Tipy na skryté rady pri balení na dovolenku
Ahojte baby, ja viem na internete je milión zoznamov na balenie sa na dovolenku, ale chýbajú mi tam také skryté tipy, ako napríklad predlžovačka alebo rozdvojka, to sa vždy zíde napríklad. Máte nejaké rady čo zobrať? Také menej bežné veci, čo by sa mohli zísť?
Fuha, ja som sa nikdy podľa žiadneho zoznamu nebalila, ani predlžovacka ani nič... Akurát co mam vždy adaptér do zástrčky keďže nie všade sú zástrčky ako mame doma
idem instinktivne podla typu dovolenky - rozdvojku ani predlzovacku som v zivote na dovolenke ani nepotrebovala ani nebrala
@katkaseiner my áno, lebo na izbe je jedna zastrčka a tým, že sme celé dni preč. Nabíjame v noci + stále tam mám strčený odpudzovač komárov.
Mne sa osvedcilo: maly ultralahky batozok (taky z Decath. za 4€, maju kopu farebnych prevedeni, aj decentne), v nom pero a nejaky blocek, pap.vreckovky, vlhke obrusky, repelent a prip. power banka. Zachranit vie aj male cestovne sitie s par zicherkami, svajciarsky nozik (pozor, do lietadla ziadne noznicky, zicherky ci noze nesmu).
- rozdvojka/predlzovacka je urcite uzitocne zobrat + adapter (ak je potreba v danej krajine) + vsetky kable k elektronike (nabijacka k mobilu, smartwatch, ntb) + ak si cely den prec, powerbank
- gymsack/ maly batozek z decathlonu / platena taska (zaberie minimum miesta, na vylety/nakupy/plaz)
- uterak z mikrovlakna (ten maly skladny lahky) - berieme so sebou na plaze mimo hotela, lahko sa otrepe od piesku, posluzi aj ako deka na piknik a pod
- velka satka - ochrani pred klimou v lietadle, aj ako pareo na plavky, aj ako deka na piknik :D
- stuple do usi + maska na oci (zaberie malo miesta a radsej mat ako nemat)
- packing cubes - vdaka nim sa zbalim do ryanair batoziny aj na 2 tyzdne :D veci rolovat, nie kominkovat, maju ich v ikea, pepco, decathlon...ale najviac sa mi osvedcili thule, ktore su kompresne (y)
- oblecenie balit stylom capsule wardrobe - neutralne farby, kombinovatelne medzi sebou, vela kombinacii outfitov
- najobjemnejsie veci na seba do lietadla (tenisky + nohavice + mikina/riflovka)
Veľké štipce na lehátko na osušku na pláž. Keď fúka tak to je neoceniteľná vec /pre mňa /
a kam idete na dovolenku? my zatial, cokolvek nam chybalo, tak sme proste tam kupili.. nebudem tahat kufor veci 'pre istotu', co mi budu potom zbytocne
Akože ja chodím na dovolenku s 32kg kufrom ale žiadna rozdovjka ani predlžovák sa tam nenachádza :D :D :D
@reanda ideme cez Chorvátsko asi na 5 miest a potom aj letecky do Ríma. Tak sa všeobecne pýtam
tak to su vsetko 'civilizovane' krajiny, kde podla mna kupis cokolvek, co by ti chybalo
@hipuska konkretne Thule compression packing cube, velkost medium, do toho si viem zbalit oblecenie na celu letnu dovolenku a skomprimovane zaberie cca 1/3 batohu (klasicky 30l batoh na lety s nizkonakladovkami)
https://www.thule.com/cs-cz/organizers/packing-...
Podla toho kam ides, my chodime autom na 2 tyzdne k moru, mame zbalenu KPZku ( kapsicka poslednej zachrany) kde mam napr. sitka do odtoku ( 3 vlasate dcery, komu sa chce na dovolenke riesit upchaty odtok) , zapalovac a sviecku + ziarovku ( nebudem o polnoci nahanat tetu z agentury nech posle udrzbara) , mini srobovaciky na sroby v okuliaroch, filcove podlozky pod nohy stolicky ( na tych kamennych podlahach v apratmanoch stolicky vydavaju strasne zvuky a nechcem obtazovat hlukom susedov a aj mne to lezie na nervy)....
Chodievane na dovolenku zvyčajne autom a najužitočnejší byva sprej do wecka a vlhčený toaletný papier😁 značka: 3chlapi🤭
Ja som balila vždy celú rodinu roky bez zoznamu. Síce pri prvej muž napísal zoznam (predsa prvá ) ale nikdy som nešla podľa toho. A nikdy nič nechýbalo .Aspoň nepamätám nič závažné. Ja si to vždy tak predstavím .
Vždy som mala aj máme dodnes prioritu najprv doklady,peniaze,lieky mobily, nabíjačky a LIEKY.
A ako vraví môj muž všetko ostatné si kúpiš (aj lieky). Ale ja beriem lekárničku liekov na všetko a to čo máme osvedčené. Samozrejme náplaste ,obväz ,opaľovacie krémy po opaľovaní,zovirax keďže každý rok mám herpes. A nesmie chýbať náš toaleťák aj vlhčený,hygienické potreby. A uz bežné vecí od plaviek a všetko čo.potrebujete na bežné nosenie ako doma. Záleží od typu dovolenky samozrejme a aj dopravu.My chodichodime autom takže to je iné ako balenie letecky,ale tie základné veci,doklady a lieku musí byť.
naco ti je preboha predlzovacka na dovolenke? vsak si pobal zakladne veci a co ti bude chybat kupis na mieste

Alebo napríklad také, že miesto ruksaku na výlety radšej zobrať vrecko na telesnú a podobne