Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
Neznamená to, že tam, kde sú vaši známi sa nič nedeje, tak že sa tam nemusí nič diať o dva dni......proste nechápem čo stále tu riešite. Na čo si platiť za dovolenku a žiť v strachu? A ešte tam lozíte so svojimi deťmi. Fakt vás nepochopím. Platiť za niečo a žiť tam týždeň v strachu či sa niečo nestane. Radšej investujte do inej krajiny ako do Tunisu či Egyptu, keĎ viete, že tam sa to deje už dlhšie, nielen tento rok!! Riskujete vlastné životy a životy svojej rodiny. Tí, ktorí sa už vrátili v zdraví, tak mali riadne šťastie. Ale na čo tam ísť, keď sami vidíte čo sa deje? Dnes v nejakom rezorte môže byť kľud a pohoda, no zajtra už nemusí.
A teraz poďte všetci do mňa, že odcudzujem ľudí, ktorí tam lezú 🙂 ....neodcudzujem, ale nechápem ich zmýšľanie
to bolo v Sousse, pri Alžírskych hraniciach a na severe Afriky je kľud, To ako ked sú nepokoje v Bratislave a do Tatier nik nepojde na dovolenku??
@isis234 ty si robis srandu ze? NEPOKOJE??? ved tam nejaky ch***j strielal kalasnikovom do ludi!!!! nevinných ludíííí, ktorí tam oddychovali.. a niekto tam este lezie? toto ja neviem pochopit,,
nepokoje a teroristicke utoky.. su dva rozdielne pojmy .. to snad sa tu nebudeme hadat.. ja tiez týchto ludi nechapem.. ked vedia, ze tam boli utoky v marci v muzeu tiez zahynulo 21 ci kolko ludi teraz 38 zomrelo a 36 bolo tazko zranených 😨 😨 😨 nechápem.
a ano keby sa to stalo na slovensku, tiez by som do tych Tatier nesla.. lebo by som sa bala.. o zivot.
Vzdy vravim, ze ludia co nerozmyslaju su stastni a maju to v zivote lahsie
Včera to bolo v Sousse , zajtra môže byť inde. Proste je to Tunisko. Nestalo sa to prvýkrát. A tiež nepochopím tie hlúpe názory na to, že vystrieľať nás môžu aj na SR. Jasné, ale tam to je na bežnom poriadku. Vidíte v telke čo sa deje a predsa tam poleziete. Ale to je naša Slovač....dovolenka LM za 350 eur, huráá, ideme, lebo je to all in, letecky, Tunis a budeme sa modliť, aby sa nám nič nestalo 🙂 . Dobrovoľne tam ľudia idú a potom, keĎ sa niečo stane, tak revú a vyplakávajú, že chcú ísť domov. Na čo to je dobré? No na čo?
@dynnora mozno chcu letiet domov vladnym specialom ;-D a byt pri prilete domov v TV
@dynnora vies co ja nechapem? naco lezu do krajiny, kde sa to stalo a deje .. vies naco?? lebo je to ina kultura a niektore slovenky sa idu posrat za arabmi.. 😀 sorry baby ale je to tak.. a tieto keci o tom, ze na svk nas vystrielaju a ze aj doma sa to moze stat su take od veci.. ako ked poviem, ze zem je kockata 😀 ja sa modlim, aby sa mi vratila sesterka z Egypta ziva a zdrava..
@moni244 to je uplne jedno kto - kazdy kto tam ide neni kompletny...ci brit, slovak, cech....a kazdy kto tam ide s detmi dvojnasobne....preco mame riesit britov, ked zijeme na slovensku, sme na slovenskej web stranke a snazime sa varovat slovenske zeny s detmi, aby si rozmysleli, co robia...mam toto pisat do UK ci nemecka.....?
@moni244 vitaj, dame kavicku? 😀 😲
Žijem na SR, tak píšem o Slovákoch. Nech konečne otvoria oči a nejdú niekde, kde sú v ohrození.
@mircalla presne tak.. bavime sa o )Slovákoch.. , aj ked tam zahynuli prevazne briti, nemci a belgicania.. dakujme bohu alebo niekomu tam hore, ze su nasi zdraví a nic sa im nestalo..
@mircalla @zuzana76 s tym Chorvatskom vás chápem, ani mne neprirástlo k srdcu- a to ani nemožem zvaľovať na nesprávny vyber destinácie, lebo sme tam boli jedno leto skoro mesiac a prešli sme ho zhora nadol, byvali sme možno v 10 kempoch od Rijeky po Podgoru ... zvyknem veľmi veľa plávať a tym padom je pre mna doležitá teplota vody- ako- tak prijateľná bola až od Omiša alebo ešte lepšie od Makarskej nižšie ... a ešte Pag bol pekný ako ostrov, také malé Grécko, ale tam sa dalo plavať len v pár zátočinách na vychodnej časti ostrova, inak čistý mrazák...
@moni244 blbosti alebo pravda?!
@linduska86 čo je pravda? že slovenky sú paf z arabov? prosím ťa, si myslíš, že tam idú s rodinami preto, aby hádzali očká na domácich? veď je to smiešne, čo tu vyťahujete
Je toľko možností ísť niekde inde a ľudia sa predsa hrnú len tam :( ......bodaj by sa to všetko zlé skončilo, lebo umierajú nevinní ľudia, ktorí si chceli oddýchnuť.......ale ženy, preboha, naozaj chcete cestovať a ešte k tomu s deťmi do týchto krajín? Vystavovať malé deti takémuto pohľadu? Aby si to dieťa zafixovalo na celý život? Radšej možno trošku priplatiť a zobrať deti niekde inde, kde spolu zažijete zábavu, smiech a nezabudnuteľné spomienky ako by mali vidieť na vlastné oči nejakého šialenca, ktorý vystrieľa nevinných ľudí.....
@maciatkolulu ten vladny special aj mna laka 😀
@moni244 bol to priklad.. neviem preco sa ta to dotklo.. bavime sa o tom diskutujeme.. tak sa nevytacaj.. 🙂 mne to moze byt nakoniec suma fuk - nech tam lezu a nech sa boja.. len mne to pride hrozne pretoze mi je luto co sa stalo.. :( vytahujeme? chcela by som vediet, aky mas na celu tuto udalost nazor ty.. nato co sa tam stalo?! 😉
@linduska86 ako aký názor? podcenili to, to nespochybňujem, ale doteraz útoky priamo na letoviská neboli, ani v týchto krajinách, zaútočili na historické pamiatky, na hlavné mesto, múzeum, ale doteraz sa na letoviská neútočilo, kto mohol predpokladať, že niekto príde po mori a začne strielať? Kde je istota, že Turecko, do ktorého sa hrnie čoraz viac Slovákov, nepostihne niečo podobné? Keďže susedí so Sýriou? To sú všetko dohady, čo sa stane, kde a kedy, to nik nevie, teraz kvôli tomu sedieť doma a nadávať na všetkých, čo tam idú? pozerať sa cez prsty na každého moslima?
@moni244 Nikto na nikoho nenadáva 🙂 ....nech si každý ide, kde chce, ale potom nech neplačú, keď sa niečo stane, lebo si tú destináciu vybrali sami aj napriek tomu, čo sa tam deje! A áno, radšej by som sedela doma ako by som mala ísť na dovolenku a celý týždeň byť v strachu či sa niečo nestane. Ale nie každý sedí doma, lebo niekto, kto má rozum, tak si zvolí inú krajinu. A btw. hoci boli útoky "len" na múzeum, hlavné mesto, tak už aj kvôli tomuto by som sa tej krajine vyhla.
@moni244 zila si niekedy s arabmi?! ano budem sa pozerat na moslimov - a hlavne na prislusnikov ISIS. aby si bola v obraze. no takze priznavas, ze tam utoky boli a co ze nie na rezorty.. jemine.. nechapem naco tam lezu?! s detmi??? logika nikde - lebo mam zabookovanu dofcu?! omg... ale to je len moj nazor a menit ho nebudem.. ja sa cudujem aj tym co idu do Egypta a Turecka najmä teraz v tomto obdobi to uz musi byt clovek mega sprostí a hluchí ked nevidí co sa vo svete deje.. ale nech si iduuuuuuuuuuuuuuuu pre mna za mna... 😔 😔
.....stať sa to môže kdekolvek.......však aj v amerike sa to stáva a čo? ludia tam snád nechodia? aj na letisku v Moskve vybuchla bomba a čo? nechodia tam ludia?....chodia,,,,aj do ameriky aj do ruska .......je to život .....
A ešte jedna vec. Čo to je za dovolenku, že sa bojíš vystrčiť päty z rezortu?

@isis234 netreba vsetkemu verit? ved tu pisala na Modrom koniku baba, ktora sa vrátila vladnym specialom a bola v tom hoteli ubytovana?! tak ja uz neviem fakt... 😕