icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

elise
29. jún 2015

@mcdog my sme boli pri sous medzi monastirom a skanes. Nie vsetky useky su priechodne.

alaguema
29. jún 2015

@katti77 ale ja vôbec nehovorím, že sa na nich treba vykašľať. Jasné, že ich treba dostať domov. To nič nemení na veci, že je to proste hlúpe. A že sa ti to nepáči, je tvoj problém.

linduska86
29. jún 2015

@mcdog 112 záchránna služba / KOS - Krajské operačné stredisko
155 RZP - rýchla zdravotná pomoc - zavolaj tam.. ak si v šoku treba volať urýchlene.. dajú ti isto nieco alebo skoč do najbližšej lekárne a daju ti magnézium 😀 si na diskusii o teroristickýuch utokoch, ktoré sa stali v piatok t. j. 26.06.2015 v Tunise - tak pis k veci a nie od veci.. 😕

elise
29. jún 2015

@mcdog ved citam zistovali v hoteloch a hotely potvrdili mzv ze ste ok. Co je na tom nepochopitelne? Ministerstbo nebude menovite volat akespravi skupinu kto je v ktorom hotely a kontaktuje hotel, nie jedinca, iba ak by bol sam slovak v hotely

zirafkasaska
29. jún 2015

@katti77 napisala som to preto, lebo patris k tym, co maju svoj nazor a maju aj argumenty a myslim, ze sa vo viacerych veciach zhodneme. kebyze v piatok neletime smer Egypt, tak by som vobec nesledovala ani tuto temu, ani to, co sa udialo. a jednym z dovodov je prave to, ze som bola v podobnej situacii (ako napr. teraz @mcdog), ale to som uz pisala. ani my sme vtedy o nicom nevedeli a ked sme opatrne davali vediet domov, ze sme v poriadku, zistili sme, ze sa o tom takmer nic nevie. na druhej strane akceptovali sme rozhodnutie dovolenkujuceho manzelskeho paru s detmi, ktori sa okamzite chceli vratit na SK, nakoniec vsak zostali a vratili sa charterovym letom. asi ich uz do Egypta nikto viac nedostal a spominaju na tu dovolenku ako jednu z najhorsich. bolo asi zbytocne ich upokojovat, ale napriek tomu sme sa o to viaceri snazili.... pochopi iba ten, kto musel riesit nejaku kriticku situaciu, alebo kto pozna aj nejaku tu historiu a ma informacie nielen z nejakej diskusie na MK (mimochodom vtedy nebol este ziadny MK, tak sme bohuzial nemali informacie z prvej ruky 🙂). aj ja mam strach - nielen z ISIS, ale aj z dalsich inych veci, ale coho sa vlastne mam bat najviac? ono je to vsetko o ludoch a tom starom znamom - kto chce psa bit, palicu si najde...

maciatkolulu
29. jún 2015

Nechapem, naco sa tu dohadujete, ved nech si kazdy ide kam chce, teraz su super akcie aj na luxusne hotely v Tunisku, ten kto chce, nech ide pokusat stastie. Ja mam svoj nazor a ten je, ze len velky hazarder, najma s detmi sa tam trepe, ale to je moj nazor. A tym nemyslim teraz trepe, ale aj trepal, lebo tunisko zazilo viac teroristickych utokov. Ale ako pisem, je kazdeho vec ako sa rozhodne, hranice su otvorene, akcia trva, vladny special prichystany 😉

katti77
29. jún 2015

@mircalla odpovedala som vyššie ako zmýšľam ja teraz a potom a k tomu môjmu obratu, ja stále hovorím jedno a to isté, ale ty mi asi nechceš rozumieť, asi to bude v tom
toto som písala "iná vec je, že kde je teraz bezpečne? nikde takže vy scestovaní ľudia ste asi docestovali, lebo ak si zodpovedná nepôjdeš momentálne ani v najbližších rokoch nikam, všade číha nebezpečenstvo, už aj u nás v EU, možno nie také veľké ale číha"
píšem tam, že tie rozumné a zodpovedné, nie my nerozumní a nescestovaní a nezodpovední, veď nám je jedno kde to strelí lebo streliť to môže hocikde

mcdog
29. jún 2015

Skoda klavesnice s vami

mircalla
29. jún 2015

@katti77 ja by som nesla do istych destinacii ani predtym, co sa stalo v piatok - tot rozdiel...to, co sa stalo urcite ma negativny vplyv, ale nie je o tom, ze predtym by som do niektorych krajin cestovala alebo to vobec zvazovala
niekto tu dal krasnu analyzu toho, preco sa IS sustreduje na tunisko a o co im ide...to bolo zname uz pred piatkom

linduska86
29. jún 2015

@maciatkolulu 😀 😀 😀 vladny special prichystany 😀 dobre si dala 😀 ano sak tunis je teraz za nejakych 350 eur 😀

elise
29. jún 2015

@linduska86 videla som 290 v jednej cestovke 😀

linduska86
29. jún 2015

@elise ja aj 165 € :-Đ

elise
29. jún 2015

@linduska86 to je superlas minute, s "kulturnym programom" bojovou hrou a za odmenu odlet specialom 😉

katti77
29. jún 2015

@mircalla ja ti to neberiem keď to tak cítiš tak ok, veď ja ťa vlastne aj chápem, že by si tam nešla ani predtým, len nie každý to vidí, videl tak zle ako ty, to je celé, ale za to ich netreba nazývať neviem ako škaredo

alaguema
29. jún 2015

@katti77 neviem prečo to tu niektoré tak irituje, ak o sebe niekto napíše, že je scestovaný. Áno, dovolila som si etapu od 23 do 31 rokov precestovať. Som oveľa opatrnejšia možno práve preto, že som zažila kadečo aj v časoch, keď bol svet ešte o niečo bezpečnejší, než je teraz. Bola som aj v moslimských krajinách, MM prešiel všetky kontinenty, mám teda info z prvej ruky aj o miestach, kde som sama nebola. A momentálne necestujeme, ak nemusíme (pracovne). To si vystihla presne. Este minulý rok sme boli s deťmi rôzne po Európe, tohto roku sa budeme túlať po Slovensku. Máme deti, nebudeme zbytočne riskovať.

katti77
29. jún 2015

fakt nemám slov

elise
29. jún 2015

Hlavne budte opatrni, vnimavi, davajte si pozor, budte v kontakte s rodinou a krasnu dovolenku 😉

mircalla
29. jún 2015

@katti77 uf no nemozem povedat, zeby to z opacneho tabora odzneli prave slusne komentare...ako som povedala, su vynimky...

zuzkanik
29. jún 2015

Zakladateľka témy položila otázku, či má ísť do Tuniska, alebo nemá ísť do Tuniska. Myslím si, že úplne stačí odpoveď: "Áno, v pohode, nemáš sa čoho báť.", alebo "Nie, nechoď, zbytočne riskuješ." Aj tak si myslím, že celá táto téma (ako mnoho tém tu na MK) je úplne zbytočná, pretože si všetci v konečnom dôsledku spravíme po svojom. A kým sa nenaučíme slušne diskutovať a tolerovať opačné názory, potom vôbec nemá význam nejaké témy zakladať, pretože každá (aj tá najnenvinnejšia) sa zvrhne do vzájomných útokov a opovrhovania. .

katti77
29. jún 2015

@alaguema mňa to neirituje, ma iritujú iné veci ako to že si scestovaná, mne sa páči, že niekto cestuje, ale to neznamená, že tým pádom si aj múdrejšia ako všetci ostatní
tým zase nechcem povedať, že nemôžeš byť, lebo pri vás sa musí človek dovyjadrovať aby ste to zase medzi riadkami neprečítali zle

linduska86
29. jún 2015

@katti77 nechapem naco nemas slov? 😀 lebo ma iny nazor? 😀 nechcem to fakt sprosto napisat.. lebo tu bude 35 strán diskusie o tom ako sa neviem chovat a bla bla bla..

linduska86
29. jún 2015

@katti77 :D :D :D :D :D :D ale to si len ty myslis, ze si to my mysliem , ze je niekto zcestovani a ini nie 😀 ach jaj

linduska86
29. jún 2015

@zuzkanik presne tak 🙂

zeriempizzu
29. jún 2015

@alaguema ale podla toho co pises do Londyna by si sa uz teraz nesla pozriet lebo ved aj tam buchaji bomby a je tam kopec moslimov. Ci ak nieco buchne tam budici tyzden, slovaci na vladny special uz narok maju? Lebo ty suhlasis?

linduska86
29. jún 2015

@mircalla chcela by som vediet, ci by mi to dotycna/ dotycny vedeli povedat aj na kave osobne 🙂

elise
29. jún 2015

Trochu od temy, sesternica zije na novom zelande v christchurch. Zemetraseni je tam pozehnane na slovensku ma rodinu len jej muz odmieta novy zeland opustit ze tazko zisksl obcianstvo a ona chce byt snim.tiez ma uz obcuanstvo aj jej deti naju obcianstvo, ich spolocne dieta jedihe sa tam narodilo. Ja by som tam ani na navstevu nesla, pretoze ma nz nelaka. Kazdy ma ine predstavy kam pojde kde bude zit a kam cestovat s detmi.

katti77
29. jún 2015

@linduska86 nie nato, že máte iný názor, na čo nemám slov - nechápem, že si dokážete robiť srandu a ešte o teroristických útokoch (kultúrny program?) viem ako ste to mysleli ale pre mňa to ako vtip nebolo vôbec smiešne ale smutné, to hovorí za všetko, fakt diskutovať s niekým, kto nemá kúska citu a je najmúdrejší z najmúdrejších nemá vôbec význam
a v ďalšom zase si ma nepochopila tak ťa už prosím radšej ani nekomentuj moje príspevky, nie preto, že nemám argumenty ale preto, že ty nechápeš o čom ja píšem, a diskutovať s niekým kto mi nerozumie je zaťažko a nemyslím to ako urážku

alaguema
29. jún 2015

@katti77 ale veď nepíšem, že som múdrejšia. Iba mi pripadá hlúpe liezť niekam, kde je také evidentné riziko. Tí, ktorí tam chodievajú pravidelne sa tam cítia bezpečne, poznajú tam od upratovačky po riaditeľa, cítia sa ako doma a práve preto podceňujú riziko, ktoré tam je. Na známom mieste sa človek vždy cíti bezpečnejšie. Otázka je, či aj opodstatnene.

linduska86
29. jún 2015

@katti77 ale ja si o sebe nemyslim, ze som najmudrejsia. a cit mam to mi mozes verit.... neskatulkuj.. ja ta moc dobre chapem o com pises - ty vidis len to dobre lebo si tam bola a nic sa nestalo , ale beries na vedomie aj fakt , ze by sa mohlo stat.. ale ved aj inde sa to moze stat.. amen PS: mam zdravý rozum a ten mi hovorí ,ze nebudem vystavovat seba a svoje dieta. ty tiez asi nechapes o com piseme my alebo nechces pochopit a je mi to vies co srdecne jedno
ako som uz spominala chod si kde chces, rob si co chces. ..

alaguema
29. jún 2015

@zeriempizzu zbytočne ironizuješ. Na mňa v tomto smere mrháš energiou úplne zbytočne. Som ťažko vytočiteľná 😀
A netvrdím, že už nikdy nikam nepôjdem. Možno aj do Londýna. Pre tromi rokmi som tam na krátko aj bola. Ale do bezprostredného rizika nepôjdem s rodinou, s deťmi. Bodka.