icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

linduska86
1. júl 2015

@katti77 vies co , co ty vies o mojej urovni mam SVOJ NAZOR A BUDEM SI ZA NIM STAT
JE MAX. NEZODPOVEDNE VYSTAVOVAT RIZIKU SEBA A SVOJU RODINU, AK VIEM, CO SA TAM DEJE A SO SLOVENSKOM JE TA KRAJINA DIAMETRALNE ODLISNA
. ja AKCEPTUJEM tvoj nazor, ze sa ti krajina paci, ze to tam mas rada, a akceptujem aj to ze tam niekto ide . - ale pre mna je to nezodpovedny clovek. a precitaj si tento koment 50 x aby si ho KONECNE POCHOPILA!!!
a neporovnavaj ma s P******M ARABOM BUD TAKA LASKAVA..

peneloppe
1. júl 2015

@katti77

Tak to je vlastne uz jedno. Kto tam uz teraz pojde. Turizmu v Tunisku je koniec.

moni244
1. júl 2015

@katti77 myslím, že teraz si ju riadne dožrala 😉 konečne niekto

katti77
1. júl 2015

@linduska86 no o tvojej úrovni hovoria tvoje komentáre
ty nevieš čítať, si výbušná, nevieš argumentovať bez urážok a za presadenie svojho názoru by si vedela aj "vraždiť" tak to som len zhrnula len to ako si sa tu prezentovala
nájdi aspoň v jedinom mojom príspevku urážku na niekoho z iným názorom, alebo nájdi kde som sa vyjadrila o vás pohŕdavo a ja sa ti ospravedlním.
Skoro každý jeden tvoj príspevok je písaný nahnevane a urážlivo.
Ako si ti dovolíš poslať niekoho do p... kto je od tebe starší tak to už svedčí o všetko.

katti77
1. júl 2015

@peneloppe aj keď viem, že je to nezodpovedné, ale neverila by si, mám videá z hotela asi 5 km od tej tragédie, ako si na druhý deň po veselo cvičili turisti na pláži s animátormi, pekne vrteli zadočkami a svet gombička. Nehovorím, či je to dobre alebo zle, ale proste nie každý to bral asi tak tragicky ako niektorí na tomto fóre.
Ja osobne by som na to žalúdok nemala, ale ľudia sú rôzny.

slniecko154
1. júl 2015

ty kokos tak toto je uz riadna fraska 😀 ale tak.. kto chce psa bit, palicu si najde.. 😉

moni244
1. júl 2015

@slniecko154 dobrá zábava na dlhý letný večer, no nie? 😉

peneloppe
1. júl 2015

@katti77

Mne je to v podstate jedno ci tam niekto ide alebo nie. Je to kazdeho osobne vec, rozhodnutie. My sme sa doma zhodli ze nikdy by sme take riziko nepodstupili. Zvlast s detmi nie. Manzel je Brit a tych zahynulo najviac takze nas sa to dost dotklo.

slniecko154
1. júl 2015

@moni244 no ja sa takto zabavam uz niekolko dni, poctivo citam kazdu stranu 😀 a citim sa ako divak za ringom 😀

linduska86
1. júl 2015

@katti77 si pre mna uplne cudzi clovek - je mi to šuma fuk co si ty alebo polovica diskutujucich o mne myslite - netrapi ma to a trapit ani nebude.. nemusis mi tu vypisovat moralne a eticke zasady a neviem co este.. NEZAUJIMA MA TO. a je mi jedno, ako ty chapes moje prispevky. ja mam tiez na teba nazor a :?? moze ti to byt suma fuk..

moni244
1. júl 2015

@slniecko154 ja som aj prispievala, ale som to radšej vzdala, na niektoré tu človek po čase už nemá argumenty 😉

mircalla
1. júl 2015

@mcdog Nech sa paci http://www.thereligionofpeace.com/attacks-2015.htm tu mas zoznam teroristickych utokov v roku 2015 - mozes si pozriet krajiny, v ktorych sa odohrali a kolko z nich je MOSLIMSKYCH...podla odhadu tak 98%

A mohol by si vediet, ze nie na vsetko sa da aplikovat exaktna matematika - ci si to chcel exaktne zaokruhlene na kolko miest za desatinnou ciarkou? Statistika je vyhodnotenie uz existujucich udajov, pravdepodobost sa presne vyjadit neda

katti77
1. júl 2015

@peneloppe verím ti, mňa sa to dotklo tiež a poriadne, revala som ako malá a ešte v nedeľu som sa nemohla na nič sústrediť a teraz by som tam tiež nešla

mcdog
1. júl 2015

@mircalla Nie nie nie
Ja chcem vypocet pravdepodobnosti teroristickeho utoku v Tunisku v Mahdii napriklad pre rok 2016 a druhy stvrtrok
Alebo kludne aj treti stvrtrok 2015,ak chces.
Ale cisla prosim,realne.

Dakujem krasne damy

katti77
1. júl 2015

@linduska86 máš pravdu, že mi to je šum a fuk čo si ty o mne myslíš, ale nadávať ani urážať ma teba nebudeš, ja nie som pre nikoho a už vôbec nie pre teba herečka a obmedzená, čakám na ospravedlnenie, lebo slušný ľudia keď spravia chybu tak sa ospravedlnia
ja s tým problém nemám, ale ešte som ťa neurazila a nemám to ani v pláne, lebo ja dáku úroveň mám

zichihena
1. júl 2015

Keď človek zváži všetky možné rizika, tak naozaj nieje krajina, kde by nehrozilo nejaké nebezpečenstvo. 😔

moni244
1. júl 2015

@mircalla a koľko krajín sa opakuje 😉 Irak, Sýria, Afganistan a podobné krajiny a z toho by sa dalo predpokladať, že skôr vo väčšom zaútočia na Egypt, ako na Tunis

inulienka29
1. júl 2015

Tak dámy, nečítala som všetky komentáre ale poviem vám ako to vidím ja - moja mama so segrou boli v tunisku pár kilometrov od "tej" pláže...dve hodiny som sa im nevedela dovolať a keď zodvihli boli kľudné napapané, vykúpané, vyvalené na pláži a opaľovali sa, mama bola v šoku myslela si že si robím srandu pretože o ničom ani len nezapočuli, netušili....tak teda že idú zistiť - ANI LEN PERSONÁL NIČ NETUŠIL (teda domáci)
bolo to asi 5 hodín po tom čo na slovensku bol už veľký boooooom o tom že pif paf v tunisku a až vtedy pre istotu zatvorili pláž a to IBA preto, že nejaký magor urobil scénu že sa bojí aj s jeho štyrma deťmi.
Ešte v ten večer sa im doslova delegát VYHRÁŽAL, že ak neodletia vládnym špeciálom ( o ktorý úúúdajne slováci žiadali) tak pre nich iné lietadlo nepriletí! NIkto zo slovákov v hoteli vládny špeciál nežiadal nikto nerobil cirkus...tak si teraz všetky choďte sadnúť za počítať a čítajte si stupídne články na topkách a podobne a verte tomu čím sa snažia nám mediá a fico zalepiť oči 🙂 .
Prosím vás neberte to v zlom ale niektoré ste naozaj naivné...pekný večer vám prajem.

mircalla
1. júl 2015

@mcdog Ja chcem zase vypocitat, ze mas IQ aspon 20.....ale nedari sa mi to....toz smola.

alla24
1. júl 2015

Ja osobne by som do Tuniska s dietatom nevycestovala. Uz len ten "cervik" v hlave a podozierave podhlady na kazdeho tunisana na plazi.... to uz co za dovolenka? My ideme do Turecka a az tak uplne mi to tiez nie je jedno ale aspon utecha ze tam sa zatial nic nedeje. Minimalne v tom okoli je klud. Ale ist priamo na miesto utoku s celou rodinou to ani nahodou... Zivot mojho dietata je pre mna priorita cislo jeden. Mozno inak by som sa na to pozerala keby som nemala deti a isla iba s manzelom....

mircalla
1. júl 2015

@moni244 Kolko z tych krajin je moslimskych? V tunise ich bolo ten rok 9.....Taliansko 1, UK, Spain, Germany ziadny (zatial).....Niekolko vo francuzsku
Kto robi tie uroky? eskimaci?

klara226
1. júl 2015

Ináč., čo tu momentálne diskutujete mali ste ísť do tunisu.? Ja áno. V sobotu a stornovala som zájazd, mala som tú možnosť. Toto neni už hra na pravdepodobnosť. Tu sa džihadisti vyhrážajú., že nikde nebude bezpečne a zaútočia ešte toto leto! A ja to aj logicky očakávam.

kali23
1. júl 2015

@inulienka29 len ci by si tak isto reagovala keby niekto urobil pif paf na tvoju rodinu... A namiesto napapkanej by ti dosla rodina v truhle... A ze dosiel vladny special? To myslis vazne? Keby nedosiel, to by bol problem...
Ludia, niektori ste fakt primitivni... :-/

mircalla
1. júl 2015

chceli ste prehlad, tak ho mate...detailny prehlad za rok 2015....stat, datum, pocet mrtvych, pocet zranenych, incident....ale to je uplne jedno, co vam sem uz clovek musi dat, aj tak zbytocne - argument bude chcem pravdepodobost uroku v Mahdii 1.7. 2016....nic lepsie ma totiz nenapadlo

inulienka29
1. júl 2015

@kali23 naozaj takéto úvahy nie sú vôbec primitívne...ani nadávky ... 🙂

linduska86
1. júl 2015

@mcdog robit si z toho srandu moze len chory mozog asi tolko ti k tomu poviem.. ale vies co kazdemu sa to vrati..
@mircalla chory mozog
@katti77 sorry ako som urazila tvoje ego a tvoju hrdost a neviem co teba ako cloveka, ? normalne mam ti to napisat do IP , ze prepac za tu herecku ombedzenu - a vies ty aj prijat nieco ako metaforu? alebo nadneseny vyraz slova? asi dost tazko

moni244
1. júl 2015

@mircalla ja som niekde napisala, ze nie su moslimske? Ja som len napisala, ze sa utoky opakuju v tych istych krajin, tak je jasne, ze bude vychadzat take vysoke percento utokov na moslimske krajiny, ked sa tocia stale.tie iste

mircalla
1. júl 2015

@klara226 mas rozum🙂

katti77
1. júl 2015

@klara226 je to logické, že tam nechceš ísť a pochopiteľné
tu sa už vlastne ani nerieši či ísť alebo neísť, lebo väčšina 99% by teraz už nešla a na tom sme sa skoro zhodli
ja by som skôr chcela vedieť, tí džihádisti sa vyhrážajú, že zaúčtočia znova na Tunisko alebo myslíš všeobecne kdekoľvek, že zaútočia? Nezaznamenala som to nikde, preto sa pýtam.

ISIS vyzvalo všetkých moslimov aby v mesiaci ramadán pozabíjali čo najviac neveriacich a začalo to v ten piatok, takže hociktorý moslim, ktorý je zmanipulovaný ISIS to môže spraviť kdekoľvek.