Tunisko alebo Egypt: Kam sa vybrať na dovolenku?
Vaše +/-. Ešte sme neboli v ani jednom.
@stellarstar Žiadnu radu ani tip si nedala, takže zatiaľ nemám za čo poďakovať .
Si to nepochopila 🙈👍
@stellarstar Ale pochopil 😁 Ďakujem až po tom čo niekto pomôže
My sme boli aj v Tunisku aj v Egypte a na oboch miestach sme mali šťastie na hotely a aj čistotu mora, tak za nás by som sa kľudne vrátila do hociktorej krajiny.
Ale musíš to brať tak, že či už Tunisko alebo Egypt je strašne široký pojem. Boli sme napríklad v Hurghade a tam bola krásna pozvoľna pláž, ideálne pre rodiny s deťmi. Ale napríklad sme boli aj v Sharme a tam sme boli v časti kde hneď ako začínalo more bola hĺbka cca 20-25 m, žiadna nízka voda pre deti na člapkanie. Ale zasa ak sa potápate a ste dobrí plavci tak je to ideálne 🙂 musíte si hlavne zistiť, ktorá oblasť je pre vás a čo od dovolenky očakávate...
V Tunisku sme boli v oblasti kde sa ževraj momentálne zo Slovenska nelieta. My sme vystihli dobré obdobie (bez medúz) a čisté pláže. 🙂 kamarátka ale bola napríklad toto leto v Djerbe a vystihla obdobie "medúz" takže z 12 dní sa kúpali v mori 4dni.
Naozaj veľmi odporúčam čítať recenzie hotelov (my pozeráme hlavne Tripadvisor) a zistiť si či napríklad v danom období nebýva veľa medúz, ale napríklad je fajn zistiť si kedy je daný rok ramadán. Jeden rok sme vystihli akurát obdobie že končil ramadán a bolo s domácimi dosť veselo všade, čo nie každému môže vyhovovať 🙂
My sme neboli nikde a chceme ist aj aj..tunis oblast mahdia a egypt marsha matrouh
@timilv Ďakukem pekne, veselá by si mi odporučiť aj nejaký slušný hotel?
Boli sme v Hurghade v Egypte aj v Mahdii v Tunisku. V Hurghade sme neboli spokojní, v Tunisku áno, ale nečakaj tam extra luxus, ak si nepriplatiš za hotel … v Tunisku sme boli v júni, v Egypte október.
@andaluzia12 V kľude som ochotný dať do 3000€ za osobu. Manželka si zaslúži poriadnu dovolenku a stále vraví o Egypte alebo Tunisku
Bola som aj aj. Viac sa mi pacilo v egypte ako v tunisku.
Boli sme viac krát egypt aj Tunisko za mňa Tunisko hlavne Djerba už nie, nie je tam co robiť a keď privialo trávy z mora tak to bola katastrofa. Za mňa Egypt krajší, klíma teplejšie, možnosť vyletov , krajšie more, a možnosť nočného života na Djerbe skapal pes
Cooooo to choďte radšej do Bahrajnu , nie do takých pajzlov.
Tunisko je otrasne, my sme sa vrátili v pondelok a more totálne špinavé od rias a samé odpadky v ňom, celkovo ani servis hotela sa mi nepáčil.
Egypt neviem, ale rezorty má pekné, aj cenovo ok, no vravím, zober ju radšej do Bahrajnu, keď si ochotný zaplatiť viac, nebudeš ľutovať.
@petulka2021 Skúšal som nadhodiť také ako Dubaj ale ona chce moc ist Egypt/ Tunisko. 🤦🏼♂️
Ak máš na vyber len toto jednoznačne egypt nejaký luxusný rezort nechaj si poradiť v cestovke
Tak radšej Egypt asi, tam tie rezorty vyzerajú dobre, Tunisko fakt sa neoplatí.
Videla som niekde reklamu na egyptské Maledivy, tak skús.
Veľmi sa mi páčilo v Egypte 👍👍👍👍
Ty musis byt riadny buran
Za 3000€ na osobu chodte radsej na Maldives. Toto za Egypt ani Tunis by som nezaplatila.
My sme boli v Egypte, Hurghada, Pickalbatros White Beach pacilo sa nam. Na buduci rok berieme aj celu rodinu. Ale naozaj neplat tolke peniaze za Egypt/Tunis 🙈
Ani jedno, ani druhé. Ti africkí arabaci sú nekultúrni, ubytovanie na nízkej urovni, vrátane hygieny. Zvol radšej Turecko.
A toto je nejaka chulostiva tema, ze sa pytas anonymne?
@kitycat možno tu má manželku a chce sa na ňu anonymne postažovať
@guliver19 Prečo myslíš ?
@kitycat Má to byť prekvapenie
@fido69 Čo je na tom tak moc vtipne? Že chcem žene zaplatiť dovolenku? Nemusí byt rovno za 3000, povedal som že to je strop.
Occidental Marhaba v Tunisku odporúčam. Vlastná skúsenosť. Cena v pohode.
Obidve destinácie sú jedny z najlacnejšich. Nečakaj nejaký luxus, bezne hotely ako všade inde. Služby sa už naučili robiť obe krajiny v rámci svojich možností. Treba si prečítať o hoteli a plaži na internete recenzie, niekde manažment 5 hviezdickoveho hotela moze stale pokulhavat. Taktiež sú to destinácie, ktoré pôjdete určite cez cestovky, čiže dopredu si viete pozrieť ci chcete ísť na nejaký vylet a niečo vás zaujme.

Ahojte.... prosím vás..... zaujímame sa o.... ďakujem vám za tipy a rady ....
To fakt ťažké?