Tipy na jedlo na dlhú cestu autom
Ahojte, chystáme sa do Chorvatska čiže +-8 hodín v aute, úprimne sa mi rezne moc robiť nechce, je mi z nich ťažko, napadlo mi skôr nejaké masko do tortilly a k tomu nakrajat zeleninu, vydrží to? Zo sladkých asi bananovy chlebík a ešte nejaké balené snacky, ale chcelo by to aj niečo ako “hlavne jedlo”. Ďakujem pekne.
@mariynka Tepelne upravené mäso sa ti za tých pár hodín nemôže pokaziť. Hlavne keď je mastnejšie. To skôr zelenina keď ti pustí šťavu tak ti začne kysnúť. Ja som kedysi jazdil medzinárodnú nákladnú dopravu po celej Európe. Bral som si vždy jedlo ktoré tých 5 dní vydrží (toľko trval jeden výjazd). S nákladným autom si nemôžeš zastaviť kde chceš a ísť nakúpiť do Lidlu. Na cestu sa vždy brali plnené bagety, konzervované mäso a ryby, trvanlivé údeniny (salámy, slanina, klobásky), vajíčka na tvrdo, instantné polievky, trvanlivé pečivo (croissanty, taštičky, tyčinky, keksy, krekry...). Ako prvé sa vždy jedlo to, k čomu treba chlieb lebo ten sa kazí ako prvý. V strede týždňa sa jedli bagety, a v piatok sa dojedalo trvanlivé pečivo. Vifonky len ako pohotovostná výbava. A vy tu riešite 8 hodinovú cestu 😁
@yosi ja mam hit a v bielkovinach sa rychlo tvori histamin.. cize ja nemozem.. deti masu moc nedaju.. a muz sa prisposobi. Ved ma mas denne..
Čo tak najesť sa kultúrne v reštaurácii niekde po ceste?
@sarandon co je zle na pikniku? Ved to je vacsi zazitok. Napr ja mam intolerancie a moj syn by si dal zase raz hnusne vyzmazane hranolky.ble.to mu radsej upeciem babovku, vezmem nieco z domu.. zdravsie a poctive.. ja mam intolerancie a kedze mam hit, bojim sa jest bielkoviny v restauraciach a za suchu ryzu davam 3/4eura🙈to si radsej zbalim, co viem, ze mi neublizi.. bezlaktoz.keksiky z dm, domaci kolac s rastl.mliekom, zemiak.pagace s gheeckom.. na pumpe su na to miesta, aby sa clovek mohol najest. Urcite by som nejedla hot dogy a rozmrazovane kolace z pumpy.🙈
@mariynka Tepelne upravené mäso sa ti za tých pár hodín nemôže pokaziť. Hlavne keď je mastnejšie. To skôr zelenina keď ti pustí šťavu tak ti začne kysnúť. Ja som kedysi jazdil medzinárodnú nákladnú dopravu po celej Európe. Bral som si vždy jedlo ktoré tých 5 dní vydrží (toľko trval jeden výjazd). S nákladným autom si nemôžeš zastaviť kde chceš a ísť nakúpiť do Lidlu. Na cestu sa vždy brali plnené bagety, konzervované mäso a ryby, trvanlivé údeniny (salámy, slanina, klobásky), vajíčka na tvrdo, instantné polievky, trvanlivé pečivo (croissanty, taštičky, tyčinky, keksy, krekry...). Ako prvé sa vždy jedlo to, k čomu treba chlieb lebo ten sa kazí ako prvý. V strede týždňa sa jedli bagety, a v piatok sa dojedalo trvanlivé pečivo. Vifonky len ako pohotovostná výbava. A vy tu riešite 8 hodinovú cestu 😁
@yosi ja by som s mojou hit nemohla robit kamionistku🤣ale poznam chlapov, ktori si aj v kamione varia. Ja jem vela vajec, masa, zeleninu, ale musia byt cerstve, resp.rychlo zmrazene.. 😅🙈😁
@stvura Vukovu Goricu prerábajú? vždy tam stojíme na rannú hygienu a kávu. Ideme budúci týždeň......
@anonym_283b49 my sme boli od 10 do 17teho a prerabali, takze neviem...mozno uz to je hotove...inac po ceste len madarsko dialnice robi, chorvatsko sme sli pekne bez zdrzania
@anonym_autor toasty..Zelenina.. ovocie...nieco sladké...tak sme šli do talianska
Občas Bravame sendviče ak sme nestihli do dovolenky minút suroviny. Inak len ovocie (jablká, hrozno) a zeleninu (uhorka , mrkva, kaleráb), čo doma ostalo nech sa to nepokazi. Podľa toho kedy vyrážame z domu sa zastavíme niekde
Ono počas jazdy v aute nejedávame, a takisto keďže sa clovek moc nehýbe ,nemá nejaký extra výdaj, tak nepotrebujeme ani nejak extra jest
Čo tak najesť sa kultúrne v reštaurácii niekde po ceste?
@sarandon "kultúrne" sme sa chceli najesť aj my, za Zagrebom. Odpočívadlo natrieskané, všade odpadky, pod stolmi porozlievané, že som si psa radšej zobrala na ruky aby sa nezašpinil 😁 Takže ak kultúrne, tak zísť z cesty do mesta, čo je pri Chorvátsku tak +2 až 3 hodiny 😏
@anonym_autor ja som robila normálne žemle so salámou a s paštetou, nakrájanú zeleninu. Z 9 hodín bolo nakoniec 13, ale prežili sme to 😏 Najedli sme sa po príchode na miesto
@sarandon "kultúrne" sme sa chceli najesť aj my, za Zagrebom. Odpočívadlo natrieskané, všade odpadky, pod stolmi porozlievané, že som si psa radšej zobrala na ruky aby sa nezašpinil 😁 Takže ak kultúrne, tak zísť z cesty do mesta, čo je pri Chorvátsku tak +2 až 3 hodiny 😏
@maya_hi no veď za ten čas hádam nevypustia vodu z mora
@maya_hi my sme v Chorvatsku a Madarsku na dialnici ani kulturne zachody nevedeli najst 🙂, vsetko v hroznom stave, smradlave, preto do Chorvatska tak casto nechodievame, ale ideme skor rakusko, taliansko, francuzsko autom a spanielsko lietadlom
@maya_hi my sme v Chorvatsku a Madarsku na dialnici ani kulturne zachody nevedeli najst 🙂, vsetko v hroznom stave, smradlave, preto do Chorvatska tak casto nechodievame, ale ideme skor rakusko, taliansko, francuzsko autom a spanielsko lietadlom
@zuzana76 my rovnako. Oktem iného nekonečná cesta. Tu sú vkuse zápchy. Na severe Talianska sme vždy plynule za 8 hodín. A je jedno kedy vyrazíme
@anonym_autor ja robím napr pizzove slimáky na cestu,toast, nejaké maso do chlebu alebo fašírky..a ešte chrumky piškóty aj vodu berieme väčšinou.. my ak ideme niekam nestojíme niekde max natankovať alebo na wc a sup dalej
Cestujeme v noci a chceme byť čo najskôr v cieli, zbytočne nezastavujeme. Deti spia, ak by náhodou, mám pre nich po ruke croissant alebo pizzový rožok - niečo, čo viem, že naisto zjedia. V malých fľaškách majú vo dverách vodu, piškóty. My máme rožky alebo žemle so šunkou, salámou, syrom, k tomu zeleninu - uložené v termotaške s chladiacim boxom. A v termoske kávu 🤪 je mi jedno kto si čo myslí. Nám to takto vyhovuje už roky. Moji rodičia si nosia vyprážané kuracie prsia. Mne sa pred odchodom vyprážať nechce.
@anonym_283b49 presne, aj my to tak robíme.

Zobrať si aspoň nejaké jedlo do auta mi určite nepríde nekultúrne, rovnako tak mi je jedno či si o mne niekto pomyslí niečo zlé lebo mam vlastné jedlo v dóze 🙂 Práve Nemci majú zvyk na pláž brať asi polku domu a dobre, že tam nevaria 🙂 Rezne som nechcela čisto len kvôli tomu, že je to smažené, ťažšie jedlo a muž sa práve snaží chudnúť, preto som chcela zvoliť niečo aspoň trochu ľahšie. Asi teda vezmem veľa zeleniny, pečivo, varené vajíčka a upečené stehno znie tiež fajn 🙂 Ďakujem.