Stojí letecká dovolenka all inclusive za investíciu?
ahojte, neviem kam to napísať a ani aký nadpis diskusie dať 😂 nikdy sme neboli letecky na dovolenke, my chodievame autom a so stanom a skôr dobrodružnejšie. Tento rok sme mali autonehodu a rozhodli sme sa že poďme prvý x si užiť niečo také typu all inclusive, ísť niekam letecky do resortu na týždeň s deťmi a oddýchnuť si. Peniaze na to sme si odložili, chceme last minute september. A kameň úrazu. Čím ďalej tým viac mi ide hlavou. Toooľko peňazí odíde za ten týždeň. Za tú sumu by sme mali altánok hotový skôr, mohla by som si doriešiť kuchyňu. A zároveň túžime po oddychu ale bojím sa ze budeme sklamaní. Stoji to za tie peniaze? 😂 snáď chápete moje pocity 😂 a ešte strachy že tam deti ochorejú a bude po dovolenke 🙈 och
@anonym_autor vyskúšali sme minulý rok. Leteli sme v noci pred 2h ,bolo to únavné, plus potom uz na mieste čakať na izby ,lebo sme prišli skoro. Prvý den som prespala. 2-3hod na letisku skôr, to nie je pre nas . Jedine fakt co som ocenila najviac bolo ultra all inclusiv, keďže cely rok trávim vela času v kuchyni ,toto bolo vykupenie. Žiadne iné plusy rezortu nevnímam.
@20erika07 aj keby si letela po svojej osi nie cez ck, musela by si byť skoro na letisku…
Podľa mňa to za to nestojí.
A este dodam, ze ak by ste vybrali rezort, tak to nie je vazenie. Mozte ist aj pokojne mimo rezort, ak vyberiete hotel, ktory nie je vyslovene na samote. To len tak na okraj … lebo casto tu citam, akoby ta do rezortu zavreli a nemohla si vyjst 😂
@ktobytobolpovedal Na kazdej dovolenke chodime na vylety prechadzky. Ak ide bus busom do mesta ak sme trosku dakej. Nikto nenuti cloveka sediet len v rezorte hotela . Aj na takejto dovolenke sa da nieco vidiet
@ktobytobolpovedal Na kazdej dovolenke chodime na vylety prechadzky. Ak ide bus busom do mesta ak sme trosku dakej. Nikto nenuti cloveka sediet len v rezorte hotela . Aj na takejto dovolenke sa da nieco vidiet
@slavomira236 ved jasne. Len tu som niekolkokrat citala, ze “nikdy by som nesla,lebo to nie je pre mna byt zavreta v rezorte” 🤷♀️
Kde tento mytus vznikol, netusim. Ano, ked sme boli v Limaku na S.Cypre, tak sme boli len v rezorte, kedze to fakt na samote. Iba sme sa prechadzali po plazi mimo rezort a nasli pekne zakutia… ale to sme vedeli, ze tak bude. Ta dovolenka bola vyslovena tak vyberana. V grecku sme isli normalne mimo rezort, v Turecku detto … cize nikto nas v rezorte nezamkol a neodhodil kluc 😁
@janajanajana ja si zas neviem predstavit sa v tom umornom teple trmacat po pamiatkach. Radsej si zaplavam v mori, v bazene a v chladku precitam knihu.
@belllinka to ani ja, nevyhladame ani vyslovene teple krajiny v lete, my kombinujeme more a hory, najprv sa znicime v horach a potom sa presuvame k moru..ale o tom pisem, zalezi ake ma preferencie..kazdy podla svojich chuti 😀 ja som rada ze deti su velke a peniaze mozeme minut inak ako v rezorte
@janajanajana napr. môj muž chce total vypnúť hlavu… takže jemu to za to stojí…
@biba_18 uplne chapem..a nehovoriach u ludoch co fyzicky pracuju ale maju nejak namahavu pracu..pochopitelne ze potrebuju max.oddych
Ja chodím All inclusive, ale žiadne rezorty na samote. Cez deň sa kúpem a večer aj na 3-4 hodiny idem mimo rezort či pešo alebo autobusom a spoznávam okolie. A plus za tých 6 a pol dňa čo tam je človek jeden celodenný výlet niekde. Ak som dlhšie ako na 7 dní-napríklad 10 alebo 11 tak dám 2 celodenné výlety. Mne to vyhovuje že môžem vypnúť a neriešiť napríklad nákup na raňajky alebo napríklad ísť na večeru niekde do preplnenej reštiky a stráviť tam hodinu a pol nie je pre mňa, ja sa najem v hoteli rýchlo za 20 minút a ideme preč na tie 3-4 hodiny. Teda myslím, že spoznám viac a mám aktívnejšiu dovolenku ako mnohí čo All inclusive nemajú. Ale zase taký extrém že ísť niekde na 6 dní a požičať auto a 5 dní sa s navigačkou trepať po neznámych cestách v cudzej krajine kde sa často aj inak jazdí to by pre mňa oddych nebol, preto uprednostňujem autobusové zájazdy kde ma šofér zavezie a počas cesty mi ešte sprievodca povie kopu zaujímavostí. Nie blúdiť sama autom po neznámej krajine.
Nic lepsie ako all incl nevymysleli. 🏝 🤗, ak si chce clovek oddychnut. Za mna najlepsie varia v Turecku, ale teda chodime do lepsich hotelov.
Nic lepsie ako all incl nevymysleli. 🏝 🤗, ak si chce clovek oddychnut. Za mna najlepsie varia v Turecku, ale teda chodime do lepsich hotelov.
@mk1111111111 poraďte lepší hotel
@mk1111111111 my sme boli v turecku minuly rok 1x a tak sa nam zapacilo, ze ideme aj tento rok 😁
Ale suhlasim, ze treba vyberat kvalitne rezorty 👌🏻
@biba_18 uplne chapem..a nehovoriach u ludoch co fyzicky pracuju ale maju nejak namahavu pracu..pochopitelne ze potrebuju max.oddych
@janajanajana pracujem 6 dní v týždni, 11 mesiacov v roku, od 4 rána a All inclusive mi stojí za každý jeden cent 😁 Chodíme na 2 tyždne a pre mňa je to totálny relax, ck za mňa všetko vybaví, v hoteli upracú,navaria aj program vymyslia, proste po skoro celom roku starania sa o domácnosť a práce nemusím pohnúť ani prstom 😍
@anonym_autor Podľa toho kde. Pre mňa určite nie do Egypta, Turecka, Tunisu, Bulharska.
@anonym_b9e22b pre nie?? V Turecku, Tunisku som bola -Tunis 3x výborne, ešte sa chystám ísť. teplúčko. Nie horko. Výborne sa tam dýcha, strava výborná, ľahučká, žiadne ťažké mastné jedlá. Jahňacie, hovädzie aj ich syry sú výborné. V porovnaní sa našimi- naše sú sladké. ovocie kvalitné, voňavé, vitamíny, tiež zelenina, zákusky- hmmm fajnotka. švédske stoly- naberieš si koľko chceš, môžeš i na duplu. veľký výber jedál. Víno majú kvalitné, nie ako tu cukor-dunihlav...veľa sa popilo biele ružové, červené ale nik nebol opitý, nikomu nebolo zle. Večer program-animátori robia, potom tanečky... deti majú i zmrzlinu.
Možno každému nie je dané ísť do tých krajín.. Ja som tam ako doma. Mne sa nechcelo ísť späť na SK
@marley3 ano je lepšie ísť na viac dní.. ja chodím min na 11 nocí. lebo 7 dní, to ani kufor nemusí vybaliť
@oliverceky lepší hotel = 5*
@biba_18 niektoré i 4* sa oplatia. Treba pozrieť čo ponúkajú a recenzie.
@anonym_autor Podľa toho kde. Pre mňa určite nie do Egypta, Turecka, Tunisu, Bulharska.
@anonym_b9e22b preco nie Turecko? Za mna s detmi raj. A teda pomer ceny a kvality tiez 🤷♀️
Peniaze by nechýbali len ich akosi začínam prepočítavať na iné 😂 videla som najprv pozitíva toho nevarenia ale začínam zvažovať že to necháme na budúci rok. Ja keď si predstavím že budem 2 ročného naháňať po rezorte a riešiť tam jeho vzdor a popri deťoch sa vlastne ani kľudne nenajeme, takže ani all inc nebude asi životná výhra 😂 a tolko cestovania kým sa tam len dostaneme.. Ďakujem za názory, aspoň som si to upratala v hlave 😊
Peniaze by nechýbali len ich akosi začínam prepočítavať na iné 😂 videla som najprv pozitíva toho nevarenia ale začínam zvažovať že to necháme na budúci rok. Ja keď si predstavím že budem 2 ročného naháňať po rezorte a riešiť tam jeho vzdor a popri deťoch sa vlastne ani kľudne nenajeme, takže ani all inc nebude asi životná výhra 😂 a tolko cestovania kým sa tam len dostaneme.. Ďakujem za názory, aspoň som si to upratala v hlave 😊
@anonym_autor pri all inclusive je výhoda, že keď si dieťa nájde to čo má rado, môže to jesť dokolečka dokola celý týždeň… 😂
@anonym_autor my sme chodili stále iba do Chorvatska (boli sme tam 13x) - apartmány, 3x hotel. Minulý rok vravím mužovi nech ideme už konečne letecky all a teda od minulého roka sme boli letecky 3x a je to vždy super. Oddych totálny 🤗 2x sme boli Turecko a 1x Maledivy. Budúci rok ideme opäť letecky. Neviem preco niekto neodporúča Turecko. Tie ceny sú oveľa lepšie napr. v porovnaní s Gréckom a služby atd. super. Len v Sep. už asi nikde nebudú animátori.
@anonym_autor my sme chodili stále iba do Chorvatska (boli sme tam 13x) - apartmány, 3x hotel. Minulý rok vravím mužovi nech ideme už konečne letecky all a teda od minulého roka sme boli letecky 3x a je to vždy super. Oddych totálny 🤗 2x sme boli Turecko a 1x Maledivy. Budúci rok ideme opäť letecky. Neviem preco niekto neodporúča Turecko. Tie ceny sú oveľa lepšie napr. v porovnaní s Gréckom a služby atd. super. Len v Sep. už asi nikde nebudú animátori.
@drobcek8 napr.v Delphin hoteloch sú animátori od mája do konca októbra, ale nie Slováci
@anonym_autor par dni dozadu sme prišli a poviem ti se s malými deťmi si neviem ani nechcem nič iné predstavit. Riešiš len to kedy idete jest,na plaz a na bazen😅 a samozrejme okolo deti ako u nás ze prebalit nakŕmiť. Ale poviem ti čistá hlava,nemusíš riešiť ani to do ktorej restiky sa pôjdeme najest alebo ze na ráno nam treba kúpiť pecivo😁 proste pohodicka. So starsou dcerkou sme boli aj v apartmáne a varili a aj all in a vyhráva druha možnosť. Kopa času travit ten čas spolocne a užiť si. Som síce planovaci typ ale tiez potrebujem oddych
@anonym_autor nechápem. Chodievate autom na stanovačky , to ti príde pri malých deťoch ako pohoda, ale pobyt v AI, kde nemusíš prstom pohnúť, je upratané, navarené a deti majú cely deň o zábavu postarané, sa ti zdá náročný pri 2 ročnom?
A máš obavy, že tam ochorejú? To ako pri spaní v stane nehrozí?
@anonym_autor suhlasim s vacsinou, su to naj dovolenky, obzvlast s detmi. nevaris, neupratujes, nerobis nic, len sa venujes rodine/detom. ze deti ochoreju? a doma nikdy neochoreli? moje deti cestuju od cca pol roka a za tie roky na dovolenkach paradoxne este nikdy nikde neochoreli. ladove vody nepiju, do klimatizovanych priestorov lepsie obleciem a vlasy do sucha vyfenujem. citlive zaludky nemaju, stravilo by im, keby zjedli aj kona. ze budes nahanat deti? a? nic ine na praci tam mat nebudes. od 4 rokov ti animatori uz deti vezmu do miniklubu, tak pol dna ani nebudes vediet, ze mas deti. ak si vyberies baby friendly rezort, tak k tym detom tam budu pristupovat extra zhovievavo a ustretovo. my sme aktualne na peloponeze, moja dcera si vcera na recepcii ukladala vankusiky, kym sme cakali na taxi. postavila sa k nej taka obstarozna pani a po anglicky ostro skonstatovala, ze tie vankuse nie su na hranie a preco dceru nevediem k tomu, co sa smie a co nie. povedala som len, ze dieta nic zle nerobi. slecna z recepcie podisla k pani, usmiala sa a povedala jej, ze je to dieta a dieta potrebuje na svoj rozvoj kreativnu hru a ze si pokojne tie vankuse moze dalej ukladat. pani sa odula a odisla prec.
Ja srdecne doprajem aspon raz v roku kazdemu AI, lebo pri detoch je to fakt na nezaplatenie a kazdy, kazducky cent za to stoji.
@drobcek8
Ja som ta vynimka co potrvdzuje pravidla v rezorte sme este v neboli a ani nebudeme, som alergicky na to organizovane obzerstvo a o boj uterakov.
Plus neznasam skvarenie na jednom mieste.Mimo sezonu a robime si co chceme, OK uz to stalo viac ako dom.
@drobcek8
Ja som ta vynimka co potrvdzuje pravidla v rezorte sme este v neboli a ani nebudeme, som alergicky na to organizovane obzerstvo a o boj uterakov.
Plus neznasam skvarenie na jednom mieste.Mimo sezonu a robime si co chceme, OK uz to stalo viac ako dom.
@jozinxy vieš že sa tam ani nemusíš obžierať, ani opekať a ani bojovať o uteráky, že?
Neviem, ako s malymi detmi, ale my sme minuly rok isli (deti 12+9):a nelutujem. Cely rok riesim, co budeme jest, varenie, pradlo, umyvanie riadu a program, takto sme to vsetko mali v cene, resp. doplatili. Mensi grcal, lebo mu daco nesadlo, starsi dostal sople a potom kasel, ale kedze boli vacsi a nemali teplotu, tak v pohode. S malymi detmi by som si trufla len na SK a okolie, maly alergik ochorel znenazdania, starsi maval take vysoke teploty 1-2 dni. Tento rok ideme len Praha a potom od svokry vyrazame na vylety, napr. boli sme v Banskom muzeu so vstupom do bane, aj sa okupat na kupalisku s tym bazenom s vlnobitim. Buduci rok zase more dufam. Len ako rastu ceny, tak nepojdeme za 3t, ale 4t.
Takze treba vziat lieky a mozes si to uzit, ale mne by sa nechcelo behat za detmi, rezort mal inac animatorov (z Cedoku), ale takto sli chalani sami na tobogan a ja som si sla zoplavat, resp. mohli sme ich nechat v mori samych.
Necitala som komentare, ale k tomu poviem len tolko - deti raz vyrastu a je lepsie, ze maju spomienku na nejaku dovolenku (lacnu ci drahu) ako na to, ze ste mali altanok alebo novu kuchynu. My sme uz tiez mohli mat xy veci, ale radsej cestujeme.

A este dodam, ze ak by ste vybrali rezort, tak to nie je vazenie. Mozte ist aj pokojne mimo rezort, ak vyberiete hotel, ktory nie je vyslovene na samote. To len tak na okraj … lebo casto tu citam, akoby ta do rezortu zavreli a nemohla si vyjst 😂