Vianočné sviatky v Chorvátsku
Ahojte 😊
Leto nevyšlo, skúšame inak....Chceli by sme ísť na Vianoce do Chorvátska. Cca 20.-30.12.
Máte niečo overené? Nemám vôbec nič pozreté, či autom alebo letecky...ak máte skúsenosti, budem rada.
Ďakujem 😊
A co chcete robit v zime v Chorvatsku?
A co chcete robit v zime v Chorvatsku?
@anonym_fc7c41 oddýchnuť si? Nie všetci majú priestor ísť na dovolenku cez leto napríklad...🤣
Ak chcete krásnu, jedinečnú vianočnú dovolenku, choďte do Talianska namiesto Chorvátska. Cestovné náklady v Chorvátsku od prechodu na euro prudko vzrástli. V zime sa tam nedá opaľovať a je tam neuveriteľne vlhko. Od 29. novembra do 2. februára hostí pobrežné mesto Salerno, zasadené do hôr, krásny festival svetiel. Precestoval som celý svet, ale nikdy som nič také krásne nevidel. Odkazy na fotografie môžem poslať cez súkromnú správu. Toto má byť posledná akcia, pretože elektrina je príliš drahá. Vtedy prichádzajú turisti z celého sveta. Akcia začína každý deň o 17:00 do polnoci a je zadarmo. Môžem vám poradiť, pretože tam chodím každý rok. Podnebie je dobré, nie je tam zima, môže byť maximálne dážď a vietor, ale potom môžete navštíviť a pozrieť si betlehemy, tie sú tiež krásne.
@albertto wau, ďakujem veľmi pekne za radu. Taliansko nám veru nenapadlo... ozvem sa 🤗☺️
Ak chcete krásnu, jedinečnú vianočnú dovolenku, choďte do Talianska namiesto Chorvátska. Cestovné náklady v Chorvátsku od prechodu na euro prudko vzrástli. V zime sa tam nedá opaľovať a je tam neuveriteľne vlhko. Od 29. novembra do 2. februára hostí pobrežné mesto Salerno, zasadené do hôr, krásny festival svetiel. Precestoval som celý svet, ale nikdy som nič také krásne nevidel. Odkazy na fotografie môžem poslať cez súkromnú správu. Toto má byť posledná akcia, pretože elektrina je príliš drahá. Vtedy prichádzajú turisti z celého sveta. Akcia začína každý deň o 17:00 do polnoci a je zadarmo. Môžem vám poradiť, pretože tam chodím každý rok. Podnebie je dobré, nie je tam zima, môže byť maximálne dážď a vietor, ale potom môžete navštíviť a pozrieť si betlehemy, tie sú tiež krásne.
@albertto perfektne, to si ukladám aj ja. Ďakujem.
@anonym_fc7c41 oddýchnuť si? Nie všetci majú priestor ísť na dovolenku cez leto napríklad...🤣
@anonym_autor no ved ma zaujima, ze preco prave Chorvatsko? Co sa tam da robit v decembri?
@anonym_autor tak ta otazka padla preto, ze v decembri a v chorvatsku sa kupat v mori neda- teda ak nie ste otuzilci
@albertto wau, ďakujem veľmi pekne za radu. Taliansko nám veru nenapadlo... ozvem sa 🤗☺️
@anonym_autor
https://www.youtube.com/watch?v=ccrtbMXngdg@anonym_fc7c41 oddýchnuť si? Nie všetci majú priestor ísť na dovolenku cez leto napríklad...🤣
@anonym_autor Je tu december, koľko rokov majú vaše deti? Je to blízko vykopávok v Pompejach, je tu krásne múzeum kaktusov, vstup zdarma, ceny... Viem vám poradiť, kam ísť lacno a dobre.
@albertto A v Salerne ti nepripada byt v zime strasne vlhko? Mne teda pripadalo 🙂 Treba urcite starostlivo vybrat ubytko.
Kazdopadne suhlasim, ze je tam v zime pekne, mala som pocit, ze ani stromy velmi neopadavaju, uplne ina zima ako u nas.
@anonym_autor no ved ma zaujima, ze preco prave Chorvatsko? Co sa tam da robit v decembri?
@anonym_fc7c41 milujeme vzduch, atmosféru, krajinu, jazyk... Nejde priamo o kúpanie v mori, skôr o oddych, vypadnutie s kolobehu...sme len dvaja dospelí bez detí...
@albertto A v Salerne ti nepripada byt v zime strasne vlhko? Mne teda pripadalo 🙂 Treba urcite starostlivo vybrat ubytko.
Kazdopadne suhlasim, ze je tam v zime pekne, mala som pocit, ze ani stromy velmi neopadavaju, uplne ina zima ako u nas.
@marianarem Výber správneho bytu je náročný, pretože majitelia buď byt nevykurujú, alebo používajú malé elektrické ohrievače. V Salerne je v zime často vonku teplejšie ako vnútri.
Viem vám poradiť s prenájmom bytu s kúrením, ale kúrenie je k dispozícii za príplatok. Ak chcete veľa spoznávať pamiatky, budete potrebovať auto, pretože verejná doprava nie je veľmi dobrá; trajekty do Amalfi a Positana už nepremávajú. Môžem vám overiť, či sú v zime lacné lety do Salerna; museli by ste si prenajať auto cez leteckú spoločnosť na Slovensku.
zadnej okropnej wilgotnosci w zimie w Salerno nie ma, w dzien tonormalnie jest cieplo i slonce , a wieczorem jesli w domu sa specjalne okna to wilgoci sie nie czuje i wystarczy ogrzac 2 godziny.
V zime v Salerne nie je žiadna hrozná vlhkosť, cez deň je normálne teplo a slnečno a večer, ak má dom špeciálne okná, vlhkosť necítite a stačí ho vykúriť na 2 hodiny.
@anonym_autor Oddychovať môžte hocikde, aie žeby som si vybrala zrovna Chorvátsko. Ani omylom.
Chorvatsko v zime ani omylom, ved je tam ako u nas na jesen, chladno a vlhko. Apartmany a rezorty pri mori su v zime opustene a nevykurene. To radsej do ozaj teplych krajin alebo do hor za snehom.
Chorvatsko v zime ani omylom, ved je tam ako u nas na jesen, chladno a vlhko. Apartmany a rezorty pri mori su v zime opustene a nevykurene. To radsej do ozaj teplych krajin alebo do hor za snehom.
@anonym_895d7e no.. krása dospelosti spočíva aj v tom, že sme každý iný a každému sa páči inde...my vieme prečo práve tam a nie inde...
@kp7333 ja nepotrebujem mať 30° , samozrejme že tie, ktoré sú na makarskej a majitelia tam sú máj/ október tak budú prázdne, ale ten stred je stále fajn, nie úplne ako u nás, ale ani nie tropy...