icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

nikaj
8. júl 2015

@nemezys známemu ponúkli Bulharsko v septembri ale odmietol. Takže slováci nerusia dovolenky keď lietadlo pôjde. Kto vie aký je minimálny počet cestujúcich do lietadla.

nemezys
8. júl 2015

@nikaj My sme zrusili,len som chcela vediet ci uz niekomu vratili peniaze, lebo si davaju nejak nacas

elise
8. júl 2015

@nemezys my sme raz reklamovali a podla vseobecnych podmienok maju na vratenie drobnopism 60 dni.

nemezys
8. júl 2015

@elise praveze vo vseobecnych podmienkach nemaju nejaku lehotu urcenu

nikaj
8. júl 2015

@nemezys plnú sumu?

nemezys
8. júl 2015

Nie so storno poplatkom

3katka3
8. júl 2015

@nemezys a nemuseli ste si len zameniť za inú destináciu? lebo nám peniaze nechcú vrátiť, môžme si len zameniť za inú destináciu, ktorú ponúka kartago tours. No nič pre nás nemajú lebo nás je 11 ľudí a v hoteloch nieje dostatok izieb voľných, máme to ináč zaplatené od februára.

nikaj
8. júl 2015

@3katka3 ani peniaze ani dovolenka? To ako chcú riešiť?

3katka3
8. júl 2015

@nikaj Noooooo.........dobrá otázka, máme byť trpezlivý a čakať, pokúsia sa posilniť lety z Košíc a hľadajú nám Turecko. odlet sa nám blíži 14.7. a ešte stále nevieme, že čo ďalej. Už nám jedno Turecko ponúkli, ale doplatiť by sme museli ešte 60 eur na osobu a dokonca len na 8 dní, Tunisko máme na 10 dní. bombardujeme ich telefonátmi, mailami, riešili sme to už aj cez Ta3 v reportáži, ale odpoveď je ......Musíme byť trpezlivý ......

nikaj
8. júl 2015

My už máme dovolenku za sebou ale tiež by som menila len za Turecko. Tu prvú ponuku by som ani ja nebrala.

nemezys
8. júl 2015

@3katka3 my mame zaplatene od decembra, nechceli sme zmenu destinacie, dali sme vypoved zo zmluvy s 20ˇ% pokutou

nemezys
8. júl 2015

@3katka3 my sme mali ist az v auguste, tak nam to este celkom fajny vyslo, ze storno poplatok je len tych 20%. Ale s peniazmi si davaju na cas, hlavne ze nam hovorili ze do tyzdna peniaze mame spat. mame byt trpezlivy a cakat, ze maju toho vela. Hlavne ze ked je treba platit tak to musi byt hned ale ked vracat tak mame cakat, uz mam take nervy na nich

3katka3
8. júl 2015

@nemezys Aha 🙂 takže čakáte na storno poplatok, no nám vyrátali 70% storno poplatok..... strašne veľa peňazí.....tak preto chceme zmenu destinácie.....

nikaj
8. júl 2015

To podľa čoho určujú ja som čítala, že keď týždeň pred odletom je 90% storno. To sa im oplatí.

3katka3
8. júl 2015

No čím bližšie k odletu, tým vyšší storno poplatok, sa nabalia 😠

nemezys
8. júl 2015

@nikaj to mas v zmluve podla dni do odletu vycisleny storno poplatok my sme to mali nastastie este viac ako 30 dni, preto "len" 20 %,

nikaj
8. júl 2015

V piatok letia 2 lietadlá do Tunisu. Sú aj dobré ceny no nekup to.

mcdog
8. júl 2015

@nikaj no ja som pozeral teraz tunisko a dobre palky

nikaj
8. júl 2015

@mcdog náš hotel vychádza teraz lacnejšie a ty si kde bol?

isis234
9. júl 2015

@nikaj ved je tam už kud, kamoška sa vrátila z Tunisu a bola spokojná,,ak by som mala možnosť tak idem...ak sa má niečo stať, stane sa i doma,,, a v Čechách bola búrka ,,,stromy padali, v stanoch ludia horory...

nikaj
9. júl 2015

dvoch čechov zabili na dovolenke v Albánsku (Európe(

tova
13. júl 2015

@nikaj ked degesi vzali stopara do svojho auta??? troche rozumu na dovolenke treba

tova
Odpoveď bola odstránená
mcdog
13. júl 2015

@nikaj
@nikaj LTI Mahdia Beach

nikaj
13. júl 2015

@mcdog a kedy my 12-26.6

wiki07
13. júl 2015

ja som objednávala dovolenku do Tuniska už koncom januára.....dovtedy všetko bolo ok v danej krajine......v marci či kedy to vystrielaľ v múzeu terorista viac ľudí.... rozhodovali sme sa asi mesiac či ísť či neísť tam.....takže začiatkom apríla som v cestovke chcela zmenu dovolenky....nemali s tým problém....zmenu by som mala bezplatnú.....lenže všetko čo mali v ponuke bolo samozrejme drahšie...... takže nakoniec som v cestovke stornovala celú dovolenku.....storno poplatkok ma vyšiel kolo 150 eur... a vybrali sme si inú krajinu v inej cestovke so širšou ponukou destinácií.... a neľutujem,že sme boli inde..... ešte ma pani v cestovke prehovárala,že prečo stornujem dovolenku,že sme asi 3 či 4 pár čo zrušil v tom čase dovolenku....

a som veľmi rada,že ma osvietilo a šli sme nakoniec do Bulharska......fantastická dovolenka.... do Tuniska sme mali ísť 25 júna....len deň predtým ako sa udiala tá katastrofa

mcdog
14. júl 2015

@nikaj 19-26.6 a vy?

nikaj
14. júl 2015

@mcdog 12-26.6 s rodinou či sami?

mcdog
14. júl 2015

Cela familia....zdravi,spokojni

nikaj
14. júl 2015

@mcdog aj my celá rodina ,, v najlepšom sme odchádzali,, tak to sme museli ísť spolu o siedmej večer na
Letisko. Mňa odchytili na letisku z TA3.