icon

Turčianske Teplice verzus Bardejovské kúpele - skúsenosti

maculkac
8. mar 2017

Baby poraďte, ktoré kúpele si vybrať? Turčianske, či Bardejovské? Aké sú vaše skúsenosti - čo sa týka spokojnosti, procedúr, voľného času, pozitív, i negatív? Risknúť apríl, alebo počkať až na máj? Je v Turčianskych aj nejako zľavnený vstup do Aquaparku pre kúpeľných pacientov? Ak nejdem autom, dá sa z Turčianskych, alebo Bardejovských vybehúť aj niekde do Mesta? Pomôžte mi prosím s mojou dilemou, vďaka za ochotu 🙂. Krásny sviatočný dník 🙂, Maca.

festina479
11. aug 2017

@maculkac ďakujem, už sme zajednali hotel panorama, vyskúšame 😉

mimi321
11. aug 2017

@festina479 hotel panorama? A to je kde?

festina479
11. aug 2017

@mimi321 Nádražná ulica 12, Turčianske Teplice

mimi321
12. aug 2017

@festina479 ale ten hotel je v Trencianskych Tepliciach nie v Turcianskych. Taku ulicu tu ani nemame. Preto som ostala zarazena ci tu mame novy hotel daky.

festina479
12. aug 2017

@mimi321 ha ha máš pravdu... tak sme sa pomylili ale meniť to už asi nebudeme, rozdiel v ceste je 15min😁 asi by sme to zistili až keby sme to zadavali do navigácie 😁

mimi321
12. aug 2017

@festina479 vela ludi si to myli 😁 dokonca kamoska co robi na recepcii spominala ze kolkokrat sem pridu sa ubytovat a maju ist do Trencianskych 😁 vraj sa to stava pomerne casto. 😁

veroni25
20. aug 2017

@maculkac dobry den, chcela by som sa spytat ci v turcianskych boli aj mamky s detickami a s akymi diagnozami ak ste nahodou zachytili...mam dvojicky v priebehu pol roka obidve operovane na VUR oblickovy reflux, robili im plastiku mocovodov a vzladom k dlhodobej atb liecbe sa k im rozbil aj imunitny ystem, chcela by som im dopriat kupele ale rozmyslam ze ake....v turcianskych riesia podla vsetkeho choroby obliciek a mocovych ciest...vzhladom k vsetkym tym nemocniciam co mame za sebou by som ale chcela aby to skor brali ako dovolenku ako zas nejaky nemocnicny pobyt....a kedze som vyhutala vas prispevok ze ate tam boli teraz nedavno neviete mi dat nazor na tieto turcianske teplice?

mimi321
20. aug 2017

@veroni25 Chodia sem aj maminky s detickami, aj s DMO na pohybovku... ale neviem podrobnosti. Nase kupele sa specializovali na mocove cesty a na pohybovku v prvom rade takze skuste sa na informaciach popytat.

maculkac
autor
22. aug 2017

@veroni25 tak za mňa sú Turčianske super. Určite liečia aj močové cesty, to som si istá. Vôbec nie sú "nemocničného typu". Všetko je tam hotelového typu, či ubytovanie, či ostatné priestory, či okolie. Na všetkom sa dá dohodnúť k spokojnosti, či už ubytovanie, či procedúry... Všetko bolo super, určite budete spokojní. Na stránke www.therme.sk sú kontakty aj na lekárov, ktorí Vám odpovedia na otázky aj ohľadom konkrétnej diagnózy a možností. Ja môžem len chváliť 🙂

veroni25
22. aug 2017

@maculkac dakujem krasne, no uz som rozjodnuta pre tie turcianske aj vdaka vam 😊 este sa chcem spytat aku poistovnu mate. My sme vszp, ci je to v poho alebo riesit inu poistovnu.

maculkac
autor
25. aug 2017

@veroni25 to som rada, že som prispela k dobrému rozhodnutiu 🙂 Tiež mám vszp a poisťovňa navyše k procedúram dáva 3x 2hodinový vstup do aquaparku. Čiže v pohode... Určite nebudete banovať 🙂

abigael
28. nov 2017

Chcem sa spytat lebo idem s dcerkou donTurcianskych s vlakom prestup je kde vo Vrutkach a dalej kde vystupim

maculkac
autor
28. nov 2017

@abigael ahoj, prestúpiť sa dá aj v Žiline na rýchlik smer Banská Bystrica, alebo aj vo Vrútkach .... ako Ti vyhovuje....

abigael
28. nov 2017

@maculkac ja idem s Košic asi jedine vo Vrutkach a potom ide priamo do turcianskych a od stanice ako je to daleko do kupeloch lebo ja idem s dcerkou a nam povedali ze tam nas bude cakat ich sanitka ci ako

maculkac
autor
28. nov 2017

@abigael aha, to ideš z opačného smeru ako som bola ja 🙂 Takže vo Vrútkach prestúpte buď na osobný vlak, ktorý ide cez Martin a pár dedín do Turčianskych /konečná stanica v Hornej Štubni/, alebo na rýchlik smer Banská Bystrica. Keď vystúpite v Turčianskych, je to taká maličká stanica, pôjdete tam, kam pôjde húf ľudí - väčšina pôjde do Aquaparku a kúpele sú hneď pri ňom. Ak budete ubytovaní vo Fatre, zavolaj si na recepciu a objednaj si odvoz - majú služobné auto, ktoré zadarmo po Vás príde na stanicu aj s kuframi. My sme mali šťastie - ja som auto neobjednávala, ale prišli sme rýchlikom okolo 10tej doobeda a zrovna bolo auto na stanici a keď videl pán, že sa valíme s kufrom, sám sa pýtal, či ideme do kúpeľov, že nás odvezie, a kufre zaviezol až na recepciu ... ale keď zavoláš na recepciu, auto pristavia na stanici a máš pokoj. Inak nie je to ďaleko, je to len jednou ulicou po aquapark a okolo aquaparku sú kúpele /v strede Turč. Teplíc/....

abigael
28. nov 2017

@maculkac fuha dost komplikovane hadam sa nestratime a sanitku nedavaju do kupelov

mimi321
28. nov 2017

@abigael tu nemame sanitku ale chodi osobne auto. Len neviem ako to je a pre koho chodi.

abigael
29. nov 2017

@mimi321 mate cislo

mimi321
29. nov 2017

@abigael nemam ale ked zavolate na recepciu isto vam poradia

abigael
30. nov 2017

@mimi321 myslite ze az pre nas domov pride to bude palka myslim cena za cestu

mimi321
7. dec 2017

@abigael prepacte ze tak neskoro pisem ☺ mame frmol v praci aj doma. Domov nepride ale na vlakovu prip. Autobusovu stanicu tu v TR

abigael
18. jan 2018

a strava aka tam je su tam aj obchody v turcianskych kupeloch

maculkac
autor
18. jan 2018

@abigael ahoj, ja som bola na B-čkový poukaz a teda strava bola kráľovská.... mala som švédske stoly po celý deň /raňajky, obedy, večere/ takže úplná balada a veľká pochvala všetkým kuchárom. Varia perfektne. Ak idete ale na Ačkový poukaz, tak raňajky boli švédske stoly a obedy a večere boli servírované - vyberali ste si z menu vopred a objednávali.
Jasné, že sú tam aj obchody - potraviny Jednota, billa, tesco, 101 drogerka, čínsky obchod /aj dva/, kopec podnikov aj na kávičku, vínko a pod. Ako záchrana je priamo vo Fatre obchodík vo vnútri, kde majú aj vodu, slané, sladké, cukrovinky, ale aj drogérkový sortiment... Proste všetko tam je a všetko podľa mňa super 🙂

abigael
18. jan 2018

dakujem no ja idem z dcerkou ona ma 6 rokov takže ja ako mamka som je doprovod a ona ma Ačko tak som zvedava a 5 februara odchadzame len mam stres ked pojdeme vlakom ked budeme prestupovat vo vrutkach ci pojde vlak stoho isteho cisla alebo ako hadam pojdu ludia niektory do kuplov

maculkac
autor
18. jan 2018

@abigael Vôbec nemaj obavy, Vrútky nie sú veľká stanica, keď tak sa spýtaš príp. sprievodcu a určite veľa ľudí bude prestupovať.... my sme to nemali z toho istého nástupišťa, ale počkajú Vás, neboj...

abigael
18. jan 2018

Dakujem.vam

tetana
2. feb 2018

Prosim Vas, nema niekto nahodou skusenosti s LD Aqua v Turcianskych? Ako to tam vyzera a ci na vsetky procedury a jedlo bude treba dochadzat do Velkej Fatry? Nastupujem 7.3. Dakujem za akukolvek informaciu.

abigael
2. feb 2018

A my 5.3 zase do velkej fatry

mimi321
3. feb 2018

@tetana urcite ano. V Aque sa iba byva. Vsetko ostatne je vo VF

tetana
3. feb 2018

@mimi321 Ta to sa asi dost nachodim. Je to velmi daleko? A ten LD Aqua je take byvanie v pohode,ci? A este sa chcem opytat, ako daleko je napr.do nejakych potravin od Aquy, niekde za tym kupelnym parkom alebo dalej? Ci sa bude dat chodit vsade pesi.