icon

Turecko: Ako si vybrať hotel bez detí?

14. jan 2025

Ahojte, s partnerom planujeme v termine zaciatkom maja dovolenku v Turecku. Sme skor akcne typy, cestujeme vela a bez cestovky. Zatial sme presne nevybrali lokalitu ale mne sa podla fotiek pozdava Izmir/Bodrum. Pozerala som uz aj nejake hotely, zatial ma celkom zaujal Doria Hotel Bodrum. Vsimla som si, ze sa tu casto vyskytuju temy kde sa riesia dovolenky v Turecku, tak budem rada ak mi napisete skusenosti/odporucania. V Turecku som sice uz bola dvakrat ale raz vo vnutrozemi a raz strasne davno 😀 Chceli by sme lokalitu kde sa da travit cas aj mimo hotela. Co som pozerala na bookingu, tak hotely s all inc maju o dost horsie hodnotenia nez tie bez. Na zaklade tejto informacie by sme preferovali max s ranajkami.

thereisabear
14. jan 2025

Tie raňajky by som prehodnotila. Práveže drvivá väčšina ľudí chodí do Turecka práve kvôli pohodliu pri all inclusive. Nám jedna baba odtiaľ vravela, že turecké hotely veľmi na bookingu nefungujú, tak radšej pozri aj inde, možno nájdeš niečo lepšie.

tenerifka
14. jan 2025

Pozri TUI, da sa cez nich objednat len hotel. Booking je super na apartmany a nejake lacne hotely, ale lepsie hotely vyjdu cez Booking drahsie ako cez nemecke agentury

tanyan
14. jan 2025

@tenerifka Tiež som chcela odporučiť TUI. Vo filtroch sa dá aj nastaviť, aby to bol hotel len pre dospelých...
A k tým hodnoteniam - ak niekto v rámci AI očakáva halušky aj čínu aj bezlaktózové latte, tak nikdy nebude spokojný a práve takí ľudia píšu recenzie.

mamina7070
14. jan 2025

TUI v Sarigerme ma aj hotely only for adult odporucam kusok od dalamanu

tenerifka
14. jan 2025

@tanyan presne tak
Je to vec preferencii.
Ja rada objednavam hotely len s rañajkami, lebo neznasam hlucne priestory a neznasam nekvalitne vino. Aj ked uz ina moznost nie je (napr.ked sme boli v Mexiku), tak kupujeme aj pri AI kvalitne vino vo flasi, a za sprepitne nam casnici rezervuju stol na peknom tichom mieste.
Kde sa da, preferijem ist jest von, alebo v hoteli v restike a la carte, kde nie je predpoklad urevanych pizzachtivych deti😁🙏

autor
14. jan 2025

Dakujem za tipy. Pokial ide o jedlo, tak zazila som Turecko aj s all inx a aj bez a to jedlo v all inc bola doslova tragedia. Preferujem mensie restiky nez stolovania v spolocnom priestor s dalsimi 400 ludmi, to bolo fakt sialene a tiez nechcem v Turecku vecerat pizzu a o obschnute hrancle. Checkla som tui a to je vlastne cestovka, ak to spravne chapem. Neviem sa tam dohladat k vyberu hotela ale bez dopravy. Mame v plane ist po vlastnej osi. Inak ta stranka je skutocne velmi neprehladna 🙈

thereisabear
14. jan 2025

Pozri si hotely cez Google mapy, sú tam fotky aj recenzie. Aj link priamo na hotel, kde si ho môžeš rezervovať.

mamina7070
14. jan 2025

sak normlane cez booking si objednaj hotel, letenky kupis separe a teda to co popisujes so stravou sa tinv tui rezortoch nestane a tam mas aj take male restiky v rezorte a objednas sa za pobyt mas tusim tri ze ides na veceru taku tematicku

mamina7070
14. jan 2025

napr

autor
14. jan 2025

@mamina7070 si mila, dakujem. Toto je vsak uplne mimo nase predstavy. Je to obrovske, vyzera izolovane a plaz tiez nie uplne vyhovujuca. Preferovala by som vstup do mora z mola, taky utesovy styl a hotel na nejakom rusnejsom mieste. Pozerala som to aj ten co spominam vyssie a v nasom termine je extremne drahy v porovnani s cenou na bookingu. Aj co som hladala adult hotely tak zvycajne boli mimo mesta a v pesej blizkosti boli len ine hotely.

tenerifka
14. jan 2025

Na stranke TUI si zakliknes Nur hotel, ja som si takto teraz objednala rezorty na Maldivoch, tie iste ovela lacnejsie ako Booking alebo ako napriamo cez web hotela

tenerifka
14. jan 2025

Na ich stranke mas zlava Pauschalreise, a hned vedla Hotel, tak kliknes na to, zadas termin ubytovania a este tam zakliknes tam kde je Ihre Reisedauer tak Exakt wie angegeben

mk1111111111
14. jan 2025

Veď chod do Lary a tam žiadne obschnuté hrancle jesť nebudeš. Sú tam jedlá, že v SK reštauráciách teda isto ani len približne dobré a kvalitné nenájdeš. Ale, nebude to za pár šupiek.

autor
14. jan 2025

@mk1111111111 to je tip na konkretny hotel? Ako vravim, preferovala by som na obedy a vecere chodit normalne do restiky, taktiez neplanujeme travit vela casu v hoteli a bolo by to neprakticke obmedzovat sa vo vyletoch a vracat sa na obedy do hotela. Moja skusenost s all inc nie je velmi pozitivna, rovnako ako spominala @tenerifka 😀

mk1111111111
14. jan 2025

nie, to je luxusna štvrť, hotel si vyber podľa Tvojich finančných možností. Prípadne do Beleku, tam sú aj golfové ihriská, tiež sú tam aj mega luxusné hotely. Pozor daj len na to, aby neboli obsadené ruskou klientelou, to Ti potom nepomôže ani, že deti nebudú.
Čo sa týka brázdenia okolia, vyber si v prvom rade, čo chceš vidieť a podľa toho vyberaj destináciu. Slováci chodia zväčša do TR na vylihovanie a ničnerobenie pri mori. Možno bude pre Teba lepšie vnútrozemie.

autor
14. jan 2025

@mk1111111111 uz som to pozrela. Tuto oblast by sme si popravde nevybrali, vyzera to byt aj dalej od vybavenosti, cize rano si asi nezajdem na kapucino a na trh na ranajky 😀 Skor ako na vyber hotela sa fakt skor sustredim na to miesto a zatial mi to vychadza na ten Bodrum alebo Izmir. Vyzera to tam velmi prijemne a su tam v okoli moznosti. Rozmyslali sme aj nad vnutrozemim ale zas ja sa urcite chcem okupat aj v mori 😀