icon

Stojí letecká dovolenka all inclusive za investíciu?

10. júl 2025

ahojte, neviem kam to napísať a ani aký nadpis diskusie dať 😂 nikdy sme neboli letecky na dovolenke, my chodievame autom a so stanom a skôr dobrodružnejšie. Tento rok sme mali autonehodu a rozhodli sme sa že poďme prvý x si užiť niečo také typu all inclusive, ísť niekam letecky do resortu na týždeň s deťmi a oddýchnuť si. Peniaze na to sme si odložili, chceme last minute september. A kameň úrazu. Čím ďalej tým viac mi ide hlavou. Toooľko peňazí odíde za ten týždeň. Za tú sumu by sme mali altánok hotový skôr, mohla by som si doriešiť kuchyňu. A zároveň túžime po oddychu ale bojím sa ze budeme sklamaní. Stoji to za tie peniaze? 😂 snáď chápete moje pocity 😂 a ešte strachy že tam deti ochorejú a bude po dovolenke 🙈 och

Strana
z9
marsmykkok
10. júl 2025

Stojí, proste úplne vypnúť hlavu, ale zase vyberať rozumne, teda ponuky do 1000 eur na osobu, nie dať za Turecko alebo Grécko 3 000 eur na osobu, lebo ja také ponuky sú, za to môže mať človek aj Maledivy a nedala by som toľko za Turecko alebo Grécko.

isis234
10. júl 2025

Tie predsudky vymaž z hlavy. Na čo myslíme, to si pritiahneme.

All inclusive, letecky je najlepšia investícia do dovolenky. Nebanujem ani cent..
Treba pozrieť ceny a porovnať.
Pozrieť v katalogu, na nete hotel, či má zdarma slnečníky + lehátka. Aká je vzdialenosť hotela od pláže (raz sme boli v Turecku, cez cestu bola pláž, ale v pohode) inak hneď za hotelom, piesok. Bufet s kávou, limo vodu pri pláži. Bolo výborne.
Zobrala som 2x i Nikolas vodku ale nebolo potrebné. Žiadne bolesti, problémy. Všetko OK. Posledný večer partia oslavovala.
Preventívne berieme laliu v liehu (môže byť i alpa) ak by boli nejaké odreniny. živočíšne uhlie. Nikdy sme to nepotrebovali.
Dávať si pozor, nepiť ľadové nápoje. Radšej ich čaj mätový, ibištek.. Domáci tiež radšej pijú čaj, hoc vychladnutý.
Bez starostí prílet aj odlet domov. Výhľad z lietadla je fajn, niekedy biele mraky- akoby rozliate mlieko. Večer - západ slnka..niečo úžasné.
Po 2x bola búrka. Ale ráno o 9 hod. sme boli na pláži a kúpali sa. Teplúčko.
Do lietadla si berieme i sveter, 3/4 nohavice aj podkolienky obliekame pred vstupom do lietadla v miestnosti. A tenisky. Šatku na krk
Šťastnú cestu a užite si kráááásnu dovolenku. Myslite na niečo pekné

lindous
10. júl 2025

Ako komu 😅 my raz za čas tento typ dovolenky vyslovene potrebujeme, aj keď bežne preferujeme niečo dobrodružnejšie a po vlastnej osi… ale poznám ľudí, ktorí len takto chodia a zjavne im to za to stojí… je to o vašich preferenciách, ale tak podľa mňa aspoň raz skúste 😊

slavomira236
10. júl 2025

@anonym_autor nikdy som takto nechodila. Minuky rok som sa jedneho dna zobudila a ze ideme. Hned som sla do cestovky zaplatila a sli sme. Odvtedy presiel rok a boli sme uz 4krat a za par dni odeme ma dalsiu..tie peniaze ani neratam lebo by ma drblo. Som setrny clovek..ale minuleho roku som si povedala mas 46 treba si uzit😆

alantroj
10. júl 2025

My sme s muzom chodili 15 rokov len letecky AI, posledne roky autom AI a teraz sme kupili karavan a chodime svojpomocne. Ale dovolenka v hoteli so stravou sa nam pyta, tak aspon vikendovky. Nevaris, neupratujes, mas relax. Pre mna bolo vzdy dolezite aby mal ten hotel velky areal a velku zahradu. Lebo ked mas mestsky hotel vyjdes von a nic. Takto sme prve dni len zistovali co kde je a presuvali sa. Plus pri Ai sa lepsie stravujes. Lebo mas v cene aj drahsie potraviny typu ryby, ovocie, salatiky rozne, sushi a pod. V restike nebudes skusat nove veci s rizikom ze ti nezachutia a musis zaplatit. Ti skusas beztrestne co chces. Aj animacie dti maju, tobogany, spa atd. Urcite si uzijete. Peniaze boli su a budu. Zazitky su pre mna naj investicia.

biba_18
10. júl 2025

s deťmi iba all inclusive, neriešiš nič, naozaj nič, ani limonády, ani hranolky po obede, netreba sa ti vláčiť s peňaženkou, total vypnutá hlava…

jaja20
10. júl 2025

Cestujem od 17 rokov, v začiatkoch to bolo niekoľko rokov len autobusom, kým som sa odhodlala lietať, od roku 1999 letecky. Niekoľkokrát do roka. Peniaze, ktoré som investovala do dovoleniek už ani nezrátam, ale jednoznačne sú to najlepšie investované peniaze. Pretože človek žije len raz a teda nielen makať v živote treba, ale si aj dopriať. Psychicky a fyzicky vypnúť. A zážitky sú the best.
Čiže určite neľutuj, že miniete "toľko" za dovolenku.
Ale ako už bolo napísané vyššie, dobre vyberte hotel,aby ste boli spokojní.

muchotrafka298
10. júl 2025

Pokial rozmyslas tymto sposobom, ze co za to mozes mat ine, tak nechod nikam. A toto nemyslim zle, ani sa nevysmievam, to je fakt.
Dovolenka nie je investicia, iba ak do seba, pretoze investicia za mna je nieco uplne ine, co ma hodnotu aj v buducnosti. Takze NIE, nie je to dobra investicia.
Zalezi od kazdeho, ci je ochotny zaplatit za AI dovolenku alebo nie, to si musi kazdy zratat, ci sa to oplati alebo neoplati.
Pre mna osobne su najlepsie investovane peniaze do cestovania. Zarobim ich a miniem na to, co je pre mna najlepsie a najviac mi to da. Energie, zazitkov, vidiet svet.
Ale nie kazdy to ma takto nastavene. A nie kazdy je ochotny dat do dovolenky tisice, aj ked ich ma, nepovazuje to za dolezite.
A ci budes sklamana? Ked si zle vyberies hotel a destinaciu, tak mozes byt. Treba si dobre vsetko popozerat, recenzie hotelov, videa, clanky pozriet, aj tu v diskusii. Proste to vyzaduje cas. Nie zobrat co pani v CK odporuci,co tam nikde nebola a dostane proviziu za predany zajazd.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
barka1
10. júl 2025

@anonym_autor raz za život je to fajn skusit.

muchotrafka298
10. júl 2025

Ja chodim aj na poznavacky, co si organizujem sama, ale ja som 100 % rezortovy clovek a priznavam to. Lebo proste to mas bez prace, ides, nerobis nic, jedlo a pitie mas cely den, mozes si vybrat co chces, ochutnat na obed aj zo vsetkeho, dat si rozne veci, co by si inde nemala. Ano, nebudes mat nase chleby a rozky a v nedelu nebudu rezne ako mas doma na obed. S tym treba pocitat.

salome123
10. júl 2025

@anonym_autor nesla by som na takú dovolenku, ak by mi tie peniaze chýbali.

janajanajana
10. júl 2025

Určite skúsiť, aby si vedela či sa oplatí. Záleží čo plánuješ na dovolenke, ak ležať a pasívny oddych, o nič sa nestaráš, tak ideál. Ak máš rada aktívny oddych, tak skôr nie. Ja som absolvovala s malymi deťmi, vtedy to max.vyhovovalo, ale ako podrastli, bola to pre nas nuda. Peniaze utratis vsade, my chodievame posledne roky autom, travime cas aktivne a vyjde to asi na rovnako. Casta otazka od znamych ci sa nam to oplati, ked za tu cenu nasej dovolenky by som mala let, stravu a max.pohodlie. Ja s vynimkou starych ludi a ludi s malymi detmi nechapem ci im nie je luto tych penazi za par dni jedenia a nicnerobenia v umornom teple 😉. Takze je to stale o prioritach a vlastnych preferenciach..

lucia13022023
10. júl 2025

Áno. Stojí.

biba_18
10. júl 2025
@janajanajana

Určite skúsiť, aby si vedela či sa oplatí. Záleží čo plánuješ na dovolenke, ak ležať a pasívny oddych, o nič sa nestaráš, tak ideál. Ak máš rada aktívny oddych, tak skôr nie. Ja som absolvovala s malymi deťmi, vtedy to max.vyhovovalo, ale ako podrastli, bola to pre nas nuda. Peniaze utratis vsade, my chodievame posledne roky autom, travime cas aktivne a vyjde to asi na rovnako. Casta otazka od znamych ci sa nam to oplati, ked za tu cenu nasej dovolenky by som mala let, stravu a max.pohodlie. Ja s vynimkou starych ludi a ludi s malymi detmi nechapem ci im nie je luto tych penazi za par dni jedenia a nicnerobenia v umornom teple 😉. Takze je to stale o prioritach a vlastnych preferenciach..

@janajanajana napr. môj muž chce total vypnúť hlavu… takže jemu to za to stojí…

anonym_b9e22b
10. júl 2025

@anonym_autor Podľa toho kde. Pre mňa určite nie do Egypta, Turecka, Tunisu, Bulharska.

biba_18
10. júl 2025

hore ti radia že turecko nie - a ja naopak turecko s deťmi odporúčam ☺️ veľa za málo peňazí, služby majú vysoko…

alenka58
10. júl 2025

dovolenka je prospešná pre každého a zorganizovaná ešte viac, bez starostí, ber to ako investíciu do zdravia, oddychu a iných obzorov, ale ak ťa prenasledujú materiálne veci tak to je blbé, skús sa od toho odosobniť, veľa ľudí žije z dovolenky celý rok kým nejde na ďalšiu, zdravotný benefit, zážitky spoločné s celou rodinou a oddych a nikdy by to nemenili za altánok, my chodíme viac x na dovolenku v roku, altánok moc nevyužijeme, deti tam akurát maľujú, lebo chodíme veľa na výlety

zorienka28
10. júl 2025

Cakam na anjelicka a podrobny update o tom, kolko oni platia za dovolenky kolkokrat rocne pre kolko deti. Nevynecha ani jednu takuto diskusiu 🤣🤣

nyusika
10. júl 2025

Investuje sa do zdravia, byvania, vzdelavania...

pre mna je all inclusive v resorte nocna mora, pre niekoho sen

diewcatqoo
10. júl 2025

Pokial ti tie peniaze za tu dovolenku vyslovene chybat nebudu, tak chod a uvidis, ci sa oplati. Ja to nemam rada, pre mna osobne je takato dovolenka v rezorte strasna a nie som ani nahodou ochotna dat 6-7 tisic za nieco take. Ale su ludia, ktori prave taketo nieco miluju a iny druh dovolenky si ani nevedia predstavit.

slavomira236
10. júl 2025

@anonym_autor od minuleho rolu sme vyskusali bulharsko 2krat juzny cyorus teraz egypt a turecko..este planujem sever egypta sever cypru tunisko bahrajn ..a potom sa uvidi ci este budu money a ci budem vladat. Grecko pevninu som vyskusala ako mladsia to sme boli len v penzione busom..

nikha2809
10. júl 2025
@anonym_b9e22b

@anonym_autor Podľa toho kde. Pre mňa určite nie do Egypta, Turecka, Tunisu, Bulharska.

@anonym_b9e22b My už iba Tunisko.Pre mňa to bola láska odkedy som tam bola prvý krát v roku 2010, loj muž už mu tiež prišiel na chuť.To je krajina ktorú bud miluješ alebo si povieš nikdy viac, nič medzi 😀

oliverceky
10. júl 2025

@anonym_autor stojí to za ten pokoj, nevarenie

belllinka
10. júl 2025
@janajanajana

@janajanajana ja si zas neviem predstavit sa v tom umornom teple trmacat po pamiatkach. Radsej si zaplavam v mori, v bazene a v chladku precitam knihu.

danica2711
10. júl 2025

keďže už tvoje úvodné nastavenie k takejto dovolenke je negatívne, pre teba sa takáto dovolenka nevyplatí

kulumulu123
10. júl 2025

@anonym_autor ved kúpte letenky zabookujte ubytko na booking sú aj all incl hotely a máš to podstatné lacnejšie keď nezivis CK ale k tvojej otázke tiež veľa cestujeme aj EÚ aj exotika letecky a nie n a takej tej klasickej all incl dovolenke by som ja osobne na 3 den asi umrela od nudy.... Keď ideme spoznávať tak sme často 2-4" týždne a stále nie je dosť....

jesenzima
10. júl 2025

@anonym_autor pre mňa by to za to nestálo. To je jedna vec. A druhá vec, predstava, že mám stráviť čas v nejakom rezorte, chlpy sa mi ježia ... Ale rozhodnúť sa musiš sama. U nás by vyhral altánok pred pred rezortom, alebo úplne iný typ dovolenky 😉

ktobytobolpovedal
10. júl 2025

Komentare som necitala. Cisto za nas, stoji to za kazdy cent… tyzden absolutne vypinam, nic neriesim, v hlave prazdno…

20erika07
10. júl 2025

@anonym_autor vyskúšali sme minulý rok. Leteli sme v noci pred 2h ,bolo to únavné, plus potom uz na mieste čakať na izby ,lebo sme prišli skoro. Prvý den som prespala. 2-3hod na letisku skôr, to nie je pre nas . Jedine fakt co som ocenila najviac bolo ultra all inclusiv, keďže cely rok trávim vela času v kuchyni ,toto bolo vykupenie. Žiadne iné plusy rezortu nevnímam.

Strana
z9