Veľkonočné trhy vo Viedni
Ahojte chcem ísť s deťmi na veľkonočné trhy do Viedne. Máte skúsenosti,či sa tam oplatí ísť? Kde sa dá parkovať v centre? Dakujem
@13uzivatelka11 to fakt ? Ja som to kdesi postrehla, ale vôbec sa nedá prejsť ?
@gabrielkaa prejsť sa na niektorých da, ale tvoria sa veľké kolóny.. Takže kým nemusím tak tam nejdem, tiež sme chceli ísť na veľkonočný piatok, ale pôjdeme inokedy, keď bude pokojna situácia
@13uzivatelka11 to máš odkiaľ, normálne sa chodí 🤦🏻♀️
@sinda11 parkujeme väčšinou na okraji Viedne .
My tam ideme tesne pred Velkou nocou na par dni a na V.piatok odchadzame, ked nejdeme na viac dni ale len na den, tak parkujeme v podzemnom parkovisku, trosku dalej od centra. Tam mas vela moznosti kde parkovat
Isli sme v nedelu domov do Rakuska. Zdrzanie na hraniciach do AT ziadne. Naspat nejake urcite, ale ziadna katastrofa
@13uzivatelka11 nie su, tyka sa to mensich priechodov, nie Bergu / dialnice. A obmedzenia ma nakladna preprava
@kiki68 aha no bavili sme sa o tom s kolegyňou ešte minulý týždeň, jej muž pracuje v Rakúsku a vravela ze už boli dosť kolóny 🤷♀️
Autorka ja byt na vasom mieste idem autom do Wolfsthalu, necham auto na parkovisku tam a odveziem sa do centra na Landstrasse vlakom, nemusis riesit, kde zaparkujes, ako potom do centra 🙂 pripadne by som si nasla jedno z tych zbernych parkovisk, kde celodenne parkovanie nestoji oblicku a potom napr. metrom do centra, najlacnejsie su asi Park & Ride pozri tu https://app.repark.at/GRG-b224120b-40a3-4e01-9a...
Zalezi aj od toho kolki idete, lebo ak plne auto, tak vlak sa vam asi neoplati, ked metro potom stoji 2.40 jedna jazda
@13uzivatelka11 Kolony byvaju kazdy den v tom peak time, teraz to moze trvat este dlhsie. Mne idu rodicia sem, ale skor, lebo v piatok bude presuvanie naroda od rana
@13uzivatelka11
ale hybaj, prečo ny mali nyt zavreté hranice?? boli sme na otočku pred dvoma týždňami a nič, ziadne kolóny.
@13uzivatelka11
ok b
erika spet, muz hovorí, že sú kontroly na hraniciach. No dúfam, že sa to rýchlo utrasie znova.
@kiki68 no ved on chodi roky tade, preto skonštatoval ze po zatvorení hraníc to bolo horšie. Ja si tiež myslím že cez sviatky bude práve nával ešte väčší.. Ale ved nech si každý robí čo chce, len som sa vyjadrila za seba, že my sme to radšej odložili, kým fakt nemusíme tade ísť 🙂
@13uzivatelka11
@sinda11 syn išiel včera poobede na Slovensko, podvečer naspäť. Jazdí takto veľmi často a absolútne žiadne kolóny a zdržanie.
Ešte mi povedz prosím ťa ,, čo " je zatvorené. Lebo zatvorili jeden jediný hraničný prechod s Rakúskom aj to je len kompa. Tak prosím ťa nešír paniku.
@martul no lebo to je strašná panika, keď napíšem ze niekde hrozia väčšie kolóny 😅 napísala som len aké info mam ja 😉
@13uzivatelka11 napísala si toto
13uzivatelka11
•
Včera o 18:39
No keďže sú zatvorené hranice s rakúskom, tak tam pôjdete asi dlho 🤷♀️ podľa mňa to teraz za to nestojí.
Je rozdiel kolóny a zatvorené hranice
@nelka93, netrep. Zatvorená je kompa Angern/Záhorská Ves a cyklistický most Marchegg/Devínska Nová Ves.
Všetky ostatné vrátane Moravskeho Jana sú otvorené, kolóny boli len na diaľničnom prechode, na všetkých ostatných sú len parminútové zdržania, lebo sa prechádza po dezinfekčnom koberci (oboma smermi)
@sinda11 vlakom z Petrzalky a vo Wien metrom idealne. Ked autom, parkovisko p+r Erdberg alebo Oberlaa, hned vedla metra. Ked su sviatky, prazdniny moze sa stat, ze cim blizsie k Schönbrunn, tak budete kruzit a hladat volne parkovisko a moze to trvat aj hodinu.
Ako bolo spomenute, pekne velkonocne trhy su aj v Schloss Hof.
Co sa tyka hranic, teraz ako su zatvorene male priechody AT-HU a SK-HU, tak cez Kittsee aj Berg je hustejsia premavka.

No keďže sú zatvorené hranice s rakúskom, tak tam pôjdete asi dlho 🤷♀️ podľa mňa to teraz za to nestojí