icon

Vrátili vám peniaze za storno letenky z Pelikána?

nikca_123
9. jún 2020

Ahojte. Akosi neviem nikde na nete vratane FB najst ludi, ktori by sa stazovali na to, ze Pelikan nevracia peniaze za stornovane letenky - let na maj nam zrusila letecka spolocnost na zaciatku korony, tym padom sme poslali storno zakupenych leteniek - dna 17.3.2020, preslo uz viac ak 6-8 tyzdnov (dovtedy mali vratit peniaze) a za posledny mesiac som sa nedovolala na ich infolinku, na emaily nereaguju. Vratil Vam Pelikan peniaze?

Strana
z2
kacusik69
7. okt 2020

@jurajxxx otvorte stranku Ryanair, najdite Chat bot, natukajte “CASH REFUND NOT VOUCHER”, presmeruje vas, vyplnite udaje (mail a rezervacne cislo) a potvrdite...

jurajxxx
8. okt 2020

@kacusik69 čítal som vaše príspevky, to som spravil, lenže mi vypísalo že nic také sa v ich systéme nenašlo.

kacusik69
8. okt 2020

@jurajxxx tak nemate spravne udaje - Pelikan ich pozmenuje... rezervacne cislo je 6 miestna kombinacia pismen a cisel, mailova adresa vacsinou pozmenenena, nie vasa... obratit sa jedine na Pelikan

nikca_123
autor
16. okt 2020

@pelikansk Nakolko nam dodnes nevratili refund leteniek a uz sme stratili nervy s vasou neschopnou spolocnostou, podavame podnet na SOI A taktiez to riesime cez pravnika. O "dobre" recenzie ste sa postarali sami a na modrom koniku to nekonci. Pekny den 😉

nikca_123
autor
16. okt 2020

@jurajxxx Ahoj, neviem v akej vyske ste hradili letenky, ale mate moznost podat tresne oznamenie, my to riesime cez pravnika, aj cez SOI a cakam este na kamosov, kt. mali letiet s nami a podavame trestne oznamemie. Nie je mozne ani prijatelne v tejto CoVId situacii, aby sme zachranovali rite leteckych spolocnosti. Ak sa obratite na pravnika, bude vam pelikan platit aj uroky a nahradu, cize este aj zarobite 😉

jurajxxx
17. okt 2020

@nikca_123 OK, my by sme sa k vám pridali, ozvyte sa keď sa svami spoja kamaráti.

lucka_0906
4. jan 2021

Dobry den, stretli ste sa niekto s refundaciou typu "Cheque in due"? Po otazke, ako to presne myslia, odpisali: cheque by post.
Cize sekom na postu? Udaje nase maju, aj cislo bankoveho uctu.
Dakujem velmi pekne

kata43
15. jan 2021

@lucka_0906 Ano,mne refundoval Raynair letenky za Laudamotion,letiet som mala v juni,zrusila som ich v maji,a v septembri som sa na radu Pelikanu zaregistrovala priamo v Raynair na refundaciu,po niekolkych urgenciach mi prisiel normalne postou v obalke,hodeny do schranky ,cheque in due,bolo to 30.11.2020,hned v ten den som sla do VUB,aby mi ho preplatili,maju na to 4-6 tyzdnov,doteraz mi vsak ziadne peniaze neprisli.

nataska123
Odpoveď bola odstránená
matejkurucz
8. mar 2022

Ahojte.

Po vsetkom co som si precital tu na fore idem na veci trosku inou cestou.
Dnes (predtym ako som im zaslal storno dokument) som volal so Slovenskou Obchodnou Inspekciou.

Pani mi velmi rychlo a jednoducho vysvetlila ako sa to ma zo zrusenymi letmi.
,,Finančné náhrady alebo vrátenie peňazí musia byť
cestujúcemu vyplatené v hotovosti, bankovým prevodom
alebo šekom alebo s písomným súhlasom cestujúceho
v podobe cestovných poukazov do siedmich dní.,,
https://www.soi.sk/files/documents/poradna/prav...
(vid zrusenie letu)

Takze dnes som im napisal pekne mail a uvidime ako dalej. Samozrejme ocakavam porusenie ,, Práva cestujúcich v leteckej doprave,, takze uz si pisem aj Vyzvu pred zalobou ktora im bude zaslana po 7mich dnoch.

Co ma naozaj udivuje je ze sa vyhovaraju na letecke spolocnosti ktore im nedaju peniaze naspat.. :D :D :D je to fakt komicke, Preco? Pretoze ja som si kupil letenku od Pelikanu a nie od leteckej spolocnosti. Odkial oni sprostredkuju tu letenku ma vobec netrapi.

S pozdravom

matejkurucz
19. mar 2022

@matejkurucz včera večer mi odpísali že posielajú peniaze. Odporúčam dať SOI na kópiu.

Strana
z2