icon

Výlet Poľsko a Covid-19 - zrušiť alebo ísť?

vyroba_soni
11. mar 2020

ahojte všetci, máme o týždeň ísť do Poľska-Zakopane na predĺženy víkend...nenapadlo by ma neisť alebo to rušiť, ale známi mi stále vravia, že by nešli...aký je Vás názor na to? Nechcem situáciu ani zľachčovať ani robiť paniku, ale myslím si, že to už je veľa...ďakujem za Vaše odpovede

Strana
z2
lucinka1988
11. mar 2020

@vyroba_soni jednoznačne NIE!!!Ked sa vedeli zrušiť podujatia na svetovej úrovni, kde sú straty niekoľko tisícové až miliónové, zrušiť jeden víkendový pobyt mi príde maximálne zanedbatelne a viac ako žiadúce!!!

ladyelsa87
11. mar 2020

Naozaj neverím, že sa toto ešte niekto opýta. Už nam pomôže len prevencia a dodržiavanie pravidiel. Prestante to brať na ľahkú váhu. To Vám naozaj niečo dôležité utecie, keď sa vzdáte jedného výletu? Nebude lepšie vydržať chvíľu doma, kým sa situácia nezlepší? Alebo ste už fakt natoľko tupí, že nechapate, že zatvorené školy neznamenajú prázdniny???!! Fakt sa zamyslite, pozrite si výpovede Slovakov žijúcich napr.v Taliansku. Naozaj to stojí za naše zdravie?????

lubkavargova1
11. mar 2020

kludne chodte a potom zatajte ze ste boli niekde. Ja bysom takym ludom, naparila pokutu a preplatiti vsetky vydaky za zdravtnu starotlivost. jendoduho slovac je BLBA ako hojdaci konik

oli18
11. mar 2020

@vyroba_soni ta do stuľan yšči neprišol tot vrus, moja? Ta iť po ňoho do zakopanoho.

gelifil
11. mar 2020

@lubkavargova1 ja by som ich dala rovno do basy

vamajka
11. mar 2020

@vyroba_soni urcite zostat doma nakolko pred 3 tyzdnami bola v Taliansku taka situacia ako teraz na Slovensku a presli 3 tyzdne a pozri ako na tom su. Preboha ludia to nedokazete sediet 1 mesiac doma na riti, ked to uz musim tak hnusne napisat

skybkaa
11. mar 2020

nechcem byť hnusná, ale fakt ste nezodpovedná.. . všade karanténa.. . ľudia by mali byť v karanténe a vonku vyjsť iba veeeeeľmmi opatrne.. .
ja som učiteľka.. . škola zatvorená.. . bývam v BA.. . môj muž je v nemecku 750 km odomňa.. . naši na východe 500 km odomňa... aa ja trčím sama doma.. . už teraz, po 2 dňoch mi hrabe.. ale NEOPOVÁŽIM sa ísť nikde.. . ak budem potrebovať, tak max. do obchodu, lebo som si neurobila zásoby ako väčšina slovenska.. .
viem, že vám asi prepadnú peniaze.. . ale čo je dôležitejšie?? peniaze alebo zdravie?? potom vám už budú peniaze naprd. .
všade sa hovorí, že nemusíte mať príznaky. . ani nikto vo vašom okolí.. . ale ľudia sú prenášači.. . čo ich nezlomí.. . vás môže.. .
no a potom.. kvôli takýmto nezodpovedným ľuďom sa toho nikdy nezbavíme. .. keď budete chodiť po výletoch, po ihriskách, kávičkách a pod.. .
ale v konečnom dôsledku... každý je zodpovedný za seba a svoje činy.. .

sofia1
11. mar 2020

@vyroba_soni určite zostať doma

ysseba
11. mar 2020

Nešla by som. Nie je to zodpovedné voči okoliu a najmä voči sebe a svojej rodine. A druhá vec. Už sa skloňuje veta zatváranie hraníc. Aj kvôli takýmto - čo vidia len peniaze a radšej by si dali nohu prestreliť akoby mali prísť o nejakú finančnú čiastku. Prachy stavať nad zdravia... To sú teda priority 😖 Vycestujete možno bez problémov... Ale kde máš záruku, že sa domov aj bez problémov vrátite? Čo ak sa práve vtedy uzatvoria hranice? Nuž.... vždy som si myslela, že každí konáme podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. A práve táto situácia s celým koronavírusom mi ukázala, že nie. Že ani zďaaaaleka A ešte od veci, ale už som naštartovaná.... 😀 Je známe, že dnešná mládež čuší najradšej doma za za TV, PC, cez víkendy ich vonku nevidieť. Ale teraaaz? Teraz keď zavreli školy aby boli doma? Práve teraz kedy by to bolo vhodné, tak teraz sa zgrupujú vonku, v obch. centrách (teda vraj, ja neviem, ja tam teraz nechodím). Mamičky detto. Pred koronavírusom cez víkendy ihriská prázdne, vždy som sa čudovala, že čo iní robia, kde chodia keď nie na ihriská. Teraz je ich tam jak hadov. Komu niet rady, tomu niet pomoci 👎

veronikaszabova
11. mar 2020

@vyroba_soni no nesla by som. My sme mali ist tento vikend na pobyt s wellness a nejdeme. Ta karantena a veci okolo toho nie su pre srandu 🙈

Ja by som uz aj hranice zavrela, lebo niektorym ludom nevysvetlis. 🙈🤷‍♀️

tncka
11. mar 2020

@vyroba_soni mali by zavriet hranice a secko co sa zavriet da lebo ludom drbe a budu to perenasat krizom krazom donekonecna. Dovolenka prednejsia ako vlastne zdravie! No dovi

evkao
12. mar 2020

@vyroba_soni vyvin situacie s coronou vyriesi to rozhodnutie ist ci neist za vas
https://www.aktuality.sk/clanok/772076/koronavi...

lenadka
12. mar 2020

@vyroba_soni zrušiť. Ľudia ja toto nechápem 🤦‍♀️

kolecko11
12. mar 2020

Zrusit, nie je nad čím rozmýšľať

adkoalauri
12. mar 2020

ja by som nesla,aj keby co bolo...

marca12
12. mar 2020

@skybkaa co by som ja dala za dva tyzdne doma. To sa nam beznym pracujucim nestane,tak si uzivaj to volno. Citaj,oddychuj,pozeraj filmy,ak mas pripravy,pracuj.

nunu1984
12. mar 2020

@vyroba_soni určite zostať doma.Pracujem v nemocnici sranda to neni.

iveta143
12. mar 2020

bez rozmyslania by som to zrusila...nestalo by mi to za ten risk...

judar
12. mar 2020

Pre takychto ludi pre ktorych je posraty vylet prednejsi by trebalo riadnu pokutu plus gratis slahnut im po krizoch s metlu jak pridavok

skybkaa
13. mar 2020

@marca12 aj ja som si to vravela.. . ale po 4 dňoch osamote doma mi hrabe.. .
ale aj napriek tomu, ver, že radšej by som bola v práci.. . teraz nehovorím v tomto kritickom období.. . to mi je naozaj ľúto.. . že a nezavrú obchody.. . napr na etapy. . veď v mestách je niekoľko druhov obchodov... nech sa otvárajú na striedačku.. . jeden obchod v 1 deň v týždni.. .
a keď sme už pritom.. . ja som tiež bežná pracujúca.. . nie som žiadna elita.. . som LEN učiteľka.. . 🙂 ani si nevieš predstaviť, čo všetko v škole riešim. .. hlavne s rodičmi.. . keď musím podávať trestné oznámenie na fotríka, lebo už je to neznesiteľné a chodím na súdy a vypočúvania.. . a neustále bombardovanie zo strany rodičov, prečo sa toľko musia učiť.. . prečo má poznámku, keď len boli na nákupoch a DÚ doma nestihli.. . ale samozrejme sú aj takí.. . ktorí by za mňa dali ruku do ohňa a ja za nich 🙂
a pracujem.. . máme online vyučovanie.. . každý deň som na nete a posielam úlohy, vyhodnocujem online testy, doplňovačky... kto chce a potrebuje pomoc, máme videohovor.. . robím poznámky k témam.. . aby si to len vytlačili a nalepili do zošitov.. . robím čo môžem.. .
takže som izolovaná.. . okej.. . ale som tehotná, tak si dávam pozor .. na druhej strane... nemám vyložené nohy a nudím sa.. . 😀 teda nudím sa. .. ale len z toho dôvodu, lebo som tu sama ako prst.. . a je zvláštne neotvoriť hubu za celý deň ani raz.. . iba si píšeme.. . 😝
držte sa všetci.. . ❤

yoxinka
13. mar 2020

@vyroba_soni
Keď chcete ísť do Poľska, tak sa pripravte na to, že môže byť problém sa z toho Poľska dostať. Ja už toto nechápem. Je vyhlásená pandémia!!!! To vážne máte potrebu v tejto situácii chodiť na výlety? Pozerali ste si, aká je situácia v Taliansku, Španielsku??? Starých ľudí odstavujú z prístrojov a nechávajú ich zomrieť, robí sa selekcia ako počas vojny, zachraňujú sa len mladí a zdraví. Toto sa stane aj u nás, pokiaľ sa ľudia nezačnú správať zodpovedne!

laskamojajeidna
13. mar 2020

Jednoznačne zrušiť výlet.

silvia2013
13. mar 2020

@vyroba_soni snad nemyslíte vaážne tuto otazku !!!!!

marca12
13. mar 2020

@skybkaa to si viem predstavit s tymi neotvorenymi ustami. Mame v rodine ucitelky a trda su to poriadne ukecane zenicky

lulupulu
22. jún 2022

Keď teraz len tak čítam túto diskusiu až mi je smiešne akí sme boli naivní. Z korony sa aj tak napokon stala bežná chrípka 😀

Strana
z2