do 30 minút nevedia, na viedenskom určite áno. Vždy ponúknu takúto alternatívu podľa toho, o aký dlhý čas prestupu ide a o aké letisko ide. Ak sa stane, že to človek nestihne, pretože pôvodný let mešká viac ako hodinu, tak ti ponúknu ďalší možný let a zabezpečenia ubytovanie. A samozrejme platí to, ak teda letíš s normálnymi aerolinkami.

@melanta Áno, bol to balík priamo od Austrian airlines...🤷‍♀️

smajliica
28. apr 2025

Tak potom by som sa nebála. Ak to letecká spoločnosť predáva vramci 1 rezervácie sa to dá stihnúť a je dobrá šanca že to stihneš.
Ak by sa niečo stalo, že prvý let bude veľa meškať, priletíš do destinácie ďalším letom, oni ti to vybavia.
Viedeň má najkrajší prestupnú cas z Európskych letísk pokiaľ viem, takže tam sa to dá rýchlo.