Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015
Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎
@moni244 tie krajiny su takmer vsetky moslimske (zbezne som to pozrela okrem cca 2-3 a aj v tych ako francuzsko su moslimovia silna mensina). tie, ktore su nemoslimske - vycinaju tam moslimovia. isteze je tych utokov najviac v iraku a syrii
tazke sa vraciam k otazke ci v sucasnosti cestovat do moslimskej krajiny? no ako do ktorej...v takej malajzii su napriklad uplne ini moslimovia - mierumilovni....a utok tam nebol ani jeden...
Ale ozaj nech si nazor urobi kazdy sam
@linduska86 neurazila si moje ego ani moju hrdosť, urazila si ma ako človeka a spolu so mnou ďalšie ženy, ktoré majú iný názor ako ty
nemusíš mi to písať do IP, vlastne ani sem sa mi už nemusíš ospravedlňovať, lebo ty si ani neuvedomuješ, že si niekoho urazila
a metafore chápem ale ešte som si to vyhľadala na ujovi googlovi a čítaj
"Metafora je nepriamym, obrazným pomenovaním. Na základe podobnosti dvoch javov (dejov, vecí, vlastností) vznikla hlavne klasická metafora."
ty si napísala "herečky" "stupídne a obmedzené názory" kde je tu tá metafora?
@katti77 obraznym pomenovanim obraznym uz zaplo? obmedzene nazory mate lebo ked si raz za niecim stojim tak si za tym stojim celu diskusiu az do 100 strany. a nie ze na zaciatku slnko ana konci mesiac. no asi tolko
ak sa to tak nepricetne dotlko ako cloveka, tak mi prepac moju trufalost.. ta nazvat stupidnou obmedzenou hereckou, ale ty si mna isla porovnat ze "vrazdim" a ze som horsia ako "ten co vrazdil" - tieto keci moze hovorit sama sebe a nie mne.. a neporovnavaj ma s arabmi pokial vies o nich len to , ze su to skveli ludia a pokial si s nimi nezila pod jednou strechou - ja som s nimi zila si predstav pod jednou strechou rok viem si to teda odselektovat.. a ospravedlnovat sa mi nemusis.. ja tieto nazory berem asi tak ze jednym uchom dnu a druhym von..
@katti77 prosim ta, zase nedramatizuj s tymi urazkami - mna tu urazilo x ludi a nic mi to nerobi....som absolutne presvedcena o spravnosti mojho nazoru (dokonca sa s nim dost ludi stotozni), resp. co som pocula boli len urazky a nadavky, ziadny padny argument....ty ak si presvedcena o spravnosti svojho nazoru, tak by ta to tiez nemalo urazit...myslis, ze mne vadi, ked mi tu niekto napise, ze za teroristicke utoky mozem ja, lebo som ich privolala svojim negativizmom v tejto teme....keby to nebolo take smutne, tak je to az komicke a vobec ma to nevytoci...
@mircalla mam sa este vyjadrovat alebo si mam dat teple mlieko a mam ist spat 😀 inak nemohla by si mi predpovedať , či zajtra vyhram pojednávanie - lebo mam takeho klienta s ktorym si neviem rady. 😀 a ci tam nepadne bomba na sud pls :D
@linduska86 99.754% a 0.000456% mam na to makro. tak dobru🙂
@katti77 ved to, ak to bola naozaj mala bunka 4 ludi, tak taki mozu byt hocikde, infiltrovany medzi ostatnymi, nenapadni, cakajuci na signal, pokyn, kedy zautocit. Toto uz nie su len odpalovaci bomb, tito su pripraveni, vycviceni, bohvie, kde vsade su a ake destinacie/krajiny maju na muske, aby narobili skody na ekonomike, v Tunisku sa im to podarilo, kto bude dalsi?
@linduska86 už som ti raz napísala, že ty nevieš čítať, tak si prosím prečítaj čo som napísala keď som ťa porovnával s moslimom, že to myslím obrazne, ale aj tak si si to otočila ako ti to vyhovuje
a obrazne je napr. nebo plače kde v slove stupídne je obrazne? fakt s tebou sa nedá diskutovať
moje názory sa nemenia od 1. po poslednú stranu ale to by si musela čítať tak ako je to napísané, nie tak ako to chceš aby to bolo napísané
@mircalla prepáč ale mňa to urazilo, nie preto, že by som si nestála za svojím názorom ale práve preto
nebudem predsa nadávať niekomu tak škaredo len preto, že má iný názor, veď to sa dá napísať aj inak, inteligentne či?
dobrú noc, idem spať, ráno vstávam zo sliepkami (metafora)
@katti77 my nejdeme nikam, len k svokre na zahradu, len aby mierili len na moslimske krajiny. Lebo by nejde do hlavy jedna vec. Ten magor zastrelil 30 britov, preco? Preco prave ich? Mohli si vybrat hocijaky hotel, kohokolvek, tak preco prave britov? Preto mam pocit, ze maju v hladaciku nejaku Europsku krajinu
@katti77 dristy dristy driiiisty..
@inulienka29 Tvoja mama a sestra nevedeli o útoku preto, že nemali prístup k správam. Nie preto, že by sa žiadne útoky nekonali. Boli v tzv. sladkej nevedomosti. To neznamená, že to tam bolo bezpečné. Presne tieto obmedzené "správy" vytvárajú v ľuďoch ilúziu bezpečia.
@moni244 to ze sa zameriaval na britov, vobec nie je nahoda, ved aj vsade sa pise o tom ako predtym s nimi sa bavil a doslova si vyberal obete.. na daily mirror som sa docitala, ze ISIS sa uz davnejsie vyhrazali UK, ze sa "nieco" stane.. a aj sa stalo.. bola to vyhrazka voci UK ktoru aj splnili.. a verim tomu, ze neprestanu, a ze budu vycinat na co najviac nevinnych ludi.. ale bodaj by som nemala pravdu..
@slniecko154 ved to, doteraz utocili bez rozmyslania, proste prisli, odpalili bombu a hotovo, ale tito idu na istotu ana jasne ciele, to nie je dobre
@moni244 napr tu je ten clanok o ktorom hovorim, ak by to niekoho zaujimalo http://www.mirror.co.uk/news/world-news/tunisia... ..takze si myslim ze kazda ich akcia je velmi dobre naplanovana a velmi dobre vedia co a preco to robia, hoci na prvy pohlad to moze vyzerat ako len akcia nejakeho vysinuteho jednotlivca..
@inulienka29 ako ty o com pises? kazdy normalny clovek by chcel ist domov z krajiny, kde doslo k tak brutalnemu cinu. To, ze o par kilometrov dalej o tom nevedeli svedci len o zaostalosti krajiny, kedze cely ostatny svet o tom hned vedel. To, co si opisala len dosvedcuje, ze tunisanom bezpecnost absolutne nic nehovori! 5 hodin po utoku na turistov o par kilometrov ani netusia 😨....parada. Mala som tam rodinu, ktori odisli 10 minut skor z tej istej plaze, ako sa stal utok. ta prestava, ze len blbych 10 minut ich delilo od pravdepodobnej smrti mi nedava spavat....a ver tomu, ze na ten special sadli velmi radi, tak ako aj ostatne narodnosti bez rozmyslania sadli na lietadla a isli domov, aj z rezortov v inych oblastiach Tunisu. . Ale zial, su ludia, co si za peniaze daju aj koleno prestrelit.....proste nasetril som, zaplatil som a tak nedovolim nikomu mi pokazit dovolenku, co na tom, ze o par kilometrov dalej zomrelo 38 nevinnych ludi...tomu sa hovori total bezcitnost a hyenizmus. keby si namiesto tych topiek pozerala zapadne spravy, keby si pocula vypovede ludi, co to prezili, tak by si v zivote taku somarinu nenapisala... ze 'pif paf'... 😕.
@aliza no ked niekto nesleduje spravy na zahranicnych strankach , ale len to, co napise cas alebo joj, tak niesom prekvapena niektorymi nazormi. pozri vedlajsiu temu, chystaju sa do grecka nabaleny euracmi ze kazdy im bude Tovar za polovicnu cenu rozdavat ked uvidia ich eurace. Ked banky budu nadalej zatvorene a ludia cakat v rade 24hod. aby si vytiahli z konta 60 eur, tak prvemu turistovi prelepia po hlave, vezmu penazenku a chod dalej opalovat sa na ich plazi.
@katti77 presne! Veľkú pravdu máš.! Všade. Ja som v rakusku a tu to bolo písané obrovskými písmenami v časopise že už nebudeme nikde v bezpečí či v tunise., turecku, egypte, španielsku.,grécku ani taliansku., nikde. A že to začne toto leto bomby a atentáty... Ja som stopercentne presvedčená., že nekecaju...
@katti77 súhlasím s tvojim príspevkom - nenávisť plodí len ďalšiu nenávisť.
@dusika11 nie, to oni nie sú na to len vyškolení, ale my sme v bezpečí, pretože naši policajti sú ok, oni sú preškolení a zvládli by to ľavou zadnou...
@mircalla zoznam, ktorý si pridala (tých 98%), je "List of Islamic Terror Attacks", teda zoznam islamských teroristických útokov, nie všetkých teroristických úrokov. a myslím, že je trošku skreslený, nakoľko sa tam nachádzajú aj prípady, ktoré sa stali v nestabilných krajinách, kde sú nepokoje a zabíjanie viac-menej na dennom poriadku a sú vo vojnovom stave (Irak, Afganistan, Sýria,...). V zozname teroristických útokov už figurujú aj štáty ako USA, Japonsko, Rakúsko, Ukrajina,... Takže aj keď je pravda, že väčšie percento útokov je vykonané moslimom, resp. v moslimskej krajine, ale zasa nie je až také veľké ako uvádzaš.
prečo je nutné zatracovať Tunisko ako také? zatracoval niekto Nórsko za to, že Breivik vyvraždil 77 ľudí (streľbou podobne ako v prípade Tuniska)? veď kto tam nechce ísť, nech nejde... ale skôr by som apelovala na to, že keď sa už niekto niekde vyberie (nielen do Tuniska), treba byť maximálne na pozore - nie vždy to zachráni život, ale zvýši to šance na prežitie... mňa skôr v rámci tohto všetkého prekvapila fotka, ktorá koluje internetom, kde je zachytený atentátnik so samopalom kráčajúc po pláži... to si ho tak nikto nevšimol?
prosím, neriešte tu už chobotiny, nechajte tých ľudí už odpočívať v pokoji. a tých, čo žijú, nech si žijú podľa svojho svedomia a vedomia.
@gabrielaslivkov k tejto teme uz niet co dodat, ani sa neriesi tak neviem preco sama este zbytocne dodavas...uz sme to dufam uzavreli a aj tak sa nezhodneme
@gabrielaslivkova tak toto mi je totálne tiež nechápem tú fotku a ľudia za ním žiadna panika nechápem to.
@klara226 k tej fotografii bol clanok, ze ludia za nim tvorili vraj ludsky stit - boli to domaci, moslimovia a domnievali sa, ze proti nim zbran neotoci. Umysel ze vraj bol odvratit jeho kroky od turistov. Tym, ze za nim pochodovali ho udajne primali k otocke od jedneho hotela smer nazad k moru....mne sa to vsak vobec nezdalo pravdepodobne. Pozerajuc na tych ludi, nezdalo sa, ze tvoria akysi stit ako zabranu...
@mcdog ved to bola udajne cela pointa, tym, ze sa zhlukli do skupiny domaci, tym si mysleli, ze dotycny na nich nezautoci. Skratka, verili, ze na domacich, na moslimov utocit nebude a oni vlastne posluzia ako taka "zabrana"... za nimi boli totiz cudzokrajni turisti. No, ale vidis, nepomohlo. Z jedneho useku ho "vytlacili", na dalsom uz otvorene palil.
V tunisku vyhlasili vynimocny stav http://www.noviny.sk/c/zahranicie/v-tunisku-vyh...
som zvedavá,ako zareaguje na toto naše MZV...
Stornoval niekto z Vas dovolenku do Tunisu v Kartagu?

http://www.slobodnyvysielac.sk/vyvesili-cernou-...