icon

Stojí letecká dovolenka all inclusive za investíciu?

10. júl 2025

ahojte, neviem kam to napísať a ani aký nadpis diskusie dať 😂 nikdy sme neboli letecky na dovolenke, my chodievame autom a so stanom a skôr dobrodružnejšie. Tento rok sme mali autonehodu a rozhodli sme sa že poďme prvý x si užiť niečo také typu all inclusive, ísť niekam letecky do resortu na týždeň s deťmi a oddýchnuť si. Peniaze na to sme si odložili, chceme last minute september. A kameň úrazu. Čím ďalej tým viac mi ide hlavou. Toooľko peňazí odíde za ten týždeň. Za tú sumu by sme mali altánok hotový skôr, mohla by som si doriešiť kuchyňu. A zároveň túžime po oddychu ale bojím sa ze budeme sklamaní. Stoji to za tie peniaze? 😂 snáď chápete moje pocity 😂 a ešte strachy že tam deti ochorejú a bude po dovolenke 🙈 och

erika237
11. júl 2025

Na all inclusive som este nebola, tento rok som chcela vyskusat po prvy raz s dietatom, lebo pointa dovolenky pre mna je, ze nebudem varit. Nakoniec ideme autom, ale mame polpenziu, hoci realne nejaky all inclusive last minute by nas proste vysiel lacnejsie. Ale tuto moznost nechavam na buduci rok.

Mne nepride luto investovat peniaze do dovolenky nejakej ale naozaj za predpokladu, ze vsetko k zivotu potrebne mam zbezpecene. Ale je uplne v poriadku neist na dovolenku a napriklad investovat do ineho, napr altanok ako pises.

Nechapem len trosku nazor, ze all inclusive ti pride menej schodny pri 2 rocnom dietati ako napr stanovacka. Co sa tyka “pohodlia” je podla mna AI lepsi, ale je to aj tym, ze nie som typ na stanovacku.

aurora33
11. júl 2025
@mirage

@aurora33 pravdu o dovolenke v rezorte pre vela ludi ( nie vsetkych)

@mirage ale prosim ta, hlavne že podotkla, že na takej nikdy neboli.

20erika07
11. júl 2025
@biba_18

@20erika07 aj keby si letela po svojej osi nie cez ck, musela by si byť skoro na letisku…

@biba_18 samozrejme, to hadam každý vie 🙂

biba_18
11. júl 2025
@20erika07

@biba_18 samozrejme, to hadam každý vie 🙂

@20erika07 podľa všetkého nie, keď napíše taký príspevok 😉

zmrzlinka2021
11. júl 2025

@anonym_autor
S malým dieťaťom ok, s väčším, či bez detí nie.

Načo také ubytko keď ráno vypadneme a večer sa vraciame? Ja chcem vidieť živú a drsnú krajinu, nie rezort pre turistov. My každý deň máme program, zážitky. V mori sme tak do dvoch hodín za celú dovolenku.

Na dovcu veľmi rada dám peniaze, je to najlepšia investícia do seba, ale nie tak že budem trčať na pláži, alebo pri bazéne. Mám psychicky náročnú prácu, potrebujem sa hýbať, spoznávať, a večer po dobrej sprche odpadnúť do postele 😁

mirage
11. júl 2025
@aurora33

@mirage ale prosim ta, hlavne že podotkla, že na takej nikdy neboli.

@aurora33 normalne mas ludi, ktori ani nejdu do mora, od 6 rana uteraky pri bazene, len sa opekaju a jedia. Este raz napisem, ze nie vsetci.

biba_18
11. júl 2025
@mirage

@aurora33 normalne mas ludi, ktori ani nejdu do mora, od 6 rana uteraky pri bazene, len sa opekaju a jedia. Este raz napisem, ze nie vsetci.

@mirage ale toto môžeš robiť aj keď pôjdeš autom do chorvátska ... veď AI nie je o tom ...

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@jozinxy

@drobcek8
Ja som ta vynimka co potrvdzuje pravidla v rezorte sme este v neboli a ani nebudeme, som alergicky na to organizovane obzerstvo a o boj uterakov.
Plus neznasam skvarenie na jednom mieste.Mimo sezonu a robime si co chceme, OK uz to stalo viac ako dom.

@jozinxy boj o uteraky? O ake utereky by si mala bojovat? 😂😂😂 a co sa tyka obzerstva, ja na AI jem viac menej ovocie, zeleninu, morske plody. Vzdy pridem krasne schudnuta. Lebo doma nemam cas si vsetko takto pripravovat a riesit. Cize nebola si, ale vies, ze je tam obzterstvo a bojuje sa o uteraky… a vypekat sa tiez nemusis. Normalne si aj v rezorte robis co chces, ides kam chces, jes co chces. Dokonca mozes jest aj mimo rezort, len tak mimochodom.
Ja neviem kde tieto skvosty vznikli… ze bojovat o uteraky… ja umrem 😂
Prepac, ze sa smejem. To nie je vysmech. Iba mi to prislo vtipne, ked som si to predstavila…
Nie naozaj o ziadne uteraky nebojujes. Normalne si mas na izbe uteraky, ktore ti kazdy den menia a na plaz si beries tiez kazdy den alebo aj x za den ciste s takych “budok”… aspon v turecku to tak je. Aj na cypre… ziaden boj sa nekona..

biba_18
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@jozinxy boj o uteraky? O ake utereky by si mala bojovat? 😂😂😂 a co sa tyka obzerstva, ja na AI jem viac menej ovocie, zeleninu, morske plody. Vzdy pridem krasne schudnuta. Lebo doma nemam cas si vsetko takto pripravovat a riesit. Cize nebola si, ale vies, ze je tam obzterstvo a bojuje sa o uteraky… a vypekat sa tiez nemusis. Normalne si aj v rezorte robis co chces, ides kam chces, jes co chces. Dokonca mozes jest aj mimo rezort, len tak mimochodom.
Ja neviem kde tieto skvosty vznikli… ze bojovat o uteraky… ja umrem 😂
Prepac, ze sa smejem. To nie je vysmech. Iba mi to prislo vtipne, ked som si to predstavila…
Nie naozaj o ziadne uteraky nebojujes. Normalne si mas na izbe uteraky, ktore ti kazdy den menia a na plaz si beries tiez kazdy den alebo aj x za den ciste s takych “budok”… aspon v turecku to tak je. Aj na cypre… ziaden boj sa nekona..

@ktobytobolpovedal ako, o boji o lehátka som videla pár videí - ale ja som to nezažila aby nebolo kam si ľahnúť ...

aurora33
11. júl 2025
@mirage

@mirage a? Ved každý nech si urobí dovolenku akú chce. Mňa len zarazilo ako tu ten chlap či čo to píše, akokeby sa to dialo len a AI a ešte podotknem, že na takej dovolenke ani nebol 😀😀😀

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@biba_18

@ktobytobolpovedal ako, o boji o lehátka som videla pár videí - ale ja som to nezažila aby nebolo kam si ľahnúť ...

@biba_18 ja teda nie. A boj o uteraky uz vobec nie… uz som tu citala, ze valalo sa jedlo po zemi a neviem co… ja neviem, ale toto som na AI dovolenkach este nazazila. Normalne ked niekomu nieco padlo, tak to hned upratali, ak pri uterakoch na lehatkach nikto dlhsie nebol, pozbierali ich, normalne z rezortu ideme von, dokonca aj castokrat jeme mimo (hlavne vecer), pohybujeme sa uplne normalne.. akoby sme boli v HR v apartmane🤷‍♀️ akurat nevarim, neupratujem… striedame more, bazen (animatorov nevyuzivame), ked nikam nechceme, tak sa len valame… jeme co uzname za vhodne… ja neviem ci je to vyberom rezortov (ja tomu venujem naozaj aj 2-3m kym vyberieme), alebo je to mojim nastavenim, ze neriesim inych…proste AI dovolenka nie je strasiak ako sa tu prezentuje. Ze je v rezorte vela ludi? Lebo na Makarskej nie je no (chodili sme roky, cize viem)….v sezone je to proste fakt. Aj ked my sme naozaj nejaku masovku nezazili…
Ved nikto nikoho nenuti ist na taku dovolenku. Pre mna uz nie je varenie na dovolenke alebo stanovacka. Ale nikdy by som tak neviem, dehonestujuco o vybere dovoleniek nepisala. Mne to pride proste zvlastne, ze to takto niekto riesi

sense
11. júl 2025

Ak ste dobrodružné typy tak bude pre vás rezort s all inclusive zbytočná investícia. Ale to je len môj názor, nakoľko my do rezortu nechodíme. Stačilo mi raz.

nyusika
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@slavomira236 ved jasne. Len tu som niekolkokrat citala, ze “nikdy by som nesla,lebo to nie je pre mna byt zavreta v rezorte” 🤷‍♀️
Kde tento mytus vznikol, netusim. Ano, ked sme boli v Limaku na S.Cypre, tak sme boli len v rezorte, kedze to fakt na samote. Iba sme sa prechadzali po plazi mimo rezort a nasli pekne zakutia… ale to sme vedeli, ze tak bude. Ta dovolenka bola vyslovena tak vyberana. V grecku sme isli normalne mimo rezort, v Turecku detto … cize nikto nas v rezorte nezamkol a neodhodil kluc 😁

@ktobytobolpovedal konkretne pre mna je uz len ubytovanie v takomto hotelovom komplexe nocna mora - a urcite nie som jedina.
chapem, ze pre rodiny s detmi je to skvela volba - pre nas, bezdetny par, nocna mora. aj ked budeme vychadzat von z rezortu.

nyusika
11. júl 2025

a nevarit sa da aj inde, ak v AI...napriklad staci chodit do restauracie.

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@nyusika

@ktobytobolpovedal konkretne pre mna je uz len ubytovanie v takomto hotelovom komplexe nocna mora - a urcite nie som jedina.
chapem, ze pre rodiny s detmi je to skvela volba - pre nas, bezdetny par, nocna mora. aj ked budeme vychadzat von z rezortu.

@nyusika jasne rozumiem. Nam to nevadi…. Je absolutne v poriadku, ze to niekomu nevyhovuje. Mna len mrzi taka ta dehonestujuca a odsudzujuca prezentacia. A najlepsie od ludi, co tak neboli…my sme chodili aj do apartmanov, ale proste sme zistili, ze v zahranici nam to vyhovuje viac takto… len ako pisem, pride mi zvlastnr to fuj fuj odsudzovanie a pisanie o obzerstve, bojoch, masovke na plazi (ta je v top sezone vsade, aj na SK v tatrach), nevychadzani z rezortu… lebo castokrat to je absolutne nafuknute…

nyusika
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@nyusika jasne rozumiem. Nam to nevadi…. Je absolutne v poriadku, ze to niekomu nevyhovuje. Mna len mrzi taka ta dehonestujuca a odsudzujuca prezentacia. A najlepsie od ludi, co tak neboli…my sme chodili aj do apartmanov, ale proste sme zistili, ze v zahranici nam to vyhovuje viac takto… len ako pisem, pride mi zvlastnr to fuj fuj odsudzovanie a pisanie o obzerstve, bojoch, masovke na plazi (ta je v top sezone vsade, aj na SK v tatrach), nevychadzani z rezortu… lebo castokrat to je absolutne nafuknute…

@ktobytobolpovedal vacsinou to hejtuju ti, co v zivote na takomto type pobytu neboli...presne, ako pises

dianaaaaa
11. júl 2025

Každý preferuje niečo iné .... Boli sme na All ale náš to nejak nebaví.... Strava je o ničom a všetko okolo toho....
Stále dokola to isté a človek nechodí na All len preto,aby žral ako po nebohom 🤦 Prestali sme chodiť na All,lebo nám už bolo na grcanie z ľudí,ako sa správali, horšie ako nejaké zvieratá..... A človek sa už aj hanbil,že je Slovák
Dovolenky si riešime sami, stačia nám raňajky a obed, večeru si dáme vonku ( miestnu stravu)... Nejdem niekde na dovolenku,aby som sedela niekde v rezorte pri bazéne 🤦 však to je choré

biba_18
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@nyusika @ktobytobolpovedal - ja teraz vyberám last minute - a muž mi vyslovene povedal že chce all inclusive a na pláži ...
ja ho chápem, má náročnú prácu a behania a vybavovania a milion každodenných malých rozhodnutí má dosť počas roka - nepotrebuje to riešiť aj na dovolenke ...

mirage
11. júl 2025
@biba_18

@mirage ale toto môžeš robiť aj keď pôjdeš autom do chorvátska ... veď AI nie je o tom ...

@aurora33 a nic, pisem, ze to tak byva v AI hoteloch, na krajine nezalezi.
@biba_18

biba_18
11. júl 2025
@dianaaaaa

Každý preferuje niečo iné .... Boli sme na All ale náš to nejak nebaví.... Strava je o ničom a všetko okolo toho....
Stále dokola to isté a človek nechodí na All len preto,aby žral ako po nebohom 🤦 Prestali sme chodiť na All,lebo nám už bolo na grcanie z ľudí,ako sa správali, horšie ako nejaké zvieratá..... A človek sa už aj hanbil,že je Slovák
Dovolenky si riešime sami, stačia nám raňajky a obed, večeru si dáme vonku ( miestnu stravu)... Nejdem niekde na dovolenku,aby som sedela niekde v rezorte pri bazéne 🤦 však to je choré

@dianaaaaa prečo by to malo byť choré? keď to nechceš tak to nerob. len celkom nerozumiem prečo máš pocit že by sa ľudia mali chovať tak ako ty a mali mať radi veci tak ako ich máš rada ty ...

mirage
11. júl 2025

My sme boli v AI ked boli deti male. Uz by som nesla. Mne vyhovuje apartman, na ranajky do maleho bistra, obed v taverne, vecera v meste. Pozicat aito, ist na vylet lodou, spoznavat. Jest kazdy den inde.

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@dianaaaaa

@dianaaaaa a preco by si dovolenku mala prelezat pri bazene? To ta tam niekto priputa, ci ako 😂
A keby ju niekto aj tak prezil, co je na tom akoze chore?
To mam nazyvat ludi, co chodia po pamiatkach v horucavach chorymi? Preco by som to robila. Im to vyhovuje, nevadi im to, tak je to absolutne v poriadku…

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@mirage

My sme boli v AI ked boli deti male. Uz by som nesla. Mne vyhovuje apartman, na ranajky do maleho bistra, obed v taverne, vecera v meste. Pozicat aito, ist na vylet lodou, spoznavat. Jest kazdy den inde.

@mirage a ked si v rezorte na AI tak si nemozes pozicat auto a jest mimo rezort?

alantroj
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@ktobytobolpovedal presne. my mame vyvoj opacny, dlehe roky AI, teraz karavan. my sme chodili AI aj mimo sezonu, dali sme si ranajky, miestnymi spojmi sme si robili vylety, prisli spat na hotel, dali hned kavicku, drink atd. Je to najpohodlnejsia verzia dovolenky s malymi detmi. Niektore komentare su smiesne. Aj v Sturove len lezia pri bazenoch a nie je to AI dovolenka. Neviem si predstavit na Kube alebo inde zhanat detom stravu mimo rezortu. Kazdy typ dovci ma daco do seba, neobhajujem len jeden jediny, viem ci uzit kemp aj 5* hotel.

aurora33
11. júl 2025
@mirage

@aurora33 a nic, pisem, ze to tak byva v AI hoteloch, na krajine nezalezi.
@biba_18

@mirage ja som to zazila aj na Slovensku. Obyčajný hotel. Žena si pri raňajkách nakladala na dva taniere až jej z nich padalo jedlo. Ešte chýbala bitka o uteráky 😅😅

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@aurora33

@mirage ja som to zazila aj na Slovensku. Obyčajný hotel. Žena si pri raňajkách nakladala na dva taniere až jej z nich padalo jedlo. Ešte chýbala bitka o uteráky 😅😅

@aurora33 ja som napriklad nikdy neriesila co ma jozko, ferko, Rodrigez, alebo Marina na tanieri. Mne je to tak 45 po pravde 🤷‍♀️😂

aurora33
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@aurora33 ja som napriklad nikdy neriesila co ma jozko, ferko, Rodrigez, alebo Marina na tanieri. Mne je to tak 45 po pravde 🤷‍♀️😂

@ktobytobolpovedal to ani ja, len som šla okolo nej a rovno pri mne jej to vypadlo, tak som si ju vsimla. A chcela som tým len poukazat na to, že nie len v rezortoch ľudia jedia ako po nebohom.

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@aurora33

@ktobytobolpovedal to ani ja, len som šla okolo nej a rovno pri mne jej to vypadlo, tak som si ju vsimla. A chcela som tým len poukazat na to, že nie len v rezortoch ľudia jedia ako po nebohom.

@aurora33 jasne rozumiem. Len aj tu je casty argument obzerstvo. A to akoze ja vobec neriesim ani si nevsimam… je to kazdeho osobna vec a problem… neviem preco ludi tak irituje ludi, co robia ostatni. Pokial mne a mojej rodine to neublizuje tak 🤷‍♀️

nyusika
11. júl 2025
@biba_18

@nyusika @ktobytobolpovedal - ja teraz vyberám last minute - a muž mi vyslovene povedal že chce all inclusive a na pláži ...
ja ho chápem, má náročnú prácu a behania a vybavovania a milion každodenných malých rozhodnutí má dosť počas roka - nepotrebuje to riešiť aj na dovolenke ...

@biba_18 ved ja tomu uplne rozumiem.
len som napisala, ze to, ci sa "oplati alebo neoplat" zalezi od preferencii.
pre nas nie. to je vsetko 🙂

nyusika
11. júl 2025
@aurora33

@aurora33 v hoteli Kaskady ma pri presune zo sauny do oddychovej miestnosti ma takmer behom predbehla taka tetusa, skoro od dveri hodila osusku na jedno z tisic volnych lehatok 😀 😀

takze ani to tu nechyba 😀