Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
@alaguema na to aka si sama ako "scestovana" nemas dost sedliackeho rozumu sama. Klasika slovensky pristup - ja nikomu na nic nebudem prispievat.
Nechapem co je na tom k nepochopeniu - do Tuniska nebol ZAKAZ vycestovania. Riziko je i ked si sadnes za volant. Ked sa stepes niekde netreba ti volat sanitku lebo preco by mali iny platit za vyjazd - ved so vedela ze soferovanie prinasa rizika.
@mcdog akoze skoda resi s Tebou.. dalsi zakomplexovany ?!
@linduska86 rad ti prispejem
@mcdog prispej radsej sam sebe 🙂
@linduska86 ja pravidelne od 18-tich rokov.
@zeriempizzu iba nezodpovedný hlupák potrebuje zákazy tohto charakteru. Inak, pre tvoje info - nič také v demokracii ani neexistuje. To bolo ešte za socíku, vieš? Teraz sa ráta s tým, že každé individuum má aspoň základnú dávku súdnosti. Ale ako to tu pozorujem, asi celkom neopodstatnene. A scestovaná som. Môže ťa to žrať, ale nemusí...daj si radšej pizzu 😀 A ten príklad so šoférovaním...tomu hovorím vrchol argumentačnej akrobacie. Je riziko a riziko. Také to denné...premávka, môžeš spadnúť, môže tebe niečo spadnúť na hlavu atď. To sú ťažko predvídateľné veci a fungovať treba. Niečo celkom iné je, keď ideš vedome a dobrovoľne do krajiny, kde lietajú bomby.
@elise boli sme vsetci registrovani a podla vyjadrenia hovorcu kontaktovali vsetkych 151 registrovanich a vsetci su ok-no nikomu nevolali.
Najviac ma mrzi,ze ani delegat,ci cestovka nic nezistovali.Aj ked som bol odtial 58 km,tak som kludne mohol ist na vylet do toho hotela.
Ja chapem strach,ale nepochopim ludsku hlupost,co tam ludia dorabali a ako sa spravali a co vsetko narozpravali.Take sebectvo som uz dlho nevidel.Starat sa iba o seba.To je take kulturne.
@alaguema wow, zato tvoj argument je teda k meritu veci a excelentne podany! Toto nie je tema o tom kto kde kedy bol, ale scestovany clovek taketo nazor nema ci sa ti to paci alebo nie. Bomby v Tunisku nelietali bezne. Par ich buchlo aj v Londyne, tam tiez nepojdes?
Nezaujima ma to, ani cela tvoja trapnost, bola to recnicka otazka.
A mimochodom NIKDY som v Tunise nebola, ani som neplanovala ale mam EMPATIU lebo iba sebci a hlupaci ju nemaju ked sa vo svete stane taka tragedia.
@alaguema
@linduska86 nechápem pred chvíľou tu bol celkom pokoj a dalo sa diskutovať a prídete sem vy dve a už je to samí debil, hlúpy a neviem čo
veď ok, pre vás boli nezodpovední dá sa to povedať aj takto nie?
a k tomu či ich zachraňovať alebo nie, lietadlo leto aj pre horolezcov, tí sú zase podľa mňa nezodpovední zakaždým keď niekam lezú ale to neznamená, že som proti aby ich išiel zobrať špeciál, alebo tí chalani čo preleteli ponad už ani neviem akú krajinu a zostali tam, boli nezodpovední ale preto sa máme na nich vykašľať, takto vy zmýšľate alebo konkrétne ty aluagema?
ja sa nechcem hádať, ani nič len prosím prečo sa to nedá bez invektív
@alaguema "ja píšem o tých, ktorí tam sú teraz a ktorí zrejme uvažovali podobne ako ty. Ty si mal iba šťastie, že si šiel v inom termíne" toto si mi napisala.
A ja ti pisem,ze keby som na ich mieste,tak idem na to prve lietadlo.Comu na tom nechapes.
A po dalsie ten special je plateny aj z mojich penazi,tak mam pravo si na nom polietat🙂
Boli ste niekedy na operacii a davali vam krv?ALebo krvne vyrobky?Alebo vasej rodine?
@alaguema a teda mňa ako daňovú poplatníčku viac trápia na aké iné veci prispievam ako na vládny špeciál
iná vec je, že kde je teraz bezpečne? nikde takže vy scestovaní ľudia ste asi docestovali, lebo ak si zodpovedná nepôjdeš momentálne ani v najbližších rokoch nikam, všade číha nebezpečenstvo, už aj u nás v EU, možno nie také veľké ale číha
@katti77 si precitaj este raz nikto nikoho neoznacuje ze je "debil" precitaj si to cele a pak vyvod nazor, kym sme neprisli my dve? lebo máme iný názor ako ty? sorry, to je moc slabý argument. nahlas ma adminovi ak mas taky problem. zakomplexovaný si myslela? no ako sorry ale vyprosim si aby ma niekto nazyval a skatulkoval len preto , ze mu nepritakvam a ani nebudem..invektíva používa aj @mcdog - takze by si to mala nasmerovať aj na neho nemyslis? ja sa nehadam mam svoj nazor a budem si ho obhajovat. bodka. nic vic nic min . zakomplexovaný si myslela? no ako sorry ale vyprosim si aby ma niekto nazyval a skatulkoval len preto , ze mu nepritakvam a ani nebudem..
ja si myslim, zase ze special je nato, aby sa pokial sa nieco take vyskytne poslal po ludi aj napriek tomu , ze tam sli po utokoch.. ja len nechapem naco tam idu.. kvoli dovolenke ,ktoru maju booknutu od januara oukej tak nech iduuu.
uplne uz tu riesime take veci - zivot to tým ludom nevrati - a ani sa tomu neda predist kto tam siel. nech tam siel.. su to jeho deti jeho rodina. kazdy nech robi ako uzna za vhodne..
@elise delegat nikomu nevolal.Ja som mu volal,ci plati odlet a absolutne nemal otazku ci je vsetko ok a podobne.Do hotela mohli volat,ale oni o nas nic nevedeli v podstate
Ale odporucam vsetkym urchlene opustit GB/VB
http://www.ta3.com/clanok/1064746/cameron-varuj...
@katti77 vies co mna celkom matie - ten obrat o 180 stupnov - pisala si sama, ze si VOBEC nepredpokladala v tunisku nebezpecenstvo a teraz zrazu druhy extrem - zrazu je VSADE nebezpecne a netreba chodit NIKAM.
vcelku potom neviem, ze na co mas postaveny nejaky nazor, ked sa zmenil tak radikalne za 2 dni....zabijalo sa tam uz v marci a to nemalo ziadny vplyv na rozhodovanie? zabijalo sa aj inde...
@zeriempizzu V Londýne som bola zhodou okolností práve v čase, keď to tam buchlo. Bola som slobodná, bezdetná a bola som tam dlhodobo, nikto nemohol vtedy predvídať, že sa niečo také stane. Rovnako ako nikto nečakal terorostické útoky v NY. Bola som aj v iných rizikových krajinách, ale nevybrala som sa na cestu rovno po tom, ako tam nejaké nepokoje začali. To sú tie rozdiely, ktoré ti evidetne nedochádzajú. Jedna vec je niekde práve žiť, byt tam pracovne, alebo študijne, keď vzniknú nepokoje a druhá celkom odlišná, je zbaliť rodinu a práve vtedy sa tam vybrať ako nejaký tupec. Inak, neviem ako si predstavuješ názory scestovaného človeka, nejak paušalizovane by mali vyzerať?? ...ale ako koncept pobavilo 😀....je to úplne smiešne, čo píšeš. Aj scestovaní ľudia sa predsa v názoroch medzi sebou líšia.
@alaguema
@mircalla
@linduska86
No ako s tou operaciou a krvou?
@linduska86 prosím nevkladaj my žiadne iné slová len tie čo som napísala, čítaš medzi riadkami aj to čo som nenapísala tak to môj problém nie je, ale ja som nikde nenapísala že si zakomplexovaná, a popravde ani ma to nenapadlo
ja som to tu už napísala ako som tú situáciu pred piatkovým útokom cítila ja, ale ešte raz : áno išla by som tam ešte vo štvrtok a každému by som hovorila, že sa nemusí báť, prečo? bolo iné je bomba niekde na námestí alebo v múzeu a iné na pláži v hotelovom komplexe, možno som "debil" ale mám to tam pochodené a nikdy som sa tam necítila v nebezpečí, keď to vy nedokážete pochopiť ja vás to chápať nenútim
teraz by som tam nešla, ale to neznamená, že ak to tam zase buchne a bude treba poslať špeciál tak nech si tam lieta koľkokrát bude treba, to je z mojej strany celé

@mcdog ja píšem o tých, ktorí tam sú teraz a ktorí zrejme uvažovali podobne ako ty. Ty si mal iba šťastie, že si šiel v inom termíne.