icon

Taliansko verzus Španielsko

ivuska216
27. apr 2023

Ahojte mamičky. Chcela by som sa opýtať ktoré ste sa sťahovali zo Slovenska do Talianska alebo Španielska ako to zvládli vaše detičky? Mi s mužoma a s dcérkou tiež rozmýšľame sa odsťahovať ale nevieme sa ani rozhodnúť že kam či Taliansko alebo Španielsko. Jazyk sme sa len teraz začali učiť, dcérka ma 5 rokov ona zatiaľ jazyk žiadny nevie. Odporučili by ste nám odísť s tadeto? A kam Taliansko alebo Španielsko?

luccija
27. apr 2023

@ivuska216 prečo zrovna tieto "chudobné" krajiny?Španielsko má veľkú nezamestnanosť, ak by som si mala vybrať kvôli práci a financiám tak ani jednu
Kvoli krajine a mentalite Taliansko

gejb
27. apr 2023

@ivuska216 a učíte sa oba jazyky?

pribinak
27. apr 2023

Ako sa chceš uplatniť na trhu prace ak neovladas ani základy?
Budeš robiť nízkokvalifikované prace a zarobíš toľko koľko aj tu.

Čo tak zistiť kde je aká situácia s prácou a bývaním lekárskou starostlivostou a podľa toho hľadať ?

eliska13
27. apr 2023

@ivuska216 ak nerobíš v gastre, alebo prácu, ktorú môžeš robiť z domu programátor a pod zabudni.
Ziju z turizmu budeš robiť ako blázon celé dni a chodiť domov k polnoci druhú polku roka živoriť v tom lepšom prípade sa biť o prácu zase niekde v gastre.Vacsina ľudí pracuje sezónne.Su leniví, zdravotníctvo ubohe a poplatky za bývanie vysoké.V zime budeš v 3 svetroch ako zaplatiť kúrenie.Moja sestra pracovala ako masérka v hoteli po sezóne umývala riady v inom hoteli.Su tu ženy čo žijú v Spanielsku a nezdá sa mi, že sú spokojné.Okrem tých čo robia na seba.
Išla by som tam iba ako bezdetná nie s rodinou

eliska13
27. apr 2023

Ale jazyk je ľahký sestra dodnes nezabudla našla veľa priateľstiev, ale bola tam pred koronou a teraz polovica zariadení skrachovala, keď tam išla na návštevu.

tenerifka
27. apr 2023

Aku mate s muzom pracu? Ste ochotni na zaciatok znizit zo svojich narokov a robit aj menej kvalifikovanu pracu?
Ja tu zijem 24 rokov, ale som na Kanarskych, tu je praca a sezona po cely rok. Nepotrebujes kurenie, nepotrebujes zimne oblecenie, ale….je velky rozdiel medzi mestami, ak to nepoznas, mozes sa ulakomit na lacne byvanie v nejakej pochybnej stvrti.
Odpoved na tvoju otazku-dcera mala 7 rokov, jazyk sa naucila rychlejsie ako ja. Len ja som bola vydata za Spaniela a mala som zazemie. Pre mña to bolo jednoduche aj s pracou, vedela som obstojne nemecky a dlho som robila na recepcii v hoteli.
Na spanielsku pevninu by som ale byvat nesla, aj ked tam mame nehnutelnosti a nemali by sme problem sa uchytit. No tu mame cely zivot-dom, skvelu pracu( podnikanie), teplo po cely rok….

olimuc
28. apr 2023

Ja by som si zo skusenosti vybrala Španielsko, moje najlepšie roky, bohužiaľ som spravila chybu a keď prisla finančná kríza som zobrala zlatý padák a odišla do DE. Síce som v DE vyšší plat ale v E vyššia životná úroveň (nie merané € ale rovnováha peniaze, zivot, výhody, ale musíš si nájsť oblasť s priemyslom a nadnarodnymi korporátmi ako VW, Seat, GStamp,Mondelez atd … potom máš pracovnú dobu normálnu a aj plat, zalezi samozrejme na tom čo ponúkas v CV) Nakoľko pracujem na HO budeme pendlovať a keď ma pendlovanie omrzí, pôjdeme naspat do E, Ja neplatím nájomné len komunitu a energie (ako na Svk v bytoch, nie prenájom alebo hypo), škola je cez 2 ulice, relatívne kvalitná. Pláž 2 ulice (nemam výhľad na more, ten som nedokázala zaplatiť) ja milujem Barcelonu aj keď byvanie mame mimo (ca 15min) ale kludnejsie a bezpečnejšie. Maly ma 5 po španielsky rozumie ale odpovedá len po nemecky zatiaľ. V lete sa nauci (Ja som sa naučila za 3 mesiace, lebo mi nikto nerozumel, Svk komunitu som nepoznala a nevyhľadávala, pretoze vtedy sme pracovali ešte všetci na čierno a pracovne povolenia sa obstarávali veľmi ťažko a bolo lepšie zapadnúť) …

tilly
30. apr 2023

Španielsko je oveľa vyspelejšie, lepšia infraštruktúra, úrady pracujú lepšie. A dohody platia.
Ja som kupovala minulý rok apartmán, v hre bolo taliansko, Rakúsko, chorvátsko a Španielsko.
Rakúsko a chorvátsko vypadlo kvôli cenám a taliansko kvôli nespolahlivosti

ivuska216
autor
Autor odpoveď zmazal
ksenzy1
16. júl 2023

@eliska13 Spanielsko ma zdrabotnictvo jedno z najlepsich vobec. Preto sa tam v priemere dozivaju aj vysokeho veku. Maju zdravotnu starostlivost na vysokej urovni.

ksenzy1
16. júl 2023

@tenerifka prosim Vas a Vy sa teda ako zivite ak sa smiem opytat? Podnikame s realitami alebo gastro ? Dakujem za odpoved.