icon

Teroristické útoky v Tunisku a letná dovolenka 2015

kikina84
23. mar 2015

https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/teroristicke-utoky-v-tunisku-treba-sa-bat-dovolenky-2015-2/

Ahojte maminy,nedávno som zakladala otázku do fóra (viď link vyššie) ohľadne tejto témy,,Vidím však a počujem z okolia že sa táto téma začína rozvášnovať kvôli
stále pribúdajúcim útokom v Tunisku,tak som sa rozhodla založiť túto tému aj ako diskusiu..Preto prosím tých ktorí ešťe neprispeli svojim názorom,
aby sa kľudne vyjadrili,čo si o tom myslia a či budete dovolenku napriek tomu prípadne kupovať,alebo prebookovávať..dnes som čítala aj v denníku,že nemenovaná cestovka robí od dnes prebbokovanie zájazdov do Tuniska,kvôli nepokojom..
Ja sa stále neviem rozhodnúť,zájazd sme kupovali ako First minute a vyšiel nás dosť lacno,teraz je o niekoľko stovák drahší a žiadna iná destinácia nás v tejto cene nezaujala,museli by sme dosť priplatiť,čo samozrejme už nechceme..Ale neviem či to riskovať 😒
Má prípadne niekto iný skúsenosť z minulosti s niečim podobným?
Ďakujem za príspevky 😎

rainee
26. jún 2015

@mircalla len problem je, ze to uz nie je len tunis egypt, za chvilu nebude kam chodit na dovolenku, budeme pekne trcat doma. staci si pozriet aj grecko, taliansko a prilevy migrantov, uz ani policia na nich nestaci. najhorsie ze sami sebe skodia, nicia si pamiatky a znizuju prijmy z cest.ruchu. ved bez turistov to mozu rovno zabalit.

mircalla
26. jún 2015

@rainee zial smeruje to tam

blackcrystal
26. jún 2015

@vintage_lady skuste to vymenit za UAE, my chodievame do Dubaja a je tam velmi bezpecne, ludia nie su agresivni aj sluzby su super.

vintage_lady
26. jún 2015

@blackcrystal to vieš, ak ma muž dostane len do Chorvátska bude dobre 🙂

vintage_lady
26. jún 2015

Ale teraz fakt, kam má ísť človek na dovolenku? Bulharsko, Taliansko, Grécko, Španielsko, Turecko, Chorvátsko? To už pomaly ani na slovenskej dedine nie je bezpečie.

robin_claire
26. jún 2015

@vintage_lady urcite je tam stale bezpecnejsie ako v tunisku ci egypte....i ked s tym tureckom som si nie ista. my ideme do talianska, ale az ku francuzskej hranici

blackcrystal
26. jún 2015

@vintage_lady nevychadza to drahsie ak nejdes cez cestovku a pre deti je to naozaj uplny raj. Do Talianska a Grecka by som teraz nesla kvoli utecencom. Z tych co si vymenovala by som volila Spanielsko.

robin_claire
26. jún 2015

@blackcrystal my sa chystame do talianska, ale nei na juh - k francuzskej hranici - no snad to bude v pohode, ale zacinam mat obavy aj tam

vintage_lady
26. jún 2015

@blackcrystal

@robin_claire Vďaka. Rozmýšľam, či neostanem na Slovensku a pôjdeme na Liptov 😀 a Chorvátsko? To by malo byť bezpečne, nie?

robin_claire
26. jún 2015

@vintage_lady chorvatsko ano...podla mna urcite. na liptove sme boli tiez🙂

blackcrystal
26. jún 2015

@robin_claire tak dufam, ze bude vsetko OK. Idete autom alebo letecky? Pokial letecky tak by ste ich moc ani nemuseli vidiet (autom by to asi bolo horsie, teda aspon ja som typ cloveka, ktory zle znasa pohlad na tieto veci, lebo mi pride blbe, ze ja si idem na dovolenku a oni pomaly bojuju o zivot, a viem, ze im nemozem pomoct) ak sa budete zdrziavat primarne v hoteli, tak by to malo byt fajn.

tanapeta
26. jún 2015

@vintage_lady my sme boli teraz v Grécku a úplna pohoda

blackcrystal
26. jún 2015

@vintage_lady podla mna Liptov je uplne super volba, aj prirodu si uzijete aj Tatralandia je skvela. A Chorvatsko je tiez fajn, podla mna jedna z najkrajsich krajin, my tam nechodime len preto, ze plaze nie su pieskove a nasim detom to prekaza.

blackcrystal
26. jún 2015

@tanapeta prosim ta nebola si nahodou pri Atenach? Dakujem.

tanapeta
26. jún 2015

@blackcrystal Kréta

blackcrystal
26. jún 2015

@tanapeta aha, tak nic, vdaka za odpoved. Ja som mala ist na cely september do Aten a ideme to zrusit, lebo mam strach z tej situacie, aj z utecencov aj z bankrotu. Kamoska mi vravela, ze niektore obchody nie su ani otvorene lebo zas strajkuju.

tanapeta
26. jún 2015

@blackcrystal my sme nemali nič, ani s bankomatom problém.

vintage_lady
26. jún 2015

Áno, Liptov je super, manžel je odtiaľ, máme tam aj známych a páči sa mi aj prostredie.

vintage_lady
26. jún 2015

Ľudia a čo Cyprus?

blackcrystal
26. jún 2015

@vintage_lady a cyprus je podla mojho nazoru tiez velmi dobry vyber. len je tam dost draho.

vintage_lady
26. jún 2015

Sak toto ☺

blackcrystal
26. jún 2015

@vintage_lady ale zas da sa to zvladnut ak nejdete cez cestovku, my tiez nechceme vzdy minut vsetko na dovolenku, chodievame do 5*hotelov letecky a vzdy nas to vyjde o dost lacnejsie ako ludi, ktori idu s cestovkou do 3* a este k tomu autobusom, pisala som to nedavno v prispevku Poraďte cestovnú kancelári na dobrú dovolenku.

wicka5
26. jún 2015

Ja by som chcela íst tento rok na Mallorcu 🙂 ale ešte stále nie som rozhodnutá ... a tiež ma ešte láka Grécko, len mm je proti ...

vintage_lady
26. jún 2015

No ja by som najradšej ostala na tom Liptove 😊 ale zase deti sa tešia k moru. Manžel ešte navrhol Bulharsko. Boli sme tam 2 roky dozadu, ale bol tam kľud. Teraz netuším, či aj tam sú nepokoje.

babulka82
26. jún 2015

myslite že aj turecko je ohrozene nejakymi utokmi?

wicka5
26. jún 2015

@vintage_lady vidíš, aj Bulharsko je ešte dobrá volba ... hoci ktovie 🙂

vintage_lady
26. jún 2015

@wicka5 no však. Boli sme tam 2 roky dozadu, ale hlavne, nech je tam pokoj.

blackcrystal
26. jún 2015

@wicka5 my sme tiez premyslali tento rok nad Mallorcou, dokonca sme uz aj hotel podla recenzii vybrali (Hotel Hospes Maricel y Spa) + letenky z BA su velmi lacne, vsetci si Mallorcu velmi pochvaluju (no maju vela hotelov urcenych len pre dospelych), zmenili sme to iba preto, ze UAE uz mame overene. A Bulharsko vobec nepoznam.

wicka5
26. jún 2015

@blackcrystal tak vy nejdete cez cestovku?

vintage_lady
26. jún 2015

@blackcrystal no na Mallorcu s deťmi, neviem, tam sama party, chlast 🙂