icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

katucka2
14. júl 2015

@nikaj a vy ste boli,v ktorom hotely?

nikaj
14. júl 2015

@katucka2 LTÍ Mahdia

mcdog
14. júl 2015

@nikaj no my sme sa novinarom uspesne vyhli🙂

silvia31
15. júl 2015

@wiki07 ahoj prosím Ťa a v Bulharsku ste kde boli? Cez cestovku nejakú? Vdaka veľká 🙂

nikaj
16. júl 2015

@silvia31 my sme išli cez solux na zlaté piesky

katti77
17. júl 2015

Teraz by som chcela vedieť či môžem ísť do Chorvátska? Tie ktoré tu nadávali na nezodpovednosť žien, ktoré sa "trepali" do Tuniska, či do Chorvátska sa nemusím báť ísť a či to je zodpovedné?

nikaj
17. júl 2015

@katti77 len nech idú všetci čo sa dušovali za bezpečnú Európu a už je to aj tu

katti77
17. júl 2015

@nikaj to je určite niečo celkom iné ako v afrických krajoch, tam aspoň nie sú "cigáni" a to je najdôležitejšie určite 🙂

rainee
17. júl 2015

Bohuzial, dnes uz nie je nikde bezpecne 😒

nikaj
17. júl 2015

@rainee my to vieme že nieje už nikde bezpečne ale snažili sme sa to vysvetliť aj druhým

jenny2009
19. júl 2015

ach ani mi nvravte o tyzden mame letiet do spanielskej Malagy, vobec neviem ci riskovat alebo zostat doma ................. viem ze stat sa moze hoci co stale ale nechapem ze cestovky nechcu vratit alebo vymenit zajazd ak je destiancia vo vysokom teda najvyssom stadiu nebezpecenstva, mrzi ma ze cakaju az sa tam ozaj nieco stane ......

jenny2009
19. júl 2015

@andys11 ahoj ako ste nakoniec dopadli cestovali ste ?
nas caka o tyzden spanielsko v piatok tak zmarili nejaky mega bombu na letisku no som na prasky hlavne kvoli synovi ktory ide s nami . dakujem.

tenerifka
19. júl 2015

@jenny2009 Prosimta, vysvetli to co pises, citujem: "v piatok tak zmarili nejaky mega bombu na letisku"....to akoze v Malage? Mas na tuto informaciu nejaky link?

zirafkasaska
19. júl 2015

@katti77 odbornicky na bezpecnostnu situaciu su asi na dovolenke, ked ti neodpovedaju - ktovie, ci aj ten taliansky vetrik predpovedali a varovali tie, ktore sa chystali v tom case do Talianska 🙂 ja som si tych 12 v Egypte fantasticky uzila a verim, ze sa bezpecne vratim aj v decembri z Mauriciusu. ale urcite sa este opytam v diskusii, ci sa nieco chysta aj tam 🙂

andys11
19. júl 2015

@jenny2009 ahoj. Pýtaš sa, ci sme cestovali do Turecka, ako som tu svojho casu spomínala plán? Áno, cestovali. Take nervózne to bolo, kedze 27.ho sme leteli (den po útoku v Sousse), ale chvalabohu, vsetko v poriadku, užili sme si to. Tam uz som na nejaku hrozbu úprimne vobec nemyslela. Teraz uz vážne neviem, kde by som cestovala, ked uz Chorvátsko bude problém

nikaj
19. júl 2015

@3katka3 ako ste poriešili tú dovolenku?

jenny2009
19. júl 2015

@tenerifka ano tu je uplne nahodou som k nemu dosla
http://www.dailymail.co.uk/news/article-62939/C...

jenny2009
19. júl 2015

@zirafkasaska ja letim s mojim dietatom a nepytam sa na rychlost vanku ale na vysoky stupen terorizmu, ja som svoj egypt prezila tiez ked som nasttastie bola na inej lodi ako ta co sa potopila , ale aj tak vdaka za prispevok 🙂

jenny2009
19. júl 2015

@andys11 vdaka

3katka3
20. júl 2015

@nikaj no momentálne sme tu v Tunisku v Sousse.

tenerifka
20. júl 2015

@jenny2009 Preboha, ty si uplne mimo, prestañ sirit paniku, ten clanok je z roku 2001

nikaj
20. júl 2015

Baby s vami je sranda...

nikaj
20. júl 2015

Nechcem šíriť paniku ale už sa stalo aj v Turecku

katti77
20. júl 2015

@nikaj ja, že to len v Afrike sa môže stať. No už im padá všetko kde vraveli, že môžeme ísť. Už len na Bora Bora alebo Maledivy. Jáj ale my sme chceli niečo lacné ako Tunisko, keďže na nič iné nemáme. Hm čo teraz??? 😂

jenny2009
20. júl 2015

@tenerifka sorry kedze datum na stranke ukazoval aktualny datum
aj napriek tomu myslim, ze uvazovat nad tym co som napisala je normalne ak letis s dietatom, ja s mojim lietam uz4 roky a nikdy som nerobila paniku, ok, takze ma laskavo nenazyvaj mimo poprosim

rainee
20. júl 2015

@nikaj ano, ale zatial nie v letovisku....tatry to istia 😉 uz ozaj nebude kam....

zirafkasaska
20. júl 2015

@jenny2009 ahoj, asi ti nerozumiem, co si chcela napisat - ja som pisala katti77, kedze sme v tejto diskusii mali podobny nazor na bezpecnostnu situaciu a aj napriek tomu co sa stalo koncom juna v Tunisku a názorom niektorých diskutujúcich, ktore ma oznacili za nezodpovednu a obmedzenu cestovatelku, som 4.7. letela spolu s rodinou a rodinou môjho brata do Egypta. asi si nesledovala tuto diskusiu od zaciatku a tak si nevedela na co som svojim komentárom narazala. v kazdom pripade, ak mas strach niekam cestovat, tak zostan doma. ak mas rovnaky nazor ako ja, a to ze bezpecne uz nie je nikde na svete a nestoji za to sediet do konca zivota iba doma a bat sa vystrcit nos, pretoze sa nieco moze stat, tak urcite cestuj. nadovsetko milujem obidve svoje dievcata (mimochodom maju 9r a malinka bude mat teraz cez vikend 2r), a urobim pre ne uplne vsetko na svete (asi rovnako ako kazda normalna mamina), zobrala som ich do Egypta a nemyslim, ze sme sa vystavili vacsiemu riziku ako keby sme isli do Chorvatska. ved posledne hrozby ISIS hovoria za vsetko...

amanda0405
21. júl 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@katti77
nemusí sa to stať len v afrike, môže sa to stať kdekoľvek, ale nakoľko viem že teroristický útok zameraný na zahraničných turistov sa v tunisku stal v marci a zahynuli tam desiatky ľudí, tak sa nebudem trepať do moslimskej krajiny, kde je toto riziko omnoho vyššie...

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0CDwQqQIwBmoVChMI5uLix8frxgIVx7kUCh1NSgAG&url=http%3A%2F%2Fwww.aktuality.sk%2Fclanok%2F300242%2Fpocas-stoviek-razii-zadrzali-v-tunisku-74-podozrivych-z-terorizmu%2F&ei=sOGtVebKA8fzUs2UgTA&usg=AFQjCNG_nDEsvJ3sgjqNxA1rq8XjL3HSdA&bvm=bv.98197061,d.d24&cad=rja