icon

Tipy na dovolenku v Grécku bez cestovky

6. máj 2025

Viete mi poradiť krasnu dovolenku bez cestovky v Grécku? Asi Zakynthos ze je najkrajší som citala. Kde ste hľadali ubytovanie a cez akú leteckú spoločnosť. Ďakujem

ifava
6. máj 2025

Neviem takto bez cestovky poradit, jednoduchsie je to asi s nou. My sme takto isli do Grecka cez Turancar a bolo to perfektne, bez starosti, chvalim.

veselo_neveselo
6. máj 2025

No ved ako vsade inde, booking, airbnb, ja este pozeram aj na google maps, ake tam su hotely okolo miesta kde chcem byt a bookujem.priamo cez hotel.
Lletenky tiez pogugli, bud cez google flights, alebo pozri cez pelikan ake spolocnosti tam lietaju, a potom priamo cez tu spolocnost kupuj letenky.
Pozicat auto je najjednoduchsie asi rovno na letisku pri prilete, a odovzdas pred odletom.
Nezabudni na cestovne poistenie pre kazdeho ucastnika, daj pozor aby v tom bola zahrnuta repatriacia spat domov keby nieco, a dalsie doplnkove sluzby podla toho co uznas za vhodne. Vyberu poistky venuj aspon tolko casu ako letenkam.

Ale este postreh, do takychto superdovolenkovych destinacii, a na plazovacku, je fakt najjednoduchsie zobrat zajazd od cestovky. Cenu bez cestovky tiez mat omnoho nizsiu nebudes, ak chces ist do hotela na plazi a nie niekam na byt v meste.

melanta
6. máj 2025

Prešli sme pevninu a hlavne viac ako 10 ostrovov bez CK.
Vyber si miesto, pozri si v termíne hotely, či ti vyhovujú ceny a či sú voľné ubytovania, ktoré sa ti páčia. Potom ale najprv kupuj letenky. Tie pozeraj cez prehliadače ako kiwi.com alebo skyscanner.com alebo hoci aj pelikan.sk tam ti ukáže všetky spoločnosti a odlety. Keď si vyberieš let, potom kupuj priamo cez konkrétnu leteckú spoločnosť. Čiže nekupuj cez prehliadače. Následne rieš ubytovanie. Či už cez booking, airbnb, alebo priamo cez stránku zariadenia, podľa toho, kam ideš a čo ti vyhovuje.

Čo sa týka konkrétneho ostrova, Zakyntos mám rada, vrátila som sa tam viac krát, ale určite nie je najkrajší ostrov, ani náhodou. Vyberaj si aj podľa toho, ako chcete tráviť dovolenku. Či chcete chodiť aj po výletoch, alebo skôr chcete ležať. Či chceš niečo kľudnejšie, alebo miesto, kde to žije. A samozrejme potom aj rozpočet, sú drahšie a lacnejšie ostrovy.

A nesúhlasím s komentármi vyššie, že lepšie cez CK. Bez CK si vieš napríklad vybrať hotel, kde nebude plno Slovákov a Čechov, prípadne si vieš vybrať izbu, ktorú SK CK neponúkajú. A vieš si vybrať ostrov, ktorý CK neponúkajú. Taktiež si vieš vybrať počet nocí podľa seba. My chodíme zásadne bez CK.

autor
6. máj 2025
@melanta

Vyber si miesto, pozri si v termíne hotely, či ti vyhovujú ceny a či sú voľné ubytovania, ktoré sa ti páčia. Potom ale najprv kupuj letenky. Tie pozeraj cez prehliadače ako kiwi.com alebo skyscanner.com alebo hoci aj pelikan.sk tam ti ukáže všetky spoločnosti a odlety. Keď si vyberieš let, potom kupuj priamo cez konkrétnu leteckú spoločnosť. Čiže nekupuj cez prehliadače. Následne rieš ubytovanie. Či už cez booking, airbnb, alebo priamo cez stránku zariadenia, podľa toho, kam ideš a čo ti vyhovuje.

Čo sa týka konkrétneho ostrova, Zakyntos mám rada, vrátila som sa tam viac krát, ale určite nie je najkrajší ostrov, ani náhodou. Vyberaj si aj podľa toho, ako chcete tráviť dovolenku. Či chcete chodiť aj po výletoch, alebo skôr chcete ležať. Či chceš niečo kľudnejšie, alebo miesto, kde to žije. A samozrejme potom aj rozpočet, sú drahšie a lacnejšie ostrovy.

A nesúhlasím s komentármi vyššie, že lepšie cez CK. Bez CK si vieš napríklad vybrať hotel, kde nebude plno Slovákov a Čechov, prípadne si vieš vybrať izbu, ktorú SK CK neponúkajú. A vieš si vybrať ostrov, ktorý CK neponúkajú. Taktiež si vieš vybrať počet nocí podľa seba. My chodíme zásadne bez CK.

@melanta prosím vas a ktorý je najkrajší? Neboli sme este v Grécku. No zatiaľ som pozerala cez cestovku a sme 2dos. 2deti a pod 4000e som sa ešte nedostala.

natalka13
6. máj 2025

letenky podla mojho terminu, ubytko na nete booking. Corfu.

dixitka
6. máj 2025

Na Zakynthose som nebola, ale určite raz pôjdem :D Korfu a Rodos sú tiež fajn. Krásne a menej známe ostrovy sú Kefalónia a Skiathos - na Skiathos sa po novom lieta aj z BA. Ja chodím zásadne bez cestovky, letenky pozriem napr. aj cez Pelikán alebo skyscanner, no kupujem potom priamo od leteckej spoločnosti. Ubytko klasicky cez booking alebo airbnb, čo mi padne do oka.

kiwi3
6. máj 2025

my sme boli bez cestovky kos, rhodos, pevninske grecko. zakhynkos je pomerne drahy, fakt asi stoji za to porovnat to potom s cestovkou. ale zalezi aj na tom, aku uroven ubytovania ocakavate.

melanta
6. máj 2025

Top sú za mňa Skiatos, Skopelos, Milos, Paros, Ios, Kefalonia, KArpatos. Aj Rodos, Kréta, Korfu sú krajšie ako Zakyntos. 4000 na 2+2 je podľa mňa super cena. Otázne je, či zvyknete chodievať bez CK. Lebo ak nie, tak ti to potrvá dlhšie, kým nájdeš letenky a ubytovanie podľa tvojho rozpočtu.

kikushaa
6. máj 2025

Letecku spolocnost sme iba nizkonaklafovku ryanair riesili a pozerali, odlety z ba aj v viedne. A ubytovanie vzdy cez airbnb.

deedol
6. máj 2025

Ryanair odlet ba alebo vieden, booking alebo airbnb, pripadne priamo hotel, ak ste hotelove typy. My radsej apartmany, je tam tichsie a viac sukromia, hotely maju casto papierove steny.

andrejka2424
6. máj 2025
@melanta

@melanta Ahoj, na Rodose sú ktoré letoviská pre teba tie pekné? Ešte sme tam neboli, na Zakynthose áno a páčil sa mi ostrov tým, že bol zelený a rozmanitý. Na Rodose často spomínajú Faliraki , podľa fotiek mi nepríde to letovisko ničím extra zaujímavé , mne sa celkovo páčia menej široké pláže ale viac menšie pláže a zálivy .Zatiaľ ma podľa recenzii celkom zaujal Lindos a okolie Stegny. Ešte ma zaujíma to Korfu- ktorá oblasť je pekná podľa teba. Dík.

melanta
6. máj 2025

@andrejka2424 na Rodose za mňa Kiotari a pláže ako Fourni či Tsambika. My vyberáme vždy hotel, ideálne aby ho neponúkali SK a CZ cestovky a ideálne adults only. A potom si pláže prejdeme na skútroch. Faliraki za mňa nie, nepáči sa mi. Na Korfu Moraitika a Dassia. A potom pláže na juho západe, tam je niekoľko pláží, kde v okolí nič nie je.

alenka58
6. máj 2025

na Korfu je letecké spojenie aj z BA, môžete si zabookovať letenky a vybrať ubytovanie, z letiska je takmer všade blízko, Korfu je malé takže sa tam dobre presúva kdekoľvek, autom, skútrom aj autobusom, mne sa páči najviac Glyfada , Roda, Paleokastrica ale pekne je aj na severe, výlet do Albánska, z Rhodosu sa mi najviac páči Lindos a Tsampika

vevesh
6. máj 2025
@veselo_neveselo

No ved ako vsade inde, booking, airbnb, ja este pozeram aj na google maps, ake tam su hotely okolo miesta kde chcem byt a bookujem.priamo cez hotel.
Lletenky tiez pogugli, bud cez google flights, alebo pozri cez pelikan ake spolocnosti tam lietaju, a potom priamo cez tu spolocnost kupuj letenky.
Pozicat auto je najjednoduchsie asi rovno na letisku pri prilete, a odovzdas pred odletom.
Nezabudni na cestovne poistenie pre kazdeho ucastnika, daj pozor aby v tom bola zahrnuta repatriacia spat domov keby nieco, a dalsie doplnkove sluzby podla toho co uznas za vhodne. Vyberu poistky venuj aspon tolko casu ako letenkam.

Ale este postreh, do takychto superdovolenkovych destinacii, a na plazovacku, je fakt najjednoduchsie zobrat zajazd od cestovky. Cenu bez cestovky tiez mat omnoho nizsiu nebudes, ak chces ist do hotela na plazi a nie niekam na byt v meste.

@veselo_neveselo cestu bez cestovky sme viackrat stlacili aj o 200-300%. Nas rekord je 600e za 6 dni pre 5 pred 7 rokmi - a nebyvali sme v tretotriednom hoteli- mali sme normalne prenajaty novopostaveny dom s grilom a bazenom, stravovanie z restiky+ obchod.

Dolezita je doprava- lacne letenky sa kupuju v akciach, cim blizsie k terminu, tym drahsie. Najdrahsie letenky su na vymeny turnusov, cize napriklad od stredy do stredy je lacnejsie ako odchod v piatok a prilet v nedelu. Takisto je dolezita flexibilita (nocne lety, prestup, letisko z viedne ci budapesti= viac odletov, nizsie ceny). My ideme radsej autom- viac vidime, viac si uzijeme. Chapem, ze to nie kazdemu vyhovuje.
Co je pre koho najkrajsie je otazka vkusu a ocakavania. My nemame radi velke hotely a plnku na plazi, ideme skor do sukromia a na "opustene plaze". My mame prejdete cele pevninove grecko plus par ostrovov, mne sa najviac pacilo v oblasti Chalkidiki- Nea Potidea po Agios Mamas a Parga, z pocutia, ze vraj Tasos je najkrajsi (tam sme este neboli). Kefalonia je pekna na obrazky, ale beznadejne preplnena, takisto par dalsich "vychytenych" destinacii.

malaopicka
6. máj 2025

My bez CK, určite lepšie, nemáme radi, keď je tam samý Slovák a Čech. Ideme z Viedne myslím Ryanair, ubytko sme si cez booking, na pláži, mini vilka sa bazénom, super dostupnosť do mesta, dobré spoje na výlety po ostrove. Ale ideme Mykonos, je trosku drahší.

cukroska
6. máj 2025

Nám sa páčilo v Grécku vždy, nech sme boli kdekoľvek. Proste srdcovka💙

autor
6. máj 2025
@cukroska

Nám sa páčilo v Grécku vždy, nech sme boli kdekoľvek. Proste srdcovka💙

@cukroska a kde ste vsade boli? Kde to je také top s detmi ďakujem

natalka13
6. máj 2025
@malaopicka

My bez CK, určite lepšie, nemáme radi, keď je tam samý Slovák a Čech. Ideme z Viedne myslím Ryanair, ubytko sme si cez booking, na pláži, mini vilka sa bazénom, super dostupnosť do mesta, dobré spoje na výlety po ostrove. Ale ideme Mykonos, je trosku drahší.

@malaopicka mykonos je najdrahsi z greckych ostrovov.

malaopicka
6. máj 2025
@natalka13

@malaopicka mykonos je najdrahsi z greckych ostrovov.

@natalka13 pre mňa to nehrá rolu, páči sa mi 🤷🏻‍♀️ ale aj tak vyjde na 10 dní menej ako týždeň severný Cyprus cez CK. Porovnávam s minulým rokom.

cukroska
6. máj 2025

Nám sa páčilo všade. Boli sme v Sarti Chalkidiki keď mal mladší 3 roky. Byvali sme v novej časti, veľmi detské ihriská tam neboli iba v starej časti, ale malý sa celé dni prehral v piesku na pláži, kupali sme sa,veľa výletovovali. Ak teda máte deti.
Zažili sme najkrajší východ slnka nad Athosom a
prekrásne more,pláže, večerná promenáda bola taká typicky Grécka. Atmosféra bola nádherná. Prešli sme tam všetko nakoľko sme boli autom.Navštívili sme Meteora kláštory aj Waterland Thessaloniki.Boli sme na plavbe na kláštory na horu Athos.
Prešli sme celú Olympsku rivieru,Paraliu, Litochoro,
nádherný ostrov Skiathos a Corfu...A všade bolo nádherne a neskutočne veľa zážitkov.

dixitka
6. máj 2025
@vevesh

@veselo_neveselo cestu bez cestovky sme viackrat stlacili aj o 200-300%. Nas rekord je 600e za 6 dni pre 5 pred 7 rokmi - a nebyvali sme v tretotriednom hoteli- mali sme normalne prenajaty novopostaveny dom s grilom a bazenom, stravovanie z restiky+ obchod.

Dolezita je doprava- lacne letenky sa kupuju v akciach, cim blizsie k terminu, tym drahsie. Najdrahsie letenky su na vymeny turnusov, cize napriklad od stredy do stredy je lacnejsie ako odchod v piatok a prilet v nedelu. Takisto je dolezita flexibilita (nocne lety, prestup, letisko z viedne ci budapesti= viac odletov, nizsie ceny). My ideme radsej autom- viac vidime, viac si uzijeme. Chapem, ze to nie kazdemu vyhovuje.
Co je pre koho najkrajsie je otazka vkusu a ocakavania. My nemame radi velke hotely a plnku na plazi, ideme skor do sukromia a na "opustene plaze". My mame prejdete cele pevninove grecko plus par ostrovov, mne sa najviac pacilo v oblasti Chalkidiki- Nea Potidea po Agios Mamas a Parga, z pocutia, ze vraj Tasos je najkrajsi (tam sme este neboli). Kefalonia je pekna na obrazky, ale beznadejne preplnena, takisto par dalsich "vychytenych" destinacii.

@vevesh Na Kefalónii som bola pred 3 rokmi na začiatku júla a preplnená teda vážne nebola - akože nie je to samozrejme zas opustený ostrov, ale bolo to asi najprázdnejšie miesto, aké sme počas letných dovoleniek zažili :D nemýliš si to s niečím iným, napr. so Santorini? 🙃

vevesh
6. máj 2025
@dixitka

@vevesh Na Kefalónii som bola pred 3 rokmi na začiatku júla a preplnená teda vážne nebola - akože nie je to samozrejme zas opustený ostrov, ale bolo to asi najprázdnejšie miesto, aké sme počas letných dovoleniek zažili :D nemýliš si to s niečím iným, napr. so Santorini? 🙃

@dixitka nie, boli sme tam v auguste a fakt si nebolo kam sadnut- ani v restike, ani na plazi. Na santorini som este nebola🙃

autor
7. máj 2025
@cukroska

Nám sa páčilo všade. Boli sme v Sarti Chalkidiki keď mal mladší 3 roky. Byvali sme v novej časti, veľmi detské ihriská tam neboli iba v starej časti, ale malý sa celé dni prehral v piesku na pláži, kupali sme sa,veľa výletovovali. Ak teda máte deti.
Zažili sme najkrajší východ slnka nad Athosom a
prekrásne more,pláže, večerná promenáda bola taká typicky Grécka. Atmosféra bola nádherná. Prešli sme tam všetko nakoľko sme boli autom.Navštívili sme Meteora kláštory aj Waterland Thessaloniki.Boli sme na plavbe na kláštory na horu Athos.
Prešli sme celú Olympsku rivieru,Paraliu, Litochoro,
nádherný ostrov Skiathos a Corfu...A všade bolo nádherne a neskutočne veľa zážitkov.

@cukroska prosím vas kde ste boli ubytovaní a odkiaľ ste leteli? To ste boli cez CK? Pozerala som to mestečko a vypada tam nádherná ta pláž. Ďakujem

arieska
7. máj 2025

ja keď som hľadala ostrov v Grécku tak som chcela taký, ktorý nebude preplnený a má krásne pláže. Vybrala som si Lefkadu a boli sme max spokojní. Boli sme bez cestovky, leteli sme z Viedne do Atén, odtiaľ sme brali auto. Bližšie je letisko v Preveza, ale tam boli len večerné prílety (po 21:00) takže sme radšej zvolili dlhšiu cestu autom. Mali sme auto z požičovne, takže sme prešli fakt že celý ostrov, každý deň iná pláž + jeden deň sme brali plavbu loďou, takže sme boli aj na Kefalónii.
Boli sme aj na južnom Cypre, tiež bez CK a tam bolo tiež krásne. Grécko má krásne pláže, čistú vodu...odporúčam a určite sa ešte vrátime 🙂

muchotrafka298
7. máj 2025

Za mna je uz teraz neskoro hladat letenky a ubytovanie na leto. Lebo co bolo lepsie je davno prec. Ak chces hotel s AI sluzbami, tak Ta vyjde lacnejsie kupit si zajazd s CK. Vela zalezi od toho, ake chcete ubytovanie a ako budes riesit stravu. Tak isto transfery v danej destinacii, ako sa dostanes z letiska a na letisko.

cukroska
7. máj 2025

My chodíme autom sami a ubytovanie cez Booking vždy.
Nepatam si iba Olympia Akti tam sme mali nádherné ubytovanie nové a vždy za top ceny. Vyberáme si ubytovanie s raňajkami väčšinou ,aj keď je ich v Grécku málo, lebo stravovanie tam nebolo drahé a na každom kroku. Aj na Corfu sme mali našli ubytko za perfektnú cenu s raňajkami aj bazén a bolo to ako v Rajskej záhrade. Corfu je nádherný ostrov, prešli sme ho takmer celý a učaroval nám veľmi.
Paleokastritsa je jedna z najkrajších pláži, niečo neskutočné,nádherná🥰 Kúpali sme sa v kanál lásky v Sidari,pozreli sme najvyšší vrch Corfu-Pantokrator odkiaľ je výhľad na celé Corfu aj Albánsko. Na vrchol sa dá ísť aj autom, ake nakoľko sú úzke uličky najlepšie je na skútry či motorke. Je tam kláštor aj kaviareň.
Pozreli sme si najmenšiu pristávaciu dráhu lietadiel nad morom .Nachádza sa tam kostol „Vlacherna Monastery“, ktorý na vode vyzerá úplne nádherne. Pozreli sme myší ostrov ,hrad ANGELOKASTRO, Sisin palác ACHILLION, navštívili sme horskú dedinku Lakones a zakotvili v nádhernej rodinnej kaviarni na kávu a niečo sladké. A odkiaľ je nádherný výhľad na západné pobrežie ostrova Paleokastrice a mužského kláštora.
A samozrejme nesmiem zabudnúť na hlavné mesto ostrova Kerrkyra Nádherné starobilé mestečko zapísané do zoznamu UNESCO .Naozaj je tam čo pozerať a zažiť.
Ešte nemôžem zabudnúť na letovisko Acharavi kde sme zažili asi najväčšie vlny, ake sme dovtedy zažili. Neskutočne sme si to užili.
Nádherná pláž je aj Lakkiess Beach, ktorá sa nachádza pri stredisku Agios Georgios.
Je toho veľa a už si ani nespomínam na všetko.

cukroska
7. máj 2025

Inak vždy u nás to boli spontánne rozhodnutia .Vždy sme vedeli kde chceme ísť. Teda väčšinou Grécko a už sme hľadali, kde sa dá autom, kde je možnosť parkovať samozrejme, raňajky a kde to aj žije. A samozrejme kde je aj čo pozrieť a navštíviť.