icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

lucinocka
28. jún 2015

@mircalla mozne je to aj v chorvatsku, kedze bosna je plna moslimov...ale slubili v hlavnej sezone zvysit kontroly a prehliadky pre obcanov Bosny na hranici, tak dufam, ze to aj dodrzia...lebo my zijeme na mieste, kde kazdu sobotu pride 9 kruzerov= 9* 3000 ludi+ turisti+domaci...taze, keby to tu chcel niekto odpalit, ma idealnu moznost, tolko ludi v podstate na jednej ulici

zuzana76
28. jún 2015

@linduska86 presne na to som akurat myslela, ze teraz jedine ako vhodne ja osobne povazujem chorvatsko, mozno bulharsko , alebo portugalsko , kto tuzi po nejakej zvlastnejsej dovolenke, chorvatsko a bulharsko su take socikovske destinacie, alebo ako tu niekto napisal pastikarske, ale podla mna stale lepsie ako ist na dovolenku v strachu, ze co ak... a Portugalsko je pre tych, co chcu nieco vynimocnejsie , letecky, dalej.

mircalla
28. jún 2015

@zuzana76 tiez si to myslim. v chorvatsku som bola raz,ale dala by som tomu sancu este, mozno len zly vyber destinacie
Bulharsko ma inak pred par rokmi celkom prijemne prekvapilo, 100 x lepsia dovolenka ako ta v tunisku
my mame booknute taliansko - oblast pri janove, ale uz normalne zvazujem....:( ze to necham prepadnut, storno tam uz mozne neni

happybaby2015
28. jún 2015

no ja by som do tuniska ci egypta neisla....neh ide kto chce,ja by som nesla....ak idem na dovcu,chcem si oddychnut a nie vidiet v priamom prenose teroristov.pre mna turecko,tunis,egypt,maroko,podla toho co citam aj grecko,nie su uplne bezpecne,tym padom by som ich vylucila hned.aj teraz aj do buducna

zuzana76
28. jún 2015

@mircalla ja som tiez Chorvatsko len 1x navstivila a tiez zly vyber destinacie, mali sme velmi male deti, babatko, takze sme chceli co najblizsie - Crikvenicu, to ma nejako neohurilo, ale verim, ze smerom na juh, alebo nejake ostrovy chorvatske mozu byt celkom fajn a z nostalgie chcem navstivit Pulu a Rovinj, tam boli kedysi moji stari rodicia na dovolenke, tak si to tam chcem ist tiez pozriet.

libka1
28. jún 2015

Ja som prave v chorvatsku, a necitim sa pastikarsky 😀
A ved aj tu su all inclusive hotely, my mame taku fantasticku stravu ze si dovolim porovnavat s tureckom, a tam teda v dobrych hoteloch fakt varia top 😉 Plus turci moc nerobia morske plody a tu ich vedia spravit ako nikde

aleka
28. jún 2015

Teroristicky utok sa moze stať hocikedy a hocikde...su to fanatici...a ľudia co su na danom mieste maju smolu...my sme sa dnes vratili z Tuniska...bezpečnosť 0 bodov...ochrana taktiež..boli sme 15 km odtiaľ...nikto namm ani nepovedal co sa stalo...tunisania ziju ďalej.vavua sa...co maju robiť na druhej strane.všetci utiecť z krajiny? Mne je tych obyčajných ľudí strasne ľúto...oni nemôžu za to že je tam par psychopatov...a na margo toho všetkého- cestovne kancelárie ako su Tiptravel, Seneca tour, Koala, Tatratour nas prehovárali aby sme ostali v krajine...že je tam bezpečne a teraz bude kľud...ako ďakujem...Satur svojim klientom nariadil okamžitý odchod z krajiny....nám tam bolo výborné.žiaľ stalo sa co sa stalo.útoky budu teraz urcite pokračovať...

linduska86
28. jún 2015

@libka1 ja som bola uz xy krat v Chorvátsku dokonca raz na Ciernej Hore a varili bombovo 🙂 a navyse mohla som ist volne aj do mesta, aj do Národneho parku bez toho, aby som potrebovala ochranku alebo nieco take.. myslim si, ze clovek nepotrebuje 10 hviezdickovy hotel a vybavenie hotela a izby , ale potrebuje oddych a relax pre seba aj deti 🙂

libka1
28. jún 2015

@aleka ved to, chudaci ti obycajni ludia... pomru od hladu ked im zutekaju turisti, tiez mi ich je luto 😔

jovanka81
28. jún 2015

@velkacica nechapem tomu...ide so samopalom po plazi a ludia stoja a divaju sa...kurnik, zbadam zbran a som pokakana...bezim utekam...strasne cosi ☹

aleka
28. jún 2015

@libka1 veď to...našli sme si kamarátov...spolu sme plakali...škoda...

0silvia0
28. jún 2015

@mircalla nečudujem sa ti... my máme zaplatený Rodos v auguste. Je tam síce zatiaľ všetko ok, ale človek je zneistený. Ale pamätám sa, že tuším pred 2 rokmi aj v Bulharsku vybuchol autobus pri letisku, takže prísť môže kamkoľvek čokoľvek...
Aj ľutujem, že sme tento rok neplánovali zostať doma... Normálne mám vnútorný pocit, že od budúceho roka nebudem už riešiť žiadne dovolenky... človeku je z toho zle 😒 radšej budem sedieť doma...

libka1
28. jún 2015

@jovanka81 oni sa tam este nahrnuli pozriet ze co sa deje 😕

isis234
28. jún 2015

@zuzana76 v Pule som bola, je tam krásne, ja pamiatky, pláž bola kamene a more čisté..... to naozja v Tunise je strelba na pláži,??, zo samopalmi behjaú?? bola som tam pred 2 r. v Tabarke, bolo super

moni244
28. jún 2015

@jovanka81 oni su na zbrane zvyknuty, mam pocit

isis234
28. jún 2015

@aleka v ktorých mestách sú útoky?

jovanka81
28. jún 2015

@moni244 asi ano, a uz to je pre mna dovod do tychto krajin necestovat...ked mi znama hovorila ze boli v egypte a tam okolo nich stale policia so zbranami, nechapala som ako si tak moze clovek oddzchnut a zrelaxovat...nuz, kazdy asi mame inu predstavu pohody a oddychu

libka1
28. jún 2015

@isis234 ty mas normalne ze nick k teme 😀 😀 miesto vypytovania sa by si mala mat info z prvej ruky... 😀

isis234
28. jún 2015

@linduska86 je pravda, podľa toho v ktorej oblasti je, strava je super, ako naša, podľa toho aká je pláž, more je čisté, mne len vadil vietor, ked sme boli na Makarskej, akoby ma pichalo i slnko, no v Tunise bolo úžasne, super sa dýchalo, necítila som horúčavy, hoc bolo 40 stupnov

linduska86
28. jún 2015

@libka1 😀

isis234
28. jún 2015

@libka1 pýtam sa preto, lebo na nete kolujú i nepravdivé články

libka1
28. jún 2015

@isis234 oki, to bol len for 😀

mircalla
28. jún 2015

@isis234 ja vidim jedine plus tuniska ze tam mas relativne dobry hotel za cenu, za aku v zapadnej europe taky hotel nenajdes....ale co z toho, ked rezort o nicom (nemozem povedat, ze by som odpadavala od nadhery pri prechadzkach nim), cloveka sa neciti bezpecne,neoddychne si,nakolko su mu stale v patach, plaz podla mna priemer a more tiez (z toho co com videla a nebolo toho zrovna malo)..vec nazoru....ja osobne komenatare o uzasnom tunisku nikdy nepochopim, no mozno som narocna

isis234
28. jún 2015

naozaj na nete kolujú i nepravdivé články a vela zavádzajú, preto sa pýtma v ktorých mestách sú teroristi na pláži? mám známych čo sú v Tunise a oni nič také nepotvrdili aj v Egypte a sú v pohode, Netreba všetkému veriť

isis234
28. jún 2015

možno si bola na nesprávnom mieste....

linduska86
28. jún 2015
libka1
28. jún 2015

@isis234 toto slo vo vsetkych spravach v telke 😉 nie je to vymysel.

mircalla
28. jún 2015

@isis234 oh dobre ranko.....
Inak ten resort bol velmi znamy, ale pre mna tak zabudnutelny, ze si ozaj uz ani nepamatam jeho nazov, musela by som hladat v starom maile, ked sme to davno bookovali