Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
@mircalla heh a ja ze co z teba vyleze 😀 ..ano fanusik som,uplne najvacsi..HEJ LUDIA,VSETCI CO STE BOLI V TUNISE STE PODLA MIRCALLA FANUSIKOVIA MOSLIMOV..to je uplne najviac co tu tato osoba dava...No ja sa idem ludia radsej venovat rodine..lebo taketo indivudua co si kadia na hlavu fakt nemusim..takze pekny den prajem a vypinam upozornenia na tuto temu..tesilo ma 😉 😉 😉
@kikina84 hlavne nabuduce ak chces zalozit temu - tak rovno napis, ze chces len suhlasne komentare a nechces kritiku..mala si ich tu dost proti od mnohych....co nevies zniest, tak potom neviem, o com chces vobec diskutovat.....ak si si taka ista, naco si tuto temu vobec otvarala?
no uprimne, ja by som momentalne mala vacsi strach cestovat do UK ako do tuniska..
@mircalla no vidis ,napriek vacsine negativnych komentov,sme v Tunise tento rok boli..pred tyzdnom sme sa vratili a bola to jedna z nasich najkrajsich dovoleniek..maximalne sme si to uzili a sme bohu vdacní,ze sme sa vrátili zivý a zdravy a to tak,ako z každej destinácie kde sme boli a kde boli a budú stále hlásené utoky,lebo terorizmus je celosvetovy problem,nie len Tunisky,Turecky,ci Egyptsky..Ja osobne Tunis uz neplanujem,po tejto strelbe urcite nie..az toto ma presvedcilo,mali sme stastie,iny ho zial nemali,co mi je uprimne luto a sucitim s nimi..ale len kvoli nejakym debilom co maju v hlave kolecko navyse,nebudem sediet cely zivot doma ..len si vzdy predtym zmapujem situaciu..co sa ma stat sa stane..žial,ale je to tak,vsetko nas dobehne 🙂
@mircalla tu to mas aj pekne popisane..hlavne s tym UK..tak stastnu cestu prajem,pani zodpovedna..a stastne sa vráť 😉
http://www.topky.sk/cl/10/1483689/Teroristicke-...
@kikina84 videla si tu mapu, co tu dali - kde je taliansko a tunisko (taliansko ma nizsie riziko) co sa rizika tyka? a prosim mozes mi dat sem link, ze do talianska sa neodporuca cestovat? dakujem. ja len, ze ak to tvrdis, mala by si mat aj pdoklady
V UK som uz bola mimochodom pred 3 tyzdnami a nie sukromne, ale na sluzobke (takze si moc nevyberiem, ze?) a taliansko sa nekona.
dala si mi sem len link, ze sa neodporuca cestovat do UK (vydane po utokoch, uz ho mam davno za sebou), tak ta este poprosim o to taliansko. vazne dakujem
@mircalla tu mapu vypracoval britsky dennik, cize na slovensku odporucanie necestovat do talianska zrejme nenajdes, ale to je jedno, ako si vsimam, chytas za kazde slovicko co sa da a pises potom jak ti vyhovuje
@slniecko154 ja len ked niekto nieco tvrdi, tak si prosim aj dokaz....ja som tu nezacala o UK a taliansku....
Tak ja neviem, ale z každej dovolenky keď sa vrátim som rada, že som živá a zdravá, veď stat sa môže hocičo, napr. spadne lietadlo.
@katti77 mas pravdu minuly rok sme vleteli do zakruty pred budapestou...no vleteli...taka sedemdesiatka...a--pred nami auta kolona...my sme vosli do lava do zabralia a za nami len tak lietali..autobus..vedla nakladne auto...moj mi vravel...ze to videl v spetaku...ze radsej je dorbe ze som to nevidela ako nas tie auta minali...
@mircalla
ja si myslím, že je úplne zbytočné tu strácať čas...píšeš veľmi rozumne, každý kto chcel pochopil, kto nie nech aj naďalej ďúfa v šťastie...
@amanda0405 toto som si musela pozicat z inej diskusie, ale je to vystizne...zakladatelka temy da do PS: mudre komenty si nechajte pre seba,stojim len o nazor.
Na co niekto napisal:
múdry koment je ten, ktorý odporuje názoru zakladateľa témy, prípadne obsahuje konštruktívne riešenie, názor je ten, ktorý so zakladateľom súhlasí a vyjadrí ľútosť...aspoň tak som to odpozorovala tu na diskusiách
Riesite tu uz pitchoviny bla bla bla mam taky nazor si za nim stojim amen a nie e sa tu dohadovat a ty si taka a hentaka jak decka v materskej skole. Zi a nechaj zit nerespektujes jej nazor oukej ani onq tvoj este lepsie.
@mircalla
zakladateľka tejto témy v úvode chcela aby sme sa "kľudne vyjadrili"...teraz je odvážna, pretože prežila dovolenku v tunisku...tak isto ako ďalšie ktoré prežili a akoby si neuvedomovali, že ak by si ten útočník vybral iný hotel, nemusela by tu ani jedna z nich byť...
@mircalla
@linduska86
som na stránkach MK už nejaký ten čas a máloktorý príspevok ma vie prekvapiť, ale príspevok typu že riziko stráviť dovolenku v moslimskej krajine v roku 2015 je podobné ako sadnúť ráno do auta ma mierne povedané pobavil...akoby niekto žil v inom časopriestore, situácia sa zmenila či už v moslimských krajiných, alebo v štátoch v ktorých moslimovia vystrájajú a rovnako sa obávam toho, čo nás a naše deti čaká....
@amanda0405 co ti budem vykladat. ja sa uz k tomuto nevyjadrujem lebo ja som ta zla zakomplexovana.. a neviem aka.. a mam sto chuti tu kazdu jednu "herecku" co sa hra na neveim co a co ma ruzove okuliare poslat rychlym tempom do .... ano presne tam. lebo ma tie stupidne obmedzene nazory nebavia.. ale vies co. je mi to suma fuk nech idu aj hned teraz 😀 a presne, ze sa to neda porovnávať s tym, ze mi padne tehla na hlavu...
Ja by som do Tuniska nesla. Cudujem sa ludom ktori isli a to kvoli tomu ze jeden teroristicky utok tohto roku tam uz bol. A zvlast rodiny s detmi. Totalne nezodpovedne.
Nemusime sediet doma ale nebudem seba ani moje deti vystavovat riziku. Kvoli comu? Kvoli jednemu tyzdnu pri mori? Aj my mame radi more a dovolenky ale nestoji mi to za to ked sa moze stat nieco tak katastrofalne.
Urcite by som bola opatrna aj co sa ostatnych rizikovych krajin tyka. Pokial nemusim cestovat pracovne alebo za rodinou ale ide len o dovolenku tak urcite nie, radsej pojdem na Balaton. 😎
@linduska86
@linduska86 posledny krat vas vyzyvam.Dokazte mi vase tvrdenia o pravdepodobnostiach aj realne-teda matematicky!
Inak nemaju vase vety ziadnu vahu a zneju iba ako bzucanie much.Pravdepodobnost je vedecka veda v matematike,tak ked sa k nej vyjadrujete,tak poprosim realne cisla.
Dakujem
Ja len dúfam, že si už nikto nikdy nevyberie žiadne a fakt žiadne miesto na svete za útok, vy nechcete pochopiť jednu vec, toto sa už môže stať v každom štáte EU, či so 45% alebo 89% alebo s akoukoľvek percentuálnou pravdepodobnosťou. Máme len dve možnosti buď sedieť doma na zadku, alebo ďalej cestovať. Vy máte jeden národ my druhý, ale všetko sa dá povedať slušne. Ja akceptujem, že vy by ste nešli do niektorých krajín a ja zase hovorím, že podľa toho by sa už nedalo ísť skoro do žiadnych. Ja som napríklad sem napísala preto, že sa tu vyslovene urážali tie ženy, ktoré vycestovali a to sa mi nepáčilo. Už to nemá význam ďalej rozoberať lebo sa točíme stále dookola.
@mcdog posledny krat ta vyzyvam pal uz niekam do .... ako ze fakt, ja ti dokazovat nic nebudem je to moj nazor alebo ho ber alebo ho neber... venuj sa zene a nie tu diskusii na MK
To je cele o zdravom rozume a o zodpovednosti. Kto ma chut na dobrodruzstvo a adrenalin a nevazi si vlastny zivot nech ide do Tuniska hned zajtra. Iste su skvele zlavy na letenky a ubytko tiez urcite zozeniete za babku. 😎
@linduska86 nepalim a dokaz.Dokaz svoje tvrdenia.A spravaj sa slusne.Vsak si hadam daka dama na urovni nie?
A moju zenu si do huby neber!
@linduska86 prepáč ale ty fakt nemáš úroveň, keby som to mala brať osobne, tak si ma nazvala herečkou a to ešte stupídnou a obmedzenou, to kde sme? to sa ako vyjadruješ o ľuďoch s iným názorom?
Komunikuj slušne, neviem v čom si ty iná ako ten moslim, tiež neakceptuješ iný názor len ten svoj a už nás chceš posielať neviem kde. Jediný rozdiel medzi tebou a ním je, že on zobral zbraň a ty písmená, ale ubližujete obidvaja. Je to napísané obrazne, aby si si zase nemyslela, niečo iné ako som napísala.
Už som na teba nechcela reagovať ale to sa nedá, mňa láskavo neurážaj len za to, že mám iný názor.

@kikina84 Ja neviem porad im ty ako expert na moslimov