icon

Stojí letecká dovolenka all inclusive za investíciu?

10. júl 2025

ahojte, neviem kam to napísať a ani aký nadpis diskusie dať 😂 nikdy sme neboli letecky na dovolenke, my chodievame autom a so stanom a skôr dobrodružnejšie. Tento rok sme mali autonehodu a rozhodli sme sa že poďme prvý x si užiť niečo také typu all inclusive, ísť niekam letecky do resortu na týždeň s deťmi a oddýchnuť si. Peniaze na to sme si odložili, chceme last minute september. A kameň úrazu. Čím ďalej tým viac mi ide hlavou. Toooľko peňazí odíde za ten týždeň. Za tú sumu by sme mali altánok hotový skôr, mohla by som si doriešiť kuchyňu. A zároveň túžime po oddychu ale bojím sa ze budeme sklamaní. Stoji to za tie peniaze? 😂 snáď chápete moje pocity 😂 a ešte strachy že tam deti ochorejú a bude po dovolenke 🙈 och

oliverceky
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@drobcek8 jeej mi ide do baia lara teraz v auguste. Boli ste spokojni?

@ktobytobolpovedal Boli sme Baia Lara a super.
V Lare sme boli v 8 hoteloch a všetky na úrovni

drobcek8
11. júl 2025
@oliverceky

@oliverceky Tak to ste ich riadne postriedali 🤗 Boli ste aj Titanicu?

oliverceky
11. júl 2025
@drobcek8

@oliverceky Tak to ste ich riadne postriedali 🤗 Boli ste aj Titanicu?

@drobcek8 áno, Titanic, IC Green, Royal Wings, Fame, Baia Lara, Delphins

yoxinka
11. júl 2025
@anonym_autor

@aurora33 nesudim len som zhodnotila ze zatial to nie je pre nas a pôjdeme tak za 2 roky ked budu deti vacsie 🙂

@anonym_autor
Ahoj, my sme chodili na AI, keď sme mali malé deti, malé, rozumej do 2 rokov. Boli sme niekoľkokrát a ako fajn. Už niekoľko rokoch chodíme na vlastnú päsť kade tade. Taliansko, Grécko, Kanáre … žiadne hotely, apartmány, riešime si sami letenky, ubytko, podľa toho, kde čo chceme vidieť. Robíme kadejaké okruhy … prílet do milána, po pár dňoch vlakom do Benátok, odtiaľ odlet domov. Chodíme s troma deťmi. Podľa mňa, aj AI aj dobrodružná dovča má čaro. Keď sme na tento rok pozerali ceny AI dovoleniek, neexist, nedala by som toľko prachov. Takže už riešime jarné prázdniny a zháňame letenky niekam 🤪. AI je fajn, ale nie pre každého, dobrodružná dovča je fajn, ale tiež nie pre každého.

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@oliverceky

@oliverceky dakujem. My sme boli v delphin diva minuly rok, rok predtym limak cyprus… tak som mala problem vybrat. A musela som sa zmestit do rozpoctu (kedze muzovi sa podarilo roztrieskat auto a museli sme kupovat nove 😅)…. Cize to bol problem najst nieco v kvalitne, v dobrej cene a aby to splnalo moje poziadavky 😂

mirage
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@mirage a ked si v rezorte na AI tak si nemozes pozicat auto a jest mimo rezort?

@ktobytobolpovedal a naco by som jedla mimo rezort ked mam zaplatenu stravu?

mirage
11. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@aurora33 jasne rozumiem. Len aj tu je casty argument obzerstvo. A to akoze ja vobec neriesim ani si nevsimam… je to kazdeho osobna vec a problem… neviem preco ludi tak irituje ludi, co robia ostatni. Pokial mne a mojej rodine to neublizuje tak 🤷‍♀️

@ktobytobolpovedal ale tak sa neda zit. Ze si nevsimam nic okolo seba a pokial sa to netyka mna a mojej rodiny je mi to sumafuk. Teraz to myslim vseobecne, nielen na margo toho, kolko ma Rus pri vedlajsom stole nalozene a kolko bordelu po sebe necha. Treba sa zaujimat o svet aj mimo svojho prahu.

misinka0611
11. júl 2025

Mne napadla pri čítaní tvojho príspevku jedna vec. Ak ste dobrodružné tipy, vydržíte ležať týždeň v rezorte? Lebo zmysel rezortov je taký, že nič nerobíš, ješ, kúpeš sa. Ak si ten typ, čo bude po 2 dňoch sa vrtiť na lehátku a premýšľať, čo kde pozrieť, tak ti je platenie za rezort asi zbytočné. To skôr ísť niekam kde si môžeš požičať auto a obehnúť pláže.

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@mirage

@mirage my to tak bezne robime. Presne preto tvrdim, ze AI dovolenka vobec nemusi byt nudna a o valani v rezorte… ale je velmi variabilna. Ked chcem, jem v rezorte, ked sa mi chce idem sa najest von, ked mam chut sa valat na lehatku, tak to robim. Ked chcem spoznavat poziciam si auto a idem kam chcem. Reagujem stale na tu 100x omielanu hlupost:”nechcem byt zavreta v rezorte”… ist do AI rezortu neznamena, ze clovek MUSI byt len v rezorte a stravovat sa LEN tam…
Nehovorim, ze si nic nevsimam. Vravim, ze mi je 45 kolko si nalozi Rus pri vedlajsom stole. To ze je to prasa je jeho vizitka. Nie moja…
A zas sa netvarme, ze ked idem do Tatier tak su vsetci super truper vychovani. Ci ked ides do restauracie, tak si k vedlajsiemu stolu nemoze sadnut Rus, co sa sprava ako prasa? Na plazi mimo rezort nemozes stretnut nevychovanych ludi?
Preco stale tvrdite, ze toto sa deje iba v rezortoch. Deje sa to vsade. To je vsetko o ludoch. A ja si predsa nebudem kazit dovolenku ludmi co da nevedia spravat. Je jedno ci som v rezorte, na verejnej plazi ci v akvaparku…

drobcek8
11. júl 2025
@oliverceky

@drobcek8 áno, Titanic, IC Green, Royal Wings, Fame, Baia Lara, Delphins

@oliverceky No do Titanicu som chcela ísť tento rok, ale bol o dosť drahší. Preto som chcela vedieť, či je nejaká zásadná zmena medzi Titanic a Baia Lara 😉

aurora33
11. júl 2025
@mirage

@mirage chodime na AI ale bežne jeme aj niekde von v reštaurácii. To že sme na AI neznamená že musíš jesť len tam.

sisaka
11. júl 2025
@anonym_autor

Uffff nečakala som že sa tu zvrtne taka debata. Ale čím ďalej tym viac vďaka vašim komentárom som si uvedomila že toto nie je pre nás. My by sme sa tam znudili k smrti, uvedomila som si že to je proste nuda. Takže balíme našu klasiku 😂 stan na auto a hurá za dobrodružstvom. A z toho decká budú mať milión viac zážitkov, každý deň inde a mimo haldy ľudí. A iné bude keď mi mladý chytí rapeľ niekde v bosne v horách nadivoko ako v resorte v jedálni 🤣🤣

@anonym_autor to si už musela pred diskusiou vedieť, že v rezorte si nebudete musieť vykopať jamu, aby ste mohli vykonať potrebu, že sa nebudete musieť ťahať po obchodoch, aby ste doplnili zásoby pitnej vody a nejakých konzerv a trvanlivych, instantných potravín a deti by sa miesto naháňania po lúke naháňali na pláži a užívali si aquapark a iné atrakcie pre deti.
Skratka otras pre dvojročné dieťa mať k dispozícii čistú izbu, kupelnu, jedlá od výmyslu sveta aj pre tých najprieberčivejších jedákov a zábavu či na súši, či vo vode. No skrátka nuda a ešte tá šanca, že ochorie, čo vonku v stane na horách nehrozí… dobre si si premyslela 👍

ktobytobolpovedal
11. júl 2025

Inak ja som si taketo hanobenie a vyslovene zhadzovanie AI dovoleniek vsimla len tu na koni. Dovtedy som v mojom okoli nic taketo neregestrivola..
Mne je fakt jedno, kto kde travi dovolenku. Ci vari, ci je v aute, v karavane, na Maldivach alebo v HR. Je uplne super, ze mame tolko moznosti, ze si kazdy jeden z nas moze vybrat podla jeho chuti…
Len ma hneva (?) taky otvoreny vysmech, dehonestacia (tusim moje oblubene slovo 😂) a ponizovanie ludi, ktori travia cas v rezortoch (naozaj je chore travit dovolenku lezanim pri bazene? Je potom aj chore travit dovolenku varenim? Je chore travit dovolenku chodenim po horach ci pamiatkach? Je chore stanovat?…. Za mne nie. Ked to vyhovuje danej osobe/rodine tak tp chore nie je. Chore je takto zosmiesnovat vyber a travenie casu druhych)…
Vyslovit svoj odlisny nazor je v poriadku. Velke rezorty nie su pre kazdeho. Tak ako nie je pre kazdeho stanovacka, ci hory… skusme sa viac respektovat
Rezort naozaj nie je len o lezani a prezierani… nikto vas do rezortu nezamkne. Nadalej zostavate svojpravny a slobodny a mozte si robit co len chcete. Aj spoznavat okolitu krajinu a vychutnavat domacu stravu. Kde vzniklo slovne spojene “zatvoreny v rezorte” fakt netusim

natalka13
11. júl 2025
@20erika07

@anonym_autor vyskúšali sme minulý rok. Leteli sme v noci pred 2h ,bolo to únavné, plus potom uz na mieste čakať na izby ,lebo sme prišli skoro. Prvý den som prespala. 2-3hod na letisku skôr, to nie je pre nas . Jedine fakt co som ocenila najviac bolo ultra all inclusiv, keďže cely rok trávim vela času v kuchyni ,toto bolo vykupenie. Žiadne iné plusy rezortu nevnímam.

@20erika07 ja zas neznasam na rezortoch tie jedalne a rady na jedlo.
Ak ste dobrodruzne ladeni unudite sa v rezorte.
Tu ti kazdy kto miluje allincl. Napuse ake je to super a kazdy kto miluje karavany a apoartmany zas opak.

marikaneni
11. júl 2025
@marsmykkok

Stojí, proste úplne vypnúť hlavu, ale zase vyberať rozumne, teda ponuky do 1000 eur na osobu, nie dať za Turecko alebo Grécko 3 000 eur na osobu, lebo ja také ponuky sú, za to môže mať človek aj Maledivy a nedala by som toľko za Turecko alebo Grécko.

@marsmykkok Turecko a Grecko na os.3000€ ???😱my sme traja boli za takú cenu!

marikaneni
11. júl 2025
@biba_18

s deťmi iba all inclusive, neriešiš nič, naozaj nič, ani limonády, ani hranolky po obede, netreba sa ti vláčiť s peňaženkou, total vypnutá hlava…

@biba_18 my roky chodíme len all inclusiv alebo ultra je este lepší,ješ pijes 24 hod nonstop o nič sa nestaráš,tomu sa povie dovolenka👌

marsmykkok
11. júl 2025
@marikaneni

@marsmykkok Turecko a Grecko na os.3000€ ???😱my sme traja boli za takú cenu!

@marikaneni No ja ked pozerám tie ponuky tiež neverím vlastným očiam a čudujem sa, že ľudia toľko dajú, za to máš exotiku. Napríklad toto https://www.satur.sk/produkt/titanic-beach-lara 1-8.8 2257 na osobu, https://www.satur.sk/produkt/the-romanos-a-luxu... 2511 eur na osobu a takých ponúk je plno. Nechápem kto to kúpi. Ja mám proste limit 1000 eur na osobu a vždy sa nájsť dobrý hotel, len treba vyberať a čítať recenzie.

ktobytobolpovedal
11. júl 2025
@marsmykkok

@marikaneni No ja ked pozerám tie ponuky tiež neverím vlastným očiam a čudujem sa, že ľudia toľko dajú, za to máš exotiku. Napríklad toto https://www.satur.sk/produkt/titanic-beach-lara 1-8.8 2257 na osobu, https://www.satur.sk/produkt/the-romanos-a-luxu... 2511 eur na osobu a takých ponúk je plno. Nechápem kto to kúpi. Ja mám proste limit 1000 eur na osobu a vždy sa nájsť dobrý hotel, len treba vyberať a čítať recenzie.

@marsmykkok tak nas dospelych vzdy to vyjde min.1500€ na dospeli osobu. Kupujeme vo FM 🤷‍♀️

slavomira236
11. júl 2025
@marsmykkok

@marsmykkok aj 6000 za psobu tam vidim..a kolko je vypredanych tak asi kupuju..ja satur ani nepozeram desne ceny

zazka666
12. júl 2025

@anonym_autor hlavne dovolenka nie je investícia. V dnešnej dobe treba gazdovat obzvlášť rozumné. Oddýchnuť sa dá aj lacnejšie.autom napr. do Slovinska, All inclusive zaväzuje. Potom sa ľudia ani nepohnú z rezortu, lebo sa boja, žeby im unikol nejaký ten kus žvanca. Je to choré. A najblbši spôsob dovolenky.

natalka13
12. júl 2025
@marikaneni

@biba_18 my roky chodíme len all inclusiv alebo ultra je este lepší,ješ pijes 24 hod nonstop o nič sa nestaráš,tomu sa povie dovolenka👌

@marikaneni jest pit 24h tomu sa hovori dovolenka🙈

zazka666
12. júl 2025
@marikaneni

@marikaneni to tu poviem. Akokeby sú doma hlasovala. Inak si neviem vysvetliť tvoj výrok.

alenka58
12. júl 2025
@zazka666

@anonym_autor hlavne dovolenka nie je investícia. V dnešnej dobe treba gazdovat obzvlášť rozumné. Oddýchnuť sa dá aj lacnejšie.autom napr. do Slovinska, All inclusive zaväzuje. Potom sa ľudia ani nepohnú z rezortu, lebo sa boja, žeby im unikol nejaký ten kus žvanca. Je to choré. A najblbši spôsob dovolenky.

@zazka666 to asi súdiš podľa seba

ktobytobolpovedal
12. júl 2025
@zazka666

@zazka666 tak ja by som nikdy neska autom do slovinska…ale nebudem to nazyvat, ze je to chre, ked niekto ide xy kilometrov autom, ked sa da lietadlom. Ani by mi nenapadlo nazyvaz to najblbsi sposobom dovolenky (aj ked pre mna to nie je a nesla by som tak)Je to kazdeho vec ako travi cas… nikto nema pravo to nazyvat “chorym”… kokos, dospele zeny…

alenka58
12. júl 2025
@ktobytobolpovedal

Inak ja som si taketo hanobenie a vyslovene zhadzovanie AI dovoleniek vsimla len tu na koni. Dovtedy som v mojom okoli nic taketo neregestrivola..
Mne je fakt jedno, kto kde travi dovolenku. Ci vari, ci je v aute, v karavane, na Maldivach alebo v HR. Je uplne super, ze mame tolko moznosti, ze si kazdy jeden z nas moze vybrat podla jeho chuti…
Len ma hneva (?) taky otvoreny vysmech, dehonestacia (tusim moje oblubene slovo 😂) a ponizovanie ludi, ktori travia cas v rezortoch (naozaj je chore travit dovolenku lezanim pri bazene? Je potom aj chore travit dovolenku varenim? Je chore travit dovolenku chodenim po horach ci pamiatkach? Je chore stanovat?…. Za mne nie. Ked to vyhovuje danej osobe/rodine tak tp chore nie je. Chore je takto zosmiesnovat vyber a travenie casu druhych)…
Vyslovit svoj odlisny nazor je v poriadku. Velke rezorty nie su pre kazdeho. Tak ako nie je pre kazdeho stanovacka, ci hory… skusme sa viac respektovat
Rezort naozaj nie je len o lezani a prezierani… nikto vas do rezortu nezamkne. Nadalej zostavate svojpravny a slobodny a mozte si robit co len chcete. Aj spoznavat okolitu krajinu a vychutnavat domacu stravu. Kde vzniklo slovne spojene “zatvoreny v rezorte” fakt netusim

@ktobytobolpovedal nielen rezorty sú allincl, ja chodím do hotela ktorý mi vyhovuje a ponúkajú allincl, plávať chodím inde nie pri hoteli, ja rada plávam a dlho, allincl moc nevyužijem ale nevadí mi to lebo majú služby super a dobre sa tam cítim a vždy ked sa vraciam do hotela mám možnosť si niečo dať čo mi vyhovuje aby som nečakala a variť ja nevarím ani doma

alenka58
12. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@ktobytobolpovedal nielen rezorty sú allincl, ja chodím do hotela ktorý mi vyhovuje a ponúkajú allincl, plávať chodím inde nie pri hoteli, ja rada plávam a dlho, allincl moc nevyužijem ale nevadí mi to lebo majú služby super a dobre sa tam cítim a vždy ked sa vraciam do hotela mám možnosť si niečo dať čo mi vyhovuje aby som nečakala a variť ja nevarím ani doma

zazka666
12. júl 2025
@ktobytobolpovedal

@zazka666 tak ja by som nikdy neska autom do slovinska…ale nebudem to nazyvat, ze je to chre, ked niekto ide xy kilometrov autom, ked sa da lietadlom. Ani by mi nenapadlo nazyvaz to najblbsi sposobom dovolenky (aj ked pre mna to nie je a nesla by som tak)Je to kazdeho vec ako travi cas… nikto nema pravo to nazyvat “chorym”… kokos, dospele zeny…

@ktobytobolpovedal Slovinsko, bol len príklad. Ale dať také prachy za dovolenku, keď sú iné priority, spomína aj sama, že chú dokončiť altánok a je jej vlastne ľúto vyhodiť veľké prachy za dovču... All inklusive dovolenka je taký ten úplne najkonzumnejší spôsob. Ležíš celý deň aby si potom podišl pár metrov do jedálne a pchala do seba neskutočné množstvá jedla. Fakt sa to nikomu nezdá hlúpe?

zazka666
12. júl 2025
@zazka666

@marikaneni to tu poviem. Akokeby sú doma hlasovala. Inak si neviem vysvetliť tvoj výrok.

@zazka666 hladovala

olivierko229
12. júl 2025

@anonym_autor my sme na takejto dovolenke boli prvykrat, a obaja s manzelom sme boli nadseni ..on nemusel tolko soferovat, ja som nemusela varit, boli sme v Egypte v hoteli s obrovskym aquaparkom pre deti, tie si to uzili, cele dobre. Na vylet nas odviezli, priviezli, fakt skvele. Prvykrat som si oddychla na dovolenke. Sme to zhodnotili, ze aj dalsi rok 🙂

aurora33
12. júl 2025
@zazka666

@ktobytobolpovedal Slovinsko, bol len príklad. Ale dať také prachy za dovolenku, keď sú iné priority, spomína aj sama, že chú dokončiť altánok a je jej vlastne ľúto vyhodiť veľké prachy za dovču... All inklusive dovolenka je taký ten úplne najkonzumnejší spôsob. Ležíš celý deň aby si potom podišl pár metrov do jedálne a pchala do seba neskutočné množstvá jedla. Fakt sa to nikomu nezdá hlúpe?

@zazka666 nemusis tam celý deň len ležať. Dá sa aj plávať, cvičiť, hrať tenis, ísť na výlety. A nemusíš do seba pchať neskutočne množstvo jedla. Dá sa vybrať si len to čo ti vyhovuje. Ja som na all inclusive nikdy nepribrala. Viem sa kontrolovať. Len máš ušetrené starosti s varením. Za mňa je to super. Neviem si predstaviť ísť na dovolenku s kufrom plným zavaraneho jedla a polotovarov.