Zlá skúsenosť s predajcom leteniek Kiwi a Pegacus

natalia_2
2. máj 2021

Ahojte.Mám zlú skúsenosť s kúpou leteniek cez kiwi.com a dopravca je Pegacus.
Koncom decembra sme kupovali letenky pre 4 osoby do Dubaja aj spiatočné. Najskor nám zrušili cestu do Dubaja komplet a späť a pred 2-týždnami zrušili už aj spiatočnú cestu. Vyzyvali sme ích aby nám vrátili peniaze poslali kopec emailov a odmietajú nám vrátiť a pritom oni nám zrušili všetky lety.Už sme zúfali predsa sme prišli o 1200 EUR a nemáme ani dovolenku ani peniaze, ktoré sme šetrili pár mesiacov. Poradte mi prosím akým spôsobom vymôcť od ních peniaze? Máte skúsenosti s vymahačskou spoločnosťou?? Viete mi poradiť čo v tomto prípade čo máme robiť?? Predsa je to od ních zlodejina.

blondinka95
2. máj 2021

@natalia_2 keďže kiwi je len spoločnosť vyhľadávajúca letennky, možno sú peniaze zaseknute u prevádzkovateľa letov. Zistite si že lety boli zrušené naozaj alebo vám ich len zrušilo kiwi a postupovala by som odtiaľ

e1i
2. máj 2021

@natalia_2 kiwi je zlodejina. Bude to na dlhe lakte, treba si ideálne pozistovat v stanku prepravcu info o vasej rezervacii a možno budete prekvapeni že realne letenka stala este menej. A to vsetko navyse skasol kiwi.

natalia_2
autor
2. máj 2021

@blondinka95
@e1i už sa s kiwi dohadujeme celé mesiace a nemáme ani dovolenku ani peniaze.
Dnes som podala na českú obchodnú inšpekciu oficiálnu sťažnosť na túto firmu, uvidím ako pochodíme. Žiadala som ích o prešetrenie ích postupu a pravidiel.

e1i
2. máj 2021

@natalia_2 ideál by bolo ist na letisko odkial ste mali letiet alebo kde maju predaj leteniek aj na letisku a informovať sa priamo u nich. Budes prekvapena. Kiwi predava aj ryanair letenky a tiez sa ludia chodili stazovat a bludy ako kontaktne udaje len aby skasli navyse (kiwi, nie ryanair naschval).

liljana
3. máj 2021

Nikdy nekupuj letenky cez sprostredkovatela, vzdy bukuj priamo u aerolinky. Akonahle pride problem, zacnu si ta pohadzovat medzi sebou ako horuci zemiak.

natalia_2
autor
3. máj 2021

@e1i
@liljana Neviem ísť na letisko pegasus je turecká spoločnosť. Pravdou je že kiwi sa odvoláva na dopravcu pagasus si nás len tak pohadzuju, chcu aby sme si to riešili sami. Včera som podala sťažnosť na obchodnú českú inšpekciu nakoľko majú sídlo v Brne.

liljana
3. máj 2021

@natalia_2 mali ste to buknut na priamo tu https://www.flypgs.com/en. Ale ked uz low cost, ryan air je lepsi, spolahlivejsi.

natalia_2
autor
4. máj 2021

@liljana teraz to riešíme priamo s dopravcom ale sú ako kiwi, žiadna vyhra. Ani neviem či ešte vôbec peniaze uvídme.Som zvedava čo zisti SOI