Turistika pri mori
Dobre ránko. Len ráno a u nás zas hádka. V sobotu odchadzame na dlho ocakavanu dovolenku. Do Chorvatska, kde je pohorie Paklenica. Ta je moja parketa. Ja na valanie na pláži nie som, je to nuda, pre mna teda. Manžel zial pravý opak. Horala sa mi najst nepodarilo, nieze by som sa chcela rozvadzat, zatial sme to vždy nejak vymysleli. Teraz má ale zlomenu nohu, teda už chodí bez barli, ale ziadna sláva. Na lezanie na pláži to stačí. Ide s nami aj dieta, autista. Malý vie plavat, vodu miluje, do mora chodit bude, ale na pláži nevydrží. Buď voda, alebo prechadzky. Predstava manžela? Pojdem s nimi na pláž, budem sa tam nudit a trápit sa, pozerat na pohorie z brehu, behat okolo dietata, teda v mori bude s ním, potom mi ho dá a choďte sa prejst. Do hor s ním ist nemozem, k mori sa chodí kupat a nie na turistiku. Turistiku mozem doma okolo domu realizovat, tak povedal. A vraj som blazon, že u mora budem robit turistiku, tam sa chodí kupat, to snad nie. A co to je trestné, zákonom zakázané nelezat na pláži, ale žit aktivne? Netvrdím, že k moru nepojdem vobec,každé ráno a večer tam asi pojdem, den dva si z chuti dám oddych, chcem skusit paddlebboarding, možno mna to chytne, , ale valacka nie.
@avanka niekto tu pisal o basic túrach okolo 1-2 hodin, co je fakt krátka vychadzka.
@sfet 🤣 toto milujem, že vychádzka. Keď som začínala chodiť s mojím mužom, boli sme s jeho rodinou na chate a zahlásili, že ideme na “vychádzku”. Dala som si sandálky a pekné oblečenie, šlapali sme vyše hodinu, aj hlinou a lesom -_- odvtedy im neverím a vraždila by som každého, čo krátku túru názve vychádzkou 🤣
@avanka niekto tu pisal o basic túrach okolo 1-2 hodin, co je fakt krátka vychadzka.
@sfet som veľmi prekvapená, ako sa tu na teba vrhli.
Ja som tá, čo nemá problém týždeň ležať pri mori, takže na takú dovolenku chodím roky len ja a syn ale keď ideme všetci na spoločnú, tak nikdy neležime týždeň pri mori, ale vždy spoznavame aj okolie, vrátane turistiky.
Byť pri mori a mať tam hneď hory je ideál. 😍
My nemáme problém ani s teplotou, naše decká sme povláčili v lete po Arizone, robili sme túry na Hawaii, aj po rozpálených lávových poliach, bez jediného stromu, všetci sme prežili a to syn mal v tom čase 5-7 rokov.
Keď muž nechce/nemože nevidím žiaden problém vybehnúť na hory skoro ráno aj s dieťaťom, určite sa tam skoro ráno za živa neuvarite. Jeho vaša neprítomnosť ničím neobmedzí a ty aj syn budete spokojnejší, keď sa trochu prebehnete. A druhá vec je, nikde nie je napísané, že v tom čase tam bude taký hic.
My sme boli pred pár týždňami, okrem iného, v Granade v Španielsku, bolo nejakých 38 stupňov, úplne v pohode sme to dali, pobehali sme Alhambru aj mesto, nikto sa z toho nezrútil, kto je precitlivelý nech sedí doma v klimatizovanej izbe.
Tak hlasenie z dovolenky. Ideme domov a užili sme si vsetci. Syn dva výlety v tom ,,strasnom" horku zvladol výborne. Tak horuco tie dni nebolo (vybrala som chladnejsie dni a odchod ráno, že sme aj mikinu uniesli). Nic sa nikomu nestalo, co sa nedá povedat o plazi, kde sa v pondelok syn prehrisl, to bolo v režii manžela, ktory ho tam chcel tahat aj další den. Velmi sa kupat nechcel, co mna udivilo, možno vadila ta sol? Vlani mu vyhovovala, ale turistiku si užil a samozrejme, že sú tam miesta, kde su stromy, nemusí sa nutne chodit po slnku. A myslím, že sme toho videli dost. Naj fotky máme z Paklenice. A more tiez pohoda. Čisté, voňavé (mne sol vonia), milí ludia, výborná lokalita a prvý krát v živote chcem ist dalšiu dovolenku na to iste miesto.

Ty si zrejme nemala zlomenú nohu však? Lebo to by si inak hovorila....to,že muž dostupi na nohu neznamená, že zvládne turistiku ! Ešte rok po zlomenine som nevládala ísť na dlhšiu trasu do lesa, takže sa ukľudni a prispôsob SVOJEJ rodine ....musí byť ťažké s tebou žiť
@marcellka32 kde som pisala, že mu budem kázat ist na turistiku? Zlomenu nohu som mala, to sa neboj. Ale on by nesiel ani tak, ani keby nemal. Ale nemusí útočit na tych, ktori mozu a aj chcu.