icon

Zanzibar vo februári

anonym123455
9. aug 2025

Ahojte s priateľom chceme isť v februari do Zanzibaru nemate niekto nejake skusenosti alebo poradiť kam isť na vylet alebo naopak čomu sa mame vyhnuť. Je pravda že v noci je to tam nebezpečne ? Alebo ak ste niekto boli v zanzibare cez aku cestovku ste boli? A koľko vas to vyšlo?

anonym_e4fafe
9. aug 2025

@anonym123455 cez organizaciu BUBO bola kamoska v Zanzibare, plaze aj vylety, a bola spokojna. pozri ich web.

martinmmartin
10. aug 2025

za mna vylety po ostrove celkom nuda- osarpane akoze mesto , demotivovane korytnacky , vyroba korenin.... plus mi odpadlo od chuti hned to vydieranie po prilete ( extra zdravotne poistenie od nich inak ta ani nepustia z leziska)
Plaze su vsetky verejne tak mas vsade predajcov hovadin ktorych musis kazdych 38 sekund poslat prec.

ariannazara
10. aug 2025

Boli sme s manželom cez Kartago v Kendwe neďaleko je obľúbená pláž Nungwi..bola to neskutočná dovolenka je tam super. Fakt ! 😍
Večer sme nikdy nechodili mimo rezort, ale su tam dopity ludia furt nieco pýtajú ale v pohode.
Boli sme na vylety ako korytnačky, hlavne mesto, stvorkolky..raz sme si zaplatili jedného co nas na lodi vozil kade tade po ostrovoch susedných. Je to topka Boli sme v apríli pocasie občas v noci sprchlo inak horuco neskutocne.

ariannazara
10. aug 2025
@martinmmartin

za mna vylety po ostrove celkom nuda- osarpane akoze mesto , demotivovane korytnacky , vyroba korenin.... plus mi odpadlo od chuti hned to vydieranie po prilete ( extra zdravotne poistenie od nich inak ta ani nepustia z leziska)
Plaze su vsetky verejne tak mas vsade predajcov hovadin ktorych musis kazdych 38 sekund poslat prec.

@martinmmartin nic takého som nezazila 🙉 ziadne extra poistenie nikto neriesiel, korytnačky boli super..a po plazí prešiel raz za den niekto kto mal blbosti na predaj a nikto nas neotravoval

alkoholik
10. aug 2025

@ariannazara Zial pripajam sa k nazoru ze Zanzibar nikdy v vzivote. Extra poistenie bolo len nedavno zavedene k cene viza. Otravni domaci ( obcas aj agresivni) nas chceli na kazdom kroku oklamat. Ano ked sedite cely tyzden v rezorte a z letiska vas berie cestovka ked idete snou tak nevidite realny zivot na celom ostrove. Je vela nadhernych krajin,miest na svete ktore su ovela krajsie,bezpecejsie a lacnejsie. Zanzibar je cenovo predrazeny na to co realne vam ponuka. Ale ako vravim skuste a uvidite. Z vienna lieta napr Turkis staci si kupit letenku + na bookingu hotel a letite.

tenerifka
10. aug 2025

Pripajam sa k tym,ktori su nazoru ze Zanzibar raz staci.... Nepoznam nikoho, kto by sa tam znova tuzil vratit. Na vychodnom pobrezi je priliv/odliv tak, ze sa pol dña neokupes. Okrem toho na kazdom kroku otrhani domaci natahujuci paprce, lezu za tebou aj do vody. Predrazeni sprievodcovia, predrazene vylety. Vela toho nie je, tie klasicke-Jozani forest ci snorchlovanie pri ostrove Mnemba su vcelku ok.

skolara
10. aug 2025

To musí byť hrozné celú dovolenku odháňať natrčajúce paprče.🤨 Inak na Costa Rice sme boli medzi domácimi a nie v rezorte a každý dal pokoj. Inak som bola veľmi prekvapená, ze sme jedli jade tade neboku nikomu z jedla zle.🫣🙈

jaja20
10. aug 2025
@tenerifka

Pripajam sa k tym,ktori su nazoru ze Zanzibar raz staci.... Nepoznam nikoho, kto by sa tam znova tuzil vratit. Na vychodnom pobrezi je priliv/odliv tak, ze sa pol dña neokupes. Okrem toho na kazdom kroku otrhani domaci natahujuci paprce, lezu za tebou aj do vody. Predrazeni sprievodcovia, predrazene vylety. Vela toho nie je, tie klasicke-Jozani forest ci snorchlovanie pri ostrove Mnemba su vcelku ok.

@tenerifka My sme boli v decembri a hocikedy by som sa tam vrátila. Bolo tam nádherne a aj služby super. Len si samozrejme treba dobre vybrať hotel, ale niektorí chcú ušetriť, a potom to tak vyzerá, že sú nespokojní a šomrú.
Žiadny domáci za nami do mora neliezol. Výlety sa dali od nich kúpiť za priaznivú cenu, tretinovú oproti ponuky cestovky.
Otrhaný nebol nikto z nich.
Paprče na mňa pravidelne naťahujú smradľaví cigáni a žobráci bezďáci pri Tescu, ale to neznamená, že kôli ním prestanem chodiť do obchodu 🙂

tenerifka
10. aug 2025
@jaja20

@tenerifka My sme boli v decembri a hocikedy by som sa tam vrátila. Bolo tam nádherne a aj služby super. Len si samozrejme treba dobre vybrať hotel, ale niektorí chcú ušetriť, a potom to tak vyzerá, že sú nespokojní a šomrú.
Žiadny domáci za nami do mora neliezol. Výlety sa dali od nich kúpiť za priaznivú cenu, tretinovú oproti ponuky cestovky.
Otrhaný nebol nikto z nich.
Paprče na mňa pravidelne naťahujú smradľaví cigáni a žobráci bezďáci pri Tescu, ale to neznamená, že kôli ním prestanem chodiť do obchodu 🙂

@jaja20 hotely boli super (skombinovali sme 2, jeden na vychodnom pobrezi a iny v Nungwi). Vacsina nas turistov si more poriadne neuzili, lebo akonahle clovek zisiel z hotelovej zahrady na plaz, zbehli sa ako supy. Bolo to markantne najma na tom vychodnom pobrezi, v Nungwi sme boli dost daleko od mesta a bol tam len jeden otravny typek

jaja20
10. aug 2025
@tenerifka

@jaja20 hotely boli super (skombinovali sme 2, jeden na vychodnom pobrezi a iny v Nungwi). Vacsina nas turistov si more poriadne neuzili, lebo akonahle clovek zisiel z hotelovej zahrady na plaz, zbehli sa ako supy. Bolo to markantne najma na tom vychodnom pobrezi, v Nungwi sme boli dost daleko od mesta a bol tam len jeden otravny typek

@tenerifka Pred naším hotelom bola celý deň stráž. Ak videli, že domáci náhodou niekoho "otravujú", tak zakročili.
Ja to po rokoch cestovania beriem ako iný kraj, iný mrav. Každý má inú mieru tolerancie. Čiže, neliezť tam, kde mi mentalita národa nevyhovuje.
V Jordánsku napríklad posielali žobrať deti, a tie teda boli špinavé a zasoplené. Do takej Indie by som ani nevkročila, tam sú celé zástupy otrhaných, smradľavých žobrákov.

alkoholik
10. aug 2025

@tenerifka Jak keby som cital o svojej navsteve Zanzibaru.🤣
Nastastie do mora zamnou nebezali. Napr 4* hotel mal maly murik ktory odeloval cast plaze s rezortom a na tom muriku cely den posedavali domaci a cakali kto prekroci hranicu a uz ich tam bolo zo 10. Ale ano skor je to castou kde ste boli ubytovany. A to more aby som mal rozpis casu kedy bude more a kedy nie. Zanzibar nie dakujem za tie € co stoji. Osobne radsej navrhujem Aziu( Thajsko, Indoneziu,Filipiny, Borneo...)

tenerifka
10. aug 2025
@alkoholik

@tenerifka Jak keby som cital o svojej navsteve Zanzibaru.🤣
Nastastie do mora zamnou nebezali. Napr 4* hotel mal maly murik ktory odeloval cast plaze s rezortom a na tom muriku cely den posedavali domaci a cakali kto prekroci hranicu a uz ich tam bolo zo 10. Ale ano skor je to castou kde ste boli ubytovany. A to more aby som mal rozpis casu kedy bude more a kedy nie. Zanzibar nie dakujem za tie € co stoji. Osobne radsej navrhujem Aziu( Thajsko, Indoneziu,Filipiny, Borneo...)

@alkoholik ja som taketo otravovanie zazila okrem ZZB na Bali, ale na ZZB boli akoby agresivni, ked si hrala mrtveho brouka, dotykali sa ramena a pod., hnus. Akoze fotky na nete krasne, ale realita inde

anonym123455
autor
10. aug 2025

A kam by ste odporučili isť ? niekde kde je to cenovo dobre a bolo by tam teplo v februari

alkoholik
10. aug 2025

Ak je to vasa prva dovolenka v exotike tak urcite Thajsko.
Febrauar je dobry mesiac na navstevu. Kopec leteckych spolocnosti lieta z Vienna,Budapest. Ak trafite akciu cca 450€ kupite letenku. V Bangkoku par dni a potom preletite za par € napr Koh Samui, Krabi, Ko Thang ostrov.

skolara
10. aug 2025
@alkoholik

Ak je to vasa prva dovolenka v exotike tak urcite Thajsko.
Febrauar je dobry mesiac na navstevu. Kopec leteckych spolocnosti lieta z Vienna,Budapest. Ak trafite akciu cca 450€ kupite letenku. V Bangkoku par dni a potom preletite za par € napr Koh Samui, Krabi, Ko Thang ostrov.

@alkoholik presne Thajsko je super.Tiež odporúčam. Na Koh Lante sa mi páčila pláž a ani nikto nežobronil.

jaja20
10. aug 2025

Katar, Omán, SAE - konkrétne emirát Fujairah, Vietnam, Dominikánska republika. Toto všetko sa dá aj s odletom z BA.
Ak pôjdete na vlastnú päsť, tak z Viedne je tých možností oveľa viac.

tenerifka
10. aug 2025

Tiez hlasujem za Thajsko, ja tam dokonca idem vo februari znova, budeme Bangkok, Kanchanaburi, Koh kood

orisker
12. aug 2025

Ja som sa na Zanzibare (Nungwi) vybral mimo rezortu do slumu zháňať kontaktnú nabíjačku na mobil a ešte nejaké iné potrebné veci, ktoré v rezorte jednoducho nemali.
Zvláštny zážitok - samozrejme hneď za bránami rezortu bolo pri mne dvadsať domorodcov, každý hneď nieže pozýval, ale doslova ťahal za ruku a strkal ku sebe.
Hmyz im liezol po tvári (v rezorte boli všade brány, kde striekali proti hmyzu), žlté očné bielka, uľaviť si odišli pár metrov od miesta, kde sme debatovali, potom ma chytali za ruku, ponúkali potraviny, kadejaké tretky...
Na pláži na tých Masajov dávali pozor ozbrojení chlapi a hneď ich vracali naspäť.
Odhliadnuc od tých otravných domorodcov to bolo super miesto a najatí sprievodcovia boli ústretoví a nápomocní.
A aby som odpovedal na položenú otázku - v noci a mimo rezort by som nešiel.

hori
18. aug 2025
@orisker

Ja som sa na Zanzibare (Nungwi) vybral mimo rezortu do slumu zháňať kontaktnú nabíjačku na mobil a ešte nejaké iné potrebné veci, ktoré v rezorte jednoducho nemali.
Zvláštny zážitok - samozrejme hneď za bránami rezortu bolo pri mne dvadsať domorodcov, každý hneď nieže pozýval, ale doslova ťahal za ruku a strkal ku sebe.
Hmyz im liezol po tvári (v rezorte boli všade brány, kde striekali proti hmyzu), žlté očné bielka, uľaviť si odišli pár metrov od miesta, kde sme debatovali, potom ma chytali za ruku, ponúkali potraviny, kadejaké tretky...
Na pláži na tých Masajov dávali pozor ozbrojení chlapi a hneď ich vracali naspäť.
Odhliadnuc od tých otravných domorodcov to bolo super miesto a najatí sprievodcovia boli ústretoví a nápomocní.
A aby som odpovedal na položenú otázku - v noci a mimo rezort by som nešiel.

@orisker teda, aké zážitky! 😅 a v tom slume si nakoniec našiel, čo si zháňal? 😉

orisker
18. aug 2025
@hori

@orisker teda, aké zážitky! 😅 a v tom slume si nakoniec našiel, čo si zháňal? 😉

@hori ,
to som hneď nenašiel, ale tomu čiernemu chlapíkovi som podrobne vysvetlil, aký typ nabíjačky potrebujeme (bez kábla, lebo do konektora sa dostal piesok a na prudkom slnku sa kovové zdierky rozpálili a zdeformovali). Kontaktnú, na ktorú sa položí mobil a nabíja dotykom.
Na jeho krik a telefonát asi desať čiernych šarvancov sadlo na bicykle, mopedy a rozišlo sa zháňať nabíjačku. Mal som si po ňu prísť na druhý deň.
A na druhý deň síce s hodinovým meškaním, ale pred vjazdom do rezortu zastal skúter, zoskočili z neho dvaja chlapíci s desiatkou nerozbalených kontaktných nabíjačiek, ktoré som hneď vyskúšal, vybral si, zaplatil mu kartou 20€ a kamoš ju používa dodnes.