icon

Vhodný čas na dovolenku v Mexiku

29. nov 2025

Zdravím všetkých. Ktorý mesiac odporúčate na dovolenku v Mexiku? Marec,začiatok apríla je vhodný? Ďakujem.

tenerifka
29. nov 2025

@anonym_autor ano, aj ked ja som bola prelom jun/jul. Vtedy uz bolo velmi horuco, ale ja to mam rada. Dazd sa nam vyhol uplne.
Hlavne nie januar/februar, pocasie byva chladnejsie, nie su to Maldivy

sisaka
29. nov 2025

@anonym_autor ak myslíš karibskú stranu Mexika, tak treba byť pripravený na sargassum. Už to zďaleka nie je to, čo byvalo a ťažko sa dá predvídať, kedy ho vyplaví veľa. Leto je už každoročne problém, tak letné mesiace by som určite vylúčila. My chodíme takmer každý rok v marci, podľa školských prázdnin a zvyčajne keď ideme koncom, tak posledné dni to už začína riadne naplavovať. Január, február má najmenej, ale ako sa tu už písalo býva chladnejšie a keďže nevyhrievaju bazény je to nanajvýš na zaplávanie a von na slnko vyhriať sa, more je ok, okolo 26 stupňov. Stále teplejšie ako nejaké Chorvátsko

lucylaw
29. nov 2025

Prvýkrát sme boli v Mexiku v júni,vtedy bolo super,teplo,teplé more,aj keď párkrát nám aj popršalo..Druhýkrát sme boli presne prelom marec/apríl a na mňa bolo more vtedy trochu studené..Akože teplo bolo aj všetko,ale more by som prijala teplejšie..Nabudúce by som išla tak v máji,to by bolo tak akurát 😅

sisaka
29. nov 2025
@lucylaw

Prvýkrát sme boli v Mexiku v júni,vtedy bolo super,teplo,teplé more,aj keď párkrát nám aj popršalo..Druhýkrát sme boli presne prelom marec/apríl a na mňa bolo more vtedy trochu studené..Akože teplo bolo aj všetko,ale more by som prijala teplejšie..Nabudúce by som išla tak v máji,to by bolo tak akurát 😅

@lucylaw to ste museli byť dosť dávno. Teraz to už zväčša vyzerá takto a v lete ešte horšie

lucylaw
29. nov 2025
@sisaka

@lucylaw to ste museli byť dosť dávno. Teraz to už zväčša vyzerá takto a v lete ešte horšie

@sisaka Prvýkrát sme boli v júni 2021 a druhýkrát prelom marca a apríla 2024,takže nie až tak dávno..Riasy boli,ale nie až toľko ako na tých obrázkoch,aspoň teda pri našom hoteli,určite to nebol takýto extrém..

lucylaw
29. nov 2025
@sisaka

@sisaka Toto je apríl 2024 pri našom hoteli

sisaka
29. nov 2025
@lucylaw

@lucylaw tak to ste mali naozaj šťastie. My sme boli koniec marca/začiatok apríla 2025 posledné dni sa v mori už nedalo plávať, 2024 sme boli tiež koniec marca, nedalo sa plávať posledné 2 dni, rok predtým sme boli na Jamaice, tam nebola ani jedna jediná riasa (pláž bola zo západnej strany, takže preto) 2022 sme boli koncom novembra - zase Mexiko rias bolo malo…
V 2019 sme boli v polke marca nič, žiadne riasy, 2018 sme boli vo februári - nič atď. Roky predtým bolo rias minimálne a to sme boli aj v lete.
Mexiko - karibská časť je posledné roky risk. Zvlášť ak človek letí z Európy, stojí to nemalé peniaze a ani sa v mori nenamočí, lebo sa cez tie riasy nedá ani prebrodiť.

sisaka
29. nov 2025

Na FB je skupina Mexico Sargassum Seaweed updates - sú tam updates pre Cancun, Playa del Carmen, Tulum… ľudia tam dávajú videá, aká je momentálna situácia, tak si môžeš pozrieť rôzne mesiace

autor
30. nov 2025
@lucylaw

@lucylaw Ktorý hotel ste boli?

lucylaw
30. nov 2025
@anonym_autor

@lucylaw Ktorý hotel ste boli?

@anonym_autor Hotel Riu Caribe, Cancun