icon

Strava pre dieťa v Dubaji: Hotel alebo apartmán?

20. feb 2024

Ahojte, chcem sa spýtať kto bol s dieťaťom v Dubaji ako ste riešili stravu pre dieťa, varili ste alebo jedlo s vami to čo ste mali vy, nevieme či ísť do hotela so stravou alebo apartmán a variť kvôli dcére.
Viem že Dubaj nieje Egypt ale bojím sa aby nemala žalúdočné ťažkosti

asdfka
21. feb 2024

Anonym potom daj vediet, mozno poletime spolu 🙂

simoli
21. feb 2024

Baby, do Dubaja nemusíte chodiť s cestovkou...letenky, hotel, poistka a idete 😊 podstatne lacnejšie

melanta
21. feb 2024

@asdfka aký hotel je v Dubaji all inclusive za 1000 eur? Skôr by som odhadovala iný emirát ako Dubaj?

melanta
21. feb 2024

@eniaq dieťa si nepamätá z tohto veku. Ale pamätá si rodič. Narodením dieťaťa život nekončí. Mať dieťa nie je dôvod, aby rodič prestal aktívne žiť a cestovať.

asdfka
21. feb 2024

@melanta Radisson Resort Ras Al Khaimah vysla nam cena 2275 na 7noci all inclusive. Tak snad pani vie ratat 😀

autor
21. feb 2024

@simoli áno my zatiaľ máme vybraté bez cestovky 😊 ale pozriem či náhodou nebude niečo lepšie cez cestovku

autor
21. feb 2024

@asdfka dám jasné 😊

asdfka
21. feb 2024

Autorka kolko by vas to vyslo bez CK? My sme takto kalkulovali a cena vysla urcite vyssia

simoli
21. feb 2024

S malými bábätkami je to iné, ale my by sme s all inclusive nepochodili, mame tam vždy nabitý program a nie sme na hoteli cez deň a väčšinou sa vraciame až neskoro večer, takže berieme hotel len s raňajkami. 16 noci/dve izby suite s kuchynou 4* nás v lete vyšlo 1800eur. Už štyri roky to istí jeden a ten istý hotel 😊

autor
21. feb 2024

@asdfka okolo 2500€ letenky a ubytovanie a máme to na 16 dní, letenky boli okolo 700€ a zvyšok ubytovanie.
Nám to zatiaľ vychádza lacnejšie bez cestovky

autor
21. feb 2024

@simoli môžem sa spýtať do akého hotela chodíte ?
Tiež rozmýšľame že ubytovanie dáme len raňajky alebo raňajky a večera lebo cez deň budeme mat program a jesť mimo hotel

simoli
21. feb 2024

https://www.savoydubai.com/savoy-central/?gclid... viacmenej je to jediný hotel ktorý spĺňa naše požiadavky - pekne čisté veľké, pre nás výborne raňajky, kuchyňa - ktorú síce nevyuzivame na varenie len taniere atď, práčka a hlavne balkón na sušenie, keďže pri takých dlhých pobytoch by som umrela bez práčky...je tam vlhko...

simoli
21. feb 2024

Upozornenie - je to burj Dubai, stará časť Dubaja, nemusí každému vyhovovať. Je tam parkovanie zdarma pod hotelom - čo je tiež plus pre nás keďže máme na celý pobyt auto, blízko obchody a fajn sa da najesť...

dogblock
21. feb 2024

pokial to decko vie byt ticho, OK; ale ak bude plakat... lutujem vsetkych spolucestujucich. rodicia s rumazgajucimi deckami su vzdy kolektivne nenavideni, takych davat na no-fly list

melanta
21. feb 2024

@asdfka myslela som si, že to bude Ras al Khaimah. Vôbec som tú otázku nemyslela v zlom. Len som predpokladala, že nejde o Dubaj ale iný emirát.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
eniaq
Odpoveď bola odstránená
tilly
22. feb 2024

@dogblock 😅 ja sa vždy pri boardovani obzerám, kde sú deti a len sa modlim, aby boli čo najďalej 🙊. Minule letel môj muž za mnou a 2,5 hodiny vrieskalo dieťa rovno za ním 😱. Ale presne o tomto to je. Treba naučiť dieťa lietať, aby si zvyklo a lietanie mu nerobilo problém. Moji boli úplne v pohode. A niekedy je vidieť, že dvoj trojročné deti sú v lietadle úplne v pohode, sedia, spia, pozerajú rozprávky, skrátka sú zvyknuté

tilly
22. feb 2024

@eniaq no, nemáš deti, takže vôbec nevieš, ako by to dopadlo. A dovolenka nikdy nie je záujem len rodiča, dovolenka je super aj pre dieťa. Zmení vzduch, vitamín D mu len prospeje, k tomu bude mať celé dni oboch rodičov, nie len toho, čo je aktuálne na rodičovskej... čo môže byť lepšie? Že si nebude pamätať? To vôbec nevadí, ovplyvnené už bude, aj dovolenky formujú deti.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
diannas
22. feb 2024

Ahojte kukám ze píšete ze chcete ísť v marci ... potom od 10marca do 10aprila je ramadan. Ale ak vám to neprekáža tak kľudne. Len aby ste neboli prekvapení ak náhodou neviete. My sme kvôli tomu nedávno menili termín.

A s dieťaťom inak úplne v pohodicke. Stravu by som riešila v hotely určite nie variť. A máš tam aj plno supermarketov kde vieš kúpiť jogurt, ovocie, pečivo. Ak by náhodou nebol v hotely výber. Co myslím ze bude.

dogblock
22. feb 2024

@tilly :O no ved proti tym tichym nic nemam, ale presne, ako vravis - boh vsetkych ochranuj pred tymi placucimi 👀 nech sa uci na sukromnych letoch a nie, aby moje uska trpeli :D

tilly
22. feb 2024

@dogblock bez slúchadiel nelietam

oliverceky
22. feb 2024

@asdfka ktorý hotel?

autor
22. feb 2024

@diannas ahoj, veľmi pekne ďakujem za info, tak nakoniec sme to dali od 14.4 kvôli tomu ramadánu

autor
22. feb 2024

@asdfka ahoj, tak nakoniec sme to presunuli kvôli tomu ramadánu a ideme od 14.4

diannas
22. feb 2024

Som rada ze som poradila 😊my sme kvôli zmene platili ešte aj poplatok 150e ... mohla nás na to pani v CK upozorniť...

milanemila
22. feb 2024

My sme boli s dcerou, ked mala necelych 11m. Ja som jej vzala sosebou ovocne kapsicky a aj tie “slane” hotove jedla a kasu v prasku. Papala potom normalne v hotely pecivo, ovocie a zeleninu. V Dubaji by som sa vobec nebala o hygienu a pripadne zdravotne problemy z jedla.

asdfka
22. feb 2024

@diannas a co to znamena pre nas ako turistov? Sme nejako ovplyvneni? Nakolko som sa o tom nedocitala

diannas
23. feb 2024

@asdfka vieš čo, cez deň sú napr. zatvorené obchody, všetko sa otvára po zotmení. Je zákaz jest a piť na ulici... oni rešpektujú turistov ale netreba to porušovať. Známych dokonca miestny upozornili keď sa napil na ulici...
Večerné disko, hudba celkovo nehrá...
Cez deň sa vieš najesť ale len za takými neztenami aby ta miestny nevideli jest a piť ...
A alkohol ten sa nepodáva pocas ramadanu...

Ak idete prvý krát , tak radšej zmeňte dátum nech zažijete všetko tak ako.ma byť...

Veľa ľudí povie že to extra necítili ,že je ramadan ale ak porovnaš dubaj počas ramadanu a keď nie je ...tak je to rozdiel.

Veľa ľudí písalo aj na tripadvisore...ako to funguje počas ramadanu tak skus prečítať.
Niektorý písali že aj atrakcie fungujú až po zotmení.

Ak ale idete len do plážového hotela, all inclusive nemali by ste to extra pocítiť Ak sa budete zdržiavať v hotely. A nechcete spoznávať a využívať cez deň obchody a atrakcie. Jedine alkohol budú podávať až po 19hod.

Dúfam som poradila ako tak.