Tipy a rady na návštevu Vezuva a Pompejí s deťmi
Ahojte, cez jarne prazdniny planujeme s detmi pozriet Pompeje a Vezuv. Na kazde mame 1 cely den vyhradeny. Chalani, vek 16 a 9. Hlavne mladsieho velmi fascinuju sopky a vsetko s tym spojene, takze to bude velky zazitok pre nas. Otazka znie pre tych, co ste tam uz boli, mate nejake tipy, na co si dat pozor, co nevynechat, ako je to so stravou vnutri Pompeji a ci ste mali k dispozicii nejaku dobru aplikaciu alebo audioguide v cestine alebo slovencine- pre mladsieho. Chceli by sme ist sami, bez sprievodcu. Za vsetky uzitocne pripomienky budem rada🙂 Dik
Dakujem Vam vsetkym, poprezeram a postudujem vsetky tipy, co som dostala. Mladsi poleti prvykrat lietadlom, tak uz len to bude zazitok, a tak velmi sa tesi, ze by som nerada organizacne pokazit nejaku hlupost.
A ano, ubytovani sme v Neapole a uz som si vyhliadla nejake bezlepkove pizzerie, tak vobec nevadi, ak by som tych par dni jedla len pizzu;) Ale snad aj nejake morske potvorky najdeme, to doma bezne nemavame.
Aj my sme isli z Neapola. na odporucenie miestnych sme nesli z hlavnej stanice Piaza Garibaldi, ale z konecnej Porta Nolana. Tam je vlak este prazdny a miesto na sedenie zarucene. Garibaldi je doslova 3 minuty jazdy odtial, ale nastupili kvanta ludi. Boli sme radi, ze sedime 🙂 Isli sme tym lacnym miestnym vlakom Circumvesuviana.

A autorka, zabudla som - sprievodcu sme mali Taliana v anglictine. Nasla som ho cez stranku Tours by Locals, ta sa mi dost osvedcila.