icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

habibi26
14. máj 2015

Milé dievčatá ktoré tu píšete že by ste tam nešli tak tam nechodťe ale neodrádzajte tých ludí ktorý tam chcú ísť. Roky tam chodím a bola som tam velmi vela krát počas útokov a nič sa vám nestane nebojte sa kto ide do monastíru a do turistických oblastí. útoky ktoré tam sú sa vyskytujú v hlavnom meste tunis a to je velmi daleko a nepostihuje to monastir ,sousse, mahdiu ani iné . Nemajte obavy .Nepočúvajte tie ktoré hovoria o niečom o čom vedia iba s Tv. Podla vlastných skúsenosti a naozaj bola som tam vela krát počas takých útokov a nič sa nestalo to kde sa to stalo postihlo iných a nebolo to v turistických olastiach . Takže bez obav

habibi26
14. máj 2015

@nemezys ano vela ludí sa bojí ísť do tuniska ale je tam važne skvelé kto tam bol velmi vela krát ako ja vie o čom hovorím slabé slovo skvelé bolo tam neskutočne výborne lepšiu destináciu ako tunis som nezažila vela srandy a zážitkov a čo ja možem toho o dovolenkách hovoriť vela a ešte som si tam našla vela priatelov a aj rodinu. už tám chodím roky a nebojte sa je tam skvelé. aj počas útokov nič sa vám nestane .

kikina84
autor
15. máj 2015

@habibi26 super dakujem za povzbudenie 🙂 ..Mozem sa este spytat,boli ste aj v delfinariu? da sa tam zaplavat s delfinmi? dakujem

tenerifka
15. máj 2015

@habibi26 Ono vies, tvoje tvrdenie "aj pocas utokov nic sa vam nestane" je velmi odvazne, ako si mozes byt ista? Ze tebe sa nic za tie roky nestalo a ze si si tam nasla priatelov a rodinu a robi ta to stastnou je tvoja vec. Ale uvedom si, ze aj ti nevinni turisti, ktorych popravili v tuniskom muzeu, tam boli mozno prvy a mozno 10-ty raz a tiez tam isli s tym, ze sa im nic nestane....

habibi26
21. máj 2015

@kikina84 ahoj v delfinariu som bola ale nemala len som sa tam bola pozriet pofotila som sa tam a twk je to ako vystupeniev cirkuse je to zazitok ale plavat som tam nikoho nevidela s delfinmy mozno to propaguju po programe to sa blisie treba opytat delegata kto organizuje vylety . poradia ti

habibi26
21. máj 2015

Ano nikdy nevies co sa ti moze stat aj tu na slovensku aj pred domom. Ale bola si uz v tunisku? pokial sa zdrziavas v rezortoch do ktorych ides napriklad sousse,mahdia,monastir a ine a si v turistickych oblastiach nic sa ti nemoze stat. Ty co chodia do tuniska v3dia ze tuniscky policajti velmi chrania turistov na cestach stoja policajti v turistickych rezortoch a chrania turistov to co sa stava v hlablvnom meste tunis to je velke mesto to mas ako ked ides vonku v noci v bratiskave chod po ulici sama a uvidis . A ked ides do turistickych olbasti si chranena aj sam delegat ti pocas zajazdu o tom presveci ze turistycke oblasti su bezpecne.

kikina84
autor
21. máj 2015

@habibi26 super tesime 🙂

fiffinkaa
21. máj 2015

bála by som sa kôli terorist.útokom ísť na dovolenku do Tuniska, Egypta a Turecka...

fiffinkaa
21. máj 2015

a preto ideme s deťmi prvý krát do Chorvátska, je mi ľuto za červeným morom,... ale nebudem za každú cenu pokúšať diabla..

zirafkasaska
21. máj 2015

@kikina84 nie som taka odvazna v tvrdeniach, ze sa ti nic nemoze stat, pretoze v dnesnej dobe sa ti uz stat moze cokolvek a kdekolvek. ale napriek tomu aj tento rok znovu uvazujeme o dovolenke v Egypte alebo Tunise, pretoze tam je zaruka krasneho a tepleho mora a super pocasia, co bohuzial v Chorvatsku zaciatkom jula urcite nebude :(

kikina84
autor
21. máj 2015

@fiffinkaa pravdu povediac aj ja by som dala chorvatsko keby sme mali auto 🙂

boba2012
3. jún 2015

@rose32 Inak, k tomu hotelu Safa ... tak ja by som sa mu radsej vyhla, zvlast ak cestujete s detickami. Nemam teraz na mysli bezpecnost, ale kvalitu hotela. V podobnej cenovej kategorii najdete aj ine, lepsie hotely.

luslus
3. jún 2015

@rose32 ahoj, ja som bola v safe pred 3 rokmi. bolo tam vela deti. nie je to nejaky super hotel, ale izby sme mali ciste, s vyhladom na more, jedenie bolo fajn, najlepsie je,ze ten hotel je hned pri plazi, a hned pri centre mesta 🙂

rose32
8. jún 2015

@luslus ahoj,este sa chcem opytat,ako je to s batozinami ked na letisko pojdeme,este som nebola,potrebujem vediet ci mozme mat 2kufre,a este na plazi ci je slnecnik a ked mam 2rocne dieta,a ci si mam zobrat z domu tienidlo...dakujem

mircalla
8. jún 2015

@luslus no ak si pozries recenzie tak kazda druha je katastrofalna

luslus
8. jún 2015

@rose32 ahoj. batozin mozes mat tolko kolko osob ide. slneciky aj lehatka su na plazi ale nie je ich vela, tak ak chces aby sa ti nejaky usiel treba ist skoro rano si nane hodit osusku. ale zase netreba tak robit ako niektori, ze si tam dali osusku a cely den tam neboli. pri bazene sa nam lehatka vacsinou usli 🙂 a tienidlo si zober ak chces, nic take tam nie je

luslus
8. jún 2015

@mircalla tak vies ako ten kto chce super perfi dovolenku nech si zaplati 5* hotel. a nech od 3* v tunisku necaka zazrak a nestazuje sa potom. hej, boli tam taki, ktorym na ranajky nestacili vajicka, salamy, syr, zelenina, kolace, croisanty a neviem co vsetko....
neviem, my sme boli spokojni, more bolo uzasne ciste,plaz tiez, hotel bol cisty, vkuse to tam upratovali. akurat na izbe na wc nam tiekla voda, chceli nam vymenit izbu ale kaslali sme na to lebo nam to neprekazalo.

lean31
8. jún 2015

Minuloročná dovolenka v Tunise bola moja najkrajšia dovolenka, akú som kedy zažila a určite by som si ju opäť zopakovala 🙂 veľká spokojnosť s prostredím, s hotelom, jedlom. A to ma pred cesto všetci strašili, že kam sa hrabem v piatom mesiaci tehotenstva do Tunisu, ako mi tam bude veľmi zle z vody z jedla. Len ma vystrašili a úplne zbytočne. Maximálna spokojnosť z mojej strany, užili sme si to tam 😉 Boli sme v delfináriu a na plavbe pirátskou loďou a ešte aj sami v meste popozerať a niečo vykšeftovať 🙂 . V dnešnej dobe je riziko úplne všade a ostávať kvôli tomu doma sa naozaj neoplatí

rose32
9. jún 2015

Este babenky moje,mam 2rocnu dcerku,je treba ockovat?dakujem

katti77
9. jún 2015

@rose32 netreba, pred rokom som bola tiež s dvojročným a dr. povedala, že netreba
Tunisko je moja naj destinácia, chodila som tam 2x do roka kým som nemala malého a už sme tam boli aj s ním, a nebyť toho, že tento rok ideme do Alžírska za rodinou tak som tam opäť nasáčkovaná 🙂
boli sme tam v roku 2011 po jazmínovej revolúcii a všetko bolo ok

rose32
9. jún 2015

@katti77 tak maly ti dobre znasal?a to oci vanie je na co inac?vies ja vela toho neviem,som nepocujuca😟

katti77
9. jún 2015

@rose32 a čo by si potrebovala vedieť, očkovanie netreba žiadne, znášal to tam dobre, vodu miluje tak sa mu tam páčilo, strava je tam taká ako u nás takže ani s tým nebol problém

rose32
9. jún 2015

Ze ockovanie je na co?

luslus
9. jún 2015

@katti77 jej,aj my mame v Dz rodinu 🙂

katti77
9. jún 2015

@rose32 očkovanie nepotrebuješ, je napr. na maláriu a čo ja viem na čo všetko sa dá, do Tuniska nie je potrebné tak sa netráp, tie povinné očkovania má? My sme napríklad ani mmr nemali

@luslus a už si ich bola pozrieť?

luslus
9. jún 2015

@katti77 nie, muz chce, ze by som sla tento rok s malou ale mne sa nechce. resp. neviem po arabsky a po francuzsky len par slov, neviem ako by som sa so svokrou dorozumela :D

katti77
9. jún 2015

@luslus tak toto ja mám dobre, lebo mne tam žije teta už 30 rokov a jej dcéry vedia tiež po slovensky a jej muž po česky tak to je v pohode, som zvedavá, oni bývajú v Mostaganem také väčšie mesto tak pobeháme trošku po obchodoch inak len u nich doma na dvore, more majú za domom 🙂 tak hádam bude dobre
veď muž ti bude prekladať čo sa bojíš, naučíš sa, kto chce sa dorozumie aj nohami rukami 🙂

luslus
9. jún 2015

@katti77 jaj tak ty tam mas slovensku rodinu 🙂 no moj muz ma chce samu poslat s malou tak by mi nemal kto prekladat 🙂 tak peknu dovolenku prajem

katti77
9. jún 2015

@luslus ďakujem

vintage_lady
9. jún 2015

Ahojte, my ideme v auguste do Port El Kantaoui, boli ste tam niekto? A odkiaľ beriete tie informácie o teroristoch?